duminică, 12 iulie 2020

VINDECAREA CELOR DOI DEMONIZAȚI DIN ȚINUTUL GADARA (textul evanghelic din Duminica a 5-a după Rusalii; azi, duminică 12 iulie 2020, este Duminica a 5-a după Rusalii). OBSERVĂM CĂ VINDECAREA A DOI OAMENI I-A COSTAT PE PROPRIETARII DE PORCI DIN GADARA PIERDEREA UNEI TURME DE PORCI, ASTFEL CĂ ACEI PROPRIETARI L-AU RUGAT PE IISUS SĂ PLECE DIN HOTARELE LOR, ÎN LOC SĂ-I MULȚUMEASCĂ PENTRU VINDECAREA FĂCUTĂ. DE CE N-AU PUTUT ÎNȚELEGE VALOAREA MAI MARE A VINDECĂRII? PENTRU CĂ, DUPĂ CUM ȘTIM DE LA ÎNȚELEPTUL SOLOMON, “ÎNȚELEPCIUNEA NU PĂTRUNDE ÎN SUFLETUL VICLEAN ȘI NU SĂLĂȘLUIEȘTE ÎN TRUPUL SUPUS PĂCATULUI.” (Cartea Înțelepciunii lui Solomon, capitolul 1, versetul 18).






Pr. prof. Ion Ciungu







 Pentru aceasta S-a arătat Fiul lui Dumnezeu, ca să strice lucrurile diavolului. (Întâia epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan, capitolul 3, versetul 8).  http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=36&cap=3


Domnul nostru Iisus Hristos a vindecat în ținutul Gadarenilor doi oameni posedați de Diavol, care erau foarte violenți, care de multă vreme nu se mai îmbrăcau, nu mai locuiau în casă, ci prin morminte. (Sfânta Evanghelie după Luca, capitolul 8, versetele 27 - 39; și Sfânta Evanghelie după Marcu, capitolul 5, versetele 1 - 19). http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=48%C3%A2%20%C5%A0=19&cap=
... 



Textul evanghelic care se citește în Duminica a 5-a după Rusalii este din Sfânta Evanghelie după  Matei, capitolul 8, versetele 28 – 34; și capitolul 9, versetul 1:




28 

Şi trecând El dincolo, în ţinutul Gadarenilor, L-au întâmpinat doi demonizaţi ieşind din morminte şi atât de înfricoşători încât nimeni nu putea să treacă pe calea aceea. 

29 
Şi iată că ei strigau, zicând: „Ce este nouă şi Ţie f, Iisuse, Fiul lui Dumnezeu? Venit-ai aici mai înainte de vreme ca să ne chinuieşti?“ 
30 
Şi la o bună depărtare de ei era o turmă mare de porci care păştea. 
31 
Iar demonii Îl rugau, zicând: „Dacă ne scoţi afară, trimite-ne în turma de porci“. 
32 
Şi El le-a zis: „Duceţi-vă!“ Iar ei, ieşind, s'au dus în turma de porci. Şi iată, toată turma s'a repezit de pe stâncă'n mare şi a pierit în apă. 
33 
Iar păzitorii au fugit şi, ducându-se în cetate, au spus totul, şi despre cele întâmplate cu demonizaţii. 
34 
Şi iată, toată cetatea a ieşit în întâmpinarea lui Iisus şi, văzându-L, L-au rugat să plece din hotarele lor. 
Intrând în corabie, Iisus a trecut dincoace şi a venit în cetatea Sa a

....

Mântuitorul ne avertizează: "Şi când duhul necurat a ieşit din om, umblă prin locuri fără apă, căutând odihnă şi nu găseşte.
Atunci zice: Mă voi întoarce la casa mea de unde am ieşit; şi venind, o află golită, măturată şi împodobită.
Atunci se duce şi ia cu sine alte şapte duhuri mai rele decât el şi, intrând, sălăşluiesc aici şi se fac cele de pe urmă ale omului aceluia mai rele decât cele dintâi. Aşa va fi şi cu acest neam viclean." (Sfânta Evanghelie după Matei, capitolul 12, versetele 43-45) https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=12



Rânduiala lecturilor biblice la slujbele zilnice ale Bisericii Ortodoxe


………………..

Aici am terminat de anunțat textul evanghelic din Duminica a 5-a după Rusalii.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:




ELITA INVESTIGATORILOR IUDEI ESTE OARBĂ SPIRITUAL ȘI NU REUȘEȘTE SĂ VADĂ LUCRAREA DE VINDECARE FĂCUTĂ DE MÂNTUITORUL LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, ASUPRA ORBULUI DIN NAȘTERE. ... IISUS ESTE LUMINA LUMII, IAR LUCRAREA LUI PRIN SECOLE A ÎMBUNĂTĂȚIT ȘI ÎMBUNĂTĂȚEȘTE LUMEA. (Azi, 24 mai 2020, este Duminica Vindecării Orbului Din Naștere)



ELITA IUDAICĂ A PUS STRAJĂ LA MORMÂNTUL ÎN CARE ERA CORPUL MORT AL LUI IISUS ȘI A PECETLUIT PIATRA. Textul evanghelic din Vinerea Mare ...





SÂMBĂTA SAU SABATUL SAU ZIUA ODIHNEI SAU ZIUA A ȘAPTEA A SĂPTĂMÂNII NE AMINTEȘTE DE FAPTUL CĂ TRUPUL SFÂNT AL MÂNTUITORULUI LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, STĂTEA ÎN MORMÂNT CA ȘI CÂND SE ODIHNEA, ÎNSĂ SUFLETUL LUI ERA VIU ȘI S-A COBORÂT ÎN IAD CA SĂ PREDICE VESTEA BUNĂ DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE (1 Petru 3,18-22). HALLELUJAH ÎN SABAT, HALLELUJAH NEÎNCETAT, CĂ IISUS A ÎNVIAT ȘI E VIU CU ADEVĂRAT!



"Să te încrezi în Dumnezeu este mai bine decât să cauți miracole" "Focul Sfânt apare la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim”, articol apărut în 14 aprilie 2012 pe site-ul rusesc ortodox PRAVMIR.COM



SÂMBĂTA MARE: “ÎN MORMÂNT CU TRUPUL, ÎN IAD CU SUFLETUL, CA UN DUMNEZEU ÎN RAI CU TÂLHARUL, ” ... NE AMINTIM DE COBORÂREA LA IAD A MÂNTUITORULUI LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, DE ODIHNA ACTIVĂ A LUI, PRIN CARE AUTORITATEA IADULUI A FOST DESFIINȚATĂ DIN INTERIOR, CĂCI DIAVOLUL S-A LĂCOMIT SĂ ÎNGHITĂ MOMEALA TRUPULUI MORT AL LUI IISUS, CONSIDERÂNDU-L A FI UN OARECARE OM MORT, NEȘTIIND CĂ ÎN EL ESTE DUMNEZEIREA CARE ÎL VA RUINA TREPTAT. (scurtă traducere, din engleză, din articolul HRISTOS CUCERITORUL IADULUI, COBORÂREA LUI HRISTOS ÎN IAD, POTRIVIT TRADIȚIILOR TEOLOGICE RĂSĂRITEANĂ ȘI APUSEANĂ, alcătuit de episcopul rus Hilarion Alfeyev și prezentat în SUA în 2002)



“ORTODOXIE SAU MOARTE”!!! PESTE 100 DE CĂLUGĂRI BĂTRÂNI DE LA MUNTELE ATHOS (GRECIA), CARE AU VIEȚUIT ÎN MĂNĂSTIREA ESFIGMENU PESTE 50 DE ANI, SUNT OBLIGAȚI SĂ PĂRĂSEASCĂ MĂNĂSTIREA ȘI TOATE CELELALTE PROPRIETĂȚI, ÎN URMA DECIZIEI CURȚII SUPREME A GRECIEI DIN 8 IULIE 2020. ACEȘTI CĂLUGĂRI SUNT CUNOSCUȚI CĂ AU PROTESTAT MULT TIMP ÎMPOTRIVA ACTIVITĂȚII ECUMENISTE A PATRIARHULUI DE CONSTANTINOPOL (BARTOLOMEU), ACTIVITATE PRIN CARE EI CONSIDERĂ CĂ SE STRICĂ ORTODOXIA, PRIN APROPIERILE DE BISERICA CATOLICĂ ȘI DE ALȚII. CHIAR DACĂ DIN ACELAȘI MOTIV ȘI ALTE MĂNĂSTIRI ATONITE AU PROTESTAT ÎMPOTRIVA PATRIARHULUI BARTOLOMEU ȘI AU ÎNCETAT DE A-L MAI POMENI LA SLUJBE, OBSERVĂM CĂ ESFIGMENU ESTE CONSIDERATĂ A FI ÎNTR-O SITUAȚIE MAI GRAVĂ, SCHISMATICĂ, PENTRU CĂ A TRECUT ÎN JURISDICȚIA VECHILOR CALENDARIȘTI, ȘI DIN ACEST MOTIV CĂLUGĂRII CARE ALCĂTUIAU VECHEA FRĂȚIE TREBUIE SĂ PREDEA TOT CE AU OCUPAT UNEI NOI FRĂȚII (ÎNFIINȚATE ÎN 2005) ȘI SĂ PLECE. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 9 iulie 2020).























































Despre schimbarea în bine a atitudinii față de bolnavi, și despre dezvoltarea educației, și despre stilul de viață caritabilă, precum și despre efectele generale ale învățăturii creștine: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )











































CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ (2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA, PROGRAMUL NAȚIONAL „ROMÂNIA, CITEȘTE!” ) Biblia este cea mai citită carte din lume. Iisus, Învățătorul Suprem, se mai numește și Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu, Cuvânt Care a devenit Om (Ioan 1, 1-14). El este Persoana Divino-Umană Numărul Unu, Unică în Univers. Să-L citim!!!
















































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în SFÂNTA ȘI MAREA ZI LUNI din SĂPTĂMÂNA SFINTELOR PATIMI ALE DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, adică în A ȘAPTEA SĂPTĂMÂNĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI. Astăzi, în Biserica Ortodoxă și în Biserica Greco-Catolică se face pomenire de IOSIF, fiul patriarhului biblic Iacov, care a trăit cu multe sute de ani înainte de Domnul nostru Iisus Hristos. Deși era nevinovat, IOSIF a fost vândut de frații săi, pe 20 de arginți. Astfel viața lui IOSIF, cu suferințele și succesul lui, este o prefigurare, o anticipare, a vieții lui IISUS, cu VINDEREA LUI pe 30 de arginți, cu SUFERINȚELE LUI, cu RĂSTIGNIREA și MOARTEA LUI, dar și cu VICTORIA ÎNVIERII LUI. Ni se atrage atenția, și azi, să nu-L vindem pe Mântuitorul lumii, pe Salvatorul nostru. ... De asemenea, azi, în SFÂNTA ȘI MAREA ZI LUNI, se face pomenire de SMOCHINUL CEL FĂRĂ ROADĂ, care a fost blestemat de Domnul nostru Iisus Hristos și s-a USCAT, în ziua care a urmat după Intrarea Triumfală și Smerită în Ierusalim. Observăm în Sfânta Evanghelie după Marcu, la capitolul 11, faptul că DUPĂ BLESTEMAREA SMOCHINULUI, IISUS ÎI ALUNGĂ DIN TEMPLU PE NEGUSTORI ȘI RĂSTOARNĂ MESELE SCHIMBĂTORILOR DE BANI. Aceste două evenimente (uscarea smochinului prin blestem și curățarea templului) sunt în strânsă legătură unul cu altul și sunt MANIFESTĂRI ALE PUTERII ȘI AUTORITĂȚII DIVINE ALE LUI IISUS, fiind și REVELAȚII ALE JUDECĂȚII LUI DUMNEZEU ÎMPOTRIVA IPOCRIZIEI ELITEI POLITICO-RELIGIOASE IUDAICE. Acel smochin cu frunze, dar lipsit de fructe, simbolizează ipocrizia iudaică, mândria și reclama iudaică lipsite de adevăratele virtuți păcute lui Dumnezeu. https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/947517260434774 ... Textul evanghelic programat pentru azi ne prezintă PROFEȚIA SPUSĂ DE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS cu privire la SFÂRȘITUL IERUSALIMULUI IPOCRIT, precum și cu privire la SFÂRȘITUL LUMII. Știm că profeția cu privire la sfârșitul Ierusalimului ipocrit s-a împlinit cu precizie uimitoare, în anul 70, când armatele romane conduse de Titus au cucerit și distrus Ierusalimul. De atunci, evreii n-au mai avut țară până în anul 1948 când s-a înființat statul Israel. SFÂRȘITUL IERUSALIMULUI IPOCRIT ESTE O IMAGINE A SFÂRȘITULUI LUMII, când va veni Domnul nostru Iisus Hristos pe norii cerului ca Judecător al lumii, cu putere mare și cu slavă multă. ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, ajută-ne să ne înțelepțim din aceste lecții pe care ni le dai, ajută-ne să nu Te vindem, ajută-ne să nu lăsăm duhul ipocriziei în sufletele noastre, ajută-ne să câștigăm virtuțile pe care Tu le aștepți de la noi, ca să lucrăm cu ele spre slava Veșnicului nostru Tată Ceresc Atotsfânt și Atotputernic, în fiecare moment, în vecii vecilor! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos!

Pr. prof. Ion Ciungu   “ Şi vorbindu-i, i-a zis: „De-acum înainte, roadă din tine nimeni în veac să nu mănânce!” Iar ucenicii Săi auzeau. ...