marți, 7 iulie 2020

GENOCIDUL CONTRA CREȘTINILOR DIN NIGERIA ESTE “SISTEMATIC”, “PLANIFICAT”, “CALCULAT”, DUPĂ CUM S-A FĂCUT CUNOSCUT LA O CONFERINȚĂ DE PRESĂ ONLINE, ORGANIZATĂ ÎN 25 IUNIE 2020 DE GRUPUL AMERICAN DE ADVOCACY “IN DEFENSE OF CHRISTIANS” (ÎN APĂRAREA CREȘTINILOR). DIN 2012 PÂNĂ ACUM AU FOST OMORÂȚI 27.000 DE CREȘTINI ÎN NIGERIA, DE CĂTRE MILITANȚI MAHOMEDANI EXTREMIȘTI ÎNARMAȚI ȘI ORGANIZAȚI, AVÂND LEGĂTURI CU STATUL ISLAMIC. (articole în engleză din 2 iulie 2020 etc; scurtă anunțare a știrii). NE AMINTIM CĂ ÎMPOTRIVA CREȘTINILOR ATEII SATANIȘTI CHELTUIESC MULȚI BANI, SUSȚINÂND PERSECUTAREA CREȘTINILOR ÎN DOUĂ MODURI: 1) ÎNTR-UN MOD RAFINAT, LA NIVEL INTELECTUAL, ATACÂND PERSOANA MÂNTUITORULUI LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, ȘI ÎN GENERAL VALORILE CREȘTINE; 2) ÎNTR-UN MOD BRUTAL, UCIGÂNDU-I PE CREȘTINII DIN AFRICA, ORIENTUL MIJLOCIU ETC. OARE ROMÂNII SUNT CONȘTIENȚI CĂ ÎN ROMÂNIA UCIDEREA “LEGALĂ” ÎN FIECARE AN A 100.000 DE BEBELUȘI PRIN AVORT ESTE LUCRAREA ATEILOR-DERBEDEILOR-SATANIȘTILOR-ANTICRIȘTILOR CARE ÎN MOD RAFINAT, INTELECTUAL, ÎN NUMELE SUPERIORITĂȚII DEMOCRATICE AU LEGIFERAT CA FIIND CEVA NORMAL UCIDEREA FIINȚELOR UMANE LIPSITE DE APĂRARE? PĂCATELE STRIGĂTOARE LA CER ATRAG PEDEAPSA LUI DUMNEZEU PESTE ROMÂNIA!!! SĂ NE RUGĂM PENTRU OPRIREA GENOCIDULUI DIN NIGERIA, DAR ȘI PENTRU OPRIREA GENOCIDULUI DIN ROMÂNIA, ȘI SĂ LUCRĂM PENTRU DESFIINȚAREA LEGILOR SATANISTE, UCIGAȘE!!!






Pr. prof. Ion Ciungu









Credința oamenilor că Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu Cel Viu stă la baza Bisericii întemeiate de Însuși Iisus, ca o piatră fundamentală care susține tot edificiul Bisericii. Referindu-se la Biserica Sa care are această credință, Iisus a declarat că nu va fi învinsă nici chiar de porțile iadului, adică nici chiar de toate puterile satanice. În contextul atacurilor satanice actuale la adresa Bisericii, este potrivit să ne amintim cuvintele Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, spuse atunci când apostolul Petru a recunoscut și a declarat dumnezeirea lui Iisus. Iisus i-a răspuns astfel: “Şi Eu îţi zic ţie, că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui.” (Sfânta Evanghelie după Matei, capitolul 16, versetul 18) https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=16



Imagine de la ceremonii funerare din Nigeria, din aprilie 2019.





Ne amintim că anul trecut, 2019, în Nigeria au fost uciși 1.000 de creștini, iar despre suferința creștinilor din Nigeria, ajunsă la situația de genocid, a fost prezentat un raport la Curtea Penală Internațională de la Haga, de către organizația americană Jubilee Campaign, care îi ajută pe cei care suferă în tăcere.



Despre faptul că SUA nu a nominalizat încă un trimis special pentru Nigeria în contextul genocidului sistematic, planificat, calculat, împotriva creștinilor, dar și alte aspecte referitoare la acest subiect, putem afla din articolele următoare :

Are Nigeria’s Christians the target of a genocide?, publicat în data de 2 iulie 2020, pe website-ul revistei catolice americane America, de Kevin Klarke.


Nigeria could be next Rwanda or Darfur if world doesn't act, advocates warn , publicat în data de 1 iulie 2020, pe website-ul ziarului creștin evanghelic nondenominațional THE CHRISTIAN POST, de Samuel Smith.


Nigeria facing ‘systematic, planned, calculated’ genocide of Christians, publicat în data de 29 iunie 2020, pe website-ul ziarului catolic american CRUX, de Charles Collins.


Genocide in Nigeria: Calling it What it Is, Calling for it to End, publicat în data de 25 iunie 2020, pe website-ul american de știri creștine CHRISTIAN HEADLINES, de John Stonestreet  & Shane Morris.


……….

GENOCÍD (<. fr. {i}; {s} gr. genos „neam” + lat. -cido „a omorî”) s. n. (Dr.) Infracțiune săvârșită în scopul de a distruge deliberat și sistematic, în întregime sau în parte, o colectivitate sau un grup național, rasial, religios sau politic și care constă în: uciderea membrilor colectivității sau grupului, vătămarea gravă a integrității fizice sau mintale a acestora, supunerea la condiții de existență sau tratament de natură să ducă la distrugerea fizică, luarea unor măsuri pentru împiedicarea nașterilor, transferarea forțată a copiilor aparținând colectivității sau grupului în altă colectivitate sau în alt grup (ex. masacrarea unor populații din colonii, a armenilor de către turci la începutul primului război mondial, exterminarea de către naziști a unei părți a populației din teritoriile ocupate în timpul celui de-al doilea război mondial). În 1948, Adunarea Generală a O.N.U. a aprobat Convenția pentru prevenirea și pedepsirea crimei de g., care a intrat în vigoare în ian. 1951.

Dicționar enciclopedic, Marcel D. Popa, Alexandru Stănciulescu, Gabriel Florin-Matei, Anicuța Tudor, Carmen Zgăvărdici, Rodica Chiriacescu, Editura Enciclopedică, 1993-2009.



.....................................


Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole :




PENTRU OPRIREA GENOCIDULUI ÎMPOTRIVA CREȘTINILOR DIN NIGERIA, DOMNULUI SĂ NE RUGĂM!!! PESTE 20 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI ÎN CASELE LOR, ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ, CÂND VĂCARII MAHOMEDANI FULANI ÎNARMAȚI AU ATACAT DIFERITE SATE DIN STATUL KADUNA. ÎN TIMPUL PANDEMIEI, CÂND CREȘTINII RESPECTĂ STAREA DE IZOLARE ÎN CASE, ATACURILE S-AU ÎNMULȚIT. ... 11.500 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI DE STATUL ISLAMIC (BOKO HARAM) ȘI DE FULANII RADICALI DIN 2015 PÂNĂ ÎN MARTIE 2020. ÎN 2019 AU FOST UCIȘI ÎN NIGERIA 1000 DE CREȘTINI, IAR DIFERITE GRUPURI DE APĂRARE AU AVERTIZAT CĂ SUFERINȚA CREȘTINILOR A AJUNS LA STANDARDUL DE GENOCID. AUTORITĂȚILE DIN NIGERIA NU REZOLVĂ PROBLEMA. COMUNITATEA INTERNAȚIONALĂ NU INTERVINE. TRUMP AR TREBUI SĂ NUMEASCĂ UN TRIMIS SPECIAL AL SUA ÎN NIGERIA. (scurtă anunțare a știrilor; articole în engleză din 14 mai 2020). OARE ROMÂNILOR LE PASĂ? CAZUL CARACAL DIN 2019 CU AUTORITĂȚILE COMPLICE, LEGILE CRIMINALE, ANTICREȘTINE, SATANISTE, ÎN VIGOARE DE 30 DE ANI, CU 100.000 DE BEBELUȘI UCIȘI „LEGAL” ANUAL, SUNT DOVEZI CĂ ATEII CONDUC ROMÂNIA ȘI I-AU ÎNRĂIT ȘI I-AU ÎNSTRĂINAT PE ROMÂNI DE CONCEPȚIA ȘI SENTIMENTELE CREȘTINE!!! ... PENTRU OPRIREA GENOCIDULUI ÎMPOTRIVA BEBELUȘILOR ÎN ROMÂNIA, DOMNULUI SĂ NE RUGĂM!!!



GENOCIDUL ÎMPOTRIVA CREȘTINILOR DIN NIGERIA CONTINUĂ ȘI ÎN TIMPUL PANDEMIEI. CEL PUȚIN 50 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI ÎN MARTIE 2020 DE CĂTRE VĂCARII MAHOMEDANI FULANI. ÎN IANUARIE ȘI FEBRUARIE AU FOST UCIȘI 350 DE CREȘTINI. ZECE CREȘTINI AU FOST UCIȘI ÎN PRIMELE DOUĂ ZILE DIN APRILIE. (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 7 și 6 aprilie 2020). NE AMINTIM CĂ ÎN ANUL 2019 AU FOST UCIȘI 1.000 DE CREȘTINI ÎN NIGERIA. DE ASEMENEA, NE AMINTIM CĂ RĂUTATEA ROMÂNILOR ESTE MULT MAI MARE DECÂT A VĂCARILOR MAHOMEDANI EXTREMIȘTI DIN NIGERIA, CĂCI ÎN ROMÂNIA S-AU UCIS ANUL TRECUT 100.000 DE BEBELUȘI ÎN PÂNTECELE MAMELOR!!! IAR ACUM, ÎN TIMPUL PANDEMIEI, UCIDERILE DE PRUNCI PRIN AVORT AU CONTINUAT ÎN ROMÂNIA, CĂCI SUNT CONSIDERATE URGENȚE (ne amintim știrea din 30 martie 2020)!!! ÎN SCHIMB, MERSUL OAMENILOR LA BISERICI ESTE INTERZIS PRIN LEGE, DIN 25 MARTIE 2020, CĂCI ESTE PANDEMIE, IAR STATUL POARTĂ DE GRIJĂ CETĂȚENILOR!!! CE LEGI SATANICE!!! CE LEGIUITORI CUMSECADE!!!





































































ISRAELUL NU VREA CA EVREILOR SĂ LI SE PREDICE DESPRE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ȘI PRIN URMARE A ORDONAT OPRIREA TRANSMISIUNILOR ÎN LIMBA EBRAICĂ PE NOUL CANAL AMERICAN DE TELEVIZIUNE “SHELANU” CARE AVEA EMISIUNI CU EVREI MESIANICI NĂSCUȚI ÎN ISRAEL ȘI CARE ÎN APRILIE A OBȚINUT O LICENȚĂ PE ȘAPTE ANI. CANALUL “SHELANU” APARȚINE DE REȚEAUA DE TELEVIZIUNE “GOD TV” A CREȘTINILOR EVANGHELICI CARE SUNT PRINTRE CEI MAI PUTERNICI SUSȚINĂTORI AI STATULUI ISRAEL, IAR ACUM SUNT ACUZAȚI DE ISRAEL CĂ AU MINȚIT CÂND AU OBȚINUT LICENȚA. CREȘTINII EVANGHELICI NEAGĂ FAPTUL CĂ AU MINȚIT ȘI CONSIDERĂ CĂ ESTE VORBA DE PRESIUNI POLITICE ISRAELIENE. (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 1 iulie 2020 etc). NE AMINTIM CĂ CEI MAI MULȚI EVREI SUNT ATEI SAU NEAFILIAȚI RELIGIOS. EVREII RELIGIOȘI SUNT CAM 30% DIN POPULAȚIA ISRAELULUI, DAR ACEȘTIA NU CRED CĂ DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ESTE MESIA, FIUL LUI DUMNEZEU. EVREII CARE CRED CĂ DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ESTE MESIA, FIUL LUI DUMNEZEU, SE NUMESC EVREI MESIANICI ȘI SUNT PUȚINI, CAM 350.000 LA NIVEL MONDIAL.



ÎN ISRAEL, EVREII MESIANICI, ADICĂ EVREII CARE CRED CĂ IISUS ESTE MESIA, FIUL LUI DUMNEZEU, SUNT ACUM CAM 30.000. EI SUNT CONSIDERAȚI TRĂDĂTORI DE CĂTRE EVREII ORTODOCȘI, ADICĂ DE EVREII CARE NU CRED CĂ IISUS ESTE MESIA. SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ, LA UN CONCERT ORGANIZAT DE EVREII MESIANICI ÎN IERUSALIM, S-AU DUS ȘI EVREI ORTODOCȘI PENTRU A PROTESTA, PENTRU A-ȘI EXPRIMA URA. (articol în engleză din 11 iunie 2019; scurtă anunțare a știrii)


CREȘTINII DIN ȚARA SFÂNTĂ SUNT DISCRIMINAȚI ȘI MARGINALIZAȚI ÎN MOD SISTEMATIC. AȘA S-A ANUNȚAT ÎN COMUNICATUL DIN 17 IANUARIE 2019 AL EPISCOPILOR CATOLICI CARE DE 20 DE ANI ÎI VIZITEAZĂ ANUAL PE CREȘTINII DIN ISRAEL ȘI PALESTINA, PENTRU A STA ÎN SOLIDARITATE CU EI. ACEST GRUP DE PELERINAJ ANUAL AL EPISCOPILOR CATOLICI SE NUMEȘTE “HOLY LAND COORDINATION”. (articole în engleză din 18 și 17 ianuarie 2019; scurtă anunțare a știrii)


ISRAELUL PERMITE CONVERTIRI LA CREȘTINISM, DUPĂ CUM I-A ASIGURAT SECRETARUL DE STAT AL SUA, MIKE POMPEO, PE CREȘTINII SIONIȘTI UNIȚI PENTRU ISRAEL, ÎN WASHINGTON, ÎN 8 IULIE 2019. ÎNSĂ, POMPEO ESTE CONTRAZIS DE REALITATE, CĂCI ÎN 21 IUNIE 2019, CÂND A FOST PREZENTAT RAPORTUL AMERICAN PE ANUL 2018 DESPRE LIBERTATEA RELIGIOASĂ LA NIVEL INTERNAȚIONAL, S-AU ARĂTAT DIFICULTĂȚILE CU CARE SE CONFRUNTĂ CEI CARE SE CONVERTESC LA CREȘTINISM ÎN ISRAEL. (articol în engleză din 10 iulie 2019; scurtă anunțare a știrii). NE AMINTIM CĂ ÎN 11 IULIE 2019 CREȘTINII DIN IERUSALIM S-AU ADUNAT LA POARTA JAFFA PENTRU RUGĂCIUNE, TOCMAI CA SĂ SE APERE DE EVREII RADICALI CARE DIN 1967 PÂNĂ ACUM AU DISTRUS 50 DE LOCAȘURI DE CULT CREȘTINE.













ZECI DE LIDERI DE BISERICI DIN REGATUL UNIT CONTINUĂ SĂ DEA GUVERNUL ÎN JUDECATĂ PENTRU CĂ A ÎNCHIS BISERICILE ÎN TIMPUL STĂRII DE URGENȚĂ DIN CAUZA PANDEMIEI DE CORONAVIRUS, ÎNCĂLCÂND DREPTURILE BISERICEȘTI PREVĂZUTE ÎN “MAGNA CARTA” ȘI ÎN “CONVENȚIA EUROPEANĂ A DREPTURILOR OMULUI” CARE PROTEJEAZĂ LIBERTATEA RELIGIEI. LIDERII BISERICEȘTI VOR SĂ OBȚINĂ ASIGURĂRI CĂ NU SE VA MAI REPETA ÎNCHIDEREA BISERICILOR. (articole în engleză din 3 și 1 iulie 2020 ; scurtă anunțare a știrii). NE AMINTIM CĂ ȘI ÎN SUA UNII GUVERNATORI AU FOST DAȚI ÎN JUDECATĂ PENTRU ÎNCHIDEREA BISERICILOR, IAR PROCURORUL GENERAL A ANUNȚAT ÎN APRILIE MĂSURI ÎMPOTRIVA OFICIALILOR GUVERNAMENTALI CARE AU NEDREPTĂȚIT BISERICILE. ȘTIM CĂ ÎN ROMÂNIA TEOLOGUL MIHAI-SILVIU CHIRILĂ ȘI JUDECĂTORUL IOAN PETRESCU, ÎN ACȚIUNI SEPARATE, AU ÎNCEPUT LUPTA ÎN JUSTIȚIE CONTRA GUVERNULUI CARE A ÎNCĂLCAT DREPTURILE RELIGIOASE CONSTITUȚIONALE ÎN TIMPUL STĂRII DE URGENȚĂ DIN CAUZA PANDEMIEI.







BISERICILE AMENINȚATE, DISCRIMINATE, NEDREPTĂȚITE, DE OFICIALI GUVERNAMENTALI DIN SUA, ÎN TIMPUL PANDEMIEI, SUNT APĂRATE DE PROCURORUL GENERAL AL SUA, WILLIAM BARR, CARE A ANUNȚAT MĂSURI ÎMPOTRIVA ACELOR OFICIALI. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 12 aprilie 2020). MULȚI SOCIOLOGI ARGUMENTEAZĂ CĂ MERSUL LA BISERICĂ ESTE PUR ȘI SIMPLU UN OBICEI CARE ODATĂ ÎNTRERUPT, CUM ESTE ACUM, NU VA MAI PUTEA FI RELUAT. ÎNSĂ PUNCTUL DE VEDERE EXPRIMAT DE UN CREȘTIN, ÎN REVISTA NERELIGIOASĂ BRITANICĂ “THE SPECTATOR”, ESTE CĂ CHIAR DACĂ ACUM BISERICA TRECE PRINTR-O CRIZĂ DEVASTATOARE, TOTUȘI PE TERMEN LUNG NE PUTEM AȘTEPTA LA O BISERICĂ ÎNFLORITOARE. (articol în engleză din 11 aprilie 2020; scurtă anunțare a știrii). NE AMINTIM DE DISCRIMINĂRILE GUVERNAMENTALILOR ROMÂNI LA ADRESA BISERICILOR, UNDE CREDINCIOȘII NU AU VOIE SĂ MEARGĂ ACUM, ÎN PANDEMIE, NICI MĂCAR ÎN EXTERIORUL LOR SĂ ASCULTE SLUJBELE, DAR ÎN AEROPORTURI A FOST ȘI ESTE VOIE SĂ SE ÎNGHESUIE MII DE ROMÂNI PENTRU A PLECA SLUGI AGRICOLE ÎN GERMANIA. NE AMINTIM DE ILEGALITATEA ÎNCHIDERII BISERICILOR ȘI DE LUPTA ÎN JUSTIȚIE A DOI ROMÂNI NECLERICI PENTRU DESCHIDEREA BISERICILOR (TEOLOGUL MIHAI-SLIVIU CHIRILĂ ȘI JUDECĂTORUL IOAN PETRESCU). (articole în română din 9 aprilie 2020). NE AMINTIM CE A SCRIS CEL MAI MARE CRISTOLOG ROMÂN (STERIE DIAMANDI) CU PRIVIRE LA CEI CARE ÎL ATACĂ , DE 2000 DE ANI, PENTRU A-L DISTRUGE DIN SUFLETELE CREDINCIOȘILOR, PE MÂNTUITORUL LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, PE EL CARE ESTE PIATRA NESTEMATĂ DIN CAPUL UNGHIULUI. SPLENDOAREA LUI NU POATE FI NIMICITĂ.












ANTIHRISTUL VREA SĂ ÎI FORȚEZE PE OAMENI SĂ FIE PECETLUIȚI CU CIPUL ANTIHRISTIC 666, CARE VA FI INTRODUS ÎN CORPUL OAMENILOR SUB PRETEXTUL UNUI VACCIN CONTRA CORONAVIRUSULUI, APOI CIPUL VA FI CONECTAT LA SISTEMUL ELECTRONIC „5 G”, PRIN CARE MINȚILE ȘI DORINȚELE OAMENILOR VOR FI GHIDATE, DUPĂ PLANUL GUVERNULUI MONDIAL AL ATEILOR ȘI MAGICIENILOR. AȘA A DECLARAT ÎN 25 IUNIE 2020 FOSTUL MITROPOLIT ORTODOX GREC AMBROZIE DE KALAVRYTA. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 27 iunie 2020)



UN IERARH GREC A DECLARAT CĂ BISERICILE SUNT DESCHISE PENTRU CREDINCIOȘI, ÎNCEPÂND DIN DUMINICA TOMII, 26 APRILIE 2020, NEMAIPUTÂND TOLERA STANDARDELE DUBLE ALE GUVERNULUI GREC CARE IMPUNE RESTRICȚII BISERICILOR ÎN TIMP CE PRIM-MINISTRUL A PARTICIPAT CU MULTE PERSOANE ÎN ATENA LA CONCERT DE MUZICĂ, FĂRĂ A RESPECTA MĂSURILE DE DISTANȚARE SOCIALĂ ETC. SINODUL BISERICII GRECIEI A CERUT STATULUI, ÎN 22 APRILIE 2020, DESCHIDEREA BISERICILOR, ÎNSĂ ÎN 27 APRILIE 2020 GUVERNUL A ANUNȚAT CĂ, DUPĂ ETAPA INIȚIALĂ DE RELAXARE A MĂSURILOR RESTRICTIVE, BISERICILE VOR FI DESCHISE PUBLICULUI NUMAI PENTRU ÎNCHINARE INDIVIDUALĂ, URMÂND CA ÎNTR-O ETAPĂ ULTERIOARĂ SĂ SE PERMITĂ ADUNAREA ÎN NUMĂR MAI MARE. (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 28 și 27 aprilie 2020). STANDARDELE GUVERNAMENTALE DUBLE LE CUNOAȘTEM, INCLUSIV ÎN ROMÂNIA, CĂCI AGLOMERĂRILE ÎN AEROPORTURI, PIEȚE, SUPERMARKETURI ETC SUNT PERMISE, ÎNSĂ ÎN BISERICI ȘI ÎN CIMITIRE CREDINCIOȘII NU AU VOIE NICI CHIAR DACĂ RESPECTĂ MĂSURILE SANITARE ȘI DISTANȚAREA SOCIALĂ!!!






ÎN SUA DEMOLAREA STATUILOR DEDICATE DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS A FOST CERUTĂ RECENT DE UN ACTIVIST PENTRU JUSTIȚIE SOCIALĂ APARȚINÂND DE PARTIDUL DEMOCRAT, PE MOTIV CĂ ELE AU FOST CREATE DE EUROPENI ALBI CA UNELTE DE OPRIMARE PRIN CREDINȚĂ, BAZATE PE MINCIUNĂ, AVÂND ÎN VEDERE CĂ IISUS NU A FOST ALB, ȘI PE MOTIV CĂ ELE SUNT O FORMĂ GROSOLANĂ A PROPAGANDEI RASISTE ALBE. ACTIVISTUL, CU NUMELE DE SHAUN KING, A CERUT CA ȘI PICTURILE MURALE ȘI VITRALIILE CU IISUS ALB SĂ FIE DESFIINȚATE. ACESTE PRETENȚII ALE LUI SHAUN KING VIN ÎN URMA UCIDERII AFRO-AMERICANULUI GEORGE FLOYD ÎN 25 MAI 2020 ȘI A VALURILOR DE PROTESTE ÎN CARE AU FOST VANDALIZATE ȘI DEMOLATE STATUI CARE REPREZINTĂ ISTORIA SUA, INCLUSIV STATUIA PRIMULUI PREȘEDINTE GEORGE WASHINGTON. COMUNITATEA CREȘTINĂ DIN SUA I-A RĂSPUNS LUI SHAUN KING. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 23 iunie 2020). OBSERVĂM CUM ATACURILE DE DOUĂ MII DE ANI LA ADRESA MÂNTUITORULUI SE ȚIN LANȚ, ÎNSĂ STRĂLUCIREA LUI NU POATE FI NIMICITĂ, DUPĂ CUM SPUNEA CEL MAI MARE CRISTOLOG ROMÂN STERIE DIAMANDI.




ÎN ROMÂNIA ZIUA DE CONȘTIENTIZARE A VIOLENȚELOR LA NIVEL MONDIAL ÎMPOTRIVA CREȘTINILOR VA FI RESPECTATĂ, CONFORM LEGII, PE DATA DE 16 AUGUST, ADICĂ PE DATA ÎN CARE BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ ÎI COMEMOREAZĂ PE SFINȚII MARTIRI BRÂNCOVENI. NE AMINTIM CĂ ÎN 24 IUNIE 2020 A FOST VOTATĂ LEGEA CARE STABILEȘTE CA ZIUA DE 16 AUGUST SĂ FIE “ZIUA NAȚIONALĂ PENTRU COMEMORAREA MARTIRILOR BRÂNCOVENI ȘI DE CONȘTIENTIZARE A VIOLENȚELOR ÎMPOTRIVA CREȘTINILOR”. ACEASTĂ LEGE A FOST DEPUSĂ LA SENAT ANUL TRECUT DE CĂTRE DEPUTATUL DANIEL GHEORGHE ȘI A FOST ADOPTATĂ ÎN CAMERA DEPUTAȚILOR MIERCURI, 24 IUNIE 2020, CÂND 258 DE DEPUTAȚI AU VOTAT PENTRU EA, IAR 40 S-AU ABȚINUT. (scurtă reamintire a știrii; articol în engleză din 26 iunie 2020 etc). ȘTIM CĂ PENTRU CREȘTINI PRIMUL MARTIR ESTE ÎNSUȘI ÎNTEMEIETORUL BISERICII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. DE LA EL PÂNĂ ACUM SUNT PESTE 70 DE MILIOANE DE MARTIRI CREȘTINI. ... ÎN TOATĂ ISTORIA ROMÂNILOR NU EXISTĂ CINEVA ASEMENEA LUI CONSTANTIN BRÂNCOVEANU CARE ÎN 1714 A PREFERAT SĂ FIE DECAPITAT CU CEI PATRU FII AI SĂI DECÂT SĂ RENUNȚE LA MÂNTUITORUL LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. ÎN CONTEXTUL ACTUAL AL PERSECUTĂRII CREȘTINILOR LA NIVEL MONDIAL, ȘTIM CĂ UNGARIA ESTE PRIMA ȚARĂ CARE ÎNCĂ DIN 2017 A ÎNCEPUT ACȚIUNI CONCRETE PENTRU APĂRAREA CREȘTINILOR PERSECUTAȚI, LUCRÂND ȘI PENTRU REALIZAREA UNEI COALIȚII INTERNAȚIONALE ÎN ACEST SCOP.

























Despre schimbarea în bine a atitudinii față de bolnavi, și despre dezvoltarea educației, și despre stilul de viață caritabilă, precum și despre efectele generale ale învățăturii creștine: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )

























CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ (2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA, PROGRAMUL NAȚIONAL „ROMÂNIA, CITEȘTE!” ) Biblia este cea mai citită carte din lume. Iisus, Învățătorul Suprem, se mai numește și Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu, Cuvânt Care a devenit Om (Ioan 1, 1-14). El este Persoana Divino-Umană Numărul Unu, Unică în Univers. Să-L citim!!!






































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în SFÂNTA ȘI MAREA ZI LUNI din SĂPTĂMÂNA SFINTELOR PATIMI ALE DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, adică în A ȘAPTEA SĂPTĂMÂNĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI. Astăzi, în Biserica Ortodoxă și în Biserica Greco-Catolică se face pomenire de IOSIF, fiul patriarhului biblic Iacov, care a trăit cu multe sute de ani înainte de Domnul nostru Iisus Hristos. Deși era nevinovat, IOSIF a fost vândut de frații săi, pe 20 de arginți. Astfel viața lui IOSIF, cu suferințele și succesul lui, este o prefigurare, o anticipare, a vieții lui IISUS, cu VINDEREA LUI pe 30 de arginți, cu SUFERINȚELE LUI, cu RĂSTIGNIREA și MOARTEA LUI, dar și cu VICTORIA ÎNVIERII LUI. Ni se atrage atenția, și azi, să nu-L vindem pe Mântuitorul lumii, pe Salvatorul nostru. ... De asemenea, azi, în SFÂNTA ȘI MAREA ZI LUNI, se face pomenire de SMOCHINUL CEL FĂRĂ ROADĂ, care a fost blestemat de Domnul nostru Iisus Hristos și s-a USCAT, în ziua care a urmat după Intrarea Triumfală și Smerită în Ierusalim. Observăm în Sfânta Evanghelie după Marcu, la capitolul 11, faptul că DUPĂ BLESTEMAREA SMOCHINULUI, IISUS ÎI ALUNGĂ DIN TEMPLU PE NEGUSTORI ȘI RĂSTOARNĂ MESELE SCHIMBĂTORILOR DE BANI. Aceste două evenimente (uscarea smochinului prin blestem și curățarea templului) sunt în strânsă legătură unul cu altul și sunt MANIFESTĂRI ALE PUTERII ȘI AUTORITĂȚII DIVINE ALE LUI IISUS, fiind și REVELAȚII ALE JUDECĂȚII LUI DUMNEZEU ÎMPOTRIVA IPOCRIZIEI ELITEI POLITICO-RELIGIOASE IUDAICE. Acel smochin cu frunze, dar lipsit de fructe, simbolizează ipocrizia iudaică, mândria și reclama iudaică lipsite de adevăratele virtuți păcute lui Dumnezeu. https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/947517260434774 ... Textul evanghelic programat pentru azi ne prezintă PROFEȚIA SPUSĂ DE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS cu privire la SFÂRȘITUL IERUSALIMULUI IPOCRIT, precum și cu privire la SFÂRȘITUL LUMII. Știm că profeția cu privire la sfârșitul Ierusalimului ipocrit s-a împlinit cu precizie uimitoare, în anul 70, când armatele romane conduse de Titus au cucerit și distrus Ierusalimul. De atunci, evreii n-au mai avut țară până în anul 1948 când s-a înființat statul Israel. SFÂRȘITUL IERUSALIMULUI IPOCRIT ESTE O IMAGINE A SFÂRȘITULUI LUMII, când va veni Domnul nostru Iisus Hristos pe norii cerului ca Judecător al lumii, cu putere mare și cu slavă multă. ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, ajută-ne să ne înțelepțim din aceste lecții pe care ni le dai, ajută-ne să nu Te vindem, ajută-ne să nu lăsăm duhul ipocriziei în sufletele noastre, ajută-ne să câștigăm virtuțile pe care Tu le aștepți de la noi, ca să lucrăm cu ele spre slava Veșnicului nostru Tată Ceresc Atotsfânt și Atotputernic, în fiecare moment, în vecii vecilor! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos!

Pr. prof. Ion Ciungu   “ Şi vorbindu-i, i-a zis: „De-acum înainte, roadă din tine nimeni în veac să nu mănânce!” Iar ucenicii Săi auzeau. ...