vineri, 31 iulie 2020

INCIDENTELE ANTI CREȘTINE ÎN FRANȚA AU CRESCUT CU 285% ÎN ULTIMII 12 ANI, CONFORM ORGANIZAȚIEI DIN VIENA CARE URMĂREȘTE INTOLERANȚA ȘI DISCRIMINAREA ÎMPOTRIVA CREȘTINILOR ÎN EUROPA. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 29 iulie 2020). NE AMINTIM CĂ DESCREȘTINAREA EUROPEI AU ÎNCEPUT-O EVREII ANTIHRIȘTI ÎN FRANȚA, LA REVOLUȚIA DIN 1789, CÂND DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS A FOST SCOS DIN SOCIETATEA FRANCEZĂ ÎN NUMELE DREPTURILOR OMULUI EVREU-DERBEDEU-ATEU. NE AMINTIM CĂ ÎN 2014 CARICATURIȘTII DE LA CHARLIE HEBDO DIN PARIS L-AU CARICATURIZAT PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS CA BEBELUȘ CU NAS DE PORC, IAR PE MAICA DOMNULUI CU NAS DE SCROAFĂ, IAR ÎN 2015 AU FOST ÎMPUȘCAȚI DE MAHOMEDANI. APOI PE PARCURSUL ANULUI 2015 AU PLECAT DIN FRANȚA ÎN ISRAEL UN NUMĂR RECORD DE EVREI, CAM 8.000, DIN CAUZA INSECURITĂȚII. OBSERVĂM CĂ FĂRĂ DOMNUL NOSTRU IISUS OMUL SE ÎNRĂIEȘTE MULT!!!





Pr. prof. Ion Ciungu





De două mii de ani izbiturile se țin lanț contra Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, Piatra Din Capul Unghiului, însă splendoarea Acestei Pietre Nestemate rămâne aceeași, nu poate fi nimicită. „Se rup ciocanele de atâta întrebuinţare, cad istoviţi robotarii de atâta caznă, se schimbă mereu echipa de lucru, se folosesc unelte noi, dar rezultatul rămâne acelaş; nici dinamita nu poate să nimicească splendoarea acestei pietre nestimate". (așa a scris Sterie Diamandi, în "Fiul lui Dumnezeu - Fiul Omului" - 3 volume, 1942-1943). Cât de adevărat și de actual!!!

Sterie Diamandi: „Fiul lui Dumnezeu"... Spre cădere, sau mântuire?, articol publicat în 1942, în BISERICA şi ŞCOALA, REVISTA OFICIALA A EPISCOPIEI ARADULUI, document pdf, pp. 313-314. http://documente.bcucluj.ro/web/bibdigit/periodice/bisericasiscola/1942/BCUCLUJ_FP_279232_1942_066_038.pdf

.....






Catedrala Sfântul-Petru-și-Sfântul-Pavel din Nantes, în vestul Franței, a fost incendiată în 18 iulie 2020 de către un ruandez în vârstă de 39 de ani, căruia nu i-a mai fost reînnoit permisul de ședere și era obligat să părăsească teritoriul francez la sfârșitul lui 2019. El lucra voluntar, fiind însărcinat să deschidă și să închidă ușile catedralei. (Construirea acestei catedrale a durat 457 de ani, din 1434 până în 1891.) https://fr.wikipedia.org/wiki/Cath%C3%A9drale_Saint-Pierre-et-Saint-Paul_de_Nantes#La_cath%C3%A9drale_actuelle




Directoarea Observatorului Intoleranței și Discriminării împotriva Creștinilor în Europa, Ellen Fantini, a spus că cei care atacă bisericile și comit acte de vandalism tind să fie islamiști radicali, sau persoane aliniate la extremele radicale ale stângii politice, inclusiv mișcările Antifa, anarhiști și feministe radicale. 


Fantini a mai spus că astfel de incidente sunt în creștere și în Germania, Spania, Regatul Unit, peste tot. “Chiar, nu pot spune că este vreun loc în Europa unde acest fenomen este în descreștere.”


Mai multe aspecte referitoare la acest subiect putem afla din articolul  Anti-Christian incidents in France rose 285% since 2008: Observatory, publicat în data de 29 iulie 2020, pe website-ul american de știri creștine  THE CHRISTIAN POST, de Samuel Smith.


...........................................................................................................

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

ÎN SUA DEMOLAREA STATUILOR DEDICATE DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS A FOST CERUTĂ RECENT DE UN ACTIVIST PENTRU JUSTIȚIE SOCIALĂ APARȚINÂND DE PARTIDUL DEMOCRAT, PE MOTIV CĂ ELE AU FOST CREATE DE EUROPENI ALBI CA UNELTE DE OPRIMARE PRIN CREDINȚĂ, BAZATE PE MINCIUNĂ, AVÂND ÎN VEDERE CĂ IISUS NU A FOST ALB, ȘI PE MOTIV CĂ ELE SUNT O FORMĂ GROSOLANĂ A PROPAGANDEI RASISTE ALBE. ACTIVISTUL, CU NUMELE DE SHAUN KING, A CERUT CA ȘI PICTURILE MURALE ȘI VITRALIILE CU IISUS ALB SĂ FIE DESFIINȚATE. ACESTE PRETENȚII ALE LUI SHAUN KING VIN ÎN URMA UCIDERII AFRO-AMERICANULUI GEORGE FLOYD ÎN 25 MAI 2020 ȘI A VALURILOR DE PROTESTE ÎN CARE AU FOST VANDALIZATE ȘI DEMOLATE STATUI CARE REPREZINTĂ ISTORIA SUA, INCLUSIV STATUIA PRIMULUI PREȘEDINTE GEORGE WASHINGTON. COMUNITATEA CREȘTINĂ DIN SUA I-A RĂSPUNS LUI SHAUN KING. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 23 iunie 2020). OBSERVĂM CUM ATACURILE DE DOUĂ MII DE ANI LA ADRESA MÂNTUITORULUI SE ȚIN LANȚ, ÎNSĂ STRĂLUCIREA LUI NU POATE FI NIMICITĂ, DUPĂ CUM SPUNEA CEL MAI MARE CRISTOLOG ROMÂN STERIE DIAMANDI.




INTOLERANȚA FAȚĂ DE CREȘTINI ÎN EUROPA ESTE ÎN CREȘTERE, CONFORM RAPORTULUI PUBLICAT ÎN NOIEMBRIE 2019, DE CĂTRE ORGANIZAȚIA NUMITĂ „OBSERVATORUL INTOLERANȚEI ȘI DISCRIMINĂRII ÎMPOTRIVA CREȘTINILOR ÎN EUROPA”. (articol în engleză din 19 noiembrie 2019; scurtă anunțare a știrii).


Despre evreii care manevrează oamenii cu scopul de a susține minciuni și furt în formă continuată putem afla și din articolul referitor la Muzeul Ateismului de la următorul link:




Despre Iisus caricaturizat cu nas de porc, iar Sfânta lui Mamă cu nas de scroafă, putem afla și din articolul de la următorul link:



Evreii necreștini spun despre Fecioara Maria că a fost violată de un vecin și astfel s-a născut Iisus :
DESPRE MAICA DOMNULUI XI, Ce puncte de vedere găsim în religiile necreştine de azi despre Maica Domnului ?  Ce ştim despre unele rugăciuni către Maica Domnului ?




Despre evreii care L-au scos pe Iisus din societatea franceză și s-au afirmat pe ei înșiși, contribuind la descreștinarea Franței, putem afla și din articolul de la următorul link:




Descreștinarea Europei au început-o evreii în Franța. Ei ar vrea să o continue și în România, prin persoane cu funcții importante în Statul Român, cum este Sandra Pralong, care a spus, în 2014, că predarea Religiei nu este treaba școlii :
PLAN PENTRU DESCREȘTINAREA EUROPEI (înlăturarea crucilor de pe biserica grecească folosită ca brand pe ambalaje alimentare; controversa din 31 august 2017)



Despre evreii din România, care prin Institutul Elie Wiesel luptă contra creștinilor români, dar și despre jignirea generalizată a profesorilor de Religie în România, putem afla unele aspecte și din articolul de la următorul link: AVEM NEVOIE ȘI DE IISUS? (capelani în toate liceele publice, pentru îmbunătățirea disciplinei în Kenya, 2017)



Persecutarea creștinilor în Europa, prin metode sofisticate și rafinate,  este nedreaptă, discriminatorie, dureroasă, dar nu poate fi comparată cu persecutarea brutală, fizică, a creștinilor din Africa și din Orientul Mijlociu: UNGARIA ESTE PRIMA ÎN APĂRAREA CREȘTINILOR PERSECUTAȚI (11-13 octombrie 2017, Consultație Internațională la Budapesta)




































Despre schimbarea în bine a atitudinii față de bolnavi, și despre dezvoltarea educației, și despre stilul de viață caritabilă, precum și despre efectele generale ale învățăturii creștine: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )
































CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ (2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA, PROGRAMUL NAȚIONAL „ROMÂNIA, CITEȘTE!” ) Biblia este cea mai citită carte din lume. Iisus, Învățătorul Suprem, se mai numește și Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu, Cuvânt Care a devenit Om (Ioan 1, 1-14). El este Persoana Divino-Umană Numărul Unu, Unică în Univers. Să-L citim!!!







































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în SFÂNTA ȘI MAREA ZI LUNI din SĂPTĂMÂNA SFINTELOR PATIMI ALE DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, adică în A ȘAPTEA SĂPTĂMÂNĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI. Astăzi, în Biserica Ortodoxă și în Biserica Greco-Catolică se face pomenire de IOSIF, fiul patriarhului biblic Iacov, care a trăit cu multe sute de ani înainte de Domnul nostru Iisus Hristos. Deși era nevinovat, IOSIF a fost vândut de frații săi, pe 20 de arginți. Astfel viața lui IOSIF, cu suferințele și succesul lui, este o prefigurare, o anticipare, a vieții lui IISUS, cu VINDEREA LUI pe 30 de arginți, cu SUFERINȚELE LUI, cu RĂSTIGNIREA și MOARTEA LUI, dar și cu VICTORIA ÎNVIERII LUI. Ni se atrage atenția, și azi, să nu-L vindem pe Mântuitorul lumii, pe Salvatorul nostru. ... De asemenea, azi, în SFÂNTA ȘI MAREA ZI LUNI, se face pomenire de SMOCHINUL CEL FĂRĂ ROADĂ, care a fost blestemat de Domnul nostru Iisus Hristos și s-a USCAT, în ziua care a urmat după Intrarea Triumfală și Smerită în Ierusalim. Observăm în Sfânta Evanghelie după Marcu, la capitolul 11, faptul că DUPĂ BLESTEMAREA SMOCHINULUI, IISUS ÎI ALUNGĂ DIN TEMPLU PE NEGUSTORI ȘI RĂSTOARNĂ MESELE SCHIMBĂTORILOR DE BANI. Aceste două evenimente (uscarea smochinului prin blestem și curățarea templului) sunt în strânsă legătură unul cu altul și sunt MANIFESTĂRI ALE PUTERII ȘI AUTORITĂȚII DIVINE ALE LUI IISUS, fiind și REVELAȚII ALE JUDECĂȚII LUI DUMNEZEU ÎMPOTRIVA IPOCRIZIEI ELITEI POLITICO-RELIGIOASE IUDAICE. Acel smochin cu frunze, dar lipsit de fructe, simbolizează ipocrizia iudaică, mândria și reclama iudaică lipsite de adevăratele virtuți păcute lui Dumnezeu. https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/947517260434774 ... Textul evanghelic programat pentru azi ne prezintă PROFEȚIA SPUSĂ DE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS cu privire la SFÂRȘITUL IERUSALIMULUI IPOCRIT, precum și cu privire la SFÂRȘITUL LUMII. Știm că profeția cu privire la sfârșitul Ierusalimului ipocrit s-a împlinit cu precizie uimitoare, în anul 70, când armatele romane conduse de Titus au cucerit și distrus Ierusalimul. De atunci, evreii n-au mai avut țară până în anul 1948 când s-a înființat statul Israel. SFÂRȘITUL IERUSALIMULUI IPOCRIT ESTE O IMAGINE A SFÂRȘITULUI LUMII, când va veni Domnul nostru Iisus Hristos pe norii cerului ca Judecător al lumii, cu putere mare și cu slavă multă. ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, ajută-ne să ne înțelepțim din aceste lecții pe care ni le dai, ajută-ne să nu Te vindem, ajută-ne să nu lăsăm duhul ipocriziei în sufletele noastre, ajută-ne să câștigăm virtuțile pe care Tu le aștepți de la noi, ca să lucrăm cu ele spre slava Veșnicului nostru Tată Ceresc Atotsfânt și Atotputernic, în fiecare moment, în vecii vecilor! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos!

Pr. prof. Ion Ciungu   “ Şi vorbindu-i, i-a zis: „De-acum înainte, roadă din tine nimeni în veac să nu mănânce!” Iar ucenicii Săi auzeau. ...