vineri, 5 iunie 2020

EDUCAȚIA SEXUALĂ ÎN ȘCOLILE DIN ROMÂNIA NU MAI ESTE OBLIGATORIE, CĂCI LEGEA CARE PREVEDEA OBLIGATIVITATEA EDUCAȚIEI SEXUALE CHIAR ȘI PENTRU COPII A FOST ANULATĂ PRINTR-UN AMENDAMENT VOTAT DE CAMERA DEPUTAȚILOR ÎN 3 IUNIE 2020, ÎN URMA PROTESTULUI SAU SOLICITĂRILOR DIN PARTEA BISERICII ORTODOXE ROMÂNE, DIN PARTEA BISERICII CATOLICE DIN ROMÂNIA, DIN PARTEA MULTOR ASOCIAȚII DIN ROMÂNIA. (scurtă reamintire a știrilor; articole în română și engleză din 1, 3, 4 și 5 iunie 2020; și un articol din 29 mai 2020). ROMÂNII PAR A SE FI TREZIT DUPĂ CE AU VĂZUT DESTRĂBĂLAREA SEXUALĂ PRODUSĂ DE ORELE DE EDUCAȚIE SEXUALĂ ÎN ȘCOLILE DIN SUA, ANGLIA, GERMANIA, AUSTRIA ETC.





Pr. prof. Ion Ciungu





"Şi aduceau la El copii, ca să-Şi pună mâinile peste ei, dar ucenicii certau pe cei ce-i aduceau. Iar Iisus, văzând, S-a mâhnit şi le-a zis: Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci a unora ca aceştia este împărăţia lui Dumnezeu. Adevărat zic vouă: Cine nu va primi împărăţia lui Dumnezeu ca un copil nu va intra în ea. Şi, luându-i în braţe, i-a binecuvântat, punându-Şi mâinile peste ei." (Sfânta Evanghelie după Marcu, capitolul 10, versetele 13-16). https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=53&cap=10


Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, ne avertizează astfel: „Iar cine va sminti pe unul dintr-aceştia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară şi să fie afundat în adâncul mării. ... Vedeţi să nu dispreţuiţi pe vreunul din aceştia mici, că zic vouă: Că îngerii lor, în ceruri, pururea văd faţa Tatălui Meu, Care este în ceruri.” (Matei cap. 18, versetele 6 și 10). http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=18
 .......





Ne amintim că unii dintre noi am semnat în prima parte a lunii mai 2020 petiția aceasta:

Spune NU Legii Educației Sexuale la preșcolari şi în şcoală!




Ne amintim că Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat în 3 aprilie 2020 legea care prevedea obligativitatea educației sexuale pentru copii în școli.


Ne amintim că PATRIARHIEI ROMÂNE I-A FOST IGNORATĂ, de Președintele României, Klaus Iohannis, de prim-ministru, de ministrul educației, ARGUMENTAREA ÎMPOTRIVA OBLIGATIVITĂȚII EDUCAȚIEI SEXUALE PENTRU COPII ÎN ȘCOLI. În 3 aprilie 2020 Iohannis a promulgat legea care prevedea că este obligatorie educația sexuală pentru copii în școli. ÎN 13 MARTIE 2020 PATRIARHIA LE-A TRIMIS ADRESE ȘI A ARGUMENTAT ÎMPOTRIVA OBLIGATIVITĂȚII EDUCAȚIEI SEXUALE PENTRU COPII ÎN ȘCOLI, după cum observăm din comunicatul de presă al Patriarhiei, publicat în 27 aprilie 2020, pe website-ul Basilica.ro, de Gheorghe Anghel. Iată câteva paragrafe din argumentarea făcută de Patriarhia Română:

"Considerăm că încadrarea în mod obligatoriu a elevilor în programe de educație sexuală reprezintă un atentat asupra inocenței copiilor,"....

"În unele state ale Uniunii Europene, educația sexuală este organizată în cadrul altor discipline școlare (Austria, Grecia, Irlanda, Letonia, Portugalia, Slovacia, Spania), iar în altele, ca disciplină distinctă, neavând caracter obligatoriu (Bulgaria, Cipru, Danemarca, Finlanda, Italia, Lituania, Polonia)."

"În România, studierea temelor specifice educației pentru viață și sănătate se realizează în cadrul disciplinei școlare obligatorii Consiliere și dezvoltare personală, căreia i se alocă deja o oră/săptămână în Planul-cadru pentru învățământul gimnazial. De asemenea, în sistemul public de învățământ românesc există deja discipline opţionale, ofertate la nivel național, care abordează aspecte privind educația pentru viață: Educație pentru sănătate; Pregătiţi pentru viaţă. Educaţie pentru viaţă şi comunitate; Adolescenţă şi autocunoaştere; Mai întâi caracterul." https://basilica.ro/patriarhia-romana-a-militat-pentru-caracterul-optional-in-scoli-al-orelor-de-educatie-pentru-viata/?fbclid=IwAR3LC0G8DRQ82xi5hZfI7T1XFVSNT9f9mAoVgRRCwrzkXf7V9OsciyO3IQI




Observăm că argumentările, solicitările, protestele, influențele pe linia bunului simț creștin, au avut totuși effect:

 “Camera Deputaților a votat, miercuri, decizional, proiectul de lege prin care educația sexuală va putea fi predată copiilor în școli doar dacă părintele sau tutorele își dă acordul scris pentru acest lucru. De asemenea, actul normativ schimbă expresia de "educație sexuală" în "educație sanitară". În favoarea proiectului au votat 269 de deputați, trei s-au împotrivit iar alți 35 s-au abținut.”



Mai multe aspecte referitoare la acest subiect putem afla din următoarele articole:

Educația sexuală, doar cu acordul părinților. PSD și PNL au votat legea în Parlament, articol publicat în data de 3 iunie 2020 pe website-ul de știri DG 24 HD.


Romania Bows to Church, Scraps Mandatory Sex Education, publicat în data de 3 iunie 2020, pe website-ul de știri Balkan Insight, de Marcel Gascón Barberá


ROMANIAN PARLIAMENT NIXES MANDATORY SEX EDUCATION FOLLOWING PROTEST FROM ORTHODOX CHURCH, publicat în data de 4 iunie 2020, pe website-ul de știri creștine ORTHODOX CHRISTIANITY.



Romania scraps compulsory sex education after pressure from churches. Schools will teach ‘health education’ only with parental consent, publicat în data de 4 iunie 2020, pe website-ul de știri universul.net, de Alison Butler. https://universul.net/romania-scraps-compulsory-sex-education-after-pressure-from-churches-schools-will-teach-health-education-only-with-parental-consent/


Barierele puse educaţiei sexuale, răzbunarea Coaliţiei pentru Familie după înfrângerea la Referendum, publicat în data de 5 iunie 2020, pe website-ul de știri adevărul.ro, de Laurențiu Sîrbu.


Top 5 motive pentru RESPINGEREA educației sexuale, publicat în data de 1 iunie 2020, pe website-ul CULTURA VIEȚII, de Cătălin Sturza.


PNL și PSD au eliminat prin lege educația sexuală din școli. „Decizia este la părinți, nu la unii care vor să smintească națiunea”, publicat în data de 29 mai 2020, pe website-ul de știri DG 24 HD, de Alexandru Costea. https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/pnl-si-psd-au-eliminat-prin-lege-educatia-sexuala-din-scoli-decizia-este-la-parinti-nu-la-unii-care-vor-sa-sminteasca-natiunea-1314731

....

ACTUALIZARE, 24 septembrie 2020: Iohannis a pierdut la CCR! Educația sanitară o înlocuiește pe cea sexuală în școli! https://europanews.ro/iohannis-a-pierdut-la-ccr-educatia-sanitara-o-inlocuieste-pe-cea-sexuala-in-scoli/

 



....................................................

Aici am terminat de reamintit știrile respective.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

ÎN SUA PĂRINȚII CREȘTINI CU COPII ÎN ȘCOALĂ SUNT AVERTIZAȚI CU PRIVIRE LA MANIPULAREA ȘI ÎNDOCTRINAREA COPIILOR ÎN ȘCOLILE PUBLICE PRIN ORELE DE EDUCAȚIE SEXUALĂ, LGBTQ, GENDER ȘI ÎN GENERAL DE DESTRĂBĂLARE SEXUALĂ, FINANȚATE DIN GREU DE GRUPURILE DE PRESIUNE INTERNAȚIONALĂ. COPIII SUNT ÎNCURAJAȚI SĂ RESPINGĂ CREDINȚELE RELIGIOASE, AUTORITATEA PĂRINȚILOR ȘI CHIAR REALITATEA FIZICĂ ÎNSĂȘI. AVERTISMENTUL VINE DIN PARTEA UNUI FOARTE IMPORTANT GRUP DE APĂRARE A FAMILIEI, “THE FAMILY RESEARCH COUNCIL”, CARE A PUBLICAT VINERI UN NOU RAPORT EXTINS. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză de marți, 26 mai 2020). NE AMINTIM CĂ ȘI ÎN ROMÂNIA PREȘEDINTELE KLAUS IOHANNIS A APROBAT ÎN 3 APRILIE 2020 LEGEA EDUCAȚIEI SEXUALE LA COPII. ... NE AMINTIM CUM AU LUPTAT SUTE DE PĂRINȚI DIN ANGLIA ȘI AU REUȘIT CU GREU SĂ SCOATĂ ORELE DE EDUCAȚIE SEXUALĂ DIN ȘCOLI.















































S-A FĂCUT DREPTATE CREȘTINULUI POLONEZ DAT AFARĂ DIN SERVICIU ANUL TRECUT DE LA IKEA PE MOTIVE RELIGIOASE ANTI LGBT. ACUM, DUPĂ UN AN, PROCURORII L-AU ACUZAT PE MANAGERUL CARE A LIMITAT DREPTURILE ANGAJATULUI PE MOTIVE RELIGIOASE. (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 29 și 28 mai 2020). NE AMINTIM CĂ ÎN 2016 POLONEZII L-AU DECLARAT PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS REGE AL POLONIEI, IAR AVORTURILE ȘI LGBT NU AU SUCCES AICI. ... PE DE ALTĂ PARTE, NE AMINTIM CĂ SUME URIAȘE SUNT CHELTUITE LA NIVEL INTERNAȚIONAL DE ATEI PENTRU A STRICA LEGEA CREȘTINĂ, PE TOATE CĂILE POSIBILE, DINTRE ACESTEA NELIPSIND PROPAGANDA LGBT ȘI A AVORTURILOR, IAR ÎN ROMÂNIA ACESTEA AU SUCCES!!!























GENOCIDUL ÎMPOTRIVA CREȘTINILOR DIN NIGERIA CONTINUĂ ȘI ÎN TIMPUL PANDEMIEI. CEL PUȚIN 50 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI ÎN MARTIE 2020 DE CĂTRE VĂCARII MAHOMEDANI FULANI. ÎN IANUARIE ȘI FEBRUARIE AU FOST UCIȘI 350 DE CREȘTINI. ZECE CREȘTINI AU FOST UCIȘI ÎN PRIMELE DOUĂ ZILE DIN APRILIE. (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 7 și 6 aprilie 2020). NE AMINTIM CĂ ÎN ANUL 2019 AU FOST UCIȘI 1.000 DE CREȘTINI ÎN NIGERIA. DE ASEMENEA, NE AMINTIM CĂ RĂUTATEA ROMÂNILOR ESTE MULT MAI MARE DECÂT A VĂCARILOR MAHOMEDANI EXTREMIȘTI DIN NIGERIA, CĂCI ÎN ROMÂNIA S-AU UCIS ANUL TRECUT 100.000 DE BEBELUȘI ÎN PÂNTECELE MAMELOR!!! IAR ACUM, ÎN TIMPUL PANDEMIEI, UCIDERILE DE PRUNCI PRIN AVORT AU CONTINUAT ÎN ROMÂNIA, CĂCI SUNT CONSIDERATE URGENȚE (ne amintim știrea din 30 martie 2020)!!! ÎN SCHIMB, MERSUL OAMENILOR LA BISERICI ESTE INTERZIS PRIN LEGE, DIN 25 MARTIE 2020, CĂCI ESTE PANDEMIE, IAR STATUL POARTĂ DE GRIJĂ CETĂȚENILOR!!! CE LEGI SATANICE!!! CE LEGIUITORI CUMSECADE!!!
































































Despre schimbarea în bine a atitudinii față de bolnavi, și despre dezvoltarea educației, și despre stilul de viață caritabilă, precum și despre efectele generale ale învățăturii creștine: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )























CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ (2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA, PROGRAMUL NAȚIONAL „ROMÂNIA, CITEȘTE!” ) Biblia este cea mai citită carte din lume. Iisus, Învățătorul Suprem, se mai numește și Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu, Cuvânt Care a devenit Om (Ioan 1, 1-14). El este Persoana Divino-Umană Numărul Unu, Unică în Univers. Să-L citim!!!











ZIUA COPILULUI, ZIUA CANDORII. COPIII, ADEVĂRAȚII PROFESORI SPRE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. (poezie de preotul Iosif Z)





























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în SFÂNTA ȘI MAREA ZI LUNI din SĂPTĂMÂNA SFINTELOR PATIMI ALE DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, adică în A ȘAPTEA SĂPTĂMÂNĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI. Astăzi, în Biserica Ortodoxă și în Biserica Greco-Catolică se face pomenire de IOSIF, fiul patriarhului biblic Iacov, care a trăit cu multe sute de ani înainte de Domnul nostru Iisus Hristos. Deși era nevinovat, IOSIF a fost vândut de frații săi, pe 20 de arginți. Astfel viața lui IOSIF, cu suferințele și succesul lui, este o prefigurare, o anticipare, a vieții lui IISUS, cu VINDEREA LUI pe 30 de arginți, cu SUFERINȚELE LUI, cu RĂSTIGNIREA și MOARTEA LUI, dar și cu VICTORIA ÎNVIERII LUI. Ni se atrage atenția, și azi, să nu-L vindem pe Mântuitorul lumii, pe Salvatorul nostru. ... De asemenea, azi, în SFÂNTA ȘI MAREA ZI LUNI, se face pomenire de SMOCHINUL CEL FĂRĂ ROADĂ, care a fost blestemat de Domnul nostru Iisus Hristos și s-a USCAT, în ziua care a urmat după Intrarea Triumfală și Smerită în Ierusalim. Observăm în Sfânta Evanghelie după Marcu, la capitolul 11, faptul că DUPĂ BLESTEMAREA SMOCHINULUI, IISUS ÎI ALUNGĂ DIN TEMPLU PE NEGUSTORI ȘI RĂSTOARNĂ MESELE SCHIMBĂTORILOR DE BANI. Aceste două evenimente (uscarea smochinului prin blestem și curățarea templului) sunt în strânsă legătură unul cu altul și sunt MANIFESTĂRI ALE PUTERII ȘI AUTORITĂȚII DIVINE ALE LUI IISUS, fiind și REVELAȚII ALE JUDECĂȚII LUI DUMNEZEU ÎMPOTRIVA IPOCRIZIEI ELITEI POLITICO-RELIGIOASE IUDAICE. Acel smochin cu frunze, dar lipsit de fructe, simbolizează ipocrizia iudaică, mândria și reclama iudaică lipsite de adevăratele virtuți păcute lui Dumnezeu. https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/947517260434774 ... Textul evanghelic programat pentru azi ne prezintă PROFEȚIA SPUSĂ DE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS cu privire la SFÂRȘITUL IERUSALIMULUI IPOCRIT, precum și cu privire la SFÂRȘITUL LUMII. Știm că profeția cu privire la sfârșitul Ierusalimului ipocrit s-a împlinit cu precizie uimitoare, în anul 70, când armatele romane conduse de Titus au cucerit și distrus Ierusalimul. De atunci, evreii n-au mai avut țară până în anul 1948 când s-a înființat statul Israel. SFÂRȘITUL IERUSALIMULUI IPOCRIT ESTE O IMAGINE A SFÂRȘITULUI LUMII, când va veni Domnul nostru Iisus Hristos pe norii cerului ca Judecător al lumii, cu putere mare și cu slavă multă. ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, ajută-ne să ne înțelepțim din aceste lecții pe care ni le dai, ajută-ne să nu Te vindem, ajută-ne să nu lăsăm duhul ipocriziei în sufletele noastre, ajută-ne să câștigăm virtuțile pe care Tu le aștepți de la noi, ca să lucrăm cu ele spre slava Veșnicului nostru Tată Ceresc Atotsfânt și Atotputernic, în fiecare moment, în vecii vecilor! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos!

Pr. prof. Ion Ciungu   “ Şi vorbindu-i, i-a zis: „De-acum înainte, roadă din tine nimeni în veac să nu mănânce!” Iar ucenicii Săi auzeau. ...