duminică, 26 iulie 2020

IISUS A VINDECAT DOI ORBI ȘI UN MUT, PE BAZA CREDINȚEI OAMENILOR ÎN EL. MULȚIMILE DE OAMENI AU RĂMAS UIMITE, DAR FARISEII, ARȘI DE INVIDIE, L-AU ACUZAT PE IISUS CĂ LUCREAZĂ CU DOMNUL DEMONILOR, ADICĂ DOMNUL DRACILOR. (Textul evanghelic din Duminica a 7-a după Rusalii; astăzi, 26 iulie 2020, este Duminica a 7-a după Rusalii.) FARISEII FĂCEAU PARTE DIN ELITA IUDAICĂ A VREMII DE ATUNCI CARE, DUPĂ CUM OBSERVĂM, AVEAU SCARA VALORILOR ÎNTOARSĂ CU CAPUL ÎN JOS, ADICĂ ÎN LOC SĂ VADĂ SFINȚENIA LUI IISUS ȘI SĂ-I MULȚUMEASCĂ, L-AU ACUZAT DE RĂUL CEL MAI MARE. ... CHIAR ȘI AZI ELITA IUDAICĂ ESTE CONTRA LUI IISUS! DE FAPT, ÎN GENERAL IUDEII, ADICĂ EVREII, SUNT CONTRA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS CHIAR ȘI AZI!!! ... AJUTĂ-NE DOAMNE IISUSE HRISTOASE SĂ PUTEM FI CU TINE, ÎN FIECARE MOMENT, ÎN VECII VECILOR!






Pr. prof. Ion Ciungu






"Atunci S-a atins de ochii lor zicând: « Fie vouă dupa credința voastră! » Și s'au deschis ochii lor."

După vindecarea acestor orbi, Iisus a vindecat un om mut posedat de demon.



Textul evanghelic care se citește în Duminica a 7 -  a după Rusalii este din Sfânta Evanghelie după  Matei, capitolul 9, versetele 27 – 34:


27. Și plecând Iisus de acolo, doi orbi se țineau după El și strigau și ziceau: "Miluiește-ne pe noi, Fiule al lui David!"
Mt 15:22Mt 20:29-31Mc 10:47Lc 17:13Lc 18:35Lc 18:38

28.După ce a intrat în casă, au venit la El orbii și Iisus i-a întrebat: "Credeți că pot să fac Eu aceasta?" Ei I-au zis: "Da, Doamne!"
FA 14:9

29.Atunci S'a atins de ochii lor zicând: "Fie vouă dupa credința voastră!"
Mt 8:13Mt 15:28Mt 8:4Mt 11:16Mt 20:34

30.Și s'au deschis ochii lor. Iar Iisus le-a poruncit cu asprime, zicând: "Luați seama, să nu știe nimeni".
Is 35:5Mt 8:4Mt 11:16Mt 20:34Mc 1:44Mc 7:36

31.Dar ei, ieșind, L-au vestit în tot ținutul acela.
Is 35:5Mc 1:45Mc 7:36

32.Și plecând ei, iată au adus la El un om mut, având demon.
Is 35:6Mt 12:22Mc 7:32Mc 7:35Mc 9:17Mc 9:25Lc 11:14

33.Și scoțându-i-se demonul, mutul a vorbit. Iar mulțimile se minunau, zicând: "Așa ceva niciodată nu s'a arătat în Israel!"
Is 35:6Mt 9:8Mc 2:12Mt 12:22Mc 7:32Mc 7:35Mc 9:17Mc 9:25Lc 11:14

34.Dar fariseii ziceau: "Cu domnul demonilor îi scoate pe demoni".
Mt 10:25Mt 12:24Mc 3:22Lc 11:15

…..

Matei 9:


Rânduiala lecturilor biblice la slujbele zilnice ale Bisericii Ortodoxe


...

Sunday, July 26, 2020

7 th SUNDAY AFTER PENTECOST

Matthew 9:27-35 (Gospel)

27 When Jesus departed from there, two blind men followed Him, crying out and saying, “Son of David, have mercy on us!”

28 And when He had come into the house, the blind men came to Him. And Jesus said to them, “Do you believe that I am able to do this?” They said to Him, “Yes, Lord.”

29 Then He touched their eyes, saying, “According to your faith let it be to you.”

30 And their eyes were opened. And Jesus sternly warned them, saying, “See that no one knows it.”

31 But when they had departed, they spread the news about Him in all that country.

32 As they went out, behold, they brought to Him a man, mute and demon-possessed.

33 And when the demon was cast out, the mute spoke. And the multitudes marveled, saying, “It was never seen like this in Israel!”

34 But the Pharisees said, “He casts out demons by the ruler of the demons.”

35 Then Jesus went about all the cities and villages, teaching in their synagogues, preaching the gospel of the kingdom, and healing every sickness and every disease among the people.




dimanche 26 juillet 2020

7 ème dimanche après la Pentecôte

(Matthieu IX, 27-35)


Étant parti de là, Jésus fut suivi par deux aveugles, qui criaient : « Aie pitié de nous, Fils de David ! » Lorsqu'il fut arrivé à la maison, les aveugles s'approchèrent de lui, et Jésus leur dit : « Croyez-vous que je puisse faire cela ? » « Oui, Seigneur » lui répondirent-ils. Alors il leur toucha leurs yeux, en disant : « Qu'il vous soit fait selon votre foi ». Et leurs yeux s'ouvrirent. Jésus leur fit cette recommandation sévère : « Prenez garde que personne ne le sache ». Mais, dès qu'ils furent sortis, ils répandirent sa renommée dans tout le pays. Comme ils s'en allaient, voici, on amena à Jésus un démoniaque muet. Le démon ayant été chassé, le muet parla. Et la foule étonnée disait : « Jamais pareille chose ne s'est vue en Israël ». Mais les pharisiens dirent : « C'est par le prince des démons qu'il chasse les démons ». Jésus parcourait toutes les villes et les villages, enseignant dans les synagogues, prêchant la bonne nouvelle du royaume, et guérissant toute maladie et toute infirmité.


………………..

Aici am terminat de anunțat textul evanghelic din Duminica a 7-a după Rusalii.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

AZI, 20 IULIE, ESTE SĂRBĂTOARE: SFÂNTUL PROOROC ILIE TESVITEANUL, CARE A TRĂIT CU 850 DE ANI ÎNAINTE DE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. ILIE NU A MURIT, CI A FOST LUAT LA CER ÎNTR-UN CAR DE FOC. NE AMINTIM DE EXIGENȚA LUI ÎN SFINȚENIE, DE INTRANSIGENȚA LUI FAȚĂ DE IDOLATRIE, DE FIDELITATEA LUI NEȘOVĂIELNICĂ FAȚĂ DE ADEVĂRATUL DUMNEZEU. NE AMINTIM CĂ POTRIVIT TRADIȚIEI BISERICEȘTI ILIE CU ENOH VOR VENI IARĂȘI PE PĂMÂNT SĂ PREDICE OAMENILOR CONTRA ANTIHRISTULUI, ÎNAINTE DE A DOUA VENIRE A DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. ANTIHRISTUL ÎI VA OMORÎ, IAR CORPURILE LOR MOARTE VOR STA TREI ZILE ȘI JUMĂTATE PE STRĂZILE CETĂȚII, APOI DUMNEZEU ÎI VA ÎNVIA. (să observăm că textul care se citește azi la Sfânta Liturghie amintește despre necredința evreilor în Domnul nostru Iisus Hristos și despre faptul că Sfântul Ilie a fost trimis de Dumnezeu să fie găzduit de o femeie neevreică, în localitatea Sarepta Sidonului).



ANTIHRISTUL: O PERSPECTIVĂ ORTODOXĂ DE LA PĂRINȚII BISERICEȘTI (XI)



























CU TOATĂ PANDEMIA, 10.000 DE CREȘTINI ORTODOCȘI RUȘI NU AU PUTUT FI OPRIȚI SĂ-ȘI MANIFESTE PRIN RUGĂCIUNE ȘI PROCESIUNE ÎN EKATERINBURG IERI, 17 IULIE 2020, IUBIREA FAȚĂ DE SFINȚENIA FAMILIEI MARTIRE A ȚARULUI NICOLAE AL II-LEA, UCISĂ DE BOLȘEVICII ATEI ÎN 17 IULIE 1918. ALT NUME SE VA DA PROVINCIEI SVERDLOVSK, CĂCI YAKOV SVERDLOV, UCIGAȘUL FAMILIEI IMPERIALE, NU SE CUVINE SĂ FIE UN PUNCT DE REFERINȚĂ PENTRU SOCIETATE. (scurtă anunțare a știrilor; articole în engleză din 17 iulie 2020). NE AMINTIM CĂ ÎN 2018 LA PROCESIUNEA ÎN CINSTEA ACESTEI FAMILII MARTIRE AU PARTICIPAT 100.000 DE CREȘTINI ORTODOCȘI. NE AMINTIM CĂ DIN 11 MARTIE 2020 CREDINȚA ISTORICĂ ÎN DUMNEZEU ȘI VALORILE TRADIȚIONALE REFERITOARE LA CĂSĂTORIE ȘI FAMILIE FAC PARTE DIN CONSTITUȚIA RUSIEI. FRUMOS ȘI SFÂNT DIN PARTEA RUȘILOR!


























































































Despre schimbarea în bine a atitudinii față de bolnavi, și despre dezvoltarea educației, și despre stilul de viață caritabilă, precum și despre efectele generale ale învățăturii creștine: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )

































































CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ (2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA, PROGRAMUL NAȚIONAL „ROMÂNIA, CITEȘTE!” ) Biblia este cea mai citită carte din lume. Iisus, Învățătorul Suprem, se mai numește și Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu, Cuvânt Care a devenit Om (Ioan 1, 1-14). El este Persoana Divino-Umană Numărul Unu, Unică în Univers. Să-L citim!!!


























































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în SFÂNTA ȘI MAREA ZI LUNI din SĂPTĂMÂNA SFINTELOR PATIMI ALE DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, adică în A ȘAPTEA SĂPTĂMÂNĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI. Astăzi, în Biserica Ortodoxă și în Biserica Greco-Catolică se face pomenire de IOSIF, fiul patriarhului biblic Iacov, care a trăit cu multe sute de ani înainte de Domnul nostru Iisus Hristos. Deși era nevinovat, IOSIF a fost vândut de frații săi, pe 20 de arginți. Astfel viața lui IOSIF, cu suferințele și succesul lui, este o prefigurare, o anticipare, a vieții lui IISUS, cu VINDEREA LUI pe 30 de arginți, cu SUFERINȚELE LUI, cu RĂSTIGNIREA și MOARTEA LUI, dar și cu VICTORIA ÎNVIERII LUI. Ni se atrage atenția, și azi, să nu-L vindem pe Mântuitorul lumii, pe Salvatorul nostru. ... De asemenea, azi, în SFÂNTA ȘI MAREA ZI LUNI, se face pomenire de SMOCHINUL CEL FĂRĂ ROADĂ, care a fost blestemat de Domnul nostru Iisus Hristos și s-a USCAT, în ziua care a urmat după Intrarea Triumfală și Smerită în Ierusalim. Observăm în Sfânta Evanghelie după Marcu, la capitolul 11, faptul că DUPĂ BLESTEMAREA SMOCHINULUI, IISUS ÎI ALUNGĂ DIN TEMPLU PE NEGUSTORI ȘI RĂSTOARNĂ MESELE SCHIMBĂTORILOR DE BANI. Aceste două evenimente (uscarea smochinului prin blestem și curățarea templului) sunt în strânsă legătură unul cu altul și sunt MANIFESTĂRI ALE PUTERII ȘI AUTORITĂȚII DIVINE ALE LUI IISUS, fiind și REVELAȚII ALE JUDECĂȚII LUI DUMNEZEU ÎMPOTRIVA IPOCRIZIEI ELITEI POLITICO-RELIGIOASE IUDAICE. Acel smochin cu frunze, dar lipsit de fructe, simbolizează ipocrizia iudaică, mândria și reclama iudaică lipsite de adevăratele virtuți păcute lui Dumnezeu. https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/947517260434774 ... Textul evanghelic programat pentru azi ne prezintă PROFEȚIA SPUSĂ DE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS cu privire la SFÂRȘITUL IERUSALIMULUI IPOCRIT, precum și cu privire la SFÂRȘITUL LUMII. Știm că profeția cu privire la sfârșitul Ierusalimului ipocrit s-a împlinit cu precizie uimitoare, în anul 70, când armatele romane conduse de Titus au cucerit și distrus Ierusalimul. De atunci, evreii n-au mai avut țară până în anul 1948 când s-a înființat statul Israel. SFÂRȘITUL IERUSALIMULUI IPOCRIT ESTE O IMAGINE A SFÂRȘITULUI LUMII, când va veni Domnul nostru Iisus Hristos pe norii cerului ca Judecător al lumii, cu putere mare și cu slavă multă. ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, ajută-ne să ne înțelepțim din aceste lecții pe care ni le dai, ajută-ne să nu Te vindem, ajută-ne să nu lăsăm duhul ipocriziei în sufletele noastre, ajută-ne să câștigăm virtuțile pe care Tu le aștepți de la noi, ca să lucrăm cu ele spre slava Veșnicului nostru Tată Ceresc Atotsfânt și Atotputernic, în fiecare moment, în vecii vecilor! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos!

Pr. prof. Ion Ciungu   “ Şi vorbindu-i, i-a zis: „De-acum înainte, roadă din tine nimeni în veac să nu mănânce!” Iar ucenicii Săi auzeau. ...