luni, 21 decembrie 2020

“CINE ESTE IISUS CEL REAL?” (IX) … ESTE FIUL LUI DUMNEZEU ÎN CORP UMAN, CARE PRIN MOARTEA SA ÎN LOCUL OAMENILOR A DESFIINȚAT MOARTEA VEȘNICĂ CUVENITĂ OAMENILOR, IAR PRIN ÎNVIEREA SA A DESCHIS OAMENILOR UȘA SPRE VIAȚA VEȘNICĂ ÎMPREUNĂ CU DUMNEZEU. (Haideți să citim a 9 – a din cele 10 pagini în care găsim răspunsuri folositoare la întrebarea “Cine este Iisus cel Real?”! Traducere din limba engleză a articolului “Who Is the Real Jesus?”, publicat pe website-ul american Y-Jesus.com, al cărui editor general este Larry Chapman)


Pr. prof. Ion Ciungu

 

 

 "Şi venind Iisus în părţile Cezareii lui Filip, îi întreba pe ucenicii Săi, zicând: Cine zic oamenii că sunt Eu, Fiul Omului? Iar ei au răspuns: Unii, Ioan Botezătorul, alţii Ilie, alţii Ieremia sau unul dintre prooroci. Şi le-a zis: Dar voi cine ziceţi că sunt? Răspunzând Simon Petru a zis: Tu eşti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu Celui viu. Iar Iisus, răspunzând, i-a zis: Fericit eşti Simone, fiul lui Iona, că nu trup şi sânge ţi-au descoperit ţie aceasta, ci Tatăl Meu, Cel din ceruri. Şi Eu îţi zic ţie, că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui. Şi îţi voi da cheile împărăţiei cerurilor şi orice vei lega pe pământ va fi legat şi în ceruri, şi orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat şi în ceruri. Atunci a poruncit ucenicilor Lui să nu spună nimănui că El este Hristosul." (Sfânta Evanghelia după Matei, capitolul 16, versetele 13-20)  http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=16

 

 

CINE ESTE IISUS CEL REAL?” (IX) …DE CE ESTE IMPORTANTĂ ÎNVIEREA?

[ Who Is the Real Jesus? … Why Is the Resurrection Important? https://y-jesus.com/wwrj/who-is-the-real-jesus/9/ ]

 

Apostolul Pavel, care inițial era sceptic cu privire Învierea lui Iisus, explică impactul Învierii asupra vieților noastre:

“Căci Hristos a desființat complet moartea, iar acum prin Evanghelie ne-a deschis nouă oamenilor posibilitățile strălucitoare ale vieții care este veșnică.” (2 Timotei 1:9, J. P. Philips).

Cu alte cuvinte, Moartea și Învierea lui Iisus au deschis ușa pentru ca noi să avem viață veșnică cu Hristos. Dar există un obstacol care ne împiedică să mergem în cer. Apostolul Pavel explică :

“Voi erați dușmanii Lui, separați de El prin gândurile și acțiunile voastre rele…”. (Coloseni 1 :21b, NLT)


Obstacolul care ne împiedică să avem viață eternă cu Hristos este faptul că am păcătuit și ne-am revoltat împotriva unui Dumnezeu Sfânt. Deși Dumnezeu ne iubește într-un mod care trece dincolo de înțelegerea noastră, totuși dreptatea Lui perfectă revendică plata pentru păcatele noastre. Pedeapsa [plata] este moartea.

Mulți se întreabă de ce un Dumnezeu atotputernic și iubitor nu poate pur și simplu să ne ierte fără să judece păcatele noastre. De ce cere El dreptate ?

Imaginează-ți că intri într-un tribunal și ești vinovat de ucidere. Pe măsură ce te apropii de scaunul pe care se află judecătorul, îți dai seama că judecătorul este tatăl tău. Știind că te iubește, tu imediat începi să îl implori : “Tăticule, acum lasă-mă să plec !”

Cu lacrimi în ochi, el răspunde : “Te iubesc, fiule, dar eu sunt judecător. Eu nu pot pur și simplu să te las să pleci.”

Prezentând probele împotriva ta, el lovește cu ciocănelul în masă și te declară vinovat. Justiția nu poate fi compromisă, cel puțin de către un judecător. Dar din cauză că te iubește, el coboară de pe sacunul de judecată, își dă jos roba și se oferă să plătească pedeapsa pentru tine. Și de fapt, el se așază în scaunul electric în locul tău.  

Acesta este tabloul zugrăvit de Noul Testament. Dumnezeu a coborât în istoria umană, în persoana lui Iisus Hristos, și a fost răstignit pe cruce pentru noi. Iisus nu este o terță parte pedepsită pentru păcatele noastre, nu este asemenea unui whipping boy*, ci El este mult mai mult, este Dumnezeu Însuși. Mai clar spus, Dumnezeu avea două posibilități de ales: să ne pedepsească pentru păcatele noastre sau să primească El Însuși pedeapsa. În Hristos, El a ales a doua posibilitate.

Cu alte cuvinte, justiția perfectă a lui Dumnezeu a fost pe deplin satisfăcută prin moartea Fiului Său, Iisus Hristos. Toate păcatele noastre – indiferent cât de rele sunt sau au fost – sunt pe deplin plătite prin sângele lui Hristos. Pavel scrie astfel:

... dar acum El v-a adus pe voi înapoi ca pe prietenii Lui. El a făcut aceasta prin moartea Sa pe cruce în propriul Său corp uman. Drept rezultat, El v-a adus și v-a pus chiar în prezența lui Dumnezeu, iar voi sunteți sfinți și fără vină, dat fiind faptul că stați în fața Lui fără nici măcar un singur defect.”  (Coloseni 1:22a NLT)

Dar, stai un minut, tu zici așa: Nu trebuie să fac fapte bune ca să merg în cer?

...

*whipping boy = băiat bătut cu biciul de către educator, deși nu era vinovat, primind astfel pedeapsa cuvenită de fapt copilului unui rege; educatorul nu avea voie să-l pedepsească pe copilul regelui; numai regele avea voie să-l pedepsească pe prinț; pentru a-l conștientiza pe prinț de fapta rea pe care a făcut-o, educatorul îl bătea pe copilul cu care prințul era crescut și educat, și cu care de fapt prințul era prieten bun; astfel se aplica o pedeapsă indirectă, psihologică, prințului, și se spera astfel ca prințul să nu mai repete fapta rea, ca nu cumva să mai fie pedepsit pe nedrept prietenul lui; astfel de metode erau aplicate, de ex., la curtea regilor Angliei în secolele XV-XVI. (aceste informații le-am luat din Enciclopedia liberă Wikipedia)  


……………………………………………………………………………….

Aici am terminat de tradus a 9 – a din cele 10 pagini în care găsim răspunsuri folositoare la întrebarea “Cine este Iisus cel Real?”.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

“CINE ESTE IISUS CEL REAL?” (VIII) … ESTE CHIAR DUMNEZEU CARE A VORBIT CU MOISE ȘI S-A PREZENTAT CU NUMELE DE “EU SUNT”. EL ESTE “ÎNVIEREA ȘI VIAȚA”, SINGURA “CALE” SPRE DUMNEZEU TATĂL. PE BAZA LEGILOR JURIDICE ALE EVIDENȚEI (ALE PROBELOR, DOVEZILOR) APLICATE LA EVENIMENTELE DIN JURUL MORȚII LUI IISUS, ORICE JURIU ONEST DĂ VERDICTUL CĂ ÎNVIEREA LUI IISUS A AVUT LOC CU ADEVĂRAT. (Haideți să citim a 8 – a din cele 10 pagini în care găsim răspunsuri folositoare la întrebarea “Cine este Iisus cel Real?”! Traducere din limba engleză a articolului “Who Is the Real Jesus?”, publicat pe website-ul american Y-Jesus.com, al cărui editor general este Larry Chapman)

 

“CINE ESTE IISUS CEL REAL?” (VII) … ESTE CEL CARE DUPĂ ÎNVIEREA SA DIN MORȚI S-A ARĂTAT UCENICILOR ȘI I-A TRANSFORMAT RAPID DIN OAMENI FRICOȘI ȘI LAȘI ÎN OAMENI GATA PREGĂTIȚI SĂ PREFERE A FI TORTURAȚI ȘI MARTIRIZAȚI DECÂT SĂ NU-L PREDICE PE EL ÎNVIAT. PENTRU O MINCIUNĂ NU S-AR FI LĂSAT TORTURAȚI ȘI MARTIRIZAȚI. (Haideți să citim a 7 – a din cele 10 pagini în care găsim răspunsuri folositoare la întrebarea “Cine este Iisus cel Real?”! Traducere din limba engleză a articolului “Who Is the Real Jesus?”, publicat pe website-ul american Y-Jesus.com, al cărui editor general este Larry Chapman)

 

“CINE ESTE IISUS CEL REAL?” (VI) … ESTE CEL CARE ȘI-A DOVEDIT AFIRMAȚIILE CU PRIVIRE LA DUMNEZEIREA SA, PRIN ÎNVIEREA SA DIN MORȚI, ȘI PRINTR-O ASTFEL DE TRANSFORMARE A UCENICILOR, ÎNCÂT MESAJUL LOR, PREDICAT CU RISCUL VIEȚII, A SCHIMBAT IMPERIUL ROMAN. (Haideți să citim a 6 – a din cele 10 pagini în care găsim răspunsuri folositoare la întrebarea “Cine este Iisus cel Real?”! Traducere din limba engleză a articolului “Who Is the Real Jesus?”, publicat pe website-ul american Y-Jesus.com, al cărui editor general este Larry Chapman)

 

“CINE ESTE IISUS CEL REAL?” (V) … IISUS A FĂCUT DESPRE SINE AFIRMAȚII PE CARE NICI UN OM OBIȘNUIT NU AR PUTEA SĂ LE FACĂ. A SPUS CĂ EL ESTE UNA CU DUMNEZEU TATĂL. ACEASTA I-A ÎNFURIAT PE LIDERII RELIGIOȘI ÎNCÂT AU ÎNCERCAT SĂ-L OMAOARE. (Haideți să citim a 5 – a din cele 10 pagini în care găsim răspunsuri folositoare la întrebarea “Cine este Iisus cel Real?”! Traducere din limba engleză a articolului “Who Is the Real Jesus?”, publicat pe website-ul american Y-Jesus.com, al cărui editor general este Larry Chapman)

 

“CINE ESTE IISUS CEL REAL?” (IV) … IISUS A ÎMPLINIT APROAPE 300 DIN PROFEȚIILE VECHIULUI TESTAMENT, INCLUSIV CELE REFERITOARE LA DESCENDENȚA SA, LA ORAȘUL DE NAȘTERE ȘI LA MINUNI. EL ESTE MESIA, SAU HRISTOS, CEL CARE TREBUIA SĂ PLĂTEASCĂ PENTRU PĂCATELE OAMENILOR ȘI SĂ FIE O LUMINĂ PENTRU LUME. DESPRE EL AU PREZIS PROFEȚII CU SUTE DE ANI ÎNAINTE DE A SE NAȘTE. PROFETUL ISAIA A PREZIS CĂ MESIA ESTE, DE FAPT, DUMNEZEU ÎN FORMĂ UMANĂ. (Haideți să citim a 4 – a din cele 10 pagini în care găsim răspunsuri folositoare la întrebarea “Cine este Iisus cel Real”! Traducere din limba engleză a articolului “Who Is the Real Jesus?”, publicat pe website-ul american Y-Jesus.com, al cărui editor general este Larry Chapman)

 

“CINE ESTE IISUS CEL REAL?” (III) ... ÎN NUMAI TREI ANI DE SLUJIRE ACTIVĂ, IISUS A SCHIMBAT LUMEA ÎN BINE PENTRU URMĂTOARELE 20 DE SECOLE. DREPTURILE OMULUI AU FOST ÎNTEMEIATE PE ÎNVĂȚĂTURA LUI IISUS. SCLAVIA ÎN EUROPA ȘI AMERICA A FOST DESFIINȚATĂ DE CĂTRE ADEPȚII LUI IISUS. UNIVERSITĂȚI IMPORTANTE (CA HARVARD, YALE ȘI OXFORD) AU FOST ÎNTEMEIATE PENTRU A PROCLAMA ÎNVĂȚĂTURA LUI IISUS. CUVINTELE LUI IISUS AU INSPIRAT NENUMĂRATE ORGANIZAȚII DE BINEFACERE ȘI SPITALE. (Haideți să citim a 3 – a din cele 10 pagini în care găsim răspunsuri folositoare la întrebarea “Cine este Iisus cel Real”! Traducere din limba engleză a articolului “Who Is the Real Jesus?”, publicat pe website-ul american Y-Jesus.com, al cărui editor general este Larry Chapman)

 

“CINE ESTE IISUS CEL REAL?” (II) ... DINTRE TOȚI OAMENII MARI AI LUMII, IISUS A FOST ȘI ESTE CONSIDERAT EXEMPLUL SUPREM DE PERFECȚIUNE MORALĂ, ATÂT ÎN CARACTERUL SĂU CÂT ȘI ÎN ÎNVĂȚĂTURA SA. (Haideți să citim a 2 – a din cele 10 pagini în care găsim răspunsuri folositoare la întrebarea “Cine este Iisus cel Real”! Traducere din limba engleză a articolului “Who Is the Real Jesus?”, publicat pe website-ul american Y-Jesus.com, al cărui editor general este Larry Chapman)

 

“CINE ESTE IISUS CEL REAL?” (I) ... ÎN URMĂ CU 2.000 DE ANI A PUS PICIORUL PE PLANETA NOASTRĂ UN OM CARE A PRETINS CĂ ESTE DINTR-UN LOC DE DINCOLO DE SPAȚIU ȘI TIMP. VIAȚA ȘI CUVINTELE LUI AU SCHIMBAT LUMEA NOASTRĂ. DOUĂ MILIARDE DE OAMENI ASTĂZI PRETIND CĂ SUNT ADEPȚII LUI, DAR MULȚI SE ÎNTREABĂ ÎNCĂ “CINE ESTE IISUS HRISTOS CEL REAL?” A FOST IISUS O PERSOANĂ REALĂ? (Haideți să citim prima din cele 10 pagini în care găsim răspunsuri folositoare la întrebarea “Cine este Iisus cel Real”! Traducere din limba engleză a articolului “Who Is the Real Jesus?”, publicat pe website-ul american Y-Jesus.com, al cărui editor general este Larry Chapman)

 

STRĂMOȘII DUPĂ TRUP AI DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS FAC PARTE DIN POPORUL EVREU, ISRAELIAN. NE AMINTIM DE EI ȘI ASTĂZI, CU DOUĂ DUMINICI ÎNAINTE DE SĂRBĂTOAREA NAȘTERII LUI. PILDA DESPRE CINA CEA MARE, ADICĂ DESPRE ÎMPĂRĂȚIA LUI DUMNEZEU, LA CARE AU FOST INVITAȚI EVREII, O AUZIM CITITĂ ASTĂZI, LA SFÂNTA LITURGHIE. NE SURPRINDE FAPTUL CĂ CEI MAI MULȚI EVREI, DEȘI EDUCAȚI MII DE ANI DE DUMNEZEU, AU REFUZAT ȘI REFUZĂ PÂNĂ ÎN ZIUA DE AZI SĂ PARTICIPE LA ÎMPĂRĂȚIA LUI DUMNEZEU, EI PREFERÂND SĂ SE OCUPE EXCLUSIV CU BOGĂȚIA ÎNȘELĂTOARE DIN ACEASTĂ LUME MATERIALĂ, CU GRIJILE ȘI PLĂCERILE ACESTEI VIEȚI TRECĂTOARE. ASTFEL CĂ DUMNEZEU NE CHEAMĂ LA CINA CEA MARE PE TOȚI CEI CARE NU SUNTEM EVREI, DEȘI NOI SUNTEM MAI PUȚIN PREGĂTIȚI ȘI EDUCAȚI PE LINIA ACEASTA. HAIDEȚI, SĂ NU-L REFUZĂM ! (Să ne amintim textul evanghelic care se citește la Sfânta Liturghie în Duminica Sfinților Strămoși după trup ai Domnului nostru Iisus Hristos! Această duminică este în fiecare an cu două duminici înainte de sărbătoarea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.)

 

O RARĂ “STEA DE CRĂCIUN” ESTE VIZIBILĂ PE CER ÎN 21 DECEMBRIE 2020, PRIN CONJUNCȚIA PLANETELOR SATURN ȘI JUPITER, CARE N-AU MAI FOST AȘA DE APROPIATE DIN ANUL 1226. AȘA A ANUNȚAT ASTRONOMUL AMERICAN PATRICK HARTIGAN DE LA UNIVERSITATEA RICE, DIN HOUSTON (TEXAS, SUA). ASTRONOMII PRESUPUN CĂ STEAUA MAGILOR, DESPRE CARE SCRIE EVANGHELISTUL MATEI, ERA FORMATĂ DIN APROPIEREA A TREI PLANETE: SATURN, JUPITER ȘI VENUS. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 1 decembrie 2020)

 

ÎN NIGERIA AU FOST UCIȘI 2.200 DE CREȘTINI ÎN ANUL 2020, DE CĂTRE ISLAMIȘTII RADICALI. DIN ANUL 2009 PÂNĂ ACUM AU FOST UCIȘI 34.400 DE CREȘTINI ÎN NIGERIA. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 17 decembrie 2020). SUNT RĂI ISLAMIȘTII RADICALI! DAR, VAI, ATEII RADICALI SUNT MULT MAI RĂI! ȘTIM CĂ ÎN ROMÂNIA MEDICII ATEI UCID “LEGAL” ÎN FIECARE AN 100.000 DE BEBELUȘI PRIN AVORT, CĂCI SUNT SUSȚINUȚI DE PARLAMENTARII TERORIȘTI ATEI!!! CÂTE MINCIUNI ȘI CRIME, CÂT SATANISM, ÎN DEMOCRAȚIA ATEILOR!!! SĂ NE RUGĂM, ȘI NOI, TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI SĂ-I OPREASCĂ ȘI SĂ-I PEDEPSEASCĂ PE CRMINALI!!!

 

ÎN CONGO (REPUBLICA DEMOCRATĂ) AU FOST UCIȘI 30 DE CREȘTINI ȘI MAI MULTE FEMEI AU FOST VIOLATE, ÎN PERIOADA 20 NOIEMBRIE – 3 DECEMBRIE 2020, DE CĂTRE EXTREMIȘTII ISLAMIȘTI AI FORȚELOR DEMOCRATE ALIATE, CARE DIN 2017 PÂNĂ ACUM AU UCIS APROAPE 4.000 DE OAMENI. FORȚELE DEMOCRATE ALIATE SE ALINIAZĂ CU GRUPUL TERORIST STATUL ISLAMIC. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 9 decembrie 2020). CĂROR ROMÂNI LE PASĂ DE AȘA CEVA, CÂND ÎN ROMÂNIA MEDICII ATEI-DERBEDEI-SATANIȘTI-ANTICRIȘTI UCID “LEGAL”, ÎN FIECARE AN, 100 DE MII DE BEBELUȘI PRIN AVORT, CĂCI PARLAMENTUL DEMOCRAT TERORIST AL ROMÂNIEI ÎI SUSȚINE DE 30 DE ANI!!! RĂI SUNT ISLAMIȘTII TERORIȘTI! DAR MULT MAI RĂI SUNT ATEII TERORIȘTI!!! SĂ NE RUGĂM ȘI SĂ LUCRĂM, ȘI NOI, CA DUMNEZEU SĂ-I OPREASCĂ PE TERORIȘTII CRIMINALI!

  

Recensământul roman, Era creştină, Steaua Betleemului

 

Despre Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos

 

CE ȘTIM DESPRE ETIMOLOGIA CUVÂNTULUI CRĂCIUN ÎN LIMBA ROMÂNĂ?

 

 

 IISUS PRIVIT AZI CA PERSOANĂ ISTORICĂ

 

IISUS A FOST CEEA CE EL A PRETINS CĂ ESTE, ADICĂ, IISUS A FOST DUMNEZEU. ACESTA ESTE REZULTATUL INVESTIGAȚIEI FĂCUTE RECENT DE DOI PSIHIATRI, UNUL SPANIOL, CELĂLALT ENGLEZ, CARE NU AU PUTUT RĂMÂNE TĂCUȚI CÂND UNII ATEI DIN ZILELE NOASTRE AU SPUS CĂ IISUS A FOST BOLNAV MENTAL ÎN MOD GRAV. REZULTATELE INVESTIGAȚIEI AU FOST PUBLICATE ÎN CARTEA „MAD OR GOD? JESUS: THE HEALTHIEST MIND OF ALL”(articol în engleză din 17 iulie 2018; scurtă anunțare a știrii)

 

SUTE DE CREȘTINI ARABI AU PROTESTAT ENERGIC VINERI, 11 IANUARIE 2019, INTRÂND ÎN CONFLICT VIOLENT CU POLIȚIA ISRAELIANĂ ȘI CERÂND ÎNLĂTURAREA EXPONATELOR DE „ARTĂ” PRIN CARE SUNT BATJOCORIȚI MÂNTUITORUL NOSTRU IISUS  HRISTOS ȘI SFÂNTA FECIOARĂ MARIA, LA EXPOZIȚIA DE LA MUZEUL DE ARTĂ CONTEMPORANĂ DIN HAIFA, ISRAEL. (articole în engleză din 14 ianuarie 2019: scurtă anunțare a știrii)

 

SCULPTURA “MC IISUS”, OFENSATOARE LA ADRESA CREȘTINILOR, VA FI ÎNLĂTURATĂ CÂT DE CURÂND POSIBIL DIN EXPOZIȚIA CARE ARE LOC LA MUZEUL DE ARTĂ DIN ORAȘUL ISRAELIAN HAIFA, DUPĂ PROTESTELE VIOLENTE DIN PARTEA A SUTE DE CREȘTINI ARABI VINEREA TRECUTĂ, 11 IANUARIE 2019. AȘA A PROMIS PRIMĂRIȚA DIN HAIFA JOI, 17 IANUARIE 2019. (articole în engleză din 17 și 18 ianuarie 2019; scurtă anunțare a știrii)

 

„JESUS CHRIST SUPERSTAR” PRODUCȚIE LOCALĂ, LA ATENA, DIN 9 FEBRUARIE 2018. (Iisus este prezentat ca fiind un hippie păcătos, nesigur, narcisist, și ca și când a avut o relație cu Maria Magdalena.) MITROPOLIȚII GRECI SERAFIM DE PIREU ȘI SERAFIM DE CYTHIRA AU CERUT ÎN JUSTIȚIE OPRIREA SPECTACOLULUI. „JESUS CHRIST SUPERSTAR” A APĂRUT PRIMA DATĂ ÎN 1971 ÎN NEW YORK, IAR EVANGHELISTUL BILLY GRAHAM L-A PREDICAT ATUNCI CU FORȚĂ ȘI EFECT PE IISUS CA FIIND DUMNEZEU ȘI OM (Billy Graham va fi înmormântat pe data de 2 martie 2018; El L-a predicat pe Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, chiar și în România comunistă, în anul 1985, inclusiv în Catedrala Ortodoxă din Sibiu)

 

PETIȚIE CONTRA DIFUZĂRII FILMULUI ÎN CARE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ESTE PREZENTAT CA FIIND HOMOSEXUAL, APOSTOLII SUNT PREZENTAȚI CA FIIND ALCOOLICI ȘI INDISCIPLINAȚI, SFÂNTA FECIOARĂ ESTE PREZENTATĂ CA AVÂND RELAȚII SEXUALE CU DUMNEZEU. PETIȚIA A PORNIT DE LA ORGANIZAȚIA SPANIOLĂ „CITIZEN GO”, CARE APĂRĂ CAUZE CREȘTINE, ȘI ESTE ADRESATĂ REȚELEI AMERICANE DE SERVICII MEDIA „NETFLIX” CARE DIFUZEAZĂ ACUM FILMUL RESPECTIV. (am primit pe e-mail petiția în franceză, azi, 24 decembrie 2019 și am semnat-o; erau 1.202.388 de semnături; deocamdată se urmărește obținerea a 2.000.000 de semnături; după informațiile mele, din alte surse, în Brazilia, unde se difuzează acest film din 3 decembrie 2019, s-a pus în circulație o petiție prin care se cerea conducerii Netflix să înceteze difuzarea filmului respectiv, iar în 17 decembrie 2019 erau deja aproape două milioane de semnături; oricum, este de folos să semnăm și noi, creștinii din Europa, căci valorile creștine sunt atacate și aici programatic și consecvent.)

 

SĂ CEREM ÎN RUGĂCIUNI BUCURIA DE A-L AVEA PE IISUS, BUCURIA DE A-L URMA PE IISUS, BUCURIA DE A ÎNȚELEGE ÎMPĂRĂȚIA LUI DUMNEZEU! DUMNEZEU ESTE LUMINĂ CURATĂ, STRĂLUCIRE A ADEVĂRULUI ȘI A IUBIRII. ÎNGERII CARE ÎL ÎNCONJOARĂ TRANSMIT ÎN PRIMUL RÂND PUR ȘI SIMPLU BUCURIA DATORITĂ PERCEPERII GLORIEI LUI DUMNEZEU. DE ACEASTĂ BUCURIE VREM SĂ NE LĂSĂM ATINȘI. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna decembrie, anul 2020, editat de Oastea Domnului. Și din fila de calendar creștin greco-catolic pe luna decembrie 2020.)

 

PRIN CARTEA BIBLICĂ “APOCALIPSA” SUNTEM INVITAȚI LA FERICIREA PE CARE DUMNEZEU NE-O OFERĂ PRIN IISUS, DEȘI URMEAZĂ CATASTROFE ÎNFRICOȘĂTOARE. ... APOCALIPSA (6): FERICIȚI? ... HAIDEȚI SĂ ÎNȚELEGEM CU FOLOS CARTEA BIBLICĂ APOCALIPSA, ÎN ȘASE EPISOADE SCURTE, PROGRAMATE PENTRU ȘASE ZILE! ASTĂZI ESTE EPISODUL AL ȘASELEA. (Din fila calendarului creștin german LEBEN IST MEHR, din data de 28 noiembrie 2020)

 

ÎNCERCAREA DE INCENDIERE ÎN IERUSALIMUL DE EST A BISERICII DIN GHETSIMANI, VINERI 4 DECEMBRIE 2020, DE CĂTRE UN EVREU RADICAL, ESTE O CRIMĂ RASISTĂ INSPIRATĂ DIN IDEOLOGIA EXTREMĂ ISRAELIANĂ CARE CAUTĂ SĂ-I SCOATĂ PE CREȘTINI AFARĂ DIN ȚARA SFÂNTĂ. PATRIARHUL ORTODOX TEOFILOS AL III-LEA A FĂCUT APEL LA COMUNITATEA INTERNAȚIONALĂ PENTRU CA ACEASTA SĂ PROTEJEZE SANCTUARELE CREȘTINE ȘI SĂ OCROTEASCĂ PREZENȚA CREȘTINĂ AUTOHTONĂ ÎN ȚARA SFÂNTĂ. (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 5 și 6 decembrie 2020; și în română din 4 decembrie 2020) NE AMINTIM CĂ ISRAELUL NU VREA CA EVREILOR SĂ LI SE PREDICE DESPRE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ȘI CĂ ÎN VARĂ A INTERZIS TRANSMISIUNILE CREȘTINE ÎN LIMBA EBRAICĂ.

 

BIDEN “SCUIPĂ PE FAȚA LUI HRISTOS”, IAR EPISCOPII CATOLICI L-AU FELICITAT PE BIDEN CARE ESTE PRO AVORT. “EPISCOPII CATOLICI AU GREȘIT, IAR EU ÎN CALITATE DE CATOLIC SUNT DEZAMĂGIT DE EI.” AȘA A DECLARAT JUDIE BROWN, PREȘEDINTELE LIGII AMERICANE PENTRU VIAȚĂ, CARE ÎMPREUNĂ CU ALȚI LIDERI DIN ACEASTĂ LIGĂ I-AU MUSTRAT PE EPISCOPII CATOLICI AMERICANI CARE L-AU FELICITAT PE BIDEN PENTRU PRESUPUSA CÂȘTIGARE A ALEGERILOR PREZIDENȚIALE. (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 20 noiembrie 2020 etc). NE AMINTIM CĂ PREȘEDINTELE ÎN FUNCȚIE, DONALD TRUMP, CARE ESTE PRO VIAȚĂ, ANTI AVORT, NU ȘI-A RECUNOSCUT ÎNFRÂNGEREA LA ALEGERILE CARE AU AVUT LOC ÎN 3 NOIEMBRIE 2020, EL ȘI REPREZENTAȚII CAMPANIEI LUI CONSIDERÂND CĂ AU FOST COMISE FRAUDE ELECTORALE. ÎN 11 NOIEMBRIE, SECRETARUL DE STAT AL SUA, MIKE POMPEO, A SPUS CĂ VA FI O TRANZIȚIE LINĂ SPRE AL DOILEA MANDAT AL LUI TRUMP. TOTUȘI, REZULTATELE FINALE VOR FI ÎN 14 DECEMBRIE, DUPĂ VOTUL PE CARE ÎL VOR DA ELECTORII.

 

ÎN NIGERIA AU FOST UCIȘI 2.200 DE CREȘTINI ÎN ANUL 2020, DE CĂTRE ISLAMIȘTII RADICALI. DIN ANUL 2009 PÂNĂ ACUM AU FOST UCIȘI 34.400 DE CREȘTINI ÎN NIGERIA. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 17 decembrie 2020). SUNT RĂI ISLAMIȘTII RADICALI! DAR, VAI, ATEII RADICALI SUNT MULT MAI RĂI! ȘTIM CĂ ÎN ROMÂNIA MEDICII ATEI UCID “LEGAL” ÎN FIECARE AN 100.000 DE BEBELUȘI PRIN AVORT, CĂCI SUNT SUSȚINUȚI DE PARLAMENTARII TERORIȘTI ATEI!!! CÂTE MINCIUNI ȘI CRIME, CÂT SATANISM, ÎN DEMOCRAȚIA ATEILOR!!! SĂ NE RUGĂM, ȘI NOI, TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI SĂ-I OPREASCĂ ȘI SĂ-I PEDEPSEASCĂ PE CRMINALI!!!

 

ISRAELUL NU VREA CA EVREILOR SĂ LI SE PREDICE DESPRE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ȘI PRIN URMARE A ORDONAT OPRIREA TRANSMISIUNILOR ÎN LIMBA EBRAICĂ PE NOUL CANAL AMERICAN DE TELEVIZIUNE “SHELANU” CARE AVEA EMISIUNI CU EVREI MESIANICI NĂSCUȚI ÎN ISRAEL ȘI CARE ÎN APRILIE A OBȚINUT O LICENȚĂ PE ȘAPTE ANI. CANALUL “SHELANU” APARȚINE DE REȚEAUA DE TELEVIZIUNE “GOD TV” A CREȘTINILOR EVANGHELICI CARE SUNT PRINTRE CEI MAI PUTERNICI SUSȚINĂTORI AI STATULUI ISRAEL, IAR ACUM SUNT ACUZAȚI DE ISRAEL CĂ AU MINȚIT CÂND AU OBȚINUT LICENȚA. CREȘTINII EVANGHELICI NEAGĂ FAPTUL CĂ AU MINȚIT ȘI CONSIDERĂ CĂ ESTE VORBA DE PRESIUNI POLITICE ISRAELIENE. (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 1 iulie 2020 etc). NE AMINTIM CĂ CEI MAI MULȚI EVREI SUNT ATEI SAU NEAFILIAȚI RELIGIOS. EVREII RELIGIOȘI SUNT CAM 30% DIN POPULAȚIA ISRAELULUI, DAR ACEȘTIA NU CRED CĂ DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ESTE MESIA, FIUL LUI DUMNEZEU. EVREII CARE CRED CĂ DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ESTE MESIA, FIUL LUI DUMNEZEU, SE NUMESC EVREI MESIANICI ȘI SUNT PUȚINI, CAM 350.000 LA NIVEL MONDIAL.

 

VACCINURILE AR TREBUI SĂ FIE NUMAI PENTRU CINE LE VREA ȘI AR TREBUI SĂ FIE FĂCUTE FĂRĂ FOLOSIREA ȚESUTULUI EMBRIONAR UMAN. SĂ FIE AMENDAȚI OFICIALII CARE FAC PRESIUNI ASUPRA PĂRINȚILOR CA SĂ-ȘI VACCINEZE COPIII. AȘA A PROPUS PREȘEDINTELE COMISIEI PENTRU PROBLEME DE FAMILIE ȘI PENTRU PROTECȚIA MATERNITĂȚII ȘI COPILĂRIEI, COMISIE A PATRIARHIEI ORTODOXE RUSE, CARE A PREZENTAT ÎN 19 OCTOMBRIE 2020 UN RAPORT DUMEI DE STAT, LA MASA ROTUNDĂ CU PRIVIRE LA LEGISLAȚIA PROSPECTIVĂ REFERITOARE LA IMUNIZĂRI. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 20 octombrie 2020). NE AMINTIM CĂ ÎN AUGUST 2020 ÎMPOTRIVA OBLIGATIVITĂȚII VACCINURILOR DIN FETUȘI AVORTAȚI S-AU PRONUNȚAT ÎNTR-O SCRISOARE CĂTRE PREMIERUL AUSTRALIEI TREI ARHIEPISCOPI DIN AUSTRALIA. ... ÎNTR-ADEVĂR, ESTE DIABOLIC SĂ UCIZI COPII PENTRU A BENEFICIA ÎN VREUN FEL DE SĂNĂTATE PRIN CELULELE LUATE DE LA EI!!!

 

ANTIHRISTUL VREA SĂ ÎI FORȚEZE PE OAMENI SĂ FIE PECETLUIȚI CU CIPUL ANTIHRISTIC 666, CARE VA FI INTRODUS ÎN CORPUL OAMENILOR SUB PRETEXTUL UNUI VACCIN CONTRA CORONAVIRUSULUI, APOI CIPUL VA FI CONECTAT LA SISTEMUL ELECTRONIC „5 G”, PRIN CARE MINȚILE ȘI DORINȚELE OAMENILOR VOR FI GHIDATE, DUPĂ PLANUL GUVERNULUI MONDIAL AL ATEILOR ȘI MAGICIENILOR. AȘA A DECLARAT ÎN 25 IUNIE 2020 FOSTUL MITROPOLIT ORTODOX GREC AMBROZIE DE KALAVRYTA. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 27 iunie 2020)

 

ÎN SUA DEMOLAREA STATUILOR DEDICATE DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS A FOST CERUTĂ RECENT DE UN ACTIVIST PENTRU JUSTIȚIE SOCIALĂ APARȚINÂND DE PARTIDUL DEMOCRAT, PE MOTIV CĂ ELE AU FOST CREATE DE EUROPENI ALBI CA UNELTE DE OPRIMARE PRIN CREDINȚĂ, BAZATE PE MINCIUNĂ, AVÂND ÎN VEDERE CĂ IISUS NU A FOST ALB, ȘI PE MOTIV CĂ ELE SUNT O FORMĂ GROSOLANĂ A PROPAGANDEI RASISTE ALBE. ACTIVISTUL, CU NUMELE DE SHAUN KING, A CERUT CA ȘI PICTURILE MURALE ȘI VITRALIILE CU IISUS ALB SĂ FIE DESFIINȚATE. ACESTE PRETENȚII ALE LUI SHAUN KING VIN ÎN URMA UCIDERII AFRO-AMERICANULUI GEORGE FLOYD ÎN 25 MAI 2020 ȘI A VALURILOR DE PROTESTE ÎN CARE AU FOST VANDALIZATE ȘI DEMOLATE STATUI CARE REPREZINTĂ ISTORIA SUA, INCLUSIV STATUIA PRIMULUI PREȘEDINTE GEORGE WASHINGTON. COMUNITATEA CREȘTINĂ DIN SUA I-A RĂSPUNS LUI SHAUN KING. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 23 iunie 2020). OBSERVĂM CUM ATACURILE DE DOUĂ MII DE ANI LA ADRESA MÂNTUITORULUI SE ȚIN LANȚ, ÎNSĂ STRĂLUCIREA LUI NU POATE FI NIMICITĂ, DUPĂ CUM SPUNEA CEL MAI MARE CRISTOLOG ROMÂN STERIE DIAMANDI.

 

Despre influența bună a lui Iisus în istoria lumii, desființarea sclaviei: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? I ( Traducere din articolul lui Noel Hornor, vezi info. la note )






Despre schimbarea în bine a atitudinii față de femei și copii: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? II ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )


Despre schimbarea în bine a atitudinii față de bolnavi, și despre dezvoltarea educației, și despre stilul de viață caritabilă, precum și despre efectele generale ale învățăturii creștine: 
Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )





PREZENȚA LUI IISUS ESTE DORITĂ ÎN CONTINUARE, ACUM ÎN 2019, ÎN ORAȘUL VLADIVOSTOK (RUSIA), EXPRIMATĂ ÎN CURÂND  PRINTR-O STATUIE A LUI IISUS, CU ÎNĂLȚIMEA DE 220 DE PICIOARE (APROX. 67 METRI), PE DEALUL CRUCII, UNDE ÎN 1972 SOVIETICII ATEI PLĂNUISERĂ SĂ RIDICE O STATUIE LUI LENIN. NE AMINTIM CĂ ÎN 2015 SE ANUNȚASE CĂ ÎN VLADIVOSTOK SE VA RIDICA CEA MAI ÎNALTĂ STATUIE A LUI IISUS DIN LUME, CU ÎNĂLȚIMEA DE 80 DE METRI, PROIECTATĂ ÎN 2013, ÎNSĂ OBSERVĂM CĂ BANII NECESARI PENTRU ACEASTA, 15 MILIOANE DOLARI, NU S-AU ADUNAT. (articol în engleză din 7 martie 2019; scurtă anunțare a știrii)

 

PREZENȚA LUI IISUS ESTE DORITĂ PENTRU A ÎMBUNĂTĂȚI VIAȚA ÎN ORAȘUL CIUDAD VICTORIA (STATUL TAMAULIPAS, MEXIC), UNA DIN CELE MAI PERICULOASE ARII DIN MEXIC (CU 83,32 OMUCIDERI LA FIECARE 100.000 DE PERSOANE). CEA MAI ÎNALTĂ STATUIE A LUI IISUS DIN CÂTE EXISTĂ PÂNĂ ACUM S-AR PUTEA SĂ FIE CONSTRUITĂ ÎN ACEST AN, 2019, ÎN CIUDAD VICTORIA, DE CĂTRE ACTORUL MEXICAN, CATOLIC PRACTICANT, EDUARDO VERÁSTEGUI. (articol în engleză din 24 februarie 2019; scurtă anunțare a știrii)

 

De la pastorul Johannes Lebel la președintele Klaus Iohannis (interviu cu o săsoaică, partea I-a și a II-a; partea a II-a am realizat-o în octombrie 2016, însă, fiindcă n-am publicat-o pe blog în octombrie, am introdus-o ulterior aici)





CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ, 2018 – Anul Centenarului Unirii

 

CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ (2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA, PROGRAMUL NAȚIONAL „ROMÂNIA, CITEȘTE!” ) Biblia este cea mai citită carte din lume. Iisus, Învățătorul Suprem, se mai numește și Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu, Cuvânt Care a devenit Om (Ioan 1, 1-14). El este Persoana Divino-Umană Numărul Unu, Unică în Univers. Să-L citim!!!

 


„IISUS ȘI ISPITA A PATRA” ESTE NUMELE EDITORIALULUI DIN 9 DECEMBRIE 2019, DIN ZIARUL FRANCEZ „LE FIGARO”, APĂRUT DUPĂ PUBLICAREA ÎN 5 DECEMBRIE 2019 A UNUI NUMĂR SPECIAL, DE 172 DE PAGINI, DESPRE PERSOANA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, CU TITLUL „IISUS HRISTOS, ACEST NECUNOSCUT” („JÉSUS-CHRIST CET INCONNU”), ÎN REVISTA „LE FIGARO HORS-SÉRIE”. (scurtă anunțare a editorialului)





Poezie în amurg de toamnă





ZIUA COPILULUI, ZIUA CANDORII. COPIII, ADEVĂRAȚII PROFESORI SPRE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. (poezie de preotul Iosif Z)

 

ÎNDEMN EVANGHELIC DE A NE ÎNVIA ȘI ÎNFRUMUSEȚA SUFLETUL (poezie primită ieri, 2 martie 2020, fără titlu, de la preotul Iosif; ieri a început Postul Paștilor; o public fără știrea lui.)

 

VITEZDA (poezie-rugăciune scrisă de colegul meu, profesorul Ioan Motronea, în noaptea de 7 mai 2020; am publicat-o pe blog fără să mai aștept aprobarea lui; vindecarea slăbănogului de la Vitezda ne este amintită în fiecare an de către Biserică la trei săptămâni după Paști, în acest an în duminica următoare, 10 mai 2020)

 

DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ȘI FEMEIA SAMARINEANCĂ LA FÂNTÂNĂ (poezie-meditație, primită de la preotul Iosif, azi 17 mai 2020, când este Duminica Samarinencei; am publicat-o pe blog fără știrea lui)

 


ZIARUL FRANCEZ "LE FIGARO" A PUBLICAT RECENT O EDIŢIE SPECIALĂ DESPRE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS

 

„NIMIC SFÂNT” ÎN „SECURITATE”; CONCURSUL HUMANITAS ÎN LICEE, ANUL 2019, EDIȚIA A VIII-A, ETAPA A II-A, NE AMINTEȘTE DESPRE ACEASTA. SÂMBĂTĂ, 16 FEBRUARIE 2019, ORA 14, LICEUL TEORETIC „CONSTANTIN NOICA” DIN SIBIU A FOST GAZDA CONCURSULUI ÎNTRE ELEVII ACESTUI LICEU ȘI CEI DE LA COLEGIUL NAȚIONAL „OCTAVIAN GOGA” DIN SIBIU, TEMA FIIND „SECURITATEA”. BIBLIOGRAFIE: 1) „DRAGUL MEU TURNĂTOR”, DE GABRIEL LIICEANU; 2) „VIAȚA MEA CA SPIOANĂ”, DE KATHERINE VERDERY. (scurtă anunțare a știrii și alte conexiuni)

 

IISUS ESTE EDUCATORUL, ÎNVĂȚĂTORUL, PRIN EXCELENȚĂ. ... ZIUA INTERNAȚIONALĂ A EDUCAȚIEI ESTE PE 5 OCTOMBRIE ÎN ROMÂNIA, CA ȘI ÎN MULTE ALTE ȚĂRI, CELEBRAREA ACESTEI ZILE PE 5 OCTOMBRIE FIIND STABILITĂ DIN 1994 DE CĂTRE ORGANIZAȚIA PENTRU EDUCAȚIE, ȘTIINȚĂ ȘI CULTURĂ A NAȚIUNILOR UNITE (UNESCO). PE 5 IUNIE ÎN ROMÂNIA ESTE ZIUA ÎNVĂȚĂTORULUI, ÎN CINSTEA LUI GHEORGHE LAZĂR. DIN 2013 ÎN ROMÂNIA ZIUA EDUCAȚIEI SE SĂRBĂTOREȘTE DISTINCT DE ZIUA ÎNVĂȚĂTORULUI, CONFORM UNEI DECIZII LUATE DE MINISTRUL EDUCAȚIEI NAȚIONALE REMUS PRICOPIE ȘI DE CEI DOI LIDERI AI SINDICATELOR DIN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR, SIMION HĂNCESCU ȘI MARIUS NISTOR. AZI, 5 OCTOMBRIE 2020, ZIUA EDUCAȚIEI ÎN ROMÂNIA ESTE ZI NELUCRĂTOARE PENTRU TOT PERSONALUL DIN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR, CA O RECOMPENSARE A FAPTULUI CĂ GUVERNUL NU A VENIT NICIODATĂ CU O RECUNOAȘTERE FINANCIARĂ SAU MATERIALĂ PENTRU A CELEBRA ACEASTĂ ZI, DUPĂ CUM A EXPLICAT MARIUS NISTOR. (Dar Iisus, Educatorul Prin Excelență, lucrează în permanență. Să-L observăm la lucru în două situații!)

 



CERERE CĂTRE DIRECŢIUNEA LICEULUI TEHNOLOGIC "JOHANNES LEBEL" DIN TĂLMACIU, REFERITOARE LA ZIUA EDUCAŢIEI ŞI LA DATORIA DE A SCOATE MATERIA RELIGIE DIN SITUAŢIA DE DISCRIMINARE

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre “TRAGEDIA LUI IUDA”, articol scris de Nicolae Steinhardt (+1989), se cuvine să ne amintim și azi, în MIERCUREA MARE, zi în care ne amintim că Iuda L-a vândut pe Domnul nostru Iisus Hristos, făcând târgul cu marii preoți evrei, care i-au dat 30 de arginți pentru serviciul pe care urma să li-l facă. ... DE ASEMENEA, despre “NU-I SINGUR IUDA VINOVAT”, poezie scrisă de Costache Ioanid (+1987), se cuvine să ne amintim azi, în MIERCUREA MARE. https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/761652612777387 Din această poezie avem de învățat că trebuie să conștientizăm faptul că și noi, prin păcatele noastre, suntem vinovați de Moartea Domnului nostru Iisus Hristos. După ce conștientizăm aceasta, se cuvine să recunoaștem, să mărturisim și să Îi cerem iertare Mântuitorului lumii. Din “TRAGEDIA LUI IUDA” înțelegem că nu se cuvine să acceptăm punctul de vedere al celor care încearcă să-l dezvinovățească pe Iuda. Aceștia greșesc când spun că dacă Iuda nu L-ar fi vândut pe Iisus, atunci planul divin nu s-ar fi putut realiza și mântuirea nu ar fi avut loc. Eroarea lor este totală, căci pentru a realiza mântuirea lumii Dumnezeu nu depindea exclusiv de Iuda. ... Se cuvine să considerăm, într-adevăr, că IUDA ESTE VINOVAT DE VINDEREA LUI IISUS și, de asemenea, IUDA ESTE VINOVAT PENTRU CĂ NU ȘI-A CERUT IERTARE DE LA IISUS. ... ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, ajută-ne să ne înțelepțim prin lecțiile pe care ni le dai în aceste zile, ajută-ne să câștigăm virtuțile pe care Tu le aștepți de la noi, ca să lucrăm cu ele spre slava Veșnicului nostru Tată Ceresc Atotsfânt și Atotputernic, în fiecare moment, în vecii vecilor! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos!

Pr. prof. Ion Ciungu       Iuda primește banii de la marii preoți evrei. https://www.facebook.com/photo?fbid=2932416543565503&se...