duminică, 19 iulie 2020

NIȘTE PRIETENI ADEVĂRAȚI ATUNCI L-AU DUS PE OMUL PARALIZAT LA IISUS. PENTRU CREDINȚA LOR, IISUS I-A VINDECAT ÎNTÂI SUFLETUL, PRIN IERTAREA PĂCATELOR, APOI TRUPUL. (textul evanghelic din Duminica a 6-a după Rusalii; azi, duminică 19 iulie 2020, este Duminica a 6-a după Rusalii). DEȘI LA ÎNFĂȚIȘARE PĂREA CĂ ESTE UN SIMPLU OM, TOTUȘI IISUS A DEMONSTRAT OAMENILOR EGALITATEA SA CU TATĂL CERESC, PRIN FAPTUL CĂ ARE ACEEAȘI PUTERE DIVINĂ DE A IERTA PĂCATELE ȘI DE A VINDECA PERSOANELE CARE AU CREDINȚA NECESARĂ ÎN EL. PRIETENII ADEVĂRAȚI ACUM AR TREBUI SĂ FACĂ LA FEL CA ATUNCI.






Pr. prof. Ion Ciungu








"Acesta neputinţele noastre a luat şi bolile noastre le-a purtat". (Sfânta Evanghelie după Matei, capitolul 8, versetul 17)http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=8




În orașul Capernaum, patru inși au adus la Iisus un om paralizat. “Şi neputând ei, din pricina mulţimii, să se apropie de El, au desfăcut acoperişul casei unde era Iisus şi, prin spărtură, au lăsat în jos patul în care zăcea slăbănogul.” Iisus văzând credința lor i-a iertat păcatele și l-a vindecat, încât omul a fost în stare se ridice în picioare, să-și ia patul și să meargă acasă. (Sfânta Evanghelie după Marcu, capitolul 2, versetele 1 – 9). https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=53&cap=2 (Sfânta Evanghelie după Luca, capitolul 5, versetele 17 – 26) http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=48&cap=5





Textul evanghelic care se citește în Duminica a 6-a după Rusalii este din Sfânta Evanghelie după  Matei, capitolul 9, versetele 1 – 8:





Intrând în corabie, Iisus a trecut dincoace şi a venit în cetatea Sa a
Şi iată, I-au adus un slăbănog zăcând pe pat. Şi Iisus, văzând credinţa lor, i-a zis slăbănogului: „Îndrăzneşte, fiule, iertate fie păcatele tale!“ 
Dar unii dintre cărturari ziceau în sinea lor: Acesta blasfemiază. b 
Şi Iisus, cunoscând gândurile lor, le-a zis: „De ce cugetaţi cele rele în inimile voastre? 
Căci ce este mai lesne?: A zice: Iertate fie-ţi păcatele!, sau a zice: Ridică-te şi umblă!? 
Dar ca să ştiţi că putere c are Fiul Omului pe pământ să ierte păcatele, – i-a zis atunci slăbănogului –: Ridică-te, ia-ţi patul şi mergi la casa ta!“ 
Şi ridicându-se, s'a dus la casa sa. 
Iar mulţimile, văzând acestea, s'au înspăimântat şi au slăvit pe Dumnezeu, Cel ce dă oamenilor d o astfel de putere. 




Rânduiala lecturilor biblice la slujbele zilnice ale Bisericii Ortodoxe




Sfântul Ioan Hrisostom (Gură de Aur), despre vindecarea slăbănogului din Capernaum:




......

Sunday July 19, 2020, 6th Sunday after Pentecost.

Matthew 9:1-8


1
So He got into a boat, crossed over, and came to His own city.
2
Then behold, they brought to Him a paralytic lying on a bed. When Jesus saw their faith, He said to the paralytic, "Son, be of good cheer; your sins are forgiven you."
3
And at once some of the scribes said within themselves, "This Man blasphemes!"
4
But Jesus, knowing their thoughts, said, "Why do you think evil in your hearts?
5
For which is easier, to say, 'Your sins are forgiven you,' or to say, 'Arise and walk'?
6
But that you may know that the Son of Man has power on earth to forgive sins - then He said to the paralytic, "Arise, take up your bed, and go to your house."
7
And he arose and departed to his house.
8
Now when the multitudes saw it, they marveled and glorified God, who had given such power to men.

......


dimanche 19 juillet 2020

Lecture de l'Évangile selon Saint Matthieu

(du jour) (Mt IX,1-8)

Jésus, étant monté dans une barque, traversa la mer, et alla dans sa ville. Et voici, on lui amena un paralytique couché sur un lit. Jésus, voyant leur foi, dit au paralytique : « Prends courage, mon enfant, tes péchés te sont pardonnés ». Sur quoi, quelques scribes dirent au dedans d'eux : « Cet homme blasphème ». Et Jésus, connaissant leurs pensées, dit : « Pourquoi avez-vous de mauvaises pensées dans vos cœurs ? Car, lequel est le plus aisé, de dire : “Tes péchés sont pardonnés”, ou de dire : “Lève-toi, et marche ?” Or, afin que vous sachiez que le Fils de l'homme a sur la terre le pouvoir de pardonner les péchés : Lève-toi, dit-il au paralytique, prends ton lit, et va dans ta maison. » Et il se leva, et s'en alla dans sa maison. Quand la foule vit cela, elle fut saisie de crainte, et elle glorifia Dieu, qui a donné aux hommes un tel pouvoir.



………………..

Aici am terminat de anunțat textul evanghelic din Duminica a 6-a după Rusalii.



S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:





















CU TOATĂ PANDEMIA, 10.000 DE CREȘTINI ORTODOCȘI RUȘI NU AU PUTUT FI OPRIȚI SĂ-ȘI MANIFESTE PRIN RUGĂCIUNE ȘI PROCESIUNE ÎN EKATERINBURG IERI, 17 IULIE 2020, IUBIREA FAȚĂ DE SFINȚENIA FAMILIEI MARTIRE A ȚARULUI NICOLAE AL II-LEA, UCISĂ DE BOLȘEVICII ATEI ÎN 17 IULIE 1918. ALT NUME SE VA DA PROVINCIEI SVERDLOVSK, CĂCI YAKOV SVERDLOV, UCIGAȘUL FAMILIEI IMPERIALE, NU SE CUVINE SĂ FIE UN PUNCT DE REFERINȚĂ PENTRU SOCIETATE. (scurtă anunțare a știrilor; articole în engleză din 17 iulie 2020). NE AMINTIM CĂ ÎN 2018 LA PROCESIUNEA ÎN CINSTEA ACESTEI FAMILII MARTIRE AU PARTICIPAT 100.000 DE CREȘTINI ORTODOCȘI. NE AMINTIM CĂ DIN 11 MARTIE 2020 CREDINȚA ISTORICĂ ÎN DUMNEZEU ȘI VALORILE TRADIȚIONALE REFERITOARE LA CĂSĂTORIE ȘI FAMILIE FAC PARTE DIN CONSTITUȚIA RUSIEI. FRUMOS ȘI SFÂNT DIN PARTEA RUȘILOR!



































































Despre schimbarea în bine a atitudinii față de bolnavi, și despre dezvoltarea educației, și despre stilul de viață caritabilă, precum și despre efectele generale ale învățăturii creștine: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )

















































CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ (2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA, PROGRAMUL NAȚIONAL „ROMÂNIA, CITEȘTE!” ) Biblia este cea mai citită carte din lume. Iisus, Învățătorul Suprem, se mai numește și Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu, Cuvânt Care a devenit Om (Ioan 1, 1-14). El este Persoana Divino-Umană Numărul Unu, Unică în Univers. Să-L citim!!!



















































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

De ZIUA MONDIALĂ A FILOSOFIEI (în a treia JOI din noiembrie), în acest an, 2024, TEMA propusă pentru meditație este “FILOSOFIA: CONSTRUIREA DE PODURI PESTE PRĂPĂSTIILE SOCIALE”, adică este vorba despre CONTRIBUȚIA FILOSOFIEI LA VINDECAREA DUȘMĂNIILOR ȘI DEZBINĂRILOR DINTRE OAMENI. Ne dăm seama că nu este ușor să vindeci dușmăniile și dezbinările dintre oameni, este chiar imposibil uneori, căci vedem chiar în zilele noastre cum din dezbinări și dușmănii s-a ajuns la înrăirea tot mai mult a oamenilor și la războaie. Dar știm că, din punct de vedere creștin, ceea ce este imposibil de realizat numai cu oamenii este, totuși, posibil de realizat dacă-L avem pe Dumnezeu cu noi. FILOSOFIA CREȘTINĂ, adică ÎNȚELEPCIUNEA CREȘTINĂ, NE ÎNVAȚĂ CĂ PENTRU A VINDECA DUȘMĂNIILE ȘI DEZBINĂRILE DINTRE OAMENI ESTE ABSOLUT NECESAR SĂ VINDECĂM MAI ÎNTÂI DUȘMĂNIA ȘI DEZBINAREA DINTRE OM ȘI DUMNEZEU, adică SĂ CONSTRUIM POD PESTE PRĂPĂSTIILE DINTRE OAMENI ȘI DUMNEZEU. De fapt, PODUL ESTE DEJA CONSTRUIT DE MÂNTUITORUL LUMII, DE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, PRIN CRUCEA IUBIRII LUI. Datoria noastră este SĂ Îi CEREM PERMISIUNEA SĂ TRECEM PRĂPĂSTIILE FOLOSIND CRUCEA LUI. Prăpăstiile dintre oameni și Dumnezeu, precum și prăpăstiile dintre oameni, sunt create de păcate. Dar mesajul iubirii divine transmis de-a lungul secolelor prin predicarea Evangheliei lui Iisus a creat și creează mereu poduri peste prăpăstiile sociale, a schimbat și schimbă mereu lumea în bine. Așa s-a ajuns la desființarea sclaviei, la grija față de bolnavi, la înființarea și dezvoltarea spitalelor, la ajutorarea săracilor, la înființarea și dezvoltarea școlilor, la îmbunătățirea societății în general. Toate influențele cu adevărat bune în societate sunt bazate pe Jertfa Mântuitorului pe Cruce. HAIDEȚI SĂ NE FOLOSIM DE FILOSOFIA CREȘTINĂ și SĂ Îi MULȚUMIM MÂNTUITORULUI PENTRU EFORTUL SACRIFICIULUI SĂU, PERMANENT VALABIL, DE A ȚINE CRUCEA CA POD PESTE PRĂPĂSTII! ... Din 2002 se sărbătorește Ziua Mondială a Filosofiei, fiind proclamată de UNESCO (The United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization). Se afirmă astfel valoarea filosofiei pentru dezvoltarea gândirii umane, pentru o mai bună înțelegere a lumii, pentru promovarea toleranței și păcii.

  Pr. prof. Ion Ciungu https://www.facebook.com/photo/?fbid=3127634857377003&set=a.711891222284724 World Philosophy Day is an internatio...