joi, 1 octombrie 2020

REFERINDU-SE LA MAICA DOMNULUI, O FEMEIE DIN MULȚIME A ZIS CĂTRE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ASTFEL: „FERICIT ESTE PÂNTECELE CARE TE-A PURTAT ȘI PIEPTUL LA CARE AI SUPT!” IAR EL I-A RĂSPUNS: „ÎNTR-ADEVĂR, FERICIȚI SUNT CEI CE ASCULTĂ CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU ȘI-L PĂZESC.” [Azi, 1 octombrie, este sărbătoare: ACOPERĂMÂNTUL MAICII DOMNULUI. Să ne amintim textul evanghelic care se citește la Sfânta Liturghie în această zi de sărbătoare, precum și rugăciunea Maicii Domnului auzită în Biserica Sfânta Maria din cartierul Vlaherne (cartierul vlahilor) din Constantinopol (Istanbulul de azi)! În secolele IX și X creștinii din Constantinopol, amenințați de armatele slavilor păgâni, cereau protecție de la Maica Domnului, adunați în mare număr în această biserică, făcând privegheri de toată noaptea. Maica Domnului i-a protejat de multe ori, flota păgână a fost distrusă, iar orașul a fost cruțat de suferințe și de vărsare de sânge.]


Pr. prof. Ion Ciungu  

         


"Acoperă-ne pe noi cu acoperământul tău, Preasfânta Fecioară, în ziua răutăţilor noastre; acoperă-ne în toate zilele noastre, iar mai ales în ziua cea rea când sufletul de trup se va despărţi, de faţă să ne stai întru ajutor, şi să ne acoperi pe noi de duhurile cele rele din văzduh, cele de sub cer, şi în ziua înfricoşătoarei judecăţi, să ne acoperi pe noi întru ascunsul Acoperământului tău!" (Rugăciune luată din Sinaxar 1 Octombrie”) http://calendar-ortodox.ro/luna/octombrie/octombrie01.htm  





Următoarea rugăciune a Maicii Domnului către Fiul ei a fost auzită în Biserica Sfânta Maria din Vlaherne, în secolul al X – lea (unii spun că era anul 911), atunci când Sfântul Andrei cel Nebun pentru Hristos a văzut-o pe Maica Domnului rugându-se și acoperind poporul cu cinstitul ei acoperământ:

"Împărate Ceresc, primeşte pe tot omul cel ce Te slăveşte pe Tine şi cheamă în tot locul preasfânt numele Tău; şi unde se face pomenirea numelui meu, acel loc îl sfinţeşte, şi preamăreşte pe cei ce Te preamăresc pe Tine, şi pe cei ce cu dragoste mă cinstesc pe mine Maica Ta. Primeşte-le toate rugăciunile şi făgăduinţele şi-i izbăveşte din toate nevoile şi răutăţile!" https://ro.orthodoxwiki.org/Acoper%C4%83m%C3%A2ntul_Maicii_Domnului

 

În Biserica Sfânta Maria din Vlaherne se păstrau încă din secolul al V - lea veșminte ale Sfintei Fecioare Maria (maforionul, adică vălul care acopera capul și umerii ei, și tunica sau roba), fiind aduse din Palestina în anul 473. Prezența acestor importante veșminte sfinte aici i-a încurajat pe împărații bizantini să se stabilească în apropierea acestei biserici, apoi cu vremea să construiască Palatul Imperial din Vlaherne. https://ro.wikipedia.org/wiki/Biserica_Vlaherne

 

 

Textul evanghelic care se citește la Sfânta Liturghie în 1 octombrie este din Sfânta Evanghelie după Luca, din capitolul 10, versetele 38 – 42 și din capitolul 11, versetele 27 – 28.

 

38 

Şi pe când mergeau ei, El a intrat într'un sat; iar o femeie cu numele Marta L-a primit în casa ei. 

39 

Şi ea avea o soră ce se chema Maria, care, aşezându-se la picioarele Domnului, Îi asculta cuvântul. 

40 

Iar Marta se silea cu multă slujire şi, apropiindu-se, a zis: „Doamne, oare nu socoteşti că sora mea m'a lăsat să slujesc singură? Spune-i deci să mă ajute“. 

41 

Şi răspunzând Domnul, i-a zis: „Marto, Marto, te'ngrijeşti şi pentru multe te sileşti, 

42 

ci un lucru trebuie; că Maria partea cea bună şi-a ales-o, care nu i se va lua“. 

27 

Şi a fost că pe când spunea El acestea, o femeie din mulţime, ridicându-şi glasul, I-a zis: „Fericit este pântecele care Te-a purtat şi pieptul la care ai supt!“ 

28 

Iar El a zis: „Într'adevăr, fericiţi sunt cei ce ascultă cuvântul lui Dumnezeu şi-l păzesc d“.

 

http://www.dervent.ro/s/b/index-D.php?link=NT-Lc-10-01_15#01

http://www.dervent.ro/s/b/index-D.php?link=NT-Lc-11-23_26#23

...

http://acvila30.ro/randuiala-lecturilor-biblice-la-slujbele-zilnice-ale-bisericii-ortodoxe/

 

https://www.catholica.ro/ziua-liturgica/#bizantin

...

........................................................................................................

 

Aici am terminat de anunțat textul care se citește la Sfânta Liturghie în data de 1 octombrie, la sărbătoarea ACOPERĂMÂNTUL MAICII DOMNULUI, precum și alte aspecte în legătură cu această sărbătoare.

 

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

 

AZI, 8 SEPTEMBRIE, ESTE SĂRBĂTOARE: NAȘTEREA MAICII DOMNULUI sau SFÂNTA MARIE MICĂ. PĂRINȚII MAICII DOMNULUI, IOACHIM ȘI ANA, DISPREȚUIȚI DE OAMENI ȘI MÂHNIȚI DIN CAUZĂ CĂ NU PUTEAU SĂ AIBĂ COPII, AU FOST RECOMPENSAȚI DE DUMNEZEU DUPĂ ZECI DE ANI DE SUFERINȚE, CĂCI ȘI-AU MENȚINUT ÎN LUCRARE BUNĂ CREDINȚA LOR ÎN DUMNEZEU, RUGĂCIUNILE, JERTFELE LA TEMPLU, POSTURILE CUVENITE ȘI MILOSTENIILE FAȚĂ DE SĂRACI. DIN FIICA LOR, MARIA, URMA SĂ SE NASCĂ MÂNTUITORUL LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, EI DEVENIND ASTFEL BUNICII MÂNTUITORULUI LUMII. (Să ne amintim textul evanghelic care se citește la Sfânta Liturghie în 8 septembrie, precum și alte informații selectate de Biserică din textele apocrife ale Noului Testament!)

 

AZI, 15 AUGUST, ESTE SĂRBĂTOARE: ADORMIREA MAICII DOMNULUI. (să ne amintim textul evanghelic care se citește la Sfânta Liturghie în 15 august, dar și celelalte texte biblice și extrabiblice stabilite pentru această sărbătoare!) ÎN GENERAL, POTRIVIT TRADIȚIEI SFINTE A BISERICII, SE CONSIDERĂ CĂ MAICA DOMNULUI A ADORMIT (A MURIT) LA VÂRSTA DE 63 DE ANI, DIN DRAGOSTE DUPĂ FIUL EI. ATUNCI A VENIT DIN CER FIUL EI, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, ÎNCONJURAT DE SLAVA ÎNGERILOR, ȘI A LUAT SUFLETUL EI. CORPUL EI A FOST ÎNMORMÂNTAT DE SFINȚII APOSTOLI (TOMA FIIND ABSENT) ÎN SATUL GHETSIMANI (ADICĂ ÎN IERUSALIM, LA POALELE MUNTELUI MĂSLINILOR), ÎNSĂ A TREIA ZI CORPUL EI A FOST ÎNVIAT ȘI LUAT LA CER. DUPĂ ÎNMORMÂNTARE APOSTOLII AU RĂMAS TIMP DE TREI ZILE LÂNGĂ MORMÂNT CÂNTÂND PSALMI, IAR A TREIA ZI A SOSIT TOMA ȘI I-A RUGAT SĂ DESCHIDĂ MORMÂNTUL PENTRU A-ȘI POTOLI ÎNTRISTAREA. CÂND AU DESCHIS MORMÂNTUL S-AU SPERIAT VĂZÂND CĂ ERA GOL. EI AU RĂMAS ACOLO, IAR SPRE SEARĂ LE-A APĂRUT ÎN VĂZDUH MAICA DOMNULUI CU MULȚIME DE ÎNGERI ȘI A VORBIT CU EI ASTFEL: BUCURAȚI-VĂ, CĂCI EU SUNT CU VOI ÎN TOATE ZILELE! (O, vai de noi, Maica Domnului! Mulți nici nu îndrăznim să credem minunile despre sfințenia ta, din cauza păcatelor noastre, sedimentate pe ochii sufletelor noastre! Te rugăm frumos, ajută-ne, Maica Domnului, să ne descotorosim de orice spurcăciune spirituală iudaistă, ateistă, antihristă, satanistă, care persistă în România, și luminează-ne mințile, simțurile, sentimentele, dorințele, aspirațiile, voințele, ființele! Îți mulțumim frumos, Maica Domnului!)


DESPRE MAICA DOMNULUI (I-XIV)

 



PSALTIREA MAICII DOMNULUI



Iisus – lumina lumii, Mama lui Iisus – Maica luminii

 

SĂRBĂTOAREA “IZVORUL TĂMĂDUIRII”, DEDICATĂ MAICII DOMNULUI, ESTE VECHE DE APROXIMATIV 1400 -1500 DE ANI, DE PE VREMEA ÎMPĂRAȚILOR BIZANTINI LEON I ȘI JUSTINIAN I. “BISERICA SFINTEI MARII A IZVORULUI” DIN ISTANBUL, UNDE SE AFLĂ ȘI “IZVORUL TĂMĂDUIRII”, AȘA CUM ESTE ASTĂZI EA DATEAZĂ DIN 1835. (De ce turcii îi spun acestei biserici Mănăstirea Grecească a Mamei Maria a Peștilor, în limba turcă “Balıklı Meryem Ana Rum Manastiri” ? Câți creștini mai sunt azi în Turcia?) NE AMINTIM CĂ TURCII AU CUCERIT IMPERIUL BIZANTIN CREȘTIN ÎN 1453 DIN CAUZA DECADENȚEI RELIGIOASE ȘI MORALE A CREȘTINILOR, CA PEDEAPSĂ DE LA DUMNEZEU.

 

“MARIA, MAMA LUI IISUS” – „MARIAM UMM EISA” NOUA DENUMIRE A UNEI MOSCHEI ( în Emiratele Arabe Unite, din 14 iunie 2017)

 

CAM 7.000 DE BOLNAVI PRETIND CĂ AU FOST VNDECAȚI MIRACULOS LA LOURDES (ÎN FRANȚA), PRIN INTERVENȚIA MAICII DOMNULUI, DIN 1858 PÂNĂ ACUM, ÎNSĂ NUMAI 70 DE VINDECĂRI MIRACULOASE SUNT RECUNOSCUTE OFICIAL DE CĂTRE BISERICA CATOLICĂ ȘI DE CĂTRE BIROUL MEDICAL DE LA LORDES. COMITETUL INTERNAȚIONAL MEDICAL DE LA LOURD URMEAZĂ SĂ EXAMINEZE CAZUL UNUI BRITANIC, KAZIK STEPAN, CARE ACUM ARE 71 DE ANI ȘI CARE PRETINDE CĂ A FOST VINDECAT DE CANCER PRIN FAPTUL CĂ S-A SCĂLDAT ÎN IZVORUL NATURAL DE LA LOURDES, PE CÂND ERA ADOLESCENT ȘI AVEA O TUMOARE INOPERABILĂ PE MĂDUVA SPINĂRII CARE ÎL ADUSESE ÎN SITUAȚIA DE A NU MAI PUTEA SĂ MEARGĂ DE LUNI DE ZILE. (articole în engleză din 7 septembrie 2019; și în română din 8 septembrie 2019; scurtă anunțare a știrii)

 

ESTE MAI FRUMOS, MAI BINE, MAI EDUCATIV, SĂ ÎNVEȚI DESPRE MAICA DOMNULUI DECÂT SĂ FACI ÎNCHISOARE PÂNĂ LA TREI ANI (decizie dată de judecător pentru trei adolescenți mahomedani din Liban în data de 8 februarie 2018)

 

FRUMUSEȚEA SFINȚENIEI CARE NE VINE DE LA SFÂNTA MAMĂ A LUI IISUS, PURUREA FECIOARA MARIA, ȘI CHIAR DIN ÎNĂLȚIMEA DIVINITĂȚII TREIMICE REVELATĂ LUMII DE IISUS, AR PUTEA CREA ÎN NOI IUBIREA ȘI LUMINA LINIȘTITOARE A CERULUI DUMNEZEIESC, DESPOVĂRÂNDU-NE DE SFATURILE DRACILOR ȘI DE AMARUL ACESTEI LUMI DECOMPOZABILE DIN CAUZA PĂCATULUI INSERAT DE SATANA (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna august, anul 2018, editat de Oastea Domnului)

 

https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2018/08/frumusetea-sfinteniei-care-ne-vine-de.html

 

DIN MINUNILE MAICII DOMNULUI

 

Arătări ale Maicii Domnului

 

FEMEIA DIN APOCALIPSĂ

 

Pelerinaje

 

 

MAICA DOMNULUI „SMERENIA CEA ÎNTRU TOTUL DESĂVÂRȘITĂ ȘI POVĂȚUITOAREA SMERENIEI ASCETICE” (stihuri de acatist, de Vasile Călin Drăgan)

 

MAICA DOMNULUI „SMERENIA CEA ÎNTRU TOTUL DESĂVÂRȘITĂ ȘI POVĂȚUITOAREA SMERENIEI ASCETICE” (II) (stihuri de acatist, de Vasile Călin Drăgan)

  

MAICA DOMNULUI „SMERENIA CEA ÎNTRU TOTUL DESĂVÂRȘITĂ ȘI POVĂȚUITOAREA SMERENIEI ASCETICE” (III) (stihuri de acatist, de Vasile Călin Drăgan)

  

MAICA DOMNULUI „SMERENIA CEA ÎNTRU TOTUL DESĂVÂRȘITĂ ȘI POVĂȚUITOAREA SMERENIEI ASCETICE” (IV) (stihuri de acatist, de Vasile Călin Drăgan)

  

MAICA DOMNULUI „SMERENIA CEA ÎNTRU TOTUL DESĂVÂRȘITĂ ȘI POVĂȚUITOAREA SMERENIEI ASCETICE” (V) (stihuri de acatist, de Vasile Călin Drăgan)

 

MAICA DOMNULUI „SMERENIA CEA ÎNTRU TOTUL DESĂVÂRȘITĂ ȘI POVĂȚUITOAREA SMERENIEI ASCETICE” (VI) (stihuri de acatist, de Vasile Călin Drăgan)

 

MAICA DOMNULUI „SMERENIA CEA ÎNTRU TOTUL DESĂVÂRȘITĂ ȘI POVĂȚUITOAREA SMERENIEI ASCETICE” (VII) (stihuri de acatist, de Vasile Călin Drăgan)

 

PETRU A ZIS: „IEȘI DE LA MINE DOAMNE, CĂ SUNT OM PĂCĂTOS!” DAR IISUS I-A RĂSPUNS: „NU TE TEME, DE ACUM ÎNAINTE VEI PESCUI OAMENI!” (Să ne amintim textul evanghelic despre Pescuirea Minunată și Chemarea la Misiunea de Apostol, care se citește la Sfânta Liturghie în Dumnica a 18 –a după Rusalii!). VEDEM CĂ PREZENȚA SFÂNTĂ A LUI IISUS GENEREAZĂ FRICĂ ÎN SUFLETUL OMULUI CARE A CONȘTIENTIZAT PROPRIA PĂCĂTOȘENIE. ÎNȚELEGEM, APOI, CĂ LUCRAREA SUB ASCULTAREA DE IISUS, MĂRTURISIREA ÎN GENUNCHI, CU FRICĂ, A PROPRIEI PĂCĂTOȘENII ȘI INCOMPATIBILITĂȚI CU SFINȚENIA DIVINĂ, POT FI CONSIDERATE DE IISUS A FI CALITĂȚI SUFICIENTE PENTRU CARE EL SĂ NE ÎNCREDINȚEZE MISIUNEA DE APOSTOL.

 

IISUS, ÎN MANUALELE DE ETICĂ PROFESIONALĂ ȘI LEGE, PENTRU ȘCOLILE PROFESIONALE DIN CHINA, ESTE PREZENTAT DENATURAT, CA FIIND PĂCĂTOS, CARE ÎNSĂ APLICĂ LEGEA ȘI ÎN FINAL O UCIDE PE FEMEIA PRINSĂ ÎN ADULTER. PARTIDUL COMUNIST ATEU A SCHIMBAT ASTFEL POVESTIREA BIBLICĂ DESPRE FEMEIA PRINSĂ ÎN ADULTER, CU SCOPUL DE A-ȘI PROMOVA POLITICA PRIN CARE ARATĂ CĂ DOMNIA LEGII ESTE SUPREMĂ ÎN CHINA, IAR RESPECTUL PENTRU LEGE ESTE ESENȚIAL ÎN TRANSFERUL LIN SPRE SOCIALISM. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 24 septembrie 2020). ȘTIM CĂ DE DOUĂ MII DE ANI IZBITURILE SE ȚIN LANȚ CONTRA MÂNTUITORULUI, ÎNSĂ STRĂLUCIREA LUI NU POATE FI DISTRUSĂ DE NIMENI.

 

“JOS MÂINILE DE PE ANASTASIA!” (#HandsOffAnastasia) ESTE REACȚIA DE DEZGUST CARE CIRCULĂ ACUM PE TWITTER FAȚĂ DE UN FILM AMERICAN APĂRUT ÎN ACEST AN, ÎN CARE ESTE BATJOCORITĂ ANASTASIA ROMANOV, FIICA ȚARULUI NICOLAE AL II – LEA AL RUSIEI, CARE A FOST UCISĂ, LA VÂRSTA DE 17 ANI, CU TOATĂ FAMILIA ȚARULUI, DE CĂTRE BOLȘEVICII ATEI. CASA DE ROMANOV A FĂCUT PROPRIA EVALUARE A ACELUI FILM, CONSIDERÂNDU-L O BATJOCURĂ DEZGUSTĂTOARE. (Scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 18 septembrie 2020). NE AMINTIM CĂ ȚARUL NICOLAE AL II – LEA A FOST UCIS CU TOATĂ FAMILIA ÎN 1918, ORGANIZATORUL EXECUȚIEI FIIND EVREUL YAKOV YUROVSKY. FAMILIA MARTIRĂ A ȚARULUI A FOST TRECUTĂ ÎN RÂNDUL SFINȚILOR DE CĂTRE BISERICA ORTODOXĂ RUSĂ, IAR PE LOCUL UNDE A FOST EXECUTATĂ S-A CONSTRUIT “BISERICA-DE-PE-SÂNGE”, ÎN EKATERINBURG. LA PELERINAJUL DIN 2018 ÎN CINSTEA FAMILIEI IMPERIALE MARTIRE AU PARTICIPAT 100.000 DE CREDINCIOȘI. CHIAR ȘI ÎN ACEST AN DE PANDEMIE AU PARTICIPAT 10.000 DE CREDINCIOȘI.

 

ÎMPOTRIVA VACCINURILOR DIN FETUȘI AVORTAȚI, PE CARE AUSTRALIA VREA SĂ LE ACHIZIȚIONEZE DE LA UNIVERSITATEA DIN OXFORD, S-A ALĂTURAT ȘI ARHIEPISCOPUL ORTODOX GREC MAKARIOS DIN AUSTRALIA, ÎN 20 AUGUST 2020, SEMNÂND O SCRISOARE CĂTRE PREMIERUL AUSTRALIEI, ÎMPREUNĂ CU ARHIEPISCOPUL ROMANO-CATOLIC DIN SIDNEY ȘI CU ARHIEPISCOPUL ANGLICAN DIN SIDNEY, EXPRIMÂNDU-ȘI DEZAMĂGIREA FAȚĂ DE ALEGEREA ACELUI VACCIN, ÎN CONDIȚIILE ÎN CARE SUNT 167 DE VACCINURI IDENTIFICATE DE OMS PENTRU COVID – 19. ÎN SCRISOARE EI AU CERUT ASIGURAREA CĂ ACEL VACCIN NU VA FI NICIDECUM OBLIGATORIU ÎMPOTRIVA CONVINGERILOR RELIGIOASE ȘI MORALE CONȘTIINCIOASE. (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 25 august 2020). ÎNTR-ADEVĂR, ESTE DIABOLIC SĂ UCIZI COPII PENTRU A BENEFICIA ÎN VREUN FEL DE SĂNĂTATE PRIN CELULELE LUATE DE LA EI!!!

 



ARDEREA BIBLIILOR ÎN PORTLAND (OREGON, SUA) SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ, DE CĂTRE PROTESTATARI AI MIȘCĂRII MARXISTE “BLACK LIVES MATTER” (“VIEȚILE NEGRILOR CONTEAZĂ”), A FOST DEZAPROBATĂ PUBLIC DE CĂTRE BISERICA ORTODOXĂ RUSĂ, CARE LA RÂNDUL EI A FOST VICTIMĂ A MARXISMULUI. (scurtă reamintire a știrii; articole în engleză din 7 august 2020 etc). NE AMINTIM CĂ ÎN IUNIE 2020 UN ACTIVIST AMERICAN PENTRU JUSTIȚIE SOCIALĂ A CERUT DISTRUGEREA STATUILOR, PICTURILOR MURALE ȘI VITRALIILOR CARE ÎL REPREZINTĂ PE IISUS ALB, PE MOTIV CĂ ELE AU FOST CREATE DE EUROPENI ALBI CA UNELTE DE OPRIMARE PRIN CREDINȚĂ. PROTESTELE VIOLENTE AU PORNIT ÎN URMA UCIDERII AFRO-AMERICANULUI GEORGE FLOYD ÎN 25 MAI 2020.

                                   

 BIBLIA CONȚINE O FORȚĂ ASEMĂNĂTOARE DINAMITEI, CĂCI POATE ARUNCA ÎN AER VECHI OBICEIURI RELE, POATE DISTRUGE CREDINȚE FALSE, POATE ELIBERA ATÂTA ENERGIE ÎNCÂT SĂ NE VINDECE VIEȚILE. BIBLIA NE-A FOST DATĂ DE CĂTRE DUMNEZEU ȘI NE ARATĂ CINE ESTE DUMNEZEU, CINE SUNTEM NOI ȘI CARE ESTE CALEA SPRE MÂNTUIRE. CÂND AM CITIT ULTIMA DATĂ DIN BIBLIE? [din fila de calendar creștin german “LEBEN IST MEHR” (VIAȚA ESTE MAI MULT), din ziua de 28 iulie 2020; scurtă invitație la citirea Bibliei]. NE AMINTIM CĂ BIBLIA ESTE CEA MAI TRADUSĂ, CEA MAI TIPĂRITĂ, CEA MAI VÂNDUTĂ ȘI CEA MAI CITITĂ CARTE DIN LUME. NE AMINTIM CĂ PÂNĂ ACUM BIBLIA ESTE TRADUSĂ ÎN APROAPE 700 DE LIMBI FOLOSITE DE APROX. 5,7 MILIARDE DE OAMENI.

 

 

 

DEPARTAMENTUL PENTRU EDUCAȚIE DIN REGATUL UNIT VA FI DAT ÎN JUDECATĂ DE “COALIȚIA LĂSAȚI COPIII SĂ FIE COPII”, DIN CAUZA NOULUI CURRICULUM REFERITOR LA EDUCAȚIA PENTRU RELAȚII ȘI SEX, CARE INTRĂ ÎN VIGOARE OBLIGATORIU ÎN ȘCOLI DIN ACEASTĂ LUNĂ, IAR DREPTURILE PĂRINȚILOR DE A-ȘI RETRAGE COPIII SUNT RESTRICȚIONATE. “COALIȚIA LĂSAȚI COPIII SĂ FIE COPII” ESTE FORMATĂ DIN PERSOANE APARȚINÂND DE PRINCIPALELE GRUPURI DE CREDINȚĂ DIN ȚARĂ: CREȘTINI, MAHOMEDANI, EVREI ETC. (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 1 septembrie 2020). NE AMINTIM CĂ ÎN ACEASTĂ PRIMĂVARĂ ÎN COMITATUL WARWICKSHIRE DIN ANGLIA PĂRINȚII AU REUȘIT SĂ SCOATĂ DIN ȘCOLI PREDAREA EDUCAȚIEI SEXUALE PRIN CARE SE PROMOVA DESTRĂBĂLAREA SEXUALĂ. NE AMINTIM CĂ ÎN ROMÂNIA NU MAI ESTE OBLIGATORIE EDUCAȚIA SEXUALĂ ÎN ȘCOLI, DATORITĂ AMENDAMENTULUI VOTAT ÎN 3 IUNIE 2020 ÎN CAMERA DEPUTAȚILOR, ÎN URMA PROTESTULUI SAU SOLICITĂRILOR DIN PARTEA BISERICII ORTODOXE, A BISERICII CATOLICE ȘI A MULTOR ASOCIAȚII.

 


INCIDENTELE ANTI CREȘTINE ÎN FRANȚA AU CRESCUT CU 285% ÎN ULTIMII 12 ANI, CONFORM ORGANIZAȚIEI DIN VIENA CARE URMĂREȘTE INTOLERANȚA ȘI DISCRIMINAREA ÎMPOTRIVA CREȘTINILOR ÎN EUROPA. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 29 iulie 2020). NE AMINTIM CĂ DESCREȘTINAREA EUROPEI AU ÎNCEPUT-O EVREII ANTIHRIȘTI ÎN FRANȚA, LA REVOLUȚIA DIN 1789, CÂND DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS A FOST SCOS DIN SOCIETATEA FRANCEZĂ ÎN NUMELE DREPTURILOR OMULUI EVREU-DERBEDEU-ATEU. NE AMINTIM CĂ ÎN 2014 CARICATURIȘTII DE LA CHARLIE HEBDO DIN PARIS L-AU CARICATURIZAT PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS CA BEBELUȘ CU NAS DE PORC, IAR PE MAICA DOMNULUI CU NAS DE SCROAFĂ, IAR ÎN 2015 AU FOST ÎMPUȘCAȚI DE MAHOMEDANI. APOI PE PARCURSUL ANULUI 2015 AU PLECAT DIN FRANȚA ÎN ISRAEL UN NUMĂR RECORD DE EVREI, CAM 8.000, DIN CAUZA INSECURITĂȚII. OBSERVĂM CĂ FĂRĂ DOMNUL NOSTRU IISUS OMUL SE ÎNRĂIEȘTE MULT!!!

 


ÎN ROMÂNIA ZIUA DE CONȘTIENTIZARE A VIOLENȚELOR LA NIVEL MONDIAL ÎMPOTRIVA CREȘTINILOR VA FI RESPECTATĂ, CONFORM LEGII, PE DATA DE 16 AUGUST, ADICĂ PE DATA ÎN CARE BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ ÎI COMEMOREAZĂ PE SFINȚII MARTIRI BRÂNCOVENI. NE AMINTIM CĂ ÎN 24 IUNIE 2020 A FOST VOTATĂ LEGEA CARE STABILEȘTE CA ZIUA DE 16 AUGUST SĂ FIE “ZIUA NAȚIONALĂ PENTRU COMEMORAREA MARTIRILOR BRÂNCOVENI ȘI DE CONȘTIENTIZARE A VIOLENȚELOR ÎMPOTRIVA CREȘTINILOR”. ACEASTĂ LEGE A FOST DEPUSĂ LA SENAT ANUL TRECUT DE CĂTRE DEPUTATUL DANIEL GHEORGHE ȘI A FOST ADOPTATĂ ÎN CAMERA DEPUTAȚILOR MIERCURI, 24 IUNIE 2020, CÂND 258 DE DEPUTAȚI AU VOTAT PENTRU EA, IAR 40 S-AU ABȚINUT. (scurtă reamintire a știrii; articol în engleză din 26 iunie 2020 etc). ȘTIM CĂ PENTRU CREȘTINI PRIMUL MARTIR ESTE ÎNSUȘI ÎNTEMEIETORUL BISERICII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. DE LA EL PÂNĂ ACUM SUNT PESTE 70 DE MILIOANE DE MARTIRI CREȘTINI. ... ÎN TOATĂ ISTORIA ROMÂNILOR NU EXISTĂ CINEVA ASEMENEA LUI CONSTANTIN BRÂNCOVEANU CARE ÎN 1714 A PREFERAT SĂ FIE DECAPITAT CU CEI PATRU FII AI SĂI DECÂT SĂ RENUNȚE LA MÂNTUITORUL LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. ÎN CONTEXTUL ACTUAL AL PERSECUTĂRII CREȘTINILOR LA NIVEL MONDIAL, ȘTIM CĂ UNGARIA ESTE PRIMA ȚARĂ CARE ÎNCĂ DIN 2017 A ÎNCEPUT ACȚIUNI CONCRETE PENTRU APĂRAREA CREȘTINILOR PERSECUTAȚI, LUCRÂND ȘI PENTRU REALIZAREA UNEI COALIȚII INTERNAȚIONALE ÎN ACEST SCOP.

 


EDUCAȚIA SEXUALĂ ÎN ȘCOLILE DIN ROMÂNIA NU MAI ESTE OBLIGATORIE, CĂCI LEGEA CARE PREVEDEA OBLIGATIVITATEA EDUCAȚIEI SEXUALE CHIAR ȘI PENTRU COPII A FOST ANULATĂ PRINTR-UN AMENDAMENT VOTAT DE CAMERA DEPUTAȚILOR ÎN 3 IUNIE 2020, ÎN URMA PROTESTULUI SAU SOLICITĂRILOR DIN PARTEA BISERICII ORTODOXE ROMÂNE, DIN PARTEA BISERICII CATOLICE DIN ROMÂNIA, DIN PARTEA MULTOR ASOCIAȚII DIN ROMÂNIA. (scurtă reamintire a știrilor; articole în română și engleză din 1, 3, 4 și 5 iunie 2020; și un articol din 29 mai 2020). ROMÂNII PAR A SE FI TREZIT DUPĂ CE AU VĂZUT DESTRĂBĂLAREA SEXUALĂ PRODUSĂ DE ORELE DE EDUCAȚIE SEXUALĂ ÎN ȘCOLILE DIN SUA, ANGLIA, GERMANIA, AUSTRIA ETC.

 


FIECARE E ÎNZESTRAT ȘI TRIMIS SĂ ÎMPLINEASCĂ UN ROST AL LUI DUMNEZEU ÎNTRE OAMENI, PRIN NAȘTEREA DIN DUHUL SFÂNT, DIN DRAGOSTEA DUMNEZEIASCĂ. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna Iunie, anul 2020, editat de Oastea Domnului)




“ȘTIINȚA NU-L UCIDE PE DUMNEZEU”. „ATEISMUL ESTE INCONSECVENT CU METODA ȘTIINȚIFICĂ”... . AȘA A DECLARAT  RECENT, 19 MARTIE 2019, FIZICIANUL BRAZILIAN MARCELO GLEISER, CARE A CÂȘTIGAT ÎN ACEST AN „PREMIUL TEMPLETON”, CARE SE ACORDĂ PENTRU CONTRIBUȚII REMARCABILE LA AFIRMAREA DIMENSIUNII SPIRITUALE A VIEȚII. 
MARCELO GLEISER PREDĂ DIN 1991 ÎN SUA, LA „DARTMOUTH COLLEGE”, STATUL NEW HAMPSHIRE. (articol în engleză din 30 martie 2019; scurtă anunțare a știrii)



Despre influența bună a lui Iisus în istoria lumii, desființarea sclaviei: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? I ( Traducere din articolul lui Noel Hornor, vezi info. la note )

 


Despre schimbarea în bine a atitudinii față de femei și copii: 
Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? II ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )



 

Despre schimbarea în bine a atitudinii față de bolnavi, și despre dezvoltarea educației, și despre stilul de viață caritabilă, precum și despre efectele generale ale învățăturii creștine: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )




PREZENȚA LUI IISUS ESTE DORITĂ ÎN CONTINUARE, ACUM ÎN 2019, ÎN ORAȘUL VLADIVOSTOK (RUSIA), EXPRIMATĂ ÎN CURÂND  PRINTR-O STATUIE A LUI IISUS, CU ÎNĂLȚIMEA DE 220 DE PICIOARE (APROX. 67 METRI), PE DEALUL CRUCII, UNDE ÎN 1972 SOVIETICII ATEI PLĂNUISERĂ SĂ RIDICE O STATUIE LUI LENIN. NE AMINTIM CĂ ÎN 2015 SE ANUNȚASE CĂ ÎN VLADIVOSTOK SE VA RIDICA CEA MAI ÎNALTĂ STATUIE A LUI IISUS DIN LUME, CU ÎNĂLȚIMEA DE 80 DE METRI, PROIECTATĂ ÎN 2013, ÎNSĂ OBSERVĂM CĂ BANII NECESARI PENTRU ACEASTA, 15 MILIOANE DOLARI, NU S-AU ADUNAT. (articol în engleză din 7 martie 2019; scurtă anunțare a știrii)



PREZENȚA LU IISUS ESTE DORITĂ PENTRU A ÎMBUNĂTĂȚI VIAȚA ÎN ORAȘUL CIUDAD VICTORIA (STATUL TAMAULIPAS, MEXIC), UNA DIN CELE MAI PERICULOASE ARII DIN MEXIC (CU 83,32 OMUCIDERI LA FIECARE 100.000 DE PERSOANE). CEA MAI ÎNALTĂ STATUIE A LUI IISUS DIN CÂTE EXISTĂ PÂNĂ ACUM S-AR PUTEA SĂ FIE CONSTRUITĂ ÎN ACEST AN, 2019, ÎN CIUDAD VICTORIA, DE CĂTRE ACTORUL MEXICAN, CATOLIC PRACTICANT, EDUARDO VERÁSTEGUI. (articol în engleză din 24 februarie 2019; scurtă anunțare a știrii)

 

 

De la pastorul Johannes Lebel la președintele Klaus Iohannis (interviu cu o săsoaică, partea I-a și a II-a; partea a II-a am realizat-o în octombrie 2016, însă, fiindcă n-am publicat-o pe blog în octombrie, am introdus-o ulterior aici)




CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ, 2018 – Anul Centenarului Unirii

 

CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ (2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA, PROGRAMUL NAȚIONAL „ROMÂNIA, CITEȘTE!” ) Biblia este cea mai citită carte din lume. Iisus, Învățătorul Suprem, se mai numește și Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu, Cuvânt Care a devenit Om (Ioan 1, 1-14). El este Persoana Divino-Umană Numărul Unu, Unică în Univers. Să-L citim!!!

 


„IISUS ȘI ISPITA A PATRA” ESTE NUMELE EDITORIALULUI DIN 9 DECEMBRIE 2019, DIN ZIARUL FRANCEZ „LE FIGARO”, APĂRUT DUPĂ PUBLICAREA ÎN 5 DECEMBRIE 2019 A UNUI NUMĂR SPECIAL, DE 172 DE PAGINI, DESPRE PERSOANA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, CU TITLUL „IISUS HRISTOS, ACEST NECUNOSCUT” („JÉSUS-CHRIST CET INCONNU”), ÎN REVISTA „LE FIGARO HORS-SÉRIE”. (scurtă anunțare a editorialului)


Poezie în amurg de toamnă


ZIUA COPILULUI, ZIUA CANDORII. COPIII, ADEVĂRAȚII PROFESORI SPRE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. (poezie de preotul Iosif Z)

 

ÎNDEMN EVANGHELIC DE A NE ÎNVIA ȘI ÎNFRUMUSEȚA SUFLETUL (poezie primită ieri, 2 martie 2020, fără titlu, de la preotul Iosif; ieri a început Postul Paștilor; o public fără știrea lui.)

 

VITEZDA (poezie-rugăciune scrisă de colegul meu, profesorul Ioan Motronea, în noaptea de 7 mai 2020; am publicat-o pe blog fără să mai aștept aprobarea lui; vindecarea slăbănogului de la Vitezda ne este amintită în fiecare an de către Biserică la trei săptămâni după Paști, în acest an în duminica următoare, 10 mai 2020)

 

DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ȘI FEMEIA SAMARINEANCĂ LA FÂNTÂNĂ (poezie-meditație, primită de la preotul Iosif, azi 17 mai 2020, când este Duminica Samarinencei; am publicat-o pe blog fără știrea lui)

 


ZIARUL FRANCEZ "LE FIGARO" A PUBLICAT RECENT O EDIŢIE SPECIALĂ DESPRE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS

 

„NIMIC SFÂNT” ÎN „SECURITATE”; CONCURSUL HUMANITAS ÎN LICEE, ANUL 2019, EDIȚIA A VIII-A, ETAPA A II-A, NE AMINTEȘTE DESPRE ACEASTA. SÂMBĂTĂ, 16 FEBRUARIE 2019, ORA 14, LICEUL TEORETIC „CONSTANTIN NOICA” DIN SIBIU A FOST GAZDA CONCURSULUI ÎNTRE ELEVII ACESTUI LICEU ȘI CEI DE LA COLEGIUL NAȚIONAL „OCTAVIAN GOGA” DIN SIBIU, TEMA FIIND „SECURITATEA”. BIBLIOGRAFIE: 1) „DRAGUL MEU TURNĂTOR”, DE GABRIEL LIICEANU; 2) „VIAȚA MEA CA SPIOANĂ”, DE KATHERINE VERDERY. (scurtă anunțare a știrii și alte conexiuni)

 


CERERE CĂTRE DIRECŢIUNEA LICEULUI TEHNOLOGIC "JOHANNES LEBEL" DIN TĂLMACIU, REFERITOARE LA ZIUA EDUCAŢIEI ŞI LA DATORIA DE A SCOATE MATERIA RELIGIE DIN SITUAŢIA DE DISCRIMINARE

 

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în MARȚEA LUMINATĂ, în SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ (The Bright Week), adică în PRIMA SĂPTĂMÂNĂ CARE URMEAZĂ DUPĂ SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI DUMNEZEULUI ȘI MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. ... Bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos o exprimăm și noi, în fiecare an, inclusiv prin felul în care NE SALUTĂM TIMP DE 40 DE ZILE, cu uimitorul și frumosul mesaj de origine îngerească, "HRISTOS A ÎNVIAT!", la care răspundem, din forța Tradiției Sfinte și în diferite grade de asimilare, "ADEVĂRAT A ÎNVIAT!" Azi, în A TREIA ZI DE PAȘTI, în MARȚEA LUMINATĂ, haideți să ne luminăm sufletele cu textul evanghelic programat pentru a fi citit azi la Sfânta Liturghie! În acest text este vorba despre modul în care DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS S-A ARĂTAT DUPĂ ÎNVIERE LA DOI DINTRE UCENICII SĂI, adică LUI LUCA ȘI CLEOPA, în timp ce ei mergeau dinspre Ierusalim spre localitatea Emaus. Pe drum El li s-a arătat ca un străin care i-a întrebat de ce sunt triști și le-a explicat textele sfinte din Vechiul Testament referitoare la Mesia, referitoare la suferințele Lui urmate de slava Lui. Apoi, LA CINA DIN EMAUS IISUS A FOST RECUNOSCUT, CÂND EL A BINECUVÂNTAT PÂINEA, A FRÂNT-O ȘI LE-A DAT-O. ... Cu această ocazie este potrivit SĂ NE AMINTIM DE ARĂTĂRILE DOMNULUI DUPĂ ÎNVIERE, de persoanele cărora El S-a arătat după Înviere, timp de 40 de zile, până când S-a înălțat la Cer. MAICA DOMNULUI ESTE PRIMA PERSOANĂ CARE L-A VĂZUT PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ÎNVIAT, după cum aflăm din cartea de cult numită Penticostar, în care se explică astfel: Învierea a cunoscut-o întâi Maica lui Dumnezeu, Care, după cum grăiește Evanghelia cea de la Matei, ședea la Mormânt împreună cu Maria Magdalena. Dar, spre a nu se arunca îndoială asupra Învierii, din pricina dragostei de Mamă pentru Fiul Său, de aceea zic evangheliștii că Domnul S-a arătat mai întâi Mariei Magdalena. Așa scrie în Sinaxarul din Penticostar, la Sfânta și Marea Duminică a Paștilor. ... Știm că Iisus a promis că El este prezent acolo unde chiar și numai doi sau trei se adună în Numele Lui (Matei 18, 20). DOAMNE IISUSE HRISTOASE, TE RUGĂM FRUMOS PRIN DUHUL SFÂNT, AJUTĂ-NE SĂ FACEM PARTE DINTRE PERSOANELE CARE SE ADUNĂ ÎN NUMELE TĂU, CONFORM LEGII TALE EXPRIMATĂ ÎN NOUL TESTAMENT, SPRE SLAVA TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI, ÎN FIECARE MOMENT, ÎN VECII VECILOR! AMIN! AMIN! AȘA SĂ FIM! ÎȚI MULȚUMIM FRUMOS!

Pr. prof. Ion Ciungu   “« Rămâi cu noi, că e spre seară şi s'a plecat ziua ». Şi a intrat să rămână cu ei. Şi a fost că'n timp c...