miercuri, 10 aprilie 2019

BIONICA (1): ÎNVĂȚĂM DIN IDEILE LUI DUMNEZEU, DIN INFORMAȚIILE, DIN CONCEPTELE PUSE DE DUMNEZEU ÎN DIFERITE FORME DE VIAȚĂ. ASTĂZI, DESPRE FRUNZA MEREU CURATĂ A LOTUSULUI CARE TRĂIEȘTE ÎN APE NOROIOASE, FRUNZA CARE SE CURĂȚĂ SINGURĂ ȘI ... „EFECTUL FRUNZEI DE LOTUS” COPIAT ȘI APLICAT LA VOPSEAUA PENTRU FAȚADE, ETC. [din fila de calendar german LEBEN IST MEHR, din ziua de miercuri, 10 aprilie 2019; traducere etc.]




Pr. Prof. Ion Ciungu





În cartea biblică numită „Iov” găsim acest răspuns dat de Dumnezeu lui Iov:

"Unde erai tu, când am întemeiat pământul? Spune-Mi, dacă ştii să spui. Ştii tu cine a hotărât măsurile pământului sau cine a întins deasupra lui lanţul de măsurat? În ce au fost întărite temeliile lui sau cine a pus piatra lui cea din capul unghiului, Atunci când stelele dimineţii cântau laolaltă şi toţi îngerii lui Dumnezeu Mă sărbătoreau? Cine a închis marea cu porţi, când ea ieşea năvalnică, din sânul firii, Şi când i-am dat ca veşmânt negura şi norii drept scutece, Apoi i-am hotărnicit hotarul Meu şi i-am pus porţi şi zăvoare Şi am zis: Până aici vei veni şi mai departe nu te vei întinde, aici se va sfărâma trufia valurilor tale? Ai poruncit tu dimineţii, vreodată în viaţa ta, şi i-ai arătat aurorei care este locul ei, Ca să apuce pământul de colţuri şi să scuture pe nelegiuiţi de pe pământ?” (Iov, capitolul 38, versetele 4-13). http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=38&id=42









...........................





Mittwoch, 10. April 2019







Versetul zilnic din Biblie, care este de obicei explicat de către textul însoțitor :



Căci în El (adică în Iisus Hristos) a fost creat tot ce există în cer și pe pământ, cele văzute și cele nevăzute ... totul prin El și pentru El a fost creat.








Bionik: Lernen von Gottes Ideen (Bionica: Învățăm din ideile lui Dumnezeu)

Textul german a fost alcătuit de Werner Gitt






Termenul Bionică este compus din cuvintele Biologie și Tehnică și descrie transformarea creativă a ideilor luate din biologie și aplicate în tehnică.




Efectul frunzei de lotus



Floarea indiană de lotus crește în ape noroioase. Murdăria care ajunge pe frunze nu se lipește. Deja ea se curăță cu cele mai mici cantități de apă. Acest tip de autocurățare se numește „efectul lotus. Cum este posibil așa ceva? Pe suprafața frunzei se află coșulețe (bubițe) din ceară vegetală cu înălțimea de 10-20 microni (1 micron = 0,001 mm), plasate la o distanță între ele de 10-15 microni, care împiedică particulele de murdărie și de apă să intre în contact cu suprafața reală a frunzei.



Profesorul Wilhelm Barthlott (născut în 1946) a încercat să aplice această autocurățare naturală pe suprafețe tehnice. Vopseaua pentru fațade, care se curăță singură, este, de exemplu, o copiere de succes.





Cine este creatorul tuturor conceptelor biologice?



De unde vine această idee? Deja experiența noastră de fiecare zi ne învață că fiecare idee își are originea într-o sursă de idei. Dar cine este creatorul tuturor conceptelor biologice? Cine crede că evoluția fără scop ar fi cauza, acela este nechibzuit, căci informația, baza oricărei vieți, nu poate apărea singură în materie, conform legilor informației. Se poate demonstra că există în mod inevitabil nu numai o sursă de inteligență înaltă, ci una de inteligență infinită. Așa că rămâne numai un Dumnezeu ca sursă.



Care este Dumnezeul Cel Adevărat?



Oamenii se închină la mulți dumnezei, însă care este Dumnezeul Cel Adevărat? Numai un singur Dumnezeu ne-a vizitat aici pe Pământ, și Acesta este Dumnezeul Bibliei. El a venit pe acest Pământ sub forma Fiului Său Iisus Hristos. Și prin El (adică prin Iisus), El (adică Dumnezeu) a făcut și lumea.

....

Frage

Să medităm la răspunsul următoarei întrebări:

De ce aproape că nu ne mai putem mira de diversitatea ideilor din creație?



Tipp


Să medităm la acest sfat pentru viață:

Lucrările lui Dumnezeu sunt minunate.








Citirea zilnică a Bibliei:




...................................................................



Aici am terminat de tradus articolul Bionica (1), de Werner Gitt.



Putem observa stropul/picăturile de apă care curăță cu ușurință frunza de lotus, și fațada dată cu vopsea făcută după modelul frunzei de lotus, în filmulețul de la următorul link:


....................



S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:































































































DESPRE FANATISMUL ATEIST (fanaticii atei au omorât mult mai mulți oameni decât Extremiștii Islamici și Inchiziția laolaltă). 










ÎNVĂȚĂMÂNTUL E ÎNCĂ CONSTRUIT PE O PLATFORMĂ ATEISTĂ (în Rusia, 2017), (tineretul și educația în Rusia, interviu cu rectorul Universității Ortodoxe din Moscova). 





























 SUFLETELE CHINEI, REVENIREA RELIGIEI DUPĂ MAO, publicat în data de 19 mai 2017.








 CHINA CREȘTINĂ - O STEA LA RĂSĂRIT, publicat în data de 2 noiembrie 2015.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu