sâmbătă, 13 aprilie 2019

BIONICA (4): ÎNVĂȚĂM DIN IDEILE LUI DUMNEZEU, DIN INFORMAȚIILE, DIN CONCEPTELE PUSE DE DUMNEZEU ÎN DIFERITE FORME DE VIAȚĂ. ASTĂZI, DESPRE FAPTUL CĂ NUMAI PARȚIAL POT FI REPRODUSE TEHNIC CONCEPTELE BIOLOGICE, CELE MAI MULTE DINTRE ELE TRECÂND DINCOLO DE TOT CEEA CE ESTE UMAN. A-L NEGA PE DUMNEZEU ESTE O STUPIDITATE AUTOIMPUSĂ. [din fila de calendar german LEBEN IST MEHR, din ziua de sâmbătă, 13 aprilie 2019.]




Pr. prof. Ion Ciungu










În cartea biblică numită „Iov” găsim acest răspuns dat de Dumnezeu lui Iov:

"Unde erai tu, când am întemeiat pământul? Spune-Mi, dacă ştii să spui. Ştii tu cine a hotărât măsurile pământului sau cine a întins deasupra lui lanţul de măsurat? În ce au fost întărite temeliile lui sau cine a pus piatra lui cea din capul unghiului, Atunci când stelele dimineţii cântau laolaltă şi toţi îngerii lui Dumnezeu Mă sărbătoreau? Cine a închis marea cu porţi, când ea ieşea năvalnică, din sânul firii, Şi când i-am dat ca veşmânt negura şi norii drept scutece, Apoi i-am hotărnicit hotarul Meu şi i-am pus porţi şi zăvoare Şi am zis: Până aici vei veni şi mai departe nu te vei întinde, aici se va sfărâma trufia valurilor tale? Ai poruncit tu dimineţii, vreodată în viaţa ta, şi i-ai arătat aurorei care este locul ei, Ca să apuce pământul de colţuri şi să scuture pe nelegiuiţi de pe pământ?” (Iov, capitolul 38, versetele 4-13). http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=38&id=42






Samstag, 13. April 2019


Im Anfang war das Wort, und das Wort war bei Gott … Alle Dinge sind durch dasselbe gemacht, und ohne dasselbe ist nichts gemacht, was gemacht ist.




1 La început era* Cuvântul, şi Cuvântul era cu** Dumnezeu, şi† Cuvântul era Dumnezeu††.


2 El* era la început cu Dumnezeu.


3 Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut n-a fost făcut fără El.

4 În El* era viaţa, şi** viaţa era lumina oamenilor.

(Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul  1, 1-3): https://biblia.resursecrestine.ro/Ioan






Bionik: Lernen von Gottes Ideen (4)


Textul german a fost alcătuit de Werner Gitt



(Traducere selectivă)





Am făcut cunoștință cu o selecție mică a conceptelor din biologie care sunt considerate soluții perfecte. Aproape că nimic nu poate fi copiat în mod direct. De la fenomenul biologic până la implementarea tehnică este de obicei un drum lung, și totuși, de obicei, numai aspecte parțiale pot fi implementate.



Numărul animalelor și plantelor vii de pe planeta noastră este evaluat la aproximativ 100 de milioane de specii, din care până acum numai 8,7 milioane au fost descoperite. Astfel că putem estima cât de uimitor de înalt este numărul ideilor geniale din sistemele vii. În cea mai mare parte a cazurilor, aceste concepte trec dincolo de tot ceea ce este uman, și nu sunt reproductibile din punct de vedere tehnic.







Să medităm la răspunsul următoarei întrebări:



De ce cred, totuși, așa de mulți în teoria evoluționistă?








Să medităm la acest sfat pentru viață:



A-L nega pe Dumnezeu este o stupiditate autoimpusă.









 Citirea zilnică a Bibliei:






1 Nebunul* zice în inima lui: „Nu este Dumnezeu!” S-au stricat** oamenii, fac fapte urâte; nu este niciunul care să facă binele.


2 Domnul* Se uită de la înălţimea cerurilor peste fiii oamenilor, să vadă de este vreunul care să aibă pricepere şi care să caute pe Dumnezeu.



Psalmul 14, 1-2 (Biblia Protestantă și în Biblia Catolică):





Psalmul 13, 1-2 (în Biblia Ortodoxă) : http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=65&cap=13



………………………………………………………………………………


 

Aici am terminat de tradus din articolul Bionica (4), de Werner Gitt.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:



















































































DESPRE FANATISMUL ATEIST (fanaticii atei au omorât mult mai mulți oameni decât Extremiștii Islamici și Inchiziția laolaltă). 








ÎNVĂȚĂMÂNTUL E ÎNCĂ CONSTRUIT PE O PLATFORMĂ ATEISTĂ (în Rusia, 2017), (tineretul și educația în Rusia, interviu cu rectorul Universității Ortodoxe din Moscova). 




















 SUFLETELE CHINEI, REVENIREA RELIGIEI DUPĂ MAO, publicat în data de 19 mai 2017.





 CHINA CREȘTINĂ - O STEA LA RĂSĂRIT, publicat în data de 2 noiembrie 2015.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu