marți, 16 iunie 2020

ICOANA “SFÂNTUL MÂNTUITOR” , CHIPUL NEFĂCUT DE MÂINI, ESTE ICOANA PRINCIPALĂ DIN CATEDRALA FORȚELOR ARMATE RUSE, CU HRAMUL “ÎNVIEREA LUI HRISTOS”, CARE A FOST SFINȚITĂ DUMINICĂ, 14 IUNIE 2020, DE PATRIARHUL KIRILL. IMAGINEA ACESTEI ICOANE O PUTEM OBSERVA SUS ÎN CUPOLA PRINCIPALĂ, DAR ȘI JOS. CEA DE JOS A FOST PLĂTITĂ DE PREȘEDINTELE VLADIMIR PUTIN. CATEDRALA SE VA DESCHIDE PENTRU PUBLIC DIN 22 IUNIE 2020. (scurtă amintire a știrilor; articole în engleză din 15 iunie 2020 etc.). NE AMINTIM CĂ DIN MARTIE 2020 ÎN CONSTITUȚIA RUSIEI S-AU ADĂUGAT CREDINȚA ÎN DUMNEZEU ȘI VALORILE TRADIȚIONALE REFERITOARE LA CĂSĂTORIE ȘI FAMILIE. ÎNGROZIȚI ȘI SCÂRBIȚI DE NIHILISMUL ATEILOR CARE LE-AU UCIS ȚARUL ÎMPREUNĂ CU FAMILIA ETC, RUȘII DAU DOVADĂ DE MULTĂ ÎNȚELEPCIUNE ȘI SE ÎNTORC BINE SPRE DUMNEZEU.



 Pr. prof. Ion Ciungu






Faţa Ta, Doamne, voi căuta. Să nu-ţi întorci faţa Ta de la mine şi să nu Te abaţi întru mânie de la robul Tău; Ajutorul meu fii, să nu mă lepezi pe mine şi să nu mă laşi, Dumnezeule, Mântuitorul meu!” (Psalmul 26, 13 – 15 ; în alte Biblii este Psalmul 27) http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=65&cap=26






Iar Iisus a zis: Daţi Cezarului cele ale Cezarului, iar lui Dumnezeu cele ale lui Dumnezeu. Şi se mirau de El.” (Sfânta Evanghelie după Marcu, capitolul 12, versetul 17) https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=53&cap=12

Imagine realizată după icoana Sfântului Mântuitor Iisus Hristos, icoană numită Chipul  Nefăcut De Mâini , din cupola principală a Catedralei cu hramul Învierea lui Hristos, dedicată Forțelor Armate Ruse.  

Icoana Mântuitorului Nefăcută De Mâini este o imagine canonică a Sfintei Fețe a Domnului nostru Iisus Hristos imprimată pe o bucată de material, adică pe o năframă, și transmisă de Mântuitorul Însuși servitorului Regelui Avgar al V-lea, al Edesei (în Mesopotamia, azi pe teritoriul Turciei).








O copie a miraculoasei icoane Nefăcută De Mâini, a Mântuitorului, este patroana Forțelor Armate ale Federației Ruse. Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a fost prezent la sfințire. Legăturile dintre Biserica Ortodoxă Rusă și Forțele Armate au devenit tot mai strânse de când Vladimir Putin a ajuns la putere.





În predica sa, Patriarhul Kirill a spus că această catedrală “păstrează speranța că generațiile viitoare vor prelua bastonul spiritual de la generațiile trecute și vor salva Patria de dușmanii interni și externi”.




Catedrala de culoare verde ca la armată și înaltă de 95 de metri a fost construită în mai puțin de doi ani și este dedicată celei de a 75-a aniversări a victoriei sovietice în Al Doilea Război Mondial. Inițial sfințirea a fost programată  să aibă loc în 9 mai 2020, dar a fost amânată din cauza coronavirusului.



“Sute de membri ai Forțelor Armate au participat la ceremonie, renunțând la recomandările oficialilor din domeniul sănătății de a purta măști pe față și de a practica distanțarea socială. ” 



“Catedrala este situată în parcul militar tematic din afara Moscovei. Cele șase domuri aurite ale ei sunt fiecare dedicate câte unei ramuri diferite a Forțelor Armate, iar interiorul ei este decorat cu imagini ale sfinților patroni asociați cu armata și [de asemenea, este decorat] cu reprezentări ale bătăliilor istorice.”


Acest parc tematic, numit Parcul Patriot, este la 55 km de Moscova.



Construcția acestei catedrale a costat 76 de milioane de euro, 40 de milioane de euro fiind din bugetul Kremlinului, iar restul din donații.



Mai multe aspecte despre acest subiect putem afla din articolele următoare :


Russia Consecrates Grandiose Armed Forces Cathedral, publicat în data de 15 iunie 2020 pe website-ul de știri The Moscow Times. https://www.themoscowtimes.com/2020/06/15/russia-inaugurates-grandiose-armed-forces-cathedral-a70567


PATRIARCH KIRILL CONSECRATES NEW CATHEDRAL FOR RUSSIAN ARMED FORCES (+VIDEO), publicat în data de 15 iunie 2020, pe website-ul de știri creștine ORTHODOX CHRISTIANITY.


Putin’s absence from the inauguration of the Church of the Russian Armed Forces was noticeable, publicat în data de 15 iunie 2020, pe website-ul de știri creștine Orthodox Times, de Kostas Onisenko.


Russia inaugurates cathedral without mosaics of Putin, Stalin, publicat în 14 iunie 2020, pe website-ul de știri REUTERS. https://www.reuters.com/article/us-russia-military-church/russia-inaugurates-cathedral-without-mosaics-of-putin-stalin-idUSKBN23L0K7



Russian Military's Cathedral Consecrated Without Mosaic Featuring Putin, publicat în data de 14 iunie 2020, pe website-ul de știri Radio Free Europe Radio Liberty. https://www.rferl.org/a/russian-military-cathedral-consecrated-without-mosaic-featuring-putin/30670120.html



Video Rusia a inaugurat Catedrala Armatei ruse, fără mozaicuri cu Putin și Stalin, publicat în 14 iunie 2020, pe website-ul de știri AGERPRES, de Sorin Popescu și Andreea Preda. https://www.agerpres.ro/zig-zag/2020/06/14/video-rusia-a-inaugurat-catedrala-armatei-ruse-fara-mozaicuri-cu-putin-si-stalin--522624



Imagini din megacatedrala militară a Moscovei, publicat în data de 30 aprilie 2020, pe website – ul Radio Europa Liberă România.  https://romania.europalibera.org/a/imagini-din-megacatedrala-militar%C4%83-a-moscovei/30583048.html


Putin Personally Paid to Have an Icon of Christ Made for Russian Armed Forces, publicat în data de 17 mai 2019, pe website-ul de știri american Russia Insider. https://russia-insider.com/en/putin-personally-paid-have-icon-christ-made-russian-armed-forces/ri27056


Main Cathedral of the Russian Armed Forces, Wikipedia, https://en.wikipedia.org/wiki/Main_Cathedral_of_the_Russian_Armed_Forces#Main_icon


…….


.....................................


Aici am terminat de anunțat știrile respective.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole :

ÎN RUSIA LEGĂTURILE DINTRE BISERICĂ ȘI STAT PAR A SE SLĂBI PE FONDUL PANDEMIEI. DESCHIDEREA CATEDRALEI FORȚELOR ARMATE RUSE, PROGRAMATĂ PENTRU 9 MAI 2020, A FOST AMÂNATĂ. IMAGINILE ÎN MOZAIC REPREZENTÂNDU-I PE PUTIN, STALIN ETC, AU FOST ÎNLĂTURATE. MULȚI PREOȚI S-AU PLÂNS DE RESTRICȚIILE IMPUSE BISERICILOR DE CĂTRE AUTORITĂȚILE STATULUI, UNII FĂCÂND LEGĂTURA ÎNTRE CORONAVIRUS ȘI ÎNCORONAREA LUI ANTICRIST, ALȚII VĂZÂND ÎN ELE UN COMPLOT SATANIC AJUTAT DE EVREI. ÎN TIMPUL SĂRBĂTORILOR DE PAȘTI BISERICILE AU RĂMAS DESCHISE ÎN 43 DIN CELE 85 DE REGIUNI ALE ȚĂRII. (scurtă anunțare a știrilor ; articole în engleză din 6, 5 și 2 mai 2020). NE AMINTIM CĂ DIN MARTIE 2020 ÎN CONSTITUȚIA RUSIEI S-AU ADĂUGAT CREDINȚA ÎN DUMNEZEU ȘI VALORILE TRADIȚIONALE REFERITOARE LA CĂSĂTORIE ȘI FAMILIE.



CREDINȚA ISTORICĂ ÎN DUMNEZEU ȘI VALORILE TRADIȚIONALE REFERITOARE LA CĂSĂTORIE ȘI FAMILIE FAC ACUM PARTE DIN CONSTITUȚIA RUSIEI, ÎN URMA APROBĂRII AMENDAMENTELOR CONSTITUȚIONALE DE CĂTRE DUMA DE STAT ȘI CONSILIUL FEDERAȚIEI ÎN 11 MARTIE 2020. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 12 martie 2020). NE AMINTIM CĂ PATRIARHUL KIRILL AL RUSIEI A CERUT ÎN FEBRUARIE CA ÎN CONSTITUȚIE SĂ SE FACĂ REFERIRE LA CREDINȚA RUȘILOR ÎN DUMNEZEU, APOI PREȘEDINTELE PUTIN A PROPUS PARLAMENTULUI SCHIMBĂRI CONSTITUȚIONALE.



CREDINȚA RUȘILOR ÎN DUMNEZEU ȘI CĂSĂTORIA HETEROSEXUALĂ SUNT NOI AMENDAMENTE DORITE LA CONSTITUȚIA RUSIEI ȘI PROPUSE RECENT PARLAMENTULUI DE PREȘEDINTELE PUTIN. (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 3 și 2 martie 2020). NE AMINTIM CĂ ÎN 1 FEBRUARIE 2020 PATRIARHUL KIRILL AL RUSIEI A CERUT CA ÎN CONSTITUȚIA RUSIEI SĂ SE FACĂ REFERIRE LA DUMNEZEU.







SPOVEDANIA PRIN TELEFON SAU SKYPE, ÎN TIMPUL CONDIȚIILOR STRICTE DE IZOLARE DIN CAUZA PANDEMIEI DE COVID-19, ESTE APROBATĂ DE BISERICA ORTODOXĂ RUSĂ. PATRIARHUL KIRILL I-A ÎNDEMNAT PE PREOȚI SĂ CONTINUE SLUJBELE, ÎN SPECIAL SFÂNTA ÎMPĂRTĂȘANIE, CHIAR ȘI FĂRĂ CREDINCIOȘII CARE SUNT FORȚAȚI SĂ STEA ACASĂ. (scurtă anunțare a știrii ; articole în engleză din 3 aprilie 2020). NE AMINTIM CĂ LINGURIȚA PENTRU ÎMPĂRTĂȘANIE SE DEZINFECTEAZĂ DUPĂ FIECARE PERSOANĂ CARE SE ÎMPĂRTĂȘEȘTE, CONFORM INSTRUCȚIUNILOR BISERICII ORTODOXE RUSE DIN 17 MARTIE 2020. NE AMINTIM CĂ ÎN BULGARIA CREDINCIOȘII AU VOIE SĂ PARTICIPE LA SLUJBE ÎN EXTERIORUL BISERICILOR, RESPECTÂND MĂSURILE SANITARE IMPUSE ȘI FOFLOSINDU-SE LUNGURIȚE DIFERITE PENTRU ÎMPĂRTĂȘANIE. ÎN GEORGIA PATRIARHUL ILIA A SPUS CĂ HRANA SPIRITUALĂ ESTE TOT AȘA DE IMPORTANTĂ ȘI DE NECESARĂ CA ȘI HRANA TRUPEASCĂ, CREDINCIOȘII AVÂND VOIE SĂ PARTICIPE ȘI ÎN INTERIORUL CATEDRALELOR, DAR ȘI ÎN EXTERIORUL CATEDRALELOR/BISERICILOR, RESPECTÂND MĂSURILE SANITARE IMPUSE.

 

 






ÎN RUSIA, ÎN 2018, PĂCATELE AVORTURILOR AU SCĂZUT CU APROAPE 10%, DATORITĂ PROGRAMULUI DE ÎNGIJIRE OBSTETRICĂ IMPLEMENTAT DE PREȘEDINTELE RUSIEI, VLADIMIR PUTIN. (articol în engleză din 24 aprilie 2019; scurtă anunțare a știrii). ÎN ROMÂNIA SE FAC 100.000 DE AVORTURI ANUAL!!! PREȘEDINTELE ROMÂNIEI, KLAUS IOHANNIS, IMPLEMENTEAZĂ VREUN PROGRAM DE ÎNGRIJIRE OBSTETRICĂ???








“VIAȚA FIECĂREI FIINȚE UMANE ÎNCEPE DE LA ZĂMISLIRE”. FEMEIA APARȚINÂND DE RELIGIA NUMITĂ “TEMPLUL SATANIC”, CARE A DAT STATUL MISSOURI ÎN JUDECATĂ , A PIERDUT MIERCURI (10 IUNIE 2020) LA O CURTE FEDERALĂ DE APEL. MEMBRII TEMPLULUI SATANIC NU CRED CĂ VIAȚA UMANĂ ÎNCEPE DE LA ZĂMISLIRE. (scurtă anunțare a știrii ; articol în engleză din 11 iunie 2020). CHIAR DACĂ NU SE DECLARĂ, ÎN ROMÂNIA PROBABIL CĂ SUNT MULȚI MEMBRI AI TEMPLULUI SATANIC, ÎN PRIMUL RÂND ÎN PARLAMENT, DAT FIIND FAPTUL CĂ ÎN FIECARE AN SE UCID “LEGAL” 100.000 DE BEBELUȘI PRIN AVORT, IAR PARLAMENTUL ACTUAL NU SCHIMBĂ LEGEA FĂCUTĂ DE SATANIȘTII DE LA REVOLUȚIA DIN 1989 !!!























PAPA FRANCISC A FOST ACUZAT RECENT DE CREAREA UNUI FEL DE RELIGIE MONDIALĂ UNICĂ, FĂRĂ DOGME ȘI FĂRĂ MORALĂ, O PARODIE INFERNALĂ A BISERICII LUI CRISTOS. ACUZA A VENIT DIN PARTEA ARHIEPISCOPULUI CATOLIC VIGANÒ, CARE A CERUT ÎN 2018 DEMISIA LUI FRANCISC PE MOTIV CĂ A ACOPERIT PĂCATELE DE PEDOFILIE ALE UNOR IERARHI CATOLICI. VIGANÒ L-A LĂUDAT PE PREȘEDINTELE TRUMP PENTRU EFORTURILE LUI DE PROMOVARE A VALORILOR CREȘTINE ȘI PENTRU LUPTA LUI CONTRA COPIILOR ÎNTUNERICULUI, CONTRA STATULUI PROFUND. ( scurtă anunțare a știrilor ; articole în engleză din 10 și 11 iunie 2020)

























Despre schimbarea în bine a atitudinii față de bolnavi, și despre dezvoltarea educației, și despre stilul de viață caritabilă, precum și despre efectele generale ale învățăturii creștine: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )





































CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ (2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA, PROGRAMUL NAȚIONAL „ROMÂNIA, CITEȘTE!” ) Biblia este cea mai citită carte din lume. Iisus, Învățătorul Suprem, se mai numește și Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu, Cuvânt Care a devenit Om (Ioan 1, 1-14). El este Persoana Divino-Umană Numărul Unu, Unică în Univers. Să-L citim!!!











































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre “TRAGEDIA LUI IUDA”, articol scris de Nicolae Steinhardt (+1989), se cuvine să ne amintim și azi, în MIERCUREA MARE, zi în care ne amintim că Iuda L-a vândut pe Domnul nostru Iisus Hristos, făcând târgul cu marii preoți evrei, care i-au dat 30 de arginți pentru serviciul pe care urma să li-l facă. ... DE ASEMENEA, despre “NU-I SINGUR IUDA VINOVAT”, poezie scrisă de Costache Ioanid (+1987), se cuvine să ne amintim azi, în MIERCUREA MARE. https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/761652612777387 Din această poezie avem de învățat că trebuie să conștientizăm faptul că și noi, prin păcatele noastre, suntem vinovați de Moartea Domnului nostru Iisus Hristos. După ce conștientizăm aceasta, se cuvine să recunoaștem, să mărturisim și să Îi cerem iertare Mântuitorului lumii. Din “TRAGEDIA LUI IUDA” înțelegem că nu se cuvine să acceptăm punctul de vedere al celor care încearcă să-l dezvinovățească pe Iuda. Aceștia greșesc când spun că dacă Iuda nu L-ar fi vândut pe Iisus, atunci planul divin nu s-ar fi putut realiza și mântuirea nu ar fi avut loc. Eroarea lor este totală, căci pentru a realiza mântuirea lumii Dumnezeu nu depindea exclusiv de Iuda. ... Se cuvine să considerăm, într-adevăr, că IUDA ESTE VINOVAT DE VINDEREA LUI IISUS și, de asemenea, IUDA ESTE VINOVAT PENTRU CĂ NU ȘI-A CERUT IERTARE DE LA IISUS. ... ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, ajută-ne să ne înțelepțim prin lecțiile pe care ni le dai în aceste zile, ajută-ne să câștigăm virtuțile pe care Tu le aștepți de la noi, ca să lucrăm cu ele spre slava Veșnicului nostru Tată Ceresc Atotsfânt și Atotputernic, în fiecare moment, în vecii vecilor! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos!

Pr. prof. Ion Ciungu       Iuda primește banii de la marii preoți evrei. https://www.facebook.com/photo?fbid=2932416543565503&se...