sâmbătă, 8 august 2020

ARDEREA BIBLIILOR ÎN PORTLAND (OREGON, SUA) SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ, DE CĂTRE PROTESTATARI AI MIȘCĂRII MARXISTE “BLACK LIVES MATTER” (“VIEȚILE NEGRILOR CONTEAZĂ”), A FOST DEZAPROBATĂ PUBLIC DE CĂTRE BISERICA ORTODOXĂ RUSĂ, CARE LA RÂNDUL EI A FOST VICTIMĂ A MARXISMULUI. (scurtă reamintire a știrii; articole în engleză din 7 august 2020 etc). NE AMINTIM CĂ ÎN IUNIE 2020 UN ACTIVIST AMERICAN PENTRU JUSTIȚIE SOCIALĂ A CERUT DISTRUGEREA STATUILOR, PICTURILOR MURALE ȘI VITRALIILOR CARE ÎL REPREZINTĂ PE IISUS ALB, PE MOTIV CĂ ELE AU FOST CREATE DE EUROPENI ALBI CA UNELTE DE OPRIMARE PRIN CREDINȚĂ. PROTESTELE VIOLENTE AU PORNIT ÎN URMA UCIDERII AFRO-AMERICANULUI GEORGE FLOYD ÎN 25 MAI 2020.

 


 

 Pr. prof. Ion Ciungu

 



De două mii de ani izbiturile se țin lanț contra Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, Piatra Din Capul Unghiului, însă splendoarea Acestei Pietre Nestemate rămâne aceeași, nu poate fi nimicită. „Se rup ciocanele de atâta întrebuinţare, cad istoviţi robotarii de atâta caznă, se schimbă mereu echipa de lucru, se folosesc unelte noi, dar rezultatul rămâne acelaş; nici dinamita nu poate să nimicească splendoarea acestei pietre nestimate". (așa a scris Sterie Diamandi, în "Fiul lui Dumnezeu - Fiul Omului" - 3 volume, 1942-1943). Cât de adevărat și de actual!!!

 

Sterie Diamandi: „Fiul lui Dumnezeu"... Spre cădere, sau mântuire?, articol publicat în 1942, în BISERICA şi ŞCOALA, REVISTA OFICIALA A EPISCOPIEI ARADULUI, document pdf, pp. 313-314. http://documente.bcucluj.ro/web/bibdigit/periodice/bisericasiscola/1942/BCUCLUJ_FP_279232_1942_066_038.pdf

 

.....

 

 

Unele surse spun că au fost arse 100 de Biblii în Portland, de către protestatarii violenți în numele mișcării marxiste Black Lives Matter, pe motiv că Iisus este reprezentat ca fiind alb.

 

 

Despre mișcarea Black Lives Matter se spunea înainte că luptă pașnic pentru a-i apăra pe afro-americani de orice violență motivată rasial. Însă acum de vede că tocmai ei sunt violenți și fac multe rele.

 

 

Președintele Departamentului Sinodal pentru Relațiille Bisericești cu Societatea și cu Media, al Patriarhiei Moscovei, Vladimir Legoida, a declarat despre acțiunile recente din SUA ale mișcării Black Lives Matter astfel:

“Insultarea sentimentelor religioase ale majorității populației țării (aproximativ 70% sunt creștini), chipurile în numele luptei contra rasismului, pare foarte neconvingătoare și, mai întâi de toate, discreditează mișcarea însăși.” El a mai spus că atunci când sunt proteste pașnice se pot găsi întotdeauna temeiuri pentru dialog, “dar când principalul mod de acțiune al protestatarilor devine violența, jefuirea și distrugerea simbolurilor culturale și religioase pe care ei nu le pot suferi, atunci ei pierd orice drept moral de a vorbi împotriva injustiției.”

 

Aceste declarații pot fi înțelese mai bine dacă se are în vedere faptul că unii fondatori ai mișcării Black Lives Matter au spus despre ei înșiși că sunt marxiști instruiți, și de asemenea dacă se are în vedere faptul că Biserica Ortodoxă Rusă are multă înțelepciune din experiențele dureroase din secolul al XX – lea, când rușii au fost printre primele victime ale opresiunii marxisto – leninisto – comuniste, care a avut drept rezultat zeci de milioane de morți, iar dacă includem și alte națiuni victime ale ideologiei marxiste se ajunge la o sută de milioane de morți.

 

Referindu-se la faptele marxiștilor, Patriarhul Kirill al Rusiei, în 2018, în cuvântarea rostită cu ocazia comemorării centenarului uciderii Familiei Țarului Nicolae al II-lea a întrebat și a răspuns astfel: “Este posibil prin crimă, prin sânge, prin violență și prin distrugerea locurilor sfinte să construiești o viață fericită? Istoria mărturisește în mod clar: Este imposibil.”

 

Mai multe aspecte referitoare la acest subiect putem afla din articolele următoare:

 

BLM Bible burning condemned by Representative of the Russian Church—Also a Victim of Marxism, publicat în 7 august 2020, pe website-ul ORTHODOX CHRISTIANITY, de Matfey Shaheen.

 

ROC: BLM discredited itself by burning Bibles, publicat în data de 5 august 2020, pe website-ul de știri UNION OF ORTHODOX JOURNALISTS, de Tanya Chaika.

 

Burning Bibles in Portland and Two Sentences Every American Needs to Hear, publicat în data de 3 august 2020, pe website-ul american de știri creștine CHRISTIAN HEADLINES, de Jim Denison.

 

Bibles, American Flags Set Ablaze by Portland Rioters, publicat în data de 3 august 2020, pe website-ul american de știri creștine CHRISTIAN HEADLINES, de Milton Quintanilla.

 

...........................................................................................................

 

Aici am terminat de reamintit știrea respectivă.

 

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

 

ÎN SUA DEMOLAREA STATUILOR DEDICATE DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS A FOST CERUTĂ RECENT DE UN ACTIVIST PENTRU JUSTIȚIE SOCIALĂ APARȚINÂND DE PARTIDUL DEMOCRAT, PE MOTIV CĂ ELE AU FOST CREATE DE EUROPENI ALBI CA UNELTE DE OPRIMARE PRIN CREDINȚĂ, BAZATE PE MINCIUNĂ, AVÂND ÎN VEDERE CĂ IISUS NU A FOST ALB, ȘI PE MOTIV CĂ ELE SUNT O FORMĂ GROSOLANĂ A PROPAGANDEI RASISTE ALBE. ACTIVISTUL, CU NUMELE DE SHAUN KING, A CERUT CA ȘI PICTURILE MURALE ȘI VITRALIILE CU IISUS ALB SĂ FIE DESFIINȚATE. ACESTE PRETENȚII ALE LUI SHAUN KING VIN ÎN URMA UCIDERII AFRO-AMERICANULUI GEORGE FLOYD ÎN 25 MAI 2020 ȘI A VALURILOR DE PROTESTE ÎN CARE AU FOST VANDALIZATE ȘI DEMOLATE STATUI CARE REPREZINTĂ ISTORIA SUA, INCLUSIV STATUIA PRIMULUI PREȘEDINTE GEORGE WASHINGTON. COMUNITATEA CREȘTINĂ DIN SUA I-A RĂSPUNS LUI SHAUN KING. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 23 iunie 2020). OBSERVĂM CUM ATACURILE DE DOUĂ MII DE ANI LA ADRESA MÂNTUITORULUI SE ȚIN LANȚ, ÎNSĂ STRĂLUCIREA LUI NU POATE FI NIMICITĂ, DUPĂ CUM SPUNEA CEL MAI MARE CRISTOLOG ROMÂN STERIE DIAMANDI.

 

 

REVOLUȚIA FĂCUTĂ PRIN ÎNCREȘTINAREA RUSIEI VECHI ÎN SECOLUL AL X - A A ADUS PRIN HARUL LUI DUMNEZEU UN SISTEM DE VALORI CARE NU A PUTUT FI DISTRUS DE CEA MAI AMENINȚĂTOARE DINTRE REVOLUȚIILE RUSEȘTI, CEA DE LA ÎNCEPUTUL SECOLULUI AL XX – A. ÎN SECOLUL AL XXI – LEA CREDINȚA ESTE VIE ȘI ACTIVĂ, ÎN CIUDA LUPTEI FEROCE ÎMPOTRIVA EI. DECI, ISTORIA UMANĂ NU ESTE FĂCUTĂ NUMAI DE MINTEA, VOINȚA ȘI PUTEREA OMULUI, CI ȘI DE HARUL LUI DUMNEZEU CARE ESTE PREZENT PRIN RUGĂCIUNILE OAMENILOR. AȘA A SPUS PATRIARHUL KIRIIL AL MOSCOVEI ȘI A TOATĂ RUSIA IERI, 28 IULIE 2020, CU OCAZIA ANIVERSĂRII A 1032 DE ANI DE LA ÎNCREȘTINAREA RUSIEI VECHI. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 28 iulie 2020). NE AMINTIM CĂ, DEȘI ESTE PANDEMIE, TOTUȘI ÎN 17 IULIE 2020 A AVUT LOC O PROCESIUNE, CHIAR DACĂ REDUSĂ LA 10.000 DE CREDINCIOȘI ORTODOCȘI RUȘI, ÎN CINSTEA FAMILIEI MARTIRE A ȚARULUI NICOLAE AL II – LEA, UCISĂ DE BOLȘEVICII ATEI ÎN 1918.

 

 

CU TOATĂ PANDEMIA, 10.000 DE CREȘTINI ORTODOCȘI RUȘI NU AU PUTUT FI OPRIȚI SĂ-ȘI MANIFESTE PRIN RUGĂCIUNE ȘI PROCESIUNE ÎN EKATERINBURG IERI, 17 IULIE 2020, IUBIREA FAȚĂ DE SFINȚENIA FAMILIEI MARTIRE A ȚARULUI NICOLAE AL II-LEA, UCISĂ DE BOLȘEVICII ATEI ÎN 17 IULIE 1918. ALT NUME SE VA DA PROVINCIEI SVERDLOVSK, CĂCI YAKOV SVERDLOV, UCIGAȘUL FAMILIEI IMPERIALE, NU SE CUVINE SĂ FIE UN PUNCT DE REFERINȚĂ PENTRU SOCIETATE. (scurtă anunțare a știrilor; articole în engleză din 17 iulie 2020). NE AMINTIM CĂ ÎN 2018 LA PROCESIUNEA ÎN CINSTEA ACESTEI FAMILII MARTIRE AU PARTICIPAT 100.000 DE CREȘTINI ORTODOCȘI. NE AMINTIM CĂ DIN 11 MARTIE 2020 CREDINȚA ISTORICĂ ÎN DUMNEZEU ȘI VALORILE TRADIȚIONALE REFERITOARE LA CĂSĂTORIE ȘI FAMILIE FAC PARTE DIN CONSTITUȚIA RUSIEI. FRUMOS ȘI SFÂNT DIN PARTEA RUȘILOR!

 

 

ICOANA “SFÂNTUL MÂNTUITOR” , CHIPUL NEFĂCUT DE MÂINI, ESTE ICOANA PRINCIPALĂ DIN CATEDRALA FORȚELOR ARMATE RUSE, CU HRAMUL “ÎNVIEREA LUI HRISTOS”, CARE A FOST SFINȚITĂ DUMINICĂ, 14 IUNIE 2020, DE PATRIARHUL KIRILL. IMAGINEA ACESTEI ICOANE O PUTEM OBSERVA SUS ÎN CUPOLA PRINCIPALĂ, DAR ȘI JOS. CEA DE JOS A FOST PLĂTITĂ DE PREȘEDINTELE VLADIMIR PUTIN. CATEDRALA SE VA DESCHIDE PENTRU PUBLIC DIN 22 IUNIE 2020. (scurtă amintire a știrilor; articole în engleză din 15 iunie 2020 etc.). NE AMINTIM CĂ DIN MARTIE 2020 ÎN CONSTITUȚIA RUSIEI S-AU ADĂUGAT CREDINȚA ÎN DUMNEZEU ȘI VALORILE TRADIȚIONALE REFERITOARE LA CĂSĂTORIE ȘI FAMILIE. ÎNGROZIȚI ȘI SCÂRBIȚI DE NIHILISMUL ATEILOR CARE LE-AU UCIS ȚARUL ÎMPREUNĂ CU FAMILIA ETC, RUȘII DAU DOVADĂ DE MULTĂ ÎNȚELEPCIUNE ȘI SE ÎNTORC BINE SPRE DUMNEZEU.

 


CREDINȚA ISTORICĂ ÎN DUMNEZEU ȘI VALORILE TRADIȚIONALE REFERITOARE LA CĂSĂTORIE ȘI FAMILIE FAC ACUM PARTE DIN CONSTITUȚIA RUSIEI, ÎN URMA APROBĂRII AMENDAMENTELOR CONSTITUȚIONALE DE CĂTRE DUMA DE STAT ȘI CONSILIUL FEDERAȚIEI ÎN 11 MARTIE 2020. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 12 martie 2020). NE AMINTIM CĂ PATRIARHUL KIRILL AL RUSIEI A CERUT ÎN FEBRUARIE CA ÎN CONSTITUȚIE SĂ SE FACĂ REFERIRE LA CREDINȚA RUȘILOR ÎN DUMNEZEU, APOI PREȘEDINTELE PUTIN A PROPUS PARLAMENTULUI SCHIMBĂRI CONSTITUȚIONALE.

 

 

 

 

CREDINȚA RUȘILOR ÎN DUMNEZEU ȘI CĂSĂTORIA HETEROSEXUALĂ SUNT NOI AMENDAMENTE DORITE LA CONSTITUȚIA RUSIEI ȘI PROPUSE RECENT PARLAMENTULUI DE PREȘEDINTELE PUTIN. (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 3 și 2 martie 2020). NE AMINTIM CĂ ÎN 1 FEBRUARIE 2020 PATRIARHUL KIRILL AL RUSIEI A CERUT CA ÎN CONSTITUȚIA RUSIEI SĂ SE FACĂ REFERIRE LA DUMNEZEU.

 

 

 


DUMNEZEU SĂ FIE MENȚIONAT ÎN CONSTITUȚIA RUSIEI, AȘA A CERUT PATRIARHUL KIRILL AL MOSCOVEI ȘI AL ÎNTREGII RUSII, ÎN 1 FEBRUARIE 2020. (scurtă anunțare a știrii ; articol în engleză din 3 februarie 2020). NE AMINTIM CĂ BISERICA ORTODOXĂ RUSĂ A CERUT, ÎN 2019, CA SFINȚENIA VIEȚII UMANE DIN MOMENTUL CONCEPȚIEI, DREPTURILE EMBRIONULUI UMAN CA PERSOANĂ UMANĂ, SĂ FIE GARANTATE PRIN LEGISLAȚIE.

 

O SUTĂ DE MII DE PERSOANE SUNT AȘTEPTATE ÎN 16 ȘI 17 IULIE 2018, LA „BISERICA-DE-PE-SÂNGE” DIN EKATERINBURG, LA COMEMORAREA CENTENARULUI ASASINĂRII DE CĂTRE BOȘEVICII ATEI A FAMILIEI IMPERIALE A RUSIEI (ȚARUL NICOLAE AL II-LEA CU FAMILIA), (articole în franceză din 15, 19 și 20 iulie 2018; și în română din 16 și 17 iulie 2018; și în engleză din 16 și 17 iulie 2018; scurtă anunțare a știrii)

 


DESPRE FANATISMUL ATEIST
 (fanaticii atei au omorât mult mai mulți oameni decât Extremiștii Islamici și Inchiziția laolaltă). 

 

 

 

 


Despre evreii care susțin ISIS putem afla și din articolul de la următorul link: 
DUMINICA FLORIILOR CU 44 (52) DE MORȚI (ÎN EGIPT, ISIS) 







Despre evreii care manevrează oamenii cu scopul de a susține minciuni și furt în formă continuată putem afla și din articolul referitor la Muzeul Ateismului de la următorul link: EVREI CONTRA CATEDRALEI SFÂNTULUI ISAAC (RUSIA)

 

 



 

Ateismul este susținut de  obicei de evreii-derbedei-anarhiști-anticriști-sataniști. Ei au început descreștinarea Franței în Revoluția Franceză din 1789. Atunci L-au scos pe Domnul nostru Iisus Hristos din societatea franceză și s-au afirmat ei cu barbariile și anarhiile lor ca drepturi ale omului. De atunci ei lucrează cu hărnicie diabolică la descreștinarea lumii. „NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?)

 

 

 

 

Descreștinarea Europei au început-o evreii în Franța. Ei ar vrea să o continue și în România, prin persoane cu funcții importante în Statul Român, cum este Sandra Pralong, care a spus, în 2014, că predarea Religiei nu este treaba școlii : PLAN PENTRU DESCREȘTINAREA EUROPEI (înlăturarea crucilor de pe biserica grecească folosită ca brand pe ambalaje alimentare; controversa din 31 august 2017)








Despre evreii din România, care prin Institutul Elie Wiesel luptă contra creștinilor români, dar și despre jignirea generalizată a profesorilor de Religie în România, putem afla unele aspecte și din articolul de la următorul link: AVEM NEVOIE ȘI DE IISUS? (capelani în toate liceele publice, pentru îmbunătățirea disciplinei în Kenya, 2017)







 

Despre Iisus caricaturizat cu nas de porc, iar Sfânta lui Mamă cu nas de scroafă, putem afla și din articolul de la următorul link: 2015: DE LA CHARLIE HEBDO LA MARTIRII CREȘTINI









 

Evreii necreștini spun despre Fecioara Maria că a fost violată de un vecin și astfel s-a născut Iisus : DESPRE MAICA DOMNULUI XI, Ce puncte de vedere găsim în religiile necreştine de azi despre Maica Domnului ? Ce ştim despre unele rugăciuni către Maica Domnului ?









În cartea evreilor numită Talmud scrie că Iisus  a fost vrăjitor. Despre aceasta putem afla unele aspecte și din articolul de la următorul link:

 IISUS A FOST UN VRĂJITOR, IAR BIBLIA ESTE O CARTE DE MAGIE. AȘA SPUN „VRĂJITORII CREȘTINI” CARE SE ADUNĂ ÎN CONVENȚIA DIN SALEM (MASSACHUSSETTS, SUA) ÎN PERIOADA 15-21 APRILIE 2019, (articol în engleză din 20 februarie 2019; scurtă anunțare a știrii). DENATURAREA BIBLIEI ÎN UNELE COLEGII AMERICANE PRIN CURSURI BIBLICE CARE SUSȚIN PERSPECTIVA LGBT (articol în engleză din 20 februarie 2019; scurtă anunțare a știrii). CU ALTE CUVINTE, FIECARE ÎL VEDE PE IISUS PRIN PROPRIA LENTILĂ MORALĂ, SUB INFLUENȚA „ȘTIINȚIFICĂ” A EVREILOR-DERBEDEI-ATEI.

 

 

INCIDENTELE ANTI CREȘTINE ÎN FRANȚA AU CRESCUT CU 285% ÎN ULTIMII 12 ANI, CONFORM ORGANIZAȚIEI DIN VIENA CARE URMĂREȘTE INTOLERANȚA ȘI DISCRIMINAREA ÎMPOTRIVA CREȘTINILOR ÎN EUROPA. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 29 iulie 2020). NE AMINTIM CĂ DESCREȘTINAREA EUROPEI AU ÎNCEPUT-O EVREII ANTIHRIȘTI ÎN FRANȚA, LA REVOLUȚIA DIN 1789, CÂND DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS A FOST SCOS DIN SOCIETATEA FRANCEZĂ ÎN NUMELE DREPTURILOR OMULUI EVREU-DERBEDEU-ATEU. NE AMINTIM CĂ ÎN 2014 CARICATURIȘTII DE LA CHARLIE HEBDO DIN PARIS L-AU CARICATURIZAT PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS CA BEBELUȘ CU NAS DE PORC, IAR PE MAICA DOMNULUI CU NAS DE SCROAFĂ, IAR ÎN 2015 AU FOST ÎMPUȘCAȚI DE MAHOMEDANI. APOI PE PARCURSUL ANULUI 2015 AU PLECAT DIN FRANȚA ÎN ISRAEL UN NUMĂR RECORD DE EVREI, CAM 8.000, DIN CAUZA INSECURITĂȚII. OBSERVĂM CĂ FĂRĂ DOMNUL NOSTRU IISUS OMUL SE ÎNRĂIEȘTE MULT!!!

 

 







IARĂȘI DESPRE GENOCIDUL ÎMPOTRIVA CREȘTINILOR DIN NIGERIA : PESTE 20 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI DUMINICĂ SEARA LA O NUNTĂ, IAR LUNI, ÎN ALTĂ PARTE, AU FOST UCIȘI CEL PUȚIN 10 CREȘTINI, DE CĂTRE FULANII RADICALI. ADMINISTRAȚIEI TRUMP I SE CERE SĂ TAIE AJUTOARELE PENTRU NIGERIA DIN CAUZA INCAPACITĂȚII GUVERNULUI DE A OPRI UCIDEREA CREȘTINILOR. PENTRU ANUL 2020 SUA A PREVĂZUT APROAPE O JUMĂTATE DE MILIARD DE DOLARI CA AJUTOR PENTRU NIGERIA, CU SCOPUL DE A REDUCE SĂRĂCIA ȘI DE A ÎMBUNĂTĂȚI GUVERNAREA LA NIVEL FEDERAL, STATAL ȘI LOCAL. (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 22 și 21 iulie 2020). NE AMINTIM CĂ ANUL TRECUT AU FOST UCIȘI 1.000 DE CREȘTINI ÎN NIGERIA, IAR ANUL ACESTA ÎN PRIMELE ȘASE LUNI AU FOST UCIȘI DEJA 1.200 DE CREȘTINI. DIN 2012 PÂNĂ ACUM AU FOST UCIȘI 27.000 DE CREȘTINI ÎN NIGERIA. NE AMINTIM CĂ FULANII RADICALI SUNT ÎNARMAȚI ȘI ORGANIZAȚI, AVÂND LEGĂTURI CU STATUL ISLAMIC. NE AMINTIM CĂ ISRAELUL NU VREA SĂ DESFIINȚEZE STATUL ISLAMIC. NE AMINTIM CĂ ÎN ROMÂNIA MEDICII ÎNARMAȚI CU USTENSILE SPECIFICE UCID “LEGAL” ÎN FIECARE AN 100.000 DE BEBELUȘI PRIN AVORT, IAR PARLAMENTUL NU VREA SĂ DESFIINȚEZE LEGEA ANTICRISTĂ, SATANISTĂ. ... SĂ NE RUGĂM ȘI SĂ LUCRĂM PENTRU CA DUMNEZEU SĂ-I OPREASCĂ PE OAMENII UCIGAȘI, PE OAMENII CARE SUSȚIN GENOCIDURILE!!!

 

 


ÎN ROMÂNIA ZIUA DE CONȘTIENTIZARE A VIOLENȚELOR LA NIVEL MONDIAL ÎMPOTRIVA CREȘTINILOR VA FI RESPECTATĂ, CONFORM LEGII, PE DATA DE 16 AUGUST, ADICĂ PE DATA ÎN CARE BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ ÎI COMEMOREAZĂ PE SFINȚII MARTIRI BRÂNCOVENI. NE AMINTIM CĂ ÎN 24 IUNIE 2020 A FOST VOTATĂ LEGEA CARE STABILEȘTE CA ZIUA DE 16 AUGUST SĂ FIE “ZIUA NAȚIONALĂ PENTRU COMEMORAREA MARTIRILOR BRÂNCOVENI ȘI DE CONȘTIENTIZARE A VIOLENȚELOR ÎMPOTRIVA CREȘTINILOR”. ACEASTĂ LEGE A FOST DEPUSĂ LA SENAT ANUL TRECUT DE CĂTRE DEPUTATUL DANIEL GHEORGHE ȘI A FOST ADOPTATĂ ÎN CAMERA DEPUTAȚILOR MIERCURI, 24 IUNIE 2020, CÂND 258 DE DEPUTAȚI AU VOTAT PENTRU EA, IAR 40 S-AU ABȚINUT. (scurtă reamintire a știrii; articol în engleză din 26 iunie 2020 etc). ȘTIM CĂ PENTRU CREȘTINI PRIMUL MARTIR ESTE ÎNSUȘI ÎNTEMEIETORUL BISERICII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. DE LA EL PÂNĂ ACUM SUNT PESTE 70 DE MILIOANE DE MARTIRI CREȘTINI. ... ÎN TOATĂ ISTORIA ROMÂNILOR NU EXISTĂ CINEVA ASEMENEA LUI CONSTANTIN BRÂNCOVEANU CARE ÎN 1714 A PREFERAT SĂ FIE DECAPITAT CU CEI PATRU FII AI SĂI DECÂT SĂ RENUNȚE LA MÂNTUITORUL LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. ÎN CONTEXTUL ACTUAL AL PERSECUTĂRII CREȘTINILOR LA NIVEL MONDIAL, ȘTIM CĂ UNGARIA ESTE PRIMA ȚARĂ CARE ÎNCĂ DIN 2017 A ÎNCEPUT ACȚIUNI CONCRETE PENTRU APĂRAREA CREȘTINILOR PERSECUTAȚI, LUCRÂND ȘI PENTRU REALIZAREA UNEI COALIȚII INTERNAȚIONALE ÎN ACEST SCOP.

 

 


EDUCAȚIA SEXUALĂ ÎN ȘCOLILE DIN ROMÂNIA NU MAI ESTE OBLIGATORIE, CĂCI LEGEA CARE PREVEDEA OBLIGATIVITATEA EDUCAȚIEI SEXUALE CHIAR ȘI PENTRU COPII A FOST ANULATĂ PRINTR-UN AMENDAMENT VOTAT DE CAMERA DEPUTAȚILOR ÎN 3 IUNIE 2020, ÎN URMA PROTESTULUI SAU SOLICITĂRILOR DIN PARTEA BISERICII ORTODOXE ROMÂNE, DIN PARTEA BISERICII CATOLICE DIN ROMÂNIA, DIN PARTEA MULTOR ASOCIAȚII DIN ROMÂNIA. (scurtă reamintire a știrilor; articole în română și engleză din 1, 3, 4 și 5 iunie 2020; și un articol din 29 mai 2020). ROMÂNII PAR A SE FI TREZIT DUPĂ CE AU VĂZUT DESTRĂBĂLAREA SEXUALĂ PRODUSĂ DE ORELE DE EDUCAȚIE SEXUALĂ ÎN ȘCOLILE DIN SUA, ANGLIA, GERMANIA, AUSTRIA ETC.

 

 

 


FIECARE E ÎNZESTRAT ȘI TRIMIS SĂ ÎMPLINEASCĂ UN ROST AL LUI DUMNEZEU ÎNTRE OAMENI, PRIN NAȘTEREA DIN DUHUL SFÂNT, DIN DRAGOSTEA DUMNEZEIASCĂ. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna Iunie, anul 2020, editat de Oastea Domnului)

 






“ȘTIINȚA NU-L UCIDE PE DUMNEZEU”. „ATEISMUL ESTE INCONSECVENT CU METODA ȘTIINȚIFICĂ”... . AȘA A DECLARAT  RECENT, 19 MARTIE 2019, FIZICIANUL BRAZILIAN MARCELO GLEISER, CARE A CÂȘTIGAT ÎN ACEST AN „PREMIUL TEMPLETON”, CARE SE ACORDĂ PENTRU CONTRIBUȚII REMARCABILE LA AFIRMAREA DIMENSIUNII SPIRITUALE A VIEȚII. MARCELO GLEISER PREDĂ DIN 1991 ÎN SUA, LA „DARTMOUTH COLLEGE”, STATUL NEW HAMPSHIRE. (articol în engleză din 30 martie 2019; scurtă anunțare a știrii)

 





Despre influența bună a lui Iisus în istoria lumii, desființarea sclaviei: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? I ( Traducere din articolul lui Noel Hornor, vezi info. la note )





Despre schimbarea în bine a atitudinii față de femei și copii: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? II ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )








 


Despre schimbarea în bine a atitudinii față de bolnavi, și despre dezvoltarea educației, și despre stilul de viață caritabilă, precum și despre efectele generale ale învățăturii creștine: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )








PREZENȚA LUI IISUS ESTE DORITĂ ÎN CONTINUARE, ACUM ÎN 2019, ÎN ORAȘUL VLADIVOSTOK (RUSIA), EXPRIMATĂ ÎN CURÂND  PRINTR-O STATUIE A LUI IISUS, CU ÎNĂLȚIMEA DE 220 DE PICIOARE (APROX. 67 METRI), PE DEALUL CRUCII, UNDE ÎN 1972 SOVIETICII ATEI PLĂNUISERĂ SĂ RIDICE O STATUIE LUI LENIN. NE AMINTIM CĂ ÎN 2015 SE ANUNȚASE CĂ ÎN VLADIVOSTOK SE VA RIDICA CEA MAI ÎNALTĂ STATUIE A LUI IISUS DIN LUME, CU ÎNĂLȚIMEA DE 80 DE METRI, PROIECTATĂ ÎN 2013, ÎNSĂ OBSERVĂM CĂ BANII NECESARI PENTRU ACEASTA, 15 MILIOANE DOLARI, NU S-AU ADUNAT. (articol în engleză din 7 martie 2019; scurtă anunțare a știrii)




 

PREZENȚA LUI IISUS ESTE DORITĂ PENTRU A ÎMBUNĂTĂȚI VIAȚA ÎN ORAȘUL CIUDAD VICTORIA (STATUL TAMAULIPAS, MEXIC), UNA DIN CELE MAI PERICULOASE ARII DIN MEXIC (CU 83,32 OMUCIDERI LA FIECARE 100.000 DE PERSOANE). CEA MAI ÎNALTĂ STATUIE A LUI IISUS DIN CÂTE EXISTĂ PÂNĂ ACUM S-AR PUTEA SĂ FIE CONSTRUITĂ ÎN ACEST AN, 2019, ÎN CIUDAD VICTORIA, DE CĂTRE ACTORUL MEXICAN, CATOLIC PRACTICANT, EDUARDO VERÁSTEGUI. (articol în engleză din 24 februarie 2019; scurtă anunțare a știrii)

 

 

De la pastorul Johannes Lebel la președintele Klaus Iohannis (interviu cu o săsoaică, partea I-a și a II-a; partea a II-a am realizat-o în octombrie 2016, însă, fiindcă n-am publicat-o pe blog în octombrie, am introdus-o ulterior aici)








CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ, 2018 – Anul Centenarului Unirii

 

 

CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ (2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA, PROGRAMUL NAȚIONAL „ROMÂNIA, CITEȘTE!” ) Biblia este cea mai citită carte din lume. Iisus, Învățătorul Suprem, se mai numește și Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu, Cuvânt Care a devenit Om (Ioan 1, 1-14). El este Persoana Divino-Umană Numărul Unu, Unică în Univers. Să-L citim!!!

 

 

 



„IISUS ȘI ISPITA A PATRA” ESTE NUMELE EDITORIALULUI DIN 9 DECEMBRIE 2019, DIN ZIARUL FRANCEZ „LE FIGARO”, APĂRUT DUPĂ PUBLICAREA ÎN 5 DECEMBRIE 2019 A UNUI NUMĂR SPECIAL, DE 172 DE PAGINI, DESPRE PERSOANA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, CU TITLUL „IISUS HRISTOS, ACEST NECUNOSCUT” („JÉSUS-CHRIST CET INCONNU”), ÎN REVISTA „LE FIGARO HORS-SÉRIE”. (scurtă anunțare a editorialului)






Poezie în amurg de toamnă







ZIUA COPILULUI, ZIUA CANDORII. COPIII, ADEVĂRAȚII PROFESORI SPRE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. (poezie de preotul Iosif Z)

 

 






 

ÎNDEMN EVANGHELIC DE A NE ÎNVIA ȘI ÎNFRUMUSEȚA SUFLETUL (poezie primită ieri, 2 martie 2020, fără titlu, de la preotul Iosif; ieri a început Postul Paștilor; o public fără știrea lui.)

 

 

 

 

VITEZDA (poezie-rugăciune scrisă de colegul meu, profesorul Ioan Motronea, în noaptea de 7 mai 2020; am publicat-o pe blog fără să mai aștept aprobarea lui; vindecarea slăbănogului de la Vitezda ne este amintită în fiecare an de către Biserică la trei săptămâni după Paști, în acest an în duminica următoare, 10 mai 2020)

 

 

 

 

DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ȘI FEMEIA SAMARINEANCĂ LA FÂNTÂNĂ (poezie-meditație, primită de la preotul Iosif, azi 17 mai 2020, când este Duminica Samarinencei; am publicat-o pe blog fără știrea lui)

 

 

 


ZIARUL FRANCEZ "LE FIGARO" A PUBLICAT RECENT O EDIŢIE SPECIALĂ DESPRE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS

 

 

„NIMIC SFÂNT” ÎN „SECURITATE”; CONCURSUL HUMANITAS ÎN LICEE, ANUL 2019, EDIȚIA A VIII-A, ETAPA A II-A, NE AMINTEȘTE DESPRE ACEASTA. SÂMBĂTĂ, 16 FEBRUARIE 2019, ORA 14, LICEUL TEORETIC „CONSTANTIN NOICA” DIN SIBIU A FOST GAZDA CONCURSULUI ÎNTRE ELEVII ACESTUI LICEU ȘI CEI DE LA COLEGIUL NAȚIONAL „OCTAVIAN GOGA” DIN SIBIU, TEMA FIIND „SECURITATEA”. BIBLIOGRAFIE: 1) „DRAGUL MEU TURNĂTOR”, DE GABRIEL LIICEANU; 2) „VIAȚA MEA CA SPIOANĂ”, DE KATHERINE VERDERY. (scurtă anunțare a știrii și alte conexiuni)

 

 


CERERE CĂTRE DIRECŢIUNEA LICEULUI TEHNOLOGIC "JOHANNES LEBEL" DIN TĂLMACIU, REFERITOARE LA ZIUA EDUCAŢIEI ŞI LA DATORIA DE A SCOATE MATERIA RELIGIE DIN SITUAŢIA DE DISCRIMINARE

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în MARȚEA LUMINATĂ, în SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ (The Bright Week), adică în PRIMA SĂPTĂMÂNĂ CARE URMEAZĂ DUPĂ SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI DUMNEZEULUI ȘI MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. ... Bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos o exprimăm și noi, în fiecare an, inclusiv prin felul în care NE SALUTĂM TIMP DE 40 DE ZILE, cu uimitorul și frumosul mesaj de origine îngerească, "HRISTOS A ÎNVIAT!", la care răspundem, din forța Tradiției Sfinte și în diferite grade de asimilare, "ADEVĂRAT A ÎNVIAT!" Azi, în A TREIA ZI DE PAȘTI, în MARȚEA LUMINATĂ, haideți să ne luminăm sufletele cu textul evanghelic programat pentru a fi citit azi la Sfânta Liturghie! În acest text este vorba despre modul în care DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS S-A ARĂTAT DUPĂ ÎNVIERE LA DOI DINTRE UCENICII SĂI, adică LUI LUCA ȘI CLEOPA, în timp ce ei mergeau dinspre Ierusalim spre localitatea Emaus. Pe drum El li s-a arătat ca un străin care i-a întrebat de ce sunt triști și le-a explicat textele sfinte din Vechiul Testament referitoare la Mesia, referitoare la suferințele Lui urmate de slava Lui. Apoi, LA CINA DIN EMAUS IISUS A FOST RECUNOSCUT, CÂND EL A BINECUVÂNTAT PÂINEA, A FRÂNT-O ȘI LE-A DAT-O. ... Cu această ocazie este potrivit SĂ NE AMINTIM DE ARĂTĂRILE DOMNULUI DUPĂ ÎNVIERE, de persoanele cărora El S-a arătat după Înviere, timp de 40 de zile, până când S-a înălțat la Cer. MAICA DOMNULUI ESTE PRIMA PERSOANĂ CARE L-A VĂZUT PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ÎNVIAT, după cum aflăm din cartea de cult numită Penticostar, în care se explică astfel: Învierea a cunoscut-o întâi Maica lui Dumnezeu, Care, după cum grăiește Evanghelia cea de la Matei, ședea la Mormânt împreună cu Maria Magdalena. Dar, spre a nu se arunca îndoială asupra Învierii, din pricina dragostei de Mamă pentru Fiul Său, de aceea zic evangheliștii că Domnul S-a arătat mai întâi Mariei Magdalena. Așa scrie în Sinaxarul din Penticostar, la Sfânta și Marea Duminică a Paștilor. ... Știm că Iisus a promis că El este prezent acolo unde chiar și numai doi sau trei se adună în Numele Lui (Matei 18, 20). DOAMNE IISUSE HRISTOASE, TE RUGĂM FRUMOS PRIN DUHUL SFÂNT, AJUTĂ-NE SĂ FACEM PARTE DINTRE PERSOANELE CARE SE ADUNĂ ÎN NUMELE TĂU, CONFORM LEGII TALE EXPRIMATĂ ÎN NOUL TESTAMENT, SPRE SLAVA TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI, ÎN FIECARE MOMENT, ÎN VECII VECILOR! AMIN! AMIN! AȘA SĂ FIM! ÎȚI MULȚUMIM FRUMOS!

Pr. prof. Ion Ciungu   “« Rămâi cu noi, că e spre seară şi s'a plecat ziua ». Şi a intrat să rămână cu ei. Şi a fost că'n timp c...