miercuri, 5 august 2020

PRIN CREDINȚA BIBLICĂ CONFORM CĂREIA DUMNEZEU A CREAT LUMEA, CREȘTINII ACCEPTĂ MULTE LUCRURI INEXPLICABILE. ÎNSĂ, PRIN REFUZUL CREDINȚEI CĂ DUMNEZEU A CREAT LUMEA, ȘI PRIN CREDINȚA CĂ LUMEA A APĂRUT DIN COINCIDENȚE ÎNTÂMPLĂTOARE ȘI FĂRĂ NICI UN SENS, ATEII TREBUIE SĂ CREADĂ MULT MAI MULTE LUCRURI INEXPLICABILE. DACĂ NE GÂNDIM LA SENSUL PE CARE ÎL ARE AZI CUVÂNTUL DARWINISM, DARWIN NU A FOST DARWINIST DELOC. (din fila calendarului creștin german LEBEN IST MEHR, din ziua de miercuri, 5 august, 2020; scurtă invitație spre a ne analiza în care categorie suntem și în care am dori să fim)






Pr. prof. Ion Ciungu
              








Versetul zilei:

“La început a făcut Dumnezeu cerul și pământul.” 1. Mose 1,1 “Im Anfang schuf Gott die Himmel und die Erde.”  



Prima Biblie tipărită se numește Biblia Gutenberg și era o ediție în limba latină, cunoscută sub numele de Vulgata. A fost tipărită în orașul german Mainz, de Johann Gutenberg, probabil în anul 1455. E posibil să fi fost produse 180 de copii, din care mai există 48.

Noul Testament în limba română a apărut prima dată în anul 1648, la Alba Iulia. Biblia în limba română a apărut prima dată în 1688, la București.
.........................................





Despre superioritatea credinței creștinilor față de credința darwiniștilor atei ne amintește articolul Zwei Glaubenbekenntnisse (Două Mărturisiri de Credință), publicat pe website-ul calendarului creștin german LEBEN IST MEHR (Viața este mai mult), de Hermnn Grabe.  https://www.lebenistmehr.de/leben-ist-mehr.html?datum=05.08.2020   ...   ...   https://www.lebenistmehr.de/leben-ist-mehr.html




Traduc mai jos acest scurt articol care ar putea să ne ajute să înțelegem mai bine pe ce ne bazăm concepția despre lume noi, creștinii, și pe ce își bazează concepția despre lume ei, darwiniștii atei:



Cu adevărat marele naturalist Charles Darwin nu a inventat teoria evoluționistă. El numai i-a dat acesteia o formă care a găsit aprobare în public. Oamenii erau în căutarea unor posibilități de a se descotorosi într-un mod științific” de credința în Dumnezeu. Pentru așa ceva le-a convenit perfect cartea despre Originea Speciilor publicată în 1859.


Dacă ne gândim la sensul pe care îl are astăzi cuvântul darwinism,  Darwin nu a fost deloc darwinist. El se temea, de exemplu, de ideea că cineva ar putea dovedi că un organ complex nu s-ar fi putut dezvolta din predecesori primitivi. După părerea sa, asta ar fi distrus complet teoria sa.


Pe Insulele Galapagos el a găsit cinteze cu ciocuri foarte diferite. Prin aceasta el a crezut că a identificat un instantaneu din lucrarea evoluției. Astăzi știm că există numeroase diferențe condiționate de mediu în cadrul uneia și aceleiași specii animale, însă acestea niciodată nu au condus la dezvoltarea unei specii animale superioare, mai ales că în același timp rămâne total deschisă întrebarea referitoare la schimbarea planului de construcție (schimbarea genelor). De asemenea, pe el îl chinuia gândul că pentru teoria sa nu au putut fi găsite necesarele milioanele de etape intermediare între triburile solitare de animale.


Astăzi, confruntați cu această situație, unii s-au consolat cu anumite teorii și au pictat niște arbori genealogici imaginari. Ca dovadă se arată fără frică iarăși și iarăși, și pretutindeni, arheopterixul [“cea mai veche pasăre fosilă, de mărimea unui porumbel, care prezintă caractere de reptilă.” (Florin Marcu, Marele dicționar de neologisme, 2000); nota trad.], ca legătură între dinozauri și păsări. Nu-i mare lucru de arătat. În același timp se ascunde faptul că acest animal avea pene complexe, deplin dezvoltate, și că în China au fost găsite chiar păsări, în straturi despre care se presupune că sunt mult mai vechi.

...

Întrebarea la care să reflectăm pentru răspuns: Ce rost are să abandonezi credința într-un Creator Planificator pentru o credință în coincidențe întâmplătoare, lipsite de sens?


O fină sugestie pentru viață: Persoanele care cred că lumea a apărut la întâmplare trebuie să creadă mult mai multe lucruri inexplicabile decât creștinii.



Lectura zilnică din Biblie:





..............................................................................................................

Aici am terminat de transmis invitația respectivă spre a ne analiza în care categorie suntem și în care am dori să fim.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

SUNTEM CONSTRUIȚI DUPĂ UN PLAN. TOATE FIINȚELE CONȚIN ÎN ELE (ÎN ADN-UL LOR) PLANUL DUPĂ CARE AU FOST CONSTRUITE. NUMAI UN PLANIFICATOR EXTRAORDINAR DE INTELIGENT ȘI DE PUTERNIC ESTE CAPABIL DE UN ASTFEL DE PLAN ȘI DE REALIZAREA LUI. ÎN FAȚA ACESTUI PLANIFICATOR VA TREBUI SĂ NE PREZENTĂM. TOTUȘI, MATERIALIȘTII (ATEII) SE ÎNFURIE DEJA CÂND AUD CUVINTELE “PLANIFICATOR INTELIGENT” ȘI SPUN CĂ TOTUL A APĂRUT LA ÎNTÂMPLARE, FĂRĂ SENS, FĂRĂ SCOP. EI ÎI INSULTĂ PE CEI CARE CRED CĂ EXISTĂ UN CREATOR AL LUMII, SPUNÂND CĂ SUNT ÎNAPOIAȚI, IGNORANȚI ȘI CĂ VOR SĂ-I ȚINĂ ȘI PE SEMENII LOR TOT AȘA DE PROȘTI CUM SUNT EI. (din fila calendarului creștin german LEBEN IST MEHR, din ziua de marți, 4 august, 2020; scurtă invitație spre a ne analiza în care categorie suntem și în care am dori să fim)




















BIONICA (2): ÎNVĂȚĂM DIN IDEILE LUI DUMNEZEU, DIN INFORMAȚIILE, DIN CONCEPTELE PUSE DE DUMNEZEU ÎN DIFERITE FORME DE VIAȚĂ. ASTĂZI, DESPRE FRUNZA URIAȘĂ DE NUFĂR DIN AMERICA DE SUD, CU DIAMETRUL DE 3 METRI, PE CARE SE POT ODIHNI PĂSĂRI, PE CARE POT PLUTI DOI COPILAȘI ȘI ... DUPĂ MODELUL CĂREIA ARHITECȚII CONCEP CONSTRUCȚII CU STRUCTURI UȘOARE, DE EXEMPLU, PALATUL DE CRISTAL DIN LONDRA.  [din fila de calendar german LEBEN IST MEHR, din ziua de joi, 11 aprilie 2019.]







BIONICA (4): ÎNVĂȚĂM DIN IDEILE LUI DUMNEZEU, DIN INFORMAȚIILE, DIN CONCEPTELE PUSE DE DUMNEZEU ÎN DIFERITE FORME DE VIAȚĂ. ASTĂZI, DESPRE FAPTUL CĂ NUMAI PARȚIAL POT FI REPRODUSE TEHNIC CONCEPTELE BIOLOGICE, CELE MAI MULTE DINTRE ELE TRECÂND DINCOLO DE TOT CEEA CE ESTE UMAN. A-L NEGA PE DUMNEZEU ESTE O STUPIDITATE AUTOIMPUSĂ. [din fila de calendar german LEBEN IST MEHR, din ziua de sâmbătă, 13 aprilie 2019.]














PAGINĂ DINTR-UN CALENDAR CREȘTIN GERMAN (Capriciile vremii), publicat în data de 3 februarie 2017.



De la pastorul Johannes Lebel la președintele Klaus Iohannis... interviu cu o săsoaică, la 450 de ani de la moartea pastorului sas Johannes Lebel), publicat în data de 24 martie 2016.





Încă o pagină dintr-un Calendar creștin german (Nu, nu eu am fost acela ! Nu, nu eu am făcut așa ceva), publicat în data de 3 februarie 2016.





Pagină dintr-un calendar german (Totdeauna la vedere, fidelitatea câinelui față de stăpân în comparație cu fidelitatea omului față de Dumnezeu), publicat în data de 3 martie 2013.













































Despre schimbarea în bine a atitudinii față de bolnavi, și despre dezvoltarea educației, și despre stilul de viață caritabilă, precum și despre efectele generale ale învățăturii creștine: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )


































CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ (2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA, PROGRAMUL NAȚIONAL „ROMÂNIA, CITEȘTE!” ) Biblia este cea mai citită carte din lume. Iisus, Învățătorul Suprem, se mai numește și Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu, Cuvânt Care a devenit Om (Ioan 1, 1-14). El este Persoana Divino-Umană Numărul Unu, Unică în Univers. Să-L citim!!!












































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

De ZIUA MONDIALĂ A FILOSOFIEI (în a treia JOI din noiembrie), în acest an, 2024, TEMA propusă pentru meditație este “FILOSOFIA: CONSTRUIREA DE PODURI PESTE PRĂPĂSTIILE SOCIALE”, adică este vorba despre CONTRIBUȚIA FILOSOFIEI LA VINDECAREA DUȘMĂNIILOR ȘI DEZBINĂRILOR DINTRE OAMENI. Ne dăm seama că nu este ușor să vindeci dușmăniile și dezbinările dintre oameni, este chiar imposibil uneori, căci vedem chiar în zilele noastre cum din dezbinări și dușmănii s-a ajuns la înrăirea tot mai mult a oamenilor și la războaie. Dar știm că, din punct de vedere creștin, ceea ce este imposibil de realizat numai cu oamenii este, totuși, posibil de realizat dacă-L avem pe Dumnezeu cu noi. FILOSOFIA CREȘTINĂ, adică ÎNȚELEPCIUNEA CREȘTINĂ, NE ÎNVAȚĂ CĂ PENTRU A VINDECA DUȘMĂNIILE ȘI DEZBINĂRILE DINTRE OAMENI ESTE ABSOLUT NECESAR SĂ VINDECĂM MAI ÎNTÂI DUȘMĂNIA ȘI DEZBINAREA DINTRE OM ȘI DUMNEZEU, adică SĂ CONSTRUIM POD PESTE PRĂPĂSTIILE DINTRE OAMENI ȘI DUMNEZEU. De fapt, PODUL ESTE DEJA CONSTRUIT DE MÂNTUITORUL LUMII, DE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, PRIN CRUCEA IUBIRII LUI. Datoria noastră este SĂ Îi CEREM PERMISIUNEA SĂ TRECEM PRĂPĂSTIILE FOLOSIND CRUCEA LUI. Prăpăstiile dintre oameni și Dumnezeu, precum și prăpăstiile dintre oameni, sunt create de păcate. Dar mesajul iubirii divine transmis de-a lungul secolelor prin predicarea Evangheliei lui Iisus a creat și creează mereu poduri peste prăpăstiile sociale, a schimbat și schimbă mereu lumea în bine. Așa s-a ajuns la desființarea sclaviei, la grija față de bolnavi, la înființarea și dezvoltarea spitalelor, la ajutorarea săracilor, la înființarea și dezvoltarea școlilor, la îmbunătățirea societății în general. Toate influențele cu adevărat bune în societate sunt bazate pe Jertfa Mântuitorului pe Cruce. HAIDEȚI SĂ NE FOLOSIM DE FILOSOFIA CREȘTINĂ și SĂ Îi MULȚUMIM MÂNTUITORULUI PENTRU EFORTUL SACRIFICIULUI SĂU, PERMANENT VALABIL, DE A ȚINE CRUCEA CA POD PESTE PRĂPĂSTII! ... Din 2002 se sărbătorește Ziua Mondială a Filosofiei, fiind proclamată de UNESCO (The United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization). Se afirmă astfel valoarea filosofiei pentru dezvoltarea gândirii umane, pentru o mai bună înțelegere a lumii, pentru promovarea toleranței și păcii.

  Pr. prof. Ion Ciungu https://www.facebook.com/photo/?fbid=3127634857377003&set=a.711891222284724 World Philosophy Day is an internatio...