sâmbătă, 13 aprilie 2019

„FIECARE ÎNGĂDUINȚĂ PĂCĂTOASĂ ÎNTĂREȘTE AVERSIUNEA SUFLETULUI FAȚĂ DE DUMNEZEU” [Sabat, 13 aprilie 2019: Lecția 2 : Eliberarea din păcat]  





Pr. prof. Ion Ciungu






Iisus zice către persoanele care cred în El astfel:  „Dacă rămâneţi în cuvântul Meu, sunteţi în adevăr ucenicii Mei; veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi.” (Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 8, versetele 31-32): https://biblia.resursecrestine.ro/ioan/8



„[Satan] duce oamenii în captivitate, legându-i pentru a realiza voința lui; pentru a împlini scopul lui, el îi ține în cea mai mare robie. Ca să sfărâme această sclavie, Domnul a dat în locul omului pe singurul și preaiubitul lui Fiu. Prin puterea lui Hristos, captivii lui Satan pot fi toți eliberați.” – The Signs of the Times, 5 ianuarie 1891.



„Adevărul nu aduce niciodată sufletul în robie. Întoarcerea de la adevăr la rătăcire este cea care aduce sufletul în captivitate. Cel care este legat în strânsă relație cu Hristos este eliberat de sclavia păcatului.” – Ibid., 22 august 1900.



…………………………


………..



Lecția 2 : Eliberarea din păcat



„Dar mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne dă biruința prin Domnul nostru Isus Hristos.” (1 Corinteni 15:57).



„Cuvântul care descoperă vinovăția păcatului are putere asupra inimii omenești de a-l face pe om drept și a-l menține astfel.” – Mărturii pentru predicatori, pp. 80, 81 (Îndemn la pocăință).



Recomandare pentru studiu: Calea către Hristos, pp. 23-35 (cap. 3: Pocăința).




........................



Lesson 2,  Sabbath, April 13, 2019



Deliverance From Sin



“But thanks be to God, which giveth us the victory through our Lord Jesus Christ” (1 Corinthians 15:57).



“That word which reveals the guilt of sin has a power upon the human heart to make man right and keep him so.”—Testimonies to Ministers, pp. 80, 81.



Suggested Reading:
  Steps to Christ, pp. 23–35.






,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

[Luni, 11 martie 2019, a început Postul Paștilor. Suntem în A Cincea Săptămână din Postul Paștilor]

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,




În cartea evreilor numită Talmud scrie că Iisus a fost vrăjitor. Despre aceasta putem afla unele aspecte și din articolul de la următorul link:









Pentru prima dată în istoria de 2.000 de ani a creștinătății, evreii au recunoscut valoarea creștinismului, dar nu a lui Iisus. Ce schizofrenie !!! (Această recunoaștere a valorii creștinismului a fost declarată în decembrie 2015, în condițiile în care între Vatican și evrei este un dialog de 50 de ani, și în condițiile în care evreii au fost împușcați în Franța, după caricaturile de la Charlie Hebdo :









Cu această ocazie ne putem reaminti și de doi evrei din România care au devenit celebri pentru iubirea lor față de Iisus : Richard Wurmbrand și Nicolae Steinhardt.











Despre Iisus caricaturizat cu nas de porc, iar Sfânta lui Mamă cu nas de scroafă, putem afla și din articolul de la următorul link: 2015: DE LA CHARLIE HEBDO LA MARTIRII CREȘTINI








Despre unii evrei-derbedei-atei care manevrează oamenii cu scopul de a susține minciuni și furt în formă continuată putem afla și din articolul referitor la Muzeul Ateismului de la următorul link: EVREI CONTRA CATEDRALEI SFÂNTULUI ISAAC (RUSIA)










Evreii necreștini spun despre Fecioara Maria că a fost violată de un vecin și astfel s-a născut Iisus : DESPRE MAICA DOMNULUI XI, Ce puncte de vedere găsim în religiile necreştine de azi despre Maica Domnului ?  Ce ştim despre unele rugăciuni către Maica Domnului ?








Despre evreii care L-au scos pe Iisus din societatea franceză și s-au afirmat pe ei înșiși, contribuind la descreștinarea Franței, putem afla și din articolul de la următorul link:  „NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?)








Descreștinarea Europei au început-o evreii în Franța. Ei ar vrea să o continue și în România, prin persoane cu funcții importante în Statul Român, cum este Sandra Pralong, care a spus, în 2014, că predarea Religiei nu este treaba școlii : PLAN PENTRU DESCREȘTINAREA EUROPEI (înlăturarea crucilor de pe biserica grecească folosită ca brand pe ambalaje alimentare; controversa din 31 august 2017)






Despre evreii din România, care prin Institutul Elie Wiesel luptă contra creștinilor români, dar și despre jignirea generalizată a profesorilor de Religie în România, putem afla unele aspecte și din articolul de la următorul link: AVEM NEVOIE ȘI DE IISUS? (capelani în toate liceele publice, pentru îmbunătățirea disciplinei în Kenya, 2017)










Persecutarea creștinilor în Europa, prin metode sofisticate și rafinate,  este nedreaptă, discriminatorie, dureroasă, dar nu poate fi comparată cu persecutarea brutală, fizică, a creștinilor din Africa și din Orientul Mijlociu: UNGARIA ESTE PRIMA ÎN APĂRAREA CREȘTINILOR PERSECUTAȚI (11-13 octombrie 2017, Consultație Internațională la Budapesta)
















 

Despre faptul că evreii, în 2018, au cerut ca textele antisemite din Biblie să fie schimbate, prin adnotări, căci se simt atacați, inclusiv în România, putem afla și din articolul de la următorul link:









Despre batjocorirea lui Iisus la Muzeul din Haifa putem afla unele aspecte și din articolele de la următoarele link-uri :



















BLASFEMIILE LA ADRESA LUI IISUS, ÎN CARTEA AMERICANĂ DE BENZI DESENATE „SECOND COMING” SCRISĂ DE MARK RUSSEL, ȘI-AU GĂSIT O NOUĂ EDITURĂ, „AHOY COMICS”, CARE PROMITE CĂ LE VA PUBLICA ÎNCEPÂND DIN 10 IULIE 2019. (articol în engleză din 13 martie 2019; scurtă anunțare a știrii). NE AMINTIM CĂ EDITURA „DC COMICS” A RENUNȚAT LUNA TRECUTĂ LA PUBLICAREA LOR, ÎN URMA PETIȚIEI SUSȚINUTĂ DE PESTE 200.000 DE SEMNĂTURI PE CARE A PRIMIT-O.








NOUL TESTAMENT IUDAIC ADNOTAT, ÎN ENGLEZĂ, (THE JEWISH ANNOTATED NEW TESTAMENT), DESTINAT CITITORILOR EVREI, DAR ȘI O RESURSĂ PENTRU ORICINE ESTE INTERESAT DE O PERSPECTIVĂ ȘTIINȚIFICĂ EVREIASCĂ ASUPRA SCRIPTURILOR CREȘTINE; EDIȚIA A II-A ,2017, (PRIMA EDIȚIE, 2011). AUTORII, EVREI AMERICANI, (BRETTLER ȘI LEVINE) OFERĂ PAPEI FRANCISC UN EXEMPLAR, MIERCURI 27 MARTIE 2019. AUTORII NU CRED CĂ IISUS ESTE MESIA, DAR EI CONSIDERĂ CĂ ACEASTĂ LUCRARE A LOR CONTRIBUIE CONSTRUCTIV LA DIALOGUL RELIGIOS. (articol în engleză din 26 martie 2019 ; scurtă anunțare a știrii)











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu