luni, 7 septembrie 2020

AZI, LA 1950 DE ANI DE LA CUCERIREA IERUSALIMULUI ȘI DISTRUGEREA TEMPLULUI DE CĂTRE ROMANI (în anul 70 d. Hr.), SE CUVINE SĂ MEDITĂM LA FAPTUL CĂ S-A ÎMPLINIT CU O EXACTITATE UIMITOARE PROFEȚIA MÂNTUITORULUI LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, FĂCUTĂ CU 40 DE ANI MAI ÎNAINTE! SE CUVINE, DE ASEMENEA, SĂ LUĂM ÎN SERIOS ALTĂ PROFEȚIE FĂCUTĂ DE EL, ȘI ANUME CĂ VA VENI ZIUA ÎN CARE EL VA FI JUDECĂTORUL LUMII, IAR NOI, ASEMENEA TUTUROR CELORLALȚI OAMENI, VOM FI CHEMAȚI LA JUDECATĂ ÎN FAȚA LUI. (Din fila de calendar creștin german LEBEN IST MEHR, de la ziua de 7 septembrie 2020; scurtă invitație la meditație!)

 

Pr. prof. Ion Ciungu

 



“Iar când veţi vedea Ierusalimul înconjurat de oşti, atunci să ştiţi că s-a apropiat pustiirea lui. Atunci cei din Iudeea să fugă la munţi şi cei din mijlocul lui să iasă din el şi cei de prin ţarină să nu intre în el. Căci acestea sunt zilele răzbunării, ca să se împlinească toate cele scrise. Dar vai celor care vor avea în pântece şi celor care vor alăpta în acele zile. Căci va fi în ţară mare strâmtorare şi mânie împotriva acestui popor. Şi vor cădea de ascuţişul săbiei şi vor fi duşi robi la toate neamurile, şi Ierusalimul va fi călcat în picioare de neamuri, până ce se vor împlini vremurile neamurilor.” (Sfânta Evanghelie după Luca, capitolul 21, versetele 20 – 24) http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=48&cap=21

 

Basorelief cu menorah (sfeșnicul iudaic din aur cu 7 brațe, simbol al Templului din Ierusalim, al prezenței lui Dumnezeu, al vieții veșnice, iar din anul 1949 este și simbol al Statului Israel) pe Arcul lui Titus, din Roma. Soldații romani cară prăzile de la distrugerea Templului din Ierusalim. Viitorul împărat roman Titus a cucerit Ierusalimul în aproximativ patru luni, din aprilie până în august, anul 70 d. Hr.  Cucerirea s-a încheiat cam pe data de 7 sau 8 septembrie. https://en.wikipedia.org/wiki/Siege_of_Jerusalem_(70_CE) ...  https://www.bible-history.com/archaeology/rome/arch-titus-menorah-1.html ... https://en.wikipedia.org/wiki/Emblem_of_Israel

.....

 


Despre împlinirea cuvintelor Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, ne amintește și articolul Die Eroberung Jerusalems 70 n. Chr., (Cucerirea Ierusalimului, anul 70 d. Hr.), publicat în data de 7 septembrie 2020, pe website-ul calendarului creștin german LEBEN IST MEHR, de Gerrit Alberts. https://www.lebenistmehr.de/leben-ist-mehr.html?datum=07.09.2020 ...... https://www.lebenistmehr.de/leben-ist-mehr.html


Traduc acest scurt articol, care ar putea să ne trezească spre viața superioară la care ne cheamă Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos:

 

Într-o zi ca cea de astăzi, în urmă cu 1950 de ani, se încheia cucerirea Ierusalimului de către romani. După succesele de la început ale rebelilor iudei, armata romană formată din 60.000 de oameni înainta împotriva capitalei israeliene. Asediul a început la sărbătoarea Paștilor din anul 70 după Hristos. Potrivit istoricului Iosif Flavius, în oraș se aflau 3 milioane de oameni, din cauza numărului mare de pelerini prezenți. Ca urmare a asediului, a izbucnit o foamete cumplită. Slăbiți de disputele iudaice interne, apărătorii au fost nevoiți să predea romanilor orașul bucată cu bucată. Au fost uciși 1,1 milioane de oameni.

 

Iisus Hristos anunțase devastarea orașului cu aproximativ 40 de ani mai înainte. El i-a sfătuit pe apostoli să fugă din oraș când vor vedea că se apropie de el armatele. Pe cei care erau la câmp El i-a sfătuit să nu caute protecție în oraș (Luca 21, 20 – 21). Creștinii din Ierusalim s-au salvat fugind în orașul iordanian Pella, după cum relatează primul istoric bisericesc Eusebius și părintele bisericesc Epifanius.

 

Cu o precizie uimitoare s-a împlinit profeția lui Iisus. Creștinii au scăpat de catastrofă prin faptul că au urmat instrucțiunile Lui. Este cât se poate de evident faptul că predicțiile Lui sunt foarte vrednice de încredere. Prin urmare, este recomandabil să luăm în serios și celelalte profeții și instrucțiuni cu privire la mântuire. Una dintre cele mai importante profeții ale lui Iisus este aceea că într-o zi noi toți vom sta în fața Lui, El fiind atunci Judecătorul nostru. Din prietenie față de oameni, El nu a ascuns nici în acest caz soluția mai înainte de Judecată: Cine crede în El nu este condamnat; însă cine nu crede, acela este deja condamnat, căci nu a crezut în Numele Unicului Fiu al lui Dumnezeu (Ioan 3, 18).

 

Întrebarea la care să reflectăm pentru răspuns:

Cum vreți să scăpați de Judecata lui Dumnezeu?

 

O fină sugestie pentru viață:

 

Trebuie să ieși din mulțimea de oameni și să te alături Mântuitorului.

 

Lectura zilnică din Biblie:

Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 3, versetele 16 – 21: https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=3

 

 Johannes 3,16-21

............................................................................................................

Aici am terminat de adresat invitația de a medita la împlinirea cu uimitoare exactitate a profeției Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, cu privire la cucerirea Ierusalimului, și de a lua în serios profeția Lui cu privire la Judecata finală.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

 DOUĂ CREZURI DESPRE ORIGINEA LUMII: 1) LUMEA A FOST CREATĂ ÎN ȘASE ZILE DE CĂTRE DUMNEZEU ATOTPUTERNIC; 2) LUMEA A APĂRUT LA ÎNTÂMPLARE, ÎN MILIARDE DE ANI, FĂRĂ NICI UN DUMNEZEU. VULCANUL DIN MUNTELE ST. HELENS (SUA) NE AJUTĂ SĂ ÎNȚELEGEM CĂ PĂMÂNTUL POATE SĂ FIE MULT MAI TÂNĂR DECÂT PRETIND ATEII (din fila calendarului creștin german LEBEN IST MEHR, din ziua de joi, 6 august, 2020; scurtă invitație spre a ne analiza în care categorie suntem și în care am dori să fim)

 

CE ESTE VIAȚA? ESTE POSIBIL CA EA SĂ FI APĂRUT LA ÎNTÂMPLARE DIN MATERIE MOARTĂ, CUM SPUN ATEII, SAU DIN CONTRĂ, VIAȚA NU ARE NIMIC DE A FACE CU MATERIA MOARTĂ, CĂCI VIAȚA ESTE UN DAR DE LA DUMNEZEUL CEL VIU, IAR NOI SE CUVINE SĂ O FOLOSIM ÎN AȘA FEL ÎNCÂT SĂ-L ONORĂM PE DUMNEZEU CREATORUL VIEȚII? DUMNEZEU NE CERE SOCOTEALĂ PENTRU MODUL ÎN CARE FOLOSIM ACEST MARE DAR AL VIEȚII. (din fila calendarului creștin german LEBEN IST MEHR, din ziua de vineri, 7 august, 2020; scurtă invitație spre a ne analiza în care categorie suntem și în care am dori să fim) 

 

PRIN CREDINȚA BIBLICĂ CONFORM CĂREIA DUMNEZEU A CREAT LUMEA, CREȘTINII ACCEPTĂ MULTE LUCRURI INEXPLICABILE. ÎNSĂ, PRIN REFUZUL CREDINȚEI CĂ DUMNEZEU A CREAT LUMEA, ȘI PRIN CREDINȚA CĂ LUMEA A APĂRUT DIN COINCIDENȚE ÎNTÂMPLĂTOARE ȘI FĂRĂ NICI UN SENS, ATEII TREBUIE SĂ CREADĂ MULT MAI MULTE LUCRURI INEXPLICABILE. DACĂ NE GÂNDIM LA SENSUL PE CARE ÎL ARE AZI CUVÂNTUL DARWINISM, DARWIN NU A FOST DARWINIST DELOC. (din fila calendarului creștin german LEBEN IST MEHR, din ziua de miercuri, 5 august, 2020; scurtă invitație spre a ne analiza în care categorie suntem și în care am dori să fim)

 

SUNTEM CONSTRUIȚI DUPĂ UN PLAN. TOATE FIINȚELE CONȚIN ÎN ELE (ÎN ADN-UL LOR) PLANUL DUPĂ CARE AU FOST CONSTRUITE. NUMAI UN PLANIFICATOR EXTRAORDINAR DE INTELIGENT ȘI DE PUTERNIC ESTE CAPABIL DE UN ASTFEL DE PLAN ȘI DE REALIZAREA LUI. ÎN FAȚA ACESTUI PLANIFICATOR VA TREBUI SĂ NE PREZENTĂM. TOTUȘI, MATERIALIȘTII (ATEII) SE ÎNFURIE DEJA CÂND AUD CUVINTELE “PLANIFICATOR INTELIGENT” ȘI SPUN CĂ TOTUL A APĂRUT LA ÎNTÂMPLARE, FĂRĂ SENS, FĂRĂ SCOP. EI ÎI INSULTĂ PE CEI CARE CRED CĂ EXISTĂ UN CREATOR AL LUMII, SPUNÂND CĂ SUNT ÎNAPOIAȚI, IGNORANȚI ȘI CĂ VOR SĂ-I ȚINĂ ȘI PE SEMENII LOR TOT AȘA DE PROȘTI CUM SUNT EI. (din fila calendarului creștin german LEBEN IST MEHR, din ziua de marți, 4 august, 2020; scurtă invitație spre a ne analiza în care categorie suntem și în care am dori să fim)

 

SUPRAVIEȚUIREA CELOR MAI ADAPTAȚI (TARI, BUNI, APȚI, CORESPUNZĂTORI) PRIVITĂ PRIN LENTILA CREȘTINILOR ȘI PRIN LENTILA EVOLUȚIONIȘTILOR ATEI: CREȘTINII, PE BAZA CREDINȚEI ÎN CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU, CONSIDERĂ CĂ CEI MAI ADAPTAȚI PENTRU SUPRAVIEȚUIRE SUNT OAMENII BLÂNZI, IAR ATEII, PE BAZA REFUZULUI CREDINȚEI ÎN DUMNEZEU, CONSIDERĂ CĂ CEI MAI ADAPTAȚI PENTRU SUPRAVIEȚUIRE SUNT OAMENII NEMILOȘI, CARE ÎI ERADICHEAZĂ PE CEI MAI PUȚIN ADAPTAȚI. OBSERVĂM CĂ ACEASTĂ CONCEPȚIE A ATEILOR ESTE DE FAPT O BARBARIE PURĂ. (din fila calendarului creștin german LEBEN IST MEHR, din ziua de luni, 3 august, 2020; scurtă invitație spre a ne analiza în care categorie suntem și în care am dori să fim)

 

BIBLIA CONȚINE O FORȚĂ ASEMĂNĂTOARE DINAMITEI, CĂCI POATE ARUNCA ÎN AER VECHI OBICEIURI RELE, POATE DISTRUGE CREDINȚE FALSE, POATE ELIBERA ATÂTA ENERGIE ÎNCÂT SĂ NE VINDECE VIEȚILE. BIBLIA NE-A FOST DATĂ DE CĂTRE DUMNEZEU ȘI NE ARATĂ CINE ESTE DUMNEZEU, CINE SUNTEM NOI ȘI CARE ESTE CALEA SPRE MÂNTUIRE. CÂND AM CITIT ULTIMA DATĂ DIN BIBLIE? [din fila de calendar creștin german “LEBEN IST MEHR” (VIAȚA ESTE MAI MULT), din ziua de 28 iulie 2020; scurtă invitație la citirea Bibliei]. NE AMINTIM CĂ BIBLIA ESTE CEA MAI TRADUSĂ, CEA MAI TIPĂRITĂ, CEA MAI VÂNDUTĂ ȘI CEA MAI CITITĂ CARTE DIN LUME. NE AMINTIM CĂ PÂNĂ ACUM BIBLIA ESTE TRADUSĂ ÎN APROAPE 700 DE LIMBI FOLOSITE DE APROX. 5,7 MILIARDE DE OAMENI.

 

DUMNEZEU A CREAT CORPUL UMAN INCREDIBIL DE COMPLICAT, ÎNCÂT FUNCȚIONEAZĂ CA O UZINĂ CHIMICĂ, CU CENTRALĂ ELECTRICĂ, CU MAȘINI SPECIALIZATE PENTRU DIFERITE SERVICII REALIZATE CU PRECIZIE ... CINE MAI CREDE CĂ NOI AM APĂRUT LA ÎNTÂMPLARE? ȘANSA CA VIAȚA NOASTRĂ SĂ FIE O CREAȚIE A HAZARDULUI ESTE DE 1 LA UN NUMĂR EXPRIMAT PRIN 10 RIDICAT LA PUTEREA 40.000. (din fila de calendar creştin german LEBEN IST MEHR, pe luna iunie, ziua 28, 2019)



BIONICA (1): ÎNVĂȚĂM DIN IDEILE LUI DUMNEZEU, DIN INFORMAȚIILE, DIN CONCEPTELE PUSE DE DUMNEZEU ÎN DIFERITE FORME DE VIAȚĂ. ASTĂZI, DESPRE FRUNZA MEREU CURATĂ A LOTUSULUI CARE TRĂIEȘTE ÎN APE NOROIOASE, FRUNZA CARE SE CURĂȚĂ SINGURĂ ȘI ... 
„EFECTUL FRUNZEI DE LOTUS” COPIAT ȘI APLICAT LA VOPSEAUA PENTRU FAȚADE, ETC. [din fila de calendar german LEBEN IST MEHR, din ziua de miercuri, 10 aprilie 2019; traducere etc.]

 

BIONICA (2): ÎNVĂȚĂM DIN IDEILE LUI DUMNEZEU, DIN INFORMAȚIILE, DIN CONCEPTELE PUSE DE DUMNEZEU ÎN DIFERITE FORME DE VIAȚĂ. ASTĂZI, DESPRE FRUNZA URIAȘĂ DE NUFĂR DIN AMERICA DE SUD, CU DIAMETRUL DE 3 METRI, PE CARE SE POT ODIHNI PĂSĂRI, PE CARE POT PLUTI DOI COPILAȘI ȘI ... DUPĂ MODELUL CĂREIA ARHITECȚII CONCEP CONSTRUCȚII CU STRUCTURI UȘOARE, DE EXEMPLU, PALATUL DE CRISTAL DIN LONDRA.  [din fila de calendar german LEBEN IST MEHR, din ziua de joi, 11 aprilie 2019.]


https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2019/04/bionica-2-invatam-din-ideile-lui.html
 



BIONICA (3): ÎNVĂȚĂM DIN IDEILE LUI DUMNEZEU, DIN INFORMAȚIILE, DIN CONCEPTELE PUSE DE DUMNEZEU ÎN DIFERITE FORME DE VIAȚĂ. ASTĂZI, DESPRE FIRELE DE PĂR DIN BLANA URSULUI POLAR ȘI DESPRE MUȘUROAIELE TERMITELOR, DUPĂ CARE CERCETĂTORII CONCEP SISTEME DE CLIMATIZARE, DE AER CONDIȚIONAT. [din fila de calendar german LEBEN IST MEHR, din ziua de vineri, 12 aprilie 2019.]

 

BIONICA (4): ÎNVĂȚĂM DIN IDEILE LUI DUMNEZEU, DIN INFORMAȚIILE, DIN CONCEPTELE PUSE DE DUMNEZEU ÎN DIFERITE FORME DE VIAȚĂ. ASTĂZI, DESPRE FAPTUL CĂ NUMAI PARȚIAL POT FI REPRODUSE TEHNIC CONCEPTELE BIOLOGICE, CELE MAI MULTE DINTRE ELE TRECÂND DINCOLO DE TOT CEEA CE ESTE UMAN. A-L NEGA PE DUMNEZEU ESTE O STUPIDITATE AUTOIMPUSĂ. [din fila de calendar german LEBEN IST MEHR, din ziua de sâmbătă, 13 aprilie 2019.]

 


LEGILE NATURII ȘI CONSTANTELE NATURII ÎL ARATĂ PE CREATORUL LOR, ADICĂ PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS (2) ... [din fila de calendar german LEBEN IST MEHR, din ziua de joi, 24 ianuarie 2019; traducere]

 

UNDE ESTE DUMNEZEU ? (Despre atei și credincioși; din pagina unui Calendar Creștin German, numit “LEBEN IST MEHR”, de la ziua de miercuri, 7 februarie 2018)

 

PAGINĂ DINTR-UN CALENDAR CREȘTIN GERMAN (Capriciile vremii), publicat în data de 3 februarie 2017.

 

De la pastorul Johannes Lebel la președintele Klaus Iohannis... interviu cu o săsoaică, la 450 de ani de la moartea pastorului sas Johannes Lebel), publicat în data de 24 martie 2016.

 

Încă o pagină dintr-un Calendar creștin german (Nu, nu eu am fost acela ! Nu, nu eu am făcut așa ceva), publicat în data de 3 februarie 2016.

 

Pagină dintr-un calendar german (Totdeauna la vedere, fidelitatea câinelui față de stăpân în comparație cu fidelitatea omului față de Dumnezeu), publicat în data de 3 martie 2013.

 


DE LA REZERVA MONDIALĂ DE SEMINȚE DIN NORVEGIA, LA PILDA SEMĂNĂTORULUI SPUSĂ DE MÂNTUITORUL LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. (am observat că în calendarul creștin german LEBEN IST MEHR la fila pentru 13 octombrie 2019 este vorba despre Rezerva mondială de semințe din Norvegia și despre eternitate, iar în CALENDARELE CREȘTINE ORTODOX ȘI GRECO-CATOLIC pe data de 13 octombrie 2019 este vorba despre PILDA SEMĂNĂTORULUI)

 

FOTBALISTUL NEYMAR VALOREAZĂ SUTE DE MILIOANE DE EURO ÎN OCHII OAMENILOR. DAR CÂT VALOREAZĂ EL ÎN OCHII LUI DUMNEZEU? CÂT VALOREZI TU, EU, ALŢI OAMENI, ÎN OCHII LUI DUMNEZEU? DUMNEZEU NE CONSIDERĂ EGALI, CĂCI EL A PLĂTIT PENTRU FIECARE OM ACELAŞI PREŢ, PRIN FIUL SĂU, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. FIECARE OM ARE MARE VALOARE ÎN OCHII LUI DUMNEZEU, ŞI DUMNEZEU VREA SĂ AIBĂ COMUNIUNE CU FIECARE OM! (din fila de calendar creştin german LEBEN IST MEHR, pe luna iunie, ziua 15, 2019)

 

DEPARTAMENTUL PENTRU EDUCAȚIE DIN REGATUL UNIT VA FI DAT ÎN JUDECATĂ DE “COALIȚIA LĂSAȚI COPIII SĂ FIE COPII”, DIN CAUZA NOULUI CURRICULUM REFERITOR LA EDUCAȚIA PENTRU RELAȚII ȘI SEX, CARE INTRĂ ÎN VIGOARE OBLIGATORIU ÎN ȘCOLI DIN ACEASTĂ LUNĂ, IAR DREPTURILE PĂRINȚILOR DE A-ȘI RETRAGE COPIII SUNT RESTRICȚIONATE. “COALIȚIA LĂSAȚI COPIII SĂ FIE COPII” ESTE FORMATĂ DIN PERSOANE APARȚINÂND DE PRINCIPALELE GRUPURI DE CREDINȚĂ DIN ȚARĂ: CREȘTINI, MAHOMEDANI, EVREI ETC. (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 1 septembrie 2020). NE AMINTIM CĂ ÎN ACEASTĂ PRIMĂVARĂ ÎN COMITATUL WARWICKSHIRE DIN ANGLIA PĂRINȚII AU REUȘIT SĂ SCOATĂ DIN ȘCOLI PREDAREA EDUCAȚIEI SEXUALE PRIN CARE SE PROMOVA DESTRĂBĂLAREA SEXUALĂ. NE AMINTIM CĂ ÎN ROMÂNIA NU MAI ESTE OBLIGATORIE EDUCAȚIA SEXUALĂ ÎN ȘCOLI, DATORITĂ AMENDAMENTULUI VOTAT ÎN 3 IUNIE 2020 ÎN CAMERA DEPUTAȚILOR, ÎN URMA PROTESTULUI SAU SOLICITĂRILOR DIN PARTEA BISERICII ORTODOXE, A BISERICII CATOLICE ȘI A MULTOR ASOCIAȚII.

 


INCIDENTELE ANTI CREȘTINE ÎN FRANȚA AU CRESCUT CU 285% ÎN ULTIMII 12 ANI, CONFORM ORGANIZAȚIEI DIN VIENA CARE URMĂREȘTE INTOLERANȚA ȘI DISCRIMINAREA ÎMPOTRIVA CREȘTINILOR ÎN EUROPA. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 29 iulie 2020). NE AMINTIM CĂ DESCREȘTINAREA EUROPEI AU ÎNCEPUT-O EVREII ANTIHRIȘTI ÎN FRANȚA, LA REVOLUȚIA DIN 1789, CÂND DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS A FOST SCOS DIN SOCIETATEA FRANCEZĂ ÎN NUMELE DREPTURILOR OMULUI EVREU-DERBEDEU-ATEU. NE AMINTIM CĂ ÎN 2014 CARICATURIȘTII DE LA CHARLIE HEBDO DIN PARIS L-AU CARICATURIZAT PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS CA BEBELUȘ CU NAS DE PORC, IAR PE MAICA DOMNULUI CU NAS DE SCROAFĂ, IAR ÎN 2015 AU FOST ÎMPUȘCAȚI DE MAHOMEDANI. 
APOI PE PARCURSUL ANULUI 2015 AU PLECAT DIN FRANȚA ÎN ISRAEL UN NUMĂR RECORD DE EVREI, CAM 8.000, DIN CAUZA INSECURITĂȚII. OBSERVĂM CĂ FĂRĂ DOMNUL NOSTRU IISUS OMUL SE ÎNRĂIEȘTE MULT!!!

 


IARĂȘI DESPRE GENOCIDUL ÎMPOTRIVA CREȘTINILOR DIN NIGERIA : PESTE 20 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI DUMINICĂ SEARA LA O NUNTĂ, IAR LUNI, ÎN ALTĂ PARTE, AU FOST UCIȘI CEL PUȚIN 10 CREȘTINI, DE CĂTRE FULANII RADICALI. ADMINISTRAȚIEI TRUMP I SE CERE SĂ TAIE AJUTOARELE PENTRU NIGERIA DIN CAUZA INCAPACITĂȚII GUVERNULUI DE A OPRI UCIDEREA CREȘTINILOR. PENTRU ANUL 2020 SUA A PREVĂZUT APROAPE O JUMĂTATE DE MILIARD DE DOLARI CA AJUTOR PENTRU NIGERIA, CU SCOPUL DE A REDUCE SĂRĂCIA ȘI DE A ÎMBUNĂTĂȚI GUVERNAREA LA NIVEL FEDERAL, STATAL ȘI LOCAL. (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 22 și 21 iulie 2020). NE AMINTIM CĂ ANUL TRECUT AU FOST UCIȘI 1.000 DE CREȘTINI ÎN NIGERIA, IAR ANUL ACESTA ÎN PRIMELE ȘASE LUNI AU FOST UCIȘI DEJA 1.200 DE CREȘTINI. DIN 2012 PÂNĂ ACUM AU FOST UCIȘI 27.000 DE CREȘTINI ÎN NIGERIA. NE AMINTIM CĂ FULANII RADICALI SUNT ÎNARMAȚI ȘI ORGANIZAȚI, AVÂND LEGĂTURI CU STATUL ISLAMIC. NE AMINTIM CĂ ISRAELUL NU VREA SĂ DESFIINȚEZE STATUL ISLAMIC. NE AMINTIM CĂ ÎN ROMÂNIA MEDICII ÎNARMAȚI CU USTENSILE SPECIFICE UCID “LEGAL” ÎN FIECARE AN 100.000 DE BEBELUȘI PRIN AVORT, IAR PARLAMENTUL NU VREA SĂ DESFIINȚEZE LEGEA ANTICRISTĂ, SATANISTĂ. ... SĂ NE RUGĂM ȘI SĂ LUCRĂM PENTRU CA DUMNEZEU SĂ-I OPREASCĂ PE OAMENII UCIGAȘI, PE OAMENII CARE SUSȚIN GENOCIDURILE!!!

 


ÎN ROMÂNIA ZIUA DE CONȘTIENTIZARE A VIOLENȚELOR LA NIVEL MONDIAL ÎMPOTRIVA CREȘTINILOR VA FI RESPECTATĂ, CONFORM LEGII, PE DATA DE 16 AUGUST, ADICĂ PE DATA ÎN CARE BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ ÎI COMEMOREAZĂ PE SFINȚII MARTIRI BRÂNCOVENI. NE AMINTIM CĂ ÎN 24 IUNIE 2020 A FOST VOTATĂ LEGEA CARE STABILEȘTE CA ZIUA DE 16 AUGUST SĂ FIE “ZIUA NAȚIONALĂ PENTRU COMEMORAREA MARTIRILOR BRÂNCOVENI ȘI DE CONȘTIENTIZARE A VIOLENȚELOR ÎMPOTRIVA CREȘTINILOR”. ACEASTĂ LEGE A FOST DEPUSĂ LA SENAT ANUL TRECUT DE CĂTRE DEPUTATUL DANIEL GHEORGHE ȘI A FOST ADOPTATĂ ÎN CAMERA DEPUTAȚILOR MIERCURI, 24 IUNIE 2020, CÂND 258 DE DEPUTAȚI AU VOTAT PENTRU EA, IAR 40 S-AU ABȚINUT. (scurtă reamintire a știrii; articol în engleză din 26 iunie 2020 etc). ȘTIM CĂ PENTRU CREȘTINI PRIMUL MARTIR ESTE ÎNSUȘI ÎNTEMEIETORUL BISERICII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. DE LA EL PÂNĂ ACUM SUNT PESTE 70 DE MILIOANE DE MARTIRI CREȘTINI. ... ÎN TOATĂ ISTORIA ROMÂNILOR NU EXISTĂ CINEVA ASEMENEA LUI CONSTANTIN BRÂNCOVEANU CARE ÎN 1714 A PREFERAT SĂ FIE DECAPITAT CU CEI PATRU FII AI SĂI DECÂT SĂ RENUNȚE LA MÂNTUITORUL LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. ÎN CONTEXTUL ACTUAL AL PERSECUTĂRII CREȘTINILOR LA NIVEL MONDIAL, ȘTIM CĂ UNGARIA ESTE PRIMA ȚARĂ CARE ÎNCĂ DIN 2017 A ÎNCEPUT ACȚIUNI CONCRETE PENTRU APĂRAREA CREȘTINILOR PERSECUTAȚI, LUCRÂND ȘI PENTRU REALIZAREA UNEI COALIȚII INTERNAȚIONALE ÎN ACEST SCOP.

 

 


EDUCAȚIA SEXUALĂ ÎN ȘCOLILE DIN ROMÂNIA NU MAI ESTE OBLIGATORIE, CĂCI LEGEA CARE PREVEDEA OBLIGATIVITATEA EDUCAȚIEI SEXUALE CHIAR ȘI PENTRU COPII A FOST ANULATĂ PRINTR-UN AMENDAMENT VOTAT DE CAMERA DEPUTAȚILOR ÎN 3 IUNIE 2020, ÎN URMA PROTESTULUI SAU SOLICITĂRILOR DIN PARTEA BISERICII ORTODOXE ROMÂNE, DIN PARTEA BISERICII CATOLICE DIN ROMÂNIA, DIN PARTEA MULTOR ASOCIAȚII DIN ROMÂNIA. (scurtă reamintire a știrilor; articole în română și engleză din 1, 3, 4 și 5 iunie 2020; și un articol din 29 mai 2020). ROMÂNII PAR A SE FI TREZIT DUPĂ CE AU VĂZUT DESTRĂBĂLAREA SEXUALĂ PRODUSĂ DE ORELE DE EDUCAȚIE SEXUALĂ ÎN ȘCOLILE DIN SUA, ANGLIA, GERMANIA, AUSTRIA ETC.

 


FIECARE E ÎNZESTRAT ȘI TRIMIS SĂ ÎMPLINEASCĂ UN ROST AL LUI DUMNEZEU ÎNTRE OAMENI, PRIN NAȘTEREA DIN DUHUL SFÂNT, DIN DRAGOSTEA DUMNEZEIASCĂ. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna Iunie, anul 2020, editat de Oastea Domnului)

 


“ȘTIINȚA NU-L UCIDE PE DUMNEZEU”. „ATEISMUL ESTE INCONSECVENT CU METODA ȘTIINȚIFICĂ”... . AȘA A DECLARAT  RECENT, 19 MARTIE 2019, FIZICIANUL BRAZILIAN MARCELO GLEISER, CARE A CÂȘTIGAT ÎN ACEST AN „PREMIUL TEMPLETON”, CARE SE ACORDĂ PENTRU CONTRIBUȚII REMARCABILE LA AFIRMAREA DIMENSIUNII SPIRITUALE A VIEȚII. 
MARCELO GLEISER PREDĂ DIN 1991 ÎN SUA, LA „DARTMOUTH COLLEGE”, STATUL NEW HAMPSHIRE. (articol în engleză din 30 martie 2019; scurtă anunțare a știrii)

 

Despre influența bună a lui Iisus în istoria lumii, desființarea sclaviei: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? I ( Traducere din articolul lui Noel Hornor, vezi info. la note )



Despre schimbarea în bine a atitudinii față de femei și copii: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? II ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )




Despre schimbarea în bine a atitudinii față de bolnavi, și despre dezvoltarea educației, și despre stilul de vCreştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )





PREZENȚA LUI IISUS ESTE DORITĂ ÎN CONTINUARE, ACUM ÎN 2019, ÎN ORAȘUL VLADIVOSTOK (RUSIA), EXPRIMATĂ ÎN CURÂND  PRINTR-O STATUIE A LUI IISUS, CU ÎNĂLȚIMEA DE 220 DE PICIOARE (APROX. 67 METRI), PE DEALUL CRUCII, UNDE ÎN 1972 SOVIETICII ATEI PLĂNUISERĂ SĂ RIDICE O STATUIE LUI LENIN. NE AMINTIM CĂ ÎN 2015 SE ANUNȚASE CĂ ÎN VLADIVOSTOK SE VA RIDICA CEA MAI ÎNALTĂ STATUIE A LUI IISUS DIN LUME, CU ÎNĂLȚIMEA DE 80 DE METRI, PROIECTATĂ ÎN 2013, ÎNSĂ OBSERVĂM CĂ BANII NECESARI PENTRU ACEASTA, 15 MILIOANE DOLARI, NU S-AU ADUNAT. (articol în engleză din 7 martie 2019; scurtă anunțare a știrii)



PREZENȚA LUI IISUS ESTE DORITĂ PENTRU A ÎMBUNĂTĂȚI VIAȚA ÎN ORAȘUL CIUDAD VICTORIA (STATUL TAMAULIPAS, MEXIC), UNA DIN CELE MAI PERICULOASE ARII DIN MEXIC (CU 83,32 OMUCIDERI LA FIECARE 100.000 DE PERSOANE). CEA MAI ÎNALTĂ STATUIE A LUI IISUS DIN CÂTE EXISTĂ PÂNĂ ACUM S-AR PUTEA SĂ FIE CONSTRUITĂ ÎN ACEST AN, 2019, ÎN CIUDAD VICTORIA, DE CĂTRE ACTORUL MEXICAN, CATOLIC PRACTICANT, EDUARDO VERÁSTEGUI. (articol în engleză din 24 februarie 2019; scurtă anunțare a știrii)

 

 

De la pastorul Johannes Lebel la președintele Klaus Iohannis (interviu cu o săsoaică, partea I-a și a II-a; partea a II-a am realizat-o în octombrie 2016, însă, fiindcă n-am publicat-o pe blog în octombrie, am introdus-o ulterior aici)




CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ, 2018 – Anul Centenarului Unirii

 

CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ (2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA, PROGRAMUL NAȚIONAL „ROMÂNIA, CITEȘTE!” ) Biblia este cea mai citită carte din lume. Iisus, Învățătorul Suprem, se mai numește și Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu, Cuvânt Care a devenit Om (Ioan 1, 1-14). El este Persoana Divino-Umană Numărul Unu, Unică în Univers. Să-L citim!!!

 

 

 



„IISUS ȘI ISPITA A PATRA” ESTE NUMELE EDITORIALULUI DIN 9 DECEMBRIE 2019, DIN ZIARUL FRANCEZ „LE FIGARO”, APĂRUT DUPĂ PUBLICAREA ÎN 5 DECEMBRIE 2019 A UNUI NUMĂR SPECIAL, DE 172 DE PAGINI, DESPRE PERSOANA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, CU TITLUL „IISUS HRISTOS, ACEST NECUNOSCUT” („JÉSUS-CHRIST CET INCONNU”), ÎN REVISTA „LE FIGARO HORS-SÉRIE”. (scurtă anunțare a editorialului)



Poezie în amurg de toamnă




ZIUA COPILULUI, ZIUA CANDORII. COPIII, ADEVĂRAȚII PROFESORI SPRE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. (poezie de preotul Iosif Z)

 


ÎNDEMN EVANGHELIC DE A NE ÎNVIA ȘI ÎNFRUMUSEȚA SUFLETUL (poezie primită ieri, 2 martie 2020, fără titlu, de la preotul Iosif; ieri a început Postul Paștilor; o public fără știrea lui.)

 

VITEZDA (poezie-rugăciune scrisă de colegul meu, profesorul Ioan Motronea, în noaptea de 7 mai 2020; am publicat-o pe blog fără să mai aștept aprobarea lui; vindecarea slăbănogului de la Vitezda ne este amintită în fiecare an de către Biserică la trei săptămâni după Paști, în acest an în duminica următoare, 10 mai 2020)

 

DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ȘI FEMEIA SAMARINEANCĂ LA FÂNTÂNĂ (poezie-meditație, primită de la preotul Iosif, azi 17 mai 2020, când este Duminica Samarinencei; am publicat-o pe blog fără știrea lui)

 

ZIARUL FRANCEZ "LE FIGARO" A PUBLICAT RECENT O EDIŢIE SPECIALĂ DESPRE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS

 

„NIMIC SFÂNT” ÎN „SECURITATE”; CONCURSUL HUMANITAS ÎN LICEE, ANUL 2019, EDIȚIA A VIII-A, ETAPA A II-A, NE AMINTEȘTE DESPRE ACEASTA. SÂMBĂTĂ, 16 FEBRUARIE 2019, ORA 14, LICEUL TEORETIC „CONSTANTIN NOICA” DIN SIBIU A FOST GAZDA CONCURSULUI ÎNTRE ELEVII ACESTUI LICEU ȘI CEI DE LA COLEGIUL NAȚIONAL „OCTAVIAN GOGA” DIN SIBIU, TEMA FIIND „SECURITATEA”. BIBLIOGRAFIE: 1) „DRAGUL MEU TURNĂTOR”, DE GABRIEL LIICEANU; 2) „VIAȚA MEA CA SPIOANĂ”, DE KATHERINE VERDERY. (scurtă anunțare a știrii și alte conexiuni)

 

CERERE CĂTRE DIRECŢIUNEA LICEULUI TEHNOLOGIC "JOHANNES LEBEL" DIN TĂLMACIU, REFERITOARE LA ZIUA EDUCAŢIEI ŞI LA DATORIA DE A SCOATE MATERIA RELIGIE DIN SITUAŢIA DE DISCRIMINARE

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în MARȚEA LUMINATĂ, în SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ (The Bright Week), adică în PRIMA SĂPTĂMÂNĂ CARE URMEAZĂ DUPĂ SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI DUMNEZEULUI ȘI MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. ... Bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos o exprimăm și noi, în fiecare an, inclusiv prin felul în care NE SALUTĂM TIMP DE 40 DE ZILE, cu uimitorul și frumosul mesaj de origine îngerească, "HRISTOS A ÎNVIAT!", la care răspundem, din forța Tradiției Sfinte și în diferite grade de asimilare, "ADEVĂRAT A ÎNVIAT!" Azi, în A TREIA ZI DE PAȘTI, în MARȚEA LUMINATĂ, haideți să ne luminăm sufletele cu textul evanghelic programat pentru a fi citit azi la Sfânta Liturghie! În acest text este vorba despre modul în care DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS S-A ARĂTAT DUPĂ ÎNVIERE LA DOI DINTRE UCENICII SĂI, adică LUI LUCA ȘI CLEOPA, în timp ce ei mergeau dinspre Ierusalim spre localitatea Emaus. Pe drum El li s-a arătat ca un străin care i-a întrebat de ce sunt triști și le-a explicat textele sfinte din Vechiul Testament referitoare la Mesia, referitoare la suferințele Lui urmate de slava Lui. Apoi, LA CINA DIN EMAUS IISUS A FOST RECUNOSCUT, CÂND EL A BINECUVÂNTAT PÂINEA, A FRÂNT-O ȘI LE-A DAT-O. ... Cu această ocazie este potrivit SĂ NE AMINTIM DE ARĂTĂRILE DOMNULUI DUPĂ ÎNVIERE, de persoanele cărora El S-a arătat după Înviere, timp de 40 de zile, până când S-a înălțat la Cer. MAICA DOMNULUI ESTE PRIMA PERSOANĂ CARE L-A VĂZUT PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ÎNVIAT, după cum aflăm din cartea de cult numită Penticostar, în care se explică astfel: Învierea a cunoscut-o întâi Maica lui Dumnezeu, Care, după cum grăiește Evanghelia cea de la Matei, ședea la Mormânt împreună cu Maria Magdalena. Dar, spre a nu se arunca îndoială asupra Învierii, din pricina dragostei de Mamă pentru Fiul Său, de aceea zic evangheliștii că Domnul S-a arătat mai întâi Mariei Magdalena. Așa scrie în Sinaxarul din Penticostar, la Sfânta și Marea Duminică a Paștilor. ... Știm că Iisus a promis că El este prezent acolo unde chiar și numai doi sau trei se adună în Numele Lui (Matei 18, 20). DOAMNE IISUSE HRISTOASE, TE RUGĂM FRUMOS PRIN DUHUL SFÂNT, AJUTĂ-NE SĂ FACEM PARTE DINTRE PERSOANELE CARE SE ADUNĂ ÎN NUMELE TĂU, CONFORM LEGII TALE EXPRIMATĂ ÎN NOUL TESTAMENT, SPRE SLAVA TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI, ÎN FIECARE MOMENT, ÎN VECII VECILOR! AMIN! AMIN! AȘA SĂ FIM! ÎȚI MULȚUMIM FRUMOS!

Pr. prof. Ion Ciungu   “« Rămâi cu noi, că e spre seară şi s'a plecat ziua ». Şi a intrat să rămână cu ei. Şi a fost că'n timp c...