miercuri, 5 august 2020

PRIN CREDINȚA BIBLICĂ CONFORM CĂREIA DUMNEZEU A CREAT LUMEA, CREȘTINII ACCEPTĂ MULTE LUCRURI INEXPLICABILE. ÎNSĂ, PRIN REFUZUL CREDINȚEI CĂ DUMNEZEU A CREAT LUMEA, ȘI PRIN CREDINȚA CĂ LUMEA A APĂRUT DIN COINCIDENȚE ÎNTÂMPLĂTOARE ȘI FĂRĂ NICI UN SENS, ATEII TREBUIE SĂ CREADĂ MULT MAI MULTE LUCRURI INEXPLICABILE. DACĂ NE GÂNDIM LA SENSUL PE CARE ÎL ARE AZI CUVÂNTUL DARWINISM, DARWIN NU A FOST DARWINIST DELOC. (din fila calendarului creștin german LEBEN IST MEHR, din ziua de miercuri, 5 august, 2020; scurtă invitație spre a ne analiza în care categorie suntem și în care am dori să fim)






Pr. prof. Ion Ciungu
              








Versetul zilei:

“La început a făcut Dumnezeu cerul și pământul.” 1. Mose 1,1 “Im Anfang schuf Gott die Himmel und die Erde.”  



Prima Biblie tipărită se numește Biblia Gutenberg și era o ediție în limba latină, cunoscută sub numele de Vulgata. A fost tipărită în orașul german Mainz, de Johann Gutenberg, probabil în anul 1455. E posibil să fi fost produse 180 de copii, din care mai există 48.

Noul Testament în limba română a apărut prima dată în anul 1648, la Alba Iulia. Biblia în limba română a apărut prima dată în 1688, la București.
.........................................





Despre superioritatea credinței creștinilor față de credința darwiniștilor atei ne amintește articolul Zwei Glaubenbekenntnisse (Două Mărturisiri de Credință), publicat pe website-ul calendarului creștin german LEBEN IST MEHR (Viața este mai mult), de Hermnn Grabe.  https://www.lebenistmehr.de/leben-ist-mehr.html?datum=05.08.2020   ...   ...   https://www.lebenistmehr.de/leben-ist-mehr.html




Traduc mai jos acest scurt articol care ar putea să ne ajute să înțelegem mai bine pe ce ne bazăm concepția despre lume noi, creștinii, și pe ce își bazează concepția despre lume ei, darwiniștii atei:



Cu adevărat marele naturalist Charles Darwin nu a inventat teoria evoluționistă. El numai i-a dat acesteia o formă care a găsit aprobare în public. Oamenii erau în căutarea unor posibilități de a se descotorosi într-un mod științific” de credința în Dumnezeu. Pentru așa ceva le-a convenit perfect cartea despre Originea Speciilor publicată în 1859.


Dacă ne gândim la sensul pe care îl are astăzi cuvântul darwinism,  Darwin nu a fost deloc darwinist. El se temea, de exemplu, de ideea că cineva ar putea dovedi că un organ complex nu s-ar fi putut dezvolta din predecesori primitivi. După părerea sa, asta ar fi distrus complet teoria sa.


Pe Insulele Galapagos el a găsit cinteze cu ciocuri foarte diferite. Prin aceasta el a crezut că a identificat un instantaneu din lucrarea evoluției. Astăzi știm că există numeroase diferențe condiționate de mediu în cadrul uneia și aceleiași specii animale, însă acestea niciodată nu au condus la dezvoltarea unei specii animale superioare, mai ales că în același timp rămâne total deschisă întrebarea referitoare la schimbarea planului de construcție (schimbarea genelor). De asemenea, pe el îl chinuia gândul că pentru teoria sa nu au putut fi găsite necesarele milioanele de etape intermediare între triburile solitare de animale.


Astăzi, confruntați cu această situație, unii s-au consolat cu anumite teorii și au pictat niște arbori genealogici imaginari. Ca dovadă se arată fără frică iarăși și iarăși, și pretutindeni, arheopterixul [“cea mai veche pasăre fosilă, de mărimea unui porumbel, care prezintă caractere de reptilă.” (Florin Marcu, Marele dicționar de neologisme, 2000); nota trad.], ca legătură între dinozauri și păsări. Nu-i mare lucru de arătat. În același timp se ascunde faptul că acest animal avea pene complexe, deplin dezvoltate, și că în China au fost găsite chiar păsări, în straturi despre care se presupune că sunt mult mai vechi.

...

Întrebarea la care să reflectăm pentru răspuns: Ce rost are să abandonezi credința într-un Creator Planificator pentru o credință în coincidențe întâmplătoare, lipsite de sens?


O fină sugestie pentru viață: Persoanele care cred că lumea a apărut la întâmplare trebuie să creadă mult mai multe lucruri inexplicabile decât creștinii.



Lectura zilnică din Biblie:





..............................................................................................................

Aici am terminat de transmis invitația respectivă spre a ne analiza în care categorie suntem și în care am dori să fim.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

SUNTEM CONSTRUIȚI DUPĂ UN PLAN. TOATE FIINȚELE CONȚIN ÎN ELE (ÎN ADN-UL LOR) PLANUL DUPĂ CARE AU FOST CONSTRUITE. NUMAI UN PLANIFICATOR EXTRAORDINAR DE INTELIGENT ȘI DE PUTERNIC ESTE CAPABIL DE UN ASTFEL DE PLAN ȘI DE REALIZAREA LUI. ÎN FAȚA ACESTUI PLANIFICATOR VA TREBUI SĂ NE PREZENTĂM. TOTUȘI, MATERIALIȘTII (ATEII) SE ÎNFURIE DEJA CÂND AUD CUVINTELE “PLANIFICATOR INTELIGENT” ȘI SPUN CĂ TOTUL A APĂRUT LA ÎNTÂMPLARE, FĂRĂ SENS, FĂRĂ SCOP. EI ÎI INSULTĂ PE CEI CARE CRED CĂ EXISTĂ UN CREATOR AL LUMII, SPUNÂND CĂ SUNT ÎNAPOIAȚI, IGNORANȚI ȘI CĂ VOR SĂ-I ȚINĂ ȘI PE SEMENII LOR TOT AȘA DE PROȘTI CUM SUNT EI. (din fila calendarului creștin german LEBEN IST MEHR, din ziua de marți, 4 august, 2020; scurtă invitație spre a ne analiza în care categorie suntem și în care am dori să fim)




















BIONICA (2): ÎNVĂȚĂM DIN IDEILE LUI DUMNEZEU, DIN INFORMAȚIILE, DIN CONCEPTELE PUSE DE DUMNEZEU ÎN DIFERITE FORME DE VIAȚĂ. ASTĂZI, DESPRE FRUNZA URIAȘĂ DE NUFĂR DIN AMERICA DE SUD, CU DIAMETRUL DE 3 METRI, PE CARE SE POT ODIHNI PĂSĂRI, PE CARE POT PLUTI DOI COPILAȘI ȘI ... DUPĂ MODELUL CĂREIA ARHITECȚII CONCEP CONSTRUCȚII CU STRUCTURI UȘOARE, DE EXEMPLU, PALATUL DE CRISTAL DIN LONDRA.  [din fila de calendar german LEBEN IST MEHR, din ziua de joi, 11 aprilie 2019.]







BIONICA (4): ÎNVĂȚĂM DIN IDEILE LUI DUMNEZEU, DIN INFORMAȚIILE, DIN CONCEPTELE PUSE DE DUMNEZEU ÎN DIFERITE FORME DE VIAȚĂ. ASTĂZI, DESPRE FAPTUL CĂ NUMAI PARȚIAL POT FI REPRODUSE TEHNIC CONCEPTELE BIOLOGICE, CELE MAI MULTE DINTRE ELE TRECÂND DINCOLO DE TOT CEEA CE ESTE UMAN. A-L NEGA PE DUMNEZEU ESTE O STUPIDITATE AUTOIMPUSĂ. [din fila de calendar german LEBEN IST MEHR, din ziua de sâmbătă, 13 aprilie 2019.]














PAGINĂ DINTR-UN CALENDAR CREȘTIN GERMAN (Capriciile vremii), publicat în data de 3 februarie 2017.



De la pastorul Johannes Lebel la președintele Klaus Iohannis... interviu cu o săsoaică, la 450 de ani de la moartea pastorului sas Johannes Lebel), publicat în data de 24 martie 2016.





Încă o pagină dintr-un Calendar creștin german (Nu, nu eu am fost acela ! Nu, nu eu am făcut așa ceva), publicat în data de 3 februarie 2016.





Pagină dintr-un calendar german (Totdeauna la vedere, fidelitatea câinelui față de stăpân în comparație cu fidelitatea omului față de Dumnezeu), publicat în data de 3 martie 2013.













































Despre schimbarea în bine a atitudinii față de bolnavi, și despre dezvoltarea educației, și despre stilul de viață caritabilă, precum și despre efectele generale ale învățăturii creștine: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )


































CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ (2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA, PROGRAMUL NAȚIONAL „ROMÂNIA, CITEȘTE!” ) Biblia este cea mai citită carte din lume. Iisus, Învățătorul Suprem, se mai numește și Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu, Cuvânt Care a devenit Om (Ioan 1, 1-14). El este Persoana Divino-Umană Numărul Unu, Unică în Univers. Să-L citim!!!












































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în MARȚEA LUMINATĂ, în SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ (The Bright Week), adică în PRIMA SĂPTĂMÂNĂ CARE URMEAZĂ DUPĂ SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI DUMNEZEULUI ȘI MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. ... Bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos o exprimăm și noi, în fiecare an, inclusiv prin felul în care NE SALUTĂM TIMP DE 40 DE ZILE, cu uimitorul și frumosul mesaj de origine îngerească, "HRISTOS A ÎNVIAT!", la care răspundem, din forța Tradiției Sfinte și în diferite grade de asimilare, "ADEVĂRAT A ÎNVIAT!" Azi, în A TREIA ZI DE PAȘTI, în MARȚEA LUMINATĂ, haideți să ne luminăm sufletele cu textul evanghelic programat pentru a fi citit azi la Sfânta Liturghie! În acest text este vorba despre modul în care DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS S-A ARĂTAT DUPĂ ÎNVIERE LA DOI DINTRE UCENICII SĂI, adică LUI LUCA ȘI CLEOPA, în timp ce ei mergeau dinspre Ierusalim spre localitatea Emaus. Pe drum El li s-a arătat ca un străin care i-a întrebat de ce sunt triști și le-a explicat textele sfinte din Vechiul Testament referitoare la Mesia, referitoare la suferințele Lui urmate de slava Lui. Apoi, LA CINA DIN EMAUS IISUS A FOST RECUNOSCUT, CÂND EL A BINECUVÂNTAT PÂINEA, A FRÂNT-O ȘI LE-A DAT-O. ... Cu această ocazie este potrivit SĂ NE AMINTIM DE ARĂTĂRILE DOMNULUI DUPĂ ÎNVIERE, de persoanele cărora El S-a arătat după Înviere, timp de 40 de zile, până când S-a înălțat la Cer. MAICA DOMNULUI ESTE PRIMA PERSOANĂ CARE L-A VĂZUT PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ÎNVIAT, după cum aflăm din cartea de cult numită Penticostar, în care se explică astfel: Învierea a cunoscut-o întâi Maica lui Dumnezeu, Care, după cum grăiește Evanghelia cea de la Matei, ședea la Mormânt împreună cu Maria Magdalena. Dar, spre a nu se arunca îndoială asupra Învierii, din pricina dragostei de Mamă pentru Fiul Său, de aceea zic evangheliștii că Domnul S-a arătat mai întâi Mariei Magdalena. Așa scrie în Sinaxarul din Penticostar, la Sfânta și Marea Duminică a Paștilor. ... Știm că Iisus a promis că El este prezent acolo unde chiar și numai doi sau trei se adună în Numele Lui (Matei 18, 20). DOAMNE IISUSE HRISTOASE, TE RUGĂM FRUMOS PRIN DUHUL SFÂNT, AJUTĂ-NE SĂ FACEM PARTE DINTRE PERSOANELE CARE SE ADUNĂ ÎN NUMELE TĂU, CONFORM LEGII TALE EXPRIMATĂ ÎN NOUL TESTAMENT, SPRE SLAVA TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI, ÎN FIECARE MOMENT, ÎN VECII VECILOR! AMIN! AMIN! AȘA SĂ FIM! ÎȚI MULȚUMIM FRUMOS!

Pr. prof. Ion Ciungu   “« Rămâi cu noi, că e spre seară şi s'a plecat ziua ». Şi a intrat să rămână cu ei. Şi a fost că'n timp c...