sâmbătă, 6 aprilie 2019

ÎN CHINA ACUM, RECOMPENSE ÎN BANI PENTRU INFORMATORII GUVERNAMENTALI CARE ÎNDEPLINESC UN ROL ASEMĂNĂTOR CU CEL AL LUI IUDA : PÂNĂ LA 1.500 DE DOLARI POT PRIMI CHINEZII CARE ÎI REPEREAZĂ ȘI ÎI DENUNȚĂ PE CREȘTINII CARE SE ÎNTÂLNESC PENTRU RUGĂCIUNE FĂRĂ APROBAREA GUVERNULUI ATEU. (articol în engleză din 3 aprilie 2019 ; scurtă anunțare a știrii). IUDA A PRIMIT 30 DE ARGINȚI, ÎN BANII DE AZI AR FI CAM DE LA 200 DE DOLARI PÂNĂ LA 20.000 DE DOLARI ; ȘTIM CĂ PE URMĂ IUDA A REGRETAT, A RESTITUIT MARILOR PREOȚI EVREI BANII, APOI S-A SPÂNZURAT !!!




Pr. prof. Ion Ciungu





14. Atunci unul din cei doisprezece, cel numit Iuda Iscarioteanul, ducandu-se la arhierei
Mt 10:4, Mt 27:3, Mc 14:10-11, Lc 22:3-6, In 11:57, In 12:4

15. le-a zis: "Ce vreti sa-mi dati, si eu vi-l voi da in mana?" Iar ei i-au dat treizeci de arginti.
Za 11:12, Mt 27:3, In 11:57, Mc 14:10-11, Lc 22:3-6

16. Si de atunci el cauta un prilej potrivit ca sa-L dea in mana lor.
Pr 1:18, Mc 14:10-11, Lc 22:3-6


………………………………………………….





Ne amintim că, potrivit experților pe probleme religioase, cu toată represiunea guvernului ateu din China asupra creștinilor, peste câteva decenii în China va fi cel mai mare număr de creștini din lume. Se crede că numărul creștinilor în China este de cel puțin 100 de milioane, depășind numărul membrilor Partidului Comunist Chinez, adică 87 de milioane. Unele surse spun că ar fi 200 de milioane de creștini în China, mulți dintre ei aparținând de Biserici numite subterane, adică nerecunoscute de oficialii guvernamentali atei. Bisericile Subterane nu vor să fie supravegheate de camerele de înregistrare ale securiștilor atei, și tocmai din această cauză nu primesc aprobare oficială din partea Guvernului Chinez, ba chiar sunt căutate și desființate.



Despre sistemul actual de recrutare și plată de către securitatea chineză a informatorilor chinezi, cu scopul de a desființa comunitățile creștine ilegale din China, am aflat din articolul Chinese City Pays Citizens $1,500 to Be a ‘Mini Judas’ and Turn in Christians, publicat în data de 3 aprilie 2019, pe site-ul american de știri creștine CHRISTIAN HEADLINES, de Michael Foust.

……………


.........................

Valoarea celor 30 de arginți azi pare a fi între 200 de dolari, (dacă se socotește oarecum valoarea argintului), și 20.000 de dolari (dacă se are în vedere că o monedă de aceea de argint, numită tetradrahmă, era plata pentru 4 zile de lucru, iar 30 de monede erau plata pentru 120 de zile de lucru; și dacă se socotește valoarea a 120 de zile de lucru în SUA, ținând cont de salariul mediu, la nivelul anului 2017).

Amănunte despre cei 30 de arginți am aflat din Enciclopedia liberă, Wikipedia, de la articolul Thirty pieces of silver, la subtitlul Types of coin: https://en.wikipedia.org/wiki/Thirty_pieces_of_silver

Și din articolul Here’s How Much Judas’ 30 Pieces Of Silver Worth In Today’s Money, https://theuijunkie.com/judas-christ-thirty-pieces-of-silver-todays-money/

Și din comentariile la textul din Sfânta Evanghelie după Matei capitolul 26, versetul 15, de la următorul link : https://biblehub.com/commentaries/matthew/26-15.htm

..............................................................................................................



Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.



S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem și următoarele articole:
















































 SUFLETELE CHINEI, REVENIREA RELIGIEI DUPĂ MAO, publicat în data de 19 mai 2017.







 CHINA CREȘTINĂ - O STEA LA RĂSĂRIT, publicat în data de 2 noiembrie 2015.










PLAN PENTRU DESCREȘTINAREA EUROPEI (înlăturarea crucilor de pe biserica grecească folosită ca brand pe ambalaje alimentare; controversa din 31 august 2017).















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Într-adevăr, “NOUL TESTAMENT ESTE CHIAR CEA MAI BUNĂ CARTE CARE A FOST VREODATĂ SAU VA FI VREODATĂ CUNOSCUTĂ ÎN LUME.” Aceste cuvinte ale scriitorului englez Charles Dickens se cuvine să le amintim de fiecare dată când ne referim la NOUL TESTAMENT AL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. Azi, 24 aprilie, avem motiv să ne referim la PRIMA PUBLICARE ÎN LIMBA ROMÂNĂ A NOULUI TESTAMENT, în anul 1648, la Alba Iulia (Bălgrad), în timpul mitropolitului Simion Ștefan. Acest mitropolit este sărbătorit azi, 24 aprilie. ATUNCI, la 1648, NOUL TESTAMENT a fost tipărit în română, dar cu litere chirilice. În 1988, NOUL TESTAMENT DE LA BĂLGRAD a fost editat și cu litere latine, în timpul episcopului Emilian. ACUM se cuvine să observăm cel puțin titlul Noului Testament de la Bălgrad: “NOUL TESTAMENT SAU ÎNPĂCAREA, SAU LEGEA NOAO A LUI IISUS HRISTOS DOMNULUI NOSTRU”. Înțelegem că NOUL TESTAMENT este NOUA LEGE PE CARE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS A ADUS-O LUMII. Respectând această Lege putem obține ÎMPĂCAREA (pacea, reconcilierea) CU DUMNEZEU, CU NOI ÎNȘINE și CU OAMENII. Cu alte cuvinte, NOUL TESTAMENT NE ESTE DAT NU NUMAI SĂ NE INFORMĂM, CI SĂ NE TRANSFORMĂM. Doamne Iisuse Hristoase, Îți mulțumim frumos prin Duhul Sfânt, spre slava Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, pentru NOUL TESTAMENT și pentru oamenii Tăi care au făcut să ajungă la noi CEA MAI BUNĂ CARTE CARE A FOST VREODATĂ SAU VA FI VREODATĂ CUNOSCUTĂ ÎN LUME!

Pr. prof. Ion Ciungu   https://www.facebook.com/photo/?fbid=2927397050734119&set=a.711891222284724   https://www.azquotes.com/quote/...