duminică, 18 iunie 2017

MAICA DOMNULUI „SMERENIA CEA ÎNTRU TOTUL DESĂVÂRȘITĂ ȘI POVĂȚUITOAREA SMERENIEI ASCETICE”

Stihuri de Acatist 

de Vasile Călin Drăgan




Bucură-te Maică Preadulce care ne naști întru negrăită suferință la viața cea veșnică!
Bucură-te plânsul meu cel aducător de bucurie!
Bucură-te lacrimă duioasă care înseninezi sufletele noastre!
Bucură-te smerenie care ne izbăvești de dulceața patimilor!

Bucură-te bucurie simplă și veselie cerească întru care ne izbăvești de râsul cel întinat și de veselia cea lumească!
Bucură-te emoție simplă și neprefăcută care ne dai a trăi toate cele sufletești  în Duhul cel Sfânt tămăduindu-le și înălțându-le la cele duhovnicești!
Bucură-te că tu ne înveți a rosti toată mâhnirea noastră cu deschiderea cea largă a inimii înaintea lui Dumnezeu, povățuindu-ne a nu ne întoarce nicioadată cu mânie sau cu ură împotriva aproapelui care ne-a mâhnit!
Bucură-te că întru tine s-a topit toată ura noastră prefăcându-se întru dragostea cea dintâi!

Bucură-te că tu ne-ai învățat a nu ucide omul cel vechi cu mânie, ci a-l topi cu îndelungă răbdare, cu dragostea și dorul de Dumnezeu!
Bucură-te Maica Domnului iubitoarea tuturor celor deznădăjduiți!
Bucură-te Maica Domnului, tristețea mea cea bucuroasă și bucuria mea cea întristată!
Bucură-te tristețea cea sfântă a inimii mele care întuneci lumina cea necurată a egoismului meu!

Bucură-te bucurie netrecătoare și nepierzătoare care întristezi bucuria cea trecătoare a acestei lumi dăruindu-mi mai presus de toate lumina cea nezidită și veșnică a Fiului Tău și Dumnezeului nostru.
Bucură-te bucuria tristeții mele celei deznădăjduitoare și și întristarea bucuriei mele celei necugetate!
Bucură-te cea care mă ajuți a purta suferință împăciuitoare cu Dumnezeu și cu aproapele meu!
Bucură-te de-o-iubirea omului cu Dumnezeu!

Bucură-te preadulce lumină a întunecatei mele minți!
Bucură-te dez-amăgirea mea cea sfântă, bucură-te cea care m-ai izbăvit de amăgirea și întunericul înșelăciunii vrăjmașului!
Bucură-te că tu și de cele care respiră un subțire aer de rătăcire ne păzești  și ne mântuiești!
Bucură-te strălumina preadulce și preasfântă care zădărnicești și mai ales lumina cea firească a minții mele!

Bucură-te că tu ne luminezi și ne izbăvești  și de cea mai mare și mai străină înșelare: înclinarea de a crede propriei mele minți!
Bucură-te că tu ne înveți a intra în mintea lui Dumnezeu, căci Tu ești singura care niciodată nu a greșit și niciodinioară a ieșit din Preasfânta și Dumnezeiască Mintea Lui!
Bucură-te căci tu niciodată nu ai fost părăsită de Harul Presfântului Duh precum eu nemernicul! Bucură-te căci tu niciodinioară nu ai greșit, nici măcar în gând, dar eu mereu greșesc și nici o clipă nu trăiesc fără a păcătui!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pe 20 iulie avem sărbătoare: SFÂNTUL SLĂVITUL PROROC ILIE TESVITEANUL. Acest profet a trăit în Regatul de Nord al lui Israel, în secolul IX, înainte de venirea în lume a Domnului nostru Iisus Hristos. SFÂNTUL ILIE a anunțat că va veni SECETĂ în țară, ca PEDEAPSĂ DE LA DUMNEZEU, din cauză că poporul avea conducători mincinoși (regele Ahav și regina Izabela) care au învățat poporul să se închine la idoli, la dumnezei falși (zeul Baal și zeița Astarte). SECETA a durat TREI ANI ȘI ȘASE LUNI, iar ploaia a venit numai după ce DUMNEZEUL CEL ADEVĂRAT a fost recunoscut de popor, iar prorocii falși au fost omorâți. … ILIE NU A MURIT, ci A FOST LUAT LA CER, într-o căruță de foc. Din Sfânta Tradiție a Bisericii înțelegem că Ilie va reveni dimpreună cu Enoh, înainte de a Doua Venire a Domnului nostru Iisus Hristos, pentru a osândi nelegiuirea cea fără de margini a lui Antihrist şi a însufleţi evlavia credincioşilor. ... Cu ocazia sărbătorii de azi, să ÎL rugăm pe DUMNEZEUL CEL ADEVĂRAT să ne dea și nouă binecuvântarea Lui atotputernică, pentru ca să fim în stare să-L mărturisim cum se cuvine, și de asemenea, să-L rugăm să le binecuvânteze cu sănătate, bucurii, viață îndelungată, iertare de păcate și mântuire pe toate persoanele care poartă numele Sfântului Prooroc Ilie, în România peste 120.000!

Pr. prof. Ion Ciungu   “Şi venind Iisus în părţile Cezareii lui Filip, îi întreba pe ucenicii Săi, zicând: Cine zic oamenii că sunt Eu, ...