marți, 1 decembrie 2020

SĂ CEREM ÎN RUGĂCIUNI BUCURIA DE A-L AVEA PE IISUS, BUCURIA DE A-L URMA PE IISUS, BUCURIA DE A ÎNȚELEGE ÎMPĂRĂȚIA LUI DUMNEZEU! DUMNEZEU ESTE LUMINĂ CURATĂ, STRĂLUCIRE A ADEVĂRULUI ȘI A IUBIRII. ÎNGERII CARE ÎL ÎNCONJOARĂ TRANSMIT ÎN PRIMUL RÂND PUR ȘI SIMPLU BUCURIA DATORITĂ PERCEPERII GLORIEI LUI DUMNEZEU. DE ACEASTĂ BUCURIE VREM SĂ NE LĂSĂM ATINȘI. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna decembrie, anul 2020, editat de Oastea Domnului. Și din fila de calendar creștin greco-catolic pe luna decembrie 2020.)

 

Pr. prof. Ion Ciungu






“Şi Cuvântul S-a făcut trup şi S-a sălăşluit între noi şi am văzut slava Lui, slavă ca a Unuia-Născut din Tatăl, plin de har şi de adevăr.” (Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 1, versetul 14) https://www.bibliaortodoxa.ro/noul-testament/35/Ioan

Iisus, Mântuitorul lumii, ne spune astfel: “Eu pentru aceasta M-am născut şi am venit în lume, ca să mărturisesc despre adevăr. Oricine este din adevăr ascultă glasul Meu.” (Ioan 18, 37)  https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=18

............................................

Recensământul roman, Era creştină, Steaua Betleemului

Despre Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos

CE ȘTIM DESPRE ETIMOLOGIA CUVÂNTULUI CRĂCIUN ÎN LIMBA ROMÂNĂ?

......

 

DĂ-MI, DOAMNE, BUCURIA

 

Dă-mi, Doamne, bucuria păstorilor veghind

când îngerii le cântă osana strălucind!

Dă-mi, Doamne, bucuria ce-au magii depărtați

când află pe Mesia și-I cântă-ngenuncheați!

 

Dă-mi, Doamne, bucuria de a vedea mereu

tot Cerul și pământul slăvind pe Dumnezeu!

Dă-mi bucuria stelei ce magii a condus

prin toate, până unde aflară pe Iisus!

Dă-mi bucuria ieslei ce-ntinsă a ținut

un loc pentru odihna Cerescului Născut!

 

Dar bucuria Maicii că-L are pe Iisus

Te rog să mi-o dai, Doamne, ca toate mai presus!

Că asta-i bucuria de a vedea cum vin

Tot Cerul și pământul și Fiului se-nchin`…

 

 (din volumul Cântări Nemuritoare, de Traian Dorz)

 

Traian Dorz (1914-1989), poet creștin, misionar creștin, deținut politic, închis pentru credință peste 17 ani.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Traian_Dorz

……………………………………………………………………………………………


Ar trebui să urmăm Mântuitorului toată calea Sa pământească, măcar tot așa de zornic pe cât ne zoresc foamea și setea după cele pieritoare.

Iisus S-a țesut pe Sine în firea cea omenească, de aceea El se impune tuturor oamenilor și tuturor veacurilor, cu atât mai mult cu cât ar vrea unii să scape de El.

Dacă nu puteți înțelege Împărăția lui Dumnezeu, cel puțin primiți-o ca un copil în care nu se întâmplă nici o răvășire dialectică.

 

Preotul călugăr ortodox Arsenie Boca (1910-1989), pictor, teolog și duhovnic vestit, propus pentru a fi declarat sfânt.

https://www.oradesibiu.ro/2019/09/06/exclusiv-totul-despre-canonizarea-parintelui-arsenie-boca/

https://ro.wikipedia.org/wiki/Arsenie_Boca

http://adevarul.ro/cultura/spiritualitate/arsenie-boca-omul-iisus-adus-lumanare-aprinsa-prin-furtuna-1_5181337e053c7dd83f651baa/index.html

…………………………………………………………………


Mai există un al doilea cuvânt în relatarea de Crăciun asupra căruia aș vrea să reflectez împreună cu voi : Imnul de laudă pe care îngerii îl intonează după mesajul cu privire la Mântuitorul nou-născut : Mărire în înaltul cerurilor lui Dumnezeu și pe pământ pace oamenilor pe care El îi iubește.” Dumnezeu este glorios. Dumnezeu este lumină curată, strălucire a adevărului și a iubirii. El este bun. Este adevăratul bine, Binele prin excelență. Îngerii care Îl înconjoară transmit în primul rând pur și simplu bucuria datorită perceperii gloriei lui Dumnezeu. Cântarea lor este o iradiere a bucuriei care îi umple. În cuvintele lor auzim, să spunem așa, ceva din sunetele melodioase din cer. Acolo nu este subînțeleasă nici o întrebare cu privire la scop, există pur și simplu realitatea de a fi plini de fericirea care provine din perceperea strălucirii curate a adevărului și a iubirii lui Dumnezeu. De această bucurie vrem să ne lăsăm atinși: Există adevărul. Există bunătatea curată. Există lumina curată. Dumnezeu este bun și El este puterea supremă mai presus de toate puterile. De acest fapt ar trebui pur și simplu să ne bucurăm în această noapte, împreună cu îngerii și cu păstorii.

(Din predica Papei Benedict al XVI –lea la Nașterea Domnului, 2012)


Papa emerit Benedict XVI s-a retras din funcție în 2013, după aproape 8 ani de pontificat (aprilie 2005 – februarie 2013). A împlinit 92 de ani în 16 aprilie 2019. Papa Francisc, în funcție din 2013, având vârsta de 82 de ani, i-a făcut o vizită lui Benedict XVI, în 2019, la începutul Săptămânii Patimilor, pentru a-i adresa urări de Paști și de ziua de naștere. …La șapte ani după demisia sa surprinzătoare, Benedict  XVI – slăbit de vârstă dar încă ager din punct de vedere intelectual – pare incapabil să rămână în umbra succesorului său argentinian Francisc, creând aparența a « doi papi » în dezacord.” https://www.bangkokpost.com/world/1855159/7-years-after-stepping-down-benedict-fuels-2-popes-headache

………………………………….

 

Oastea Domnului este „Aflarea și vestirea lui Iisus Hristos cel răstignit”.

 

 

Preot Iosif Trifa (1888-1938), întemeietor, în anul 1923, al OASTEI DOMNULUI, mișcare de înviorare a credinței creștine, de combatere a înjurăturilor, a alcoolismului și a fumatului.

 

Multe necazuri a avut acest om al lui Dumnezeu! Trei copii și soția i-au murit. A rămas cu un singur copil (Titus Gheorghe, rămas orfan de mamă de la trei ani). Dacă în anul 1935 preotul Iosif Trifa a fost caterisit de mitropolitul ortodox Nicolae Bălan, lucrarea Oastei Domnului a fost binecuvântată, în anul 1936, de cardinalul greco-catolic Iuliu Hossu. Biserica Ortodoxă Română a anulat în anul 1990 caterisirea din 1935.

https://www.youtube.com/watch?v=8eMERg0KblA

 https://ro.wikipedia.org/wiki/Oastea_Domnului

https://ro.wikipedia.org/wiki/Iosif_Trifa

https://oasteadomnului.ro/

………………………………………………………………………………………………………………….

Mult iubit și frumos slăvit să fie Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Christos, prin Duhul Curat, prin Spiritul Sfânt al Adevărului Mângâietor, în fiecare moment, și de noi, în vecii vecilor!

 

Maica Preacurata, Pururea Fecioara Maria, și Toți Sfinții, Prietenii lui Dumnezeu, să fie binecuvântați, și de noi, în fiecare moment, în vecii vecilor!

.............................................................................................................

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem și următoarele articole:


BOGĂȚIA NE POATE DESPĂRȚI DE DUMNEZEU, DACĂ ESTE FOLOSITĂ CU EGOISM, FĂRĂ A-I AJUTA PE CEI SĂRACI. MÂNTUIREA SE LUCREAZĂ NUMAI PE RUINELE EGOISMULUI. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna noiembrie, anul 2020, editat de Oastea Domnului)


IISUS ESTE PRIMUL MARTOR REAL PENTRU DUMNEZEU ÎMPOTRIVA DIAVOLULUI. NUMAI SUPUNEREA NOASTRĂ FAȚĂ DE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ȘI NUMAI DRAGOSTEA NOASTRĂ PENTRU EL NE POT ARĂTA CALEA SPRE ÎNNOIREA BISERICII, CARE A AJUNS SĂ FIE CONSIDERATĂ A FI NUMAI UN APARAT POLITIC. ÎNCERCAREA DE A CREA O ALTĂ BISERICĂ, FĂRĂ DUMNEZEU, ÎN CARE CONCEPTUL DE  MORALITATE CREȘTINĂ A INTRAT ÎN DISOLUȚIE, A EȘUAT. CRIZA ABUZURILOR SEXUALE DIN PARTEA PREOȚILOR CATOLICI NU POATE FI ÎNȚELEASĂ DEPLIN FĂRĂ A OBSERVA COLAPSUL STANDARDELOR NORMATIVE CU PRIVIRE LA SEXUALITATE, SUSȚINUT PE LINIE GUVERNAMENTALĂ ÎN GERMANIA ȘI AUSTRIA, ÎN PERIOADA ANILOR 1960-1980 ; ȘI FĂRĂ A OBSERVA COLAPSUL TEOLOGIEI MORALE CATOLICE, CARE ELIMINASE LA UN MOMENT DAT CATEGORIILE DE BINE ABSOLUT ȘI RĂU ABSOLUT ; ȘI FĂRĂ A OBSERVA RESPINGEREA TRADIȚIEI BISERICII DE CĂTRE UNII EPISCOPI CATOLICI DUPĂ CONCILIUL VATICAN II (1962-1965).  (Din eseul Papei emerit Benedict XVI, „Biserica și scandalul abuzului sexual”, din data de 10 aprilie 2019; scurtă anunțare a știrii)  

 

SĂ FIM CREȘTINI PRUDENȚI PENTRU A PUTEA EVITA CURSELE, VRĂJILE ȘI LAȚURILE CARE NE VIN DE LA DIAVOLUL ȘI DE LA PROPRIA NOASTRĂ NATURĂ UMANĂ! SĂ FIM DISPUȘI SĂ-I IERTĂM PE SEMENII NOȘTRI PENTRU A NE ASIGURA ASTFEL IERTAREA DIN PARTEA LUI DUMNEZEU! (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna octombrie, anul 2020, editat de Oastea Domnului)

 

SĂ ÎNVĂȚĂM SĂ ȚINEM ECHILIBRUL ÎNTRE SMERENIE ȘI CURAJ, DUPĂ MODELUL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, CU SCOPUL DE A IEȘI BIRUITORI ȘI A CÂȘTIGA VIAȚA NEPIERITOARE! (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna august, anul 2020, editat de Oastea Domnului)

 

SĂ NE FOLOSIM DARUL UNIC ȘI SCURT AL VIEȚII PENTRU A NE CUMPĂRA RAIUL VEȘNIC, CĂLĂUZIȚI DE MÂNTUITORUL LUMII IISUS HRISTOS CARE NE POATE AJUTA SĂ BIRUIM GREUTĂȚILE CARE APAR ȘI SĂ AVEM O MUNCĂ RODNICĂ, SĂ AVEM LIBERTATEA ADEVĂRATĂ ȘI LUMINA ADEVĂRATĂ, DEZLEGÂNDU-NE DE FUNIILE PĂCATELOR, PRIN MĂRTURISIREA ÎN TAINA POCĂINȚEI A GÂNDURILOR PĂTIMAȘE. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna iulie, anul 2020, editat de Oastea Domnului)

 

 

FIECARE E ÎNZESTRAT ȘI TRIMIS SĂ ÎMPLINEASCĂ UN ROST AL LUI DUMNEZEU ÎNTRE OAMENI, PRIN NAȘTEREA DIN DUHUL SFÂNT, DIN DRAGOSTEA DUMNEZEIASCĂ. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna Iunie, anul 2020, editat de Oastea Domnului)

 

PLÂNSUL IZVORÂT DIN CONȘTIENTIZAREA ALEGERILOR GREȘITE FĂCUTE ÎN VIAȚĂ, CÂND NU L-AM URMAT PE IISUS, CI L-AM VÂNDUT PENTRU BANI, CÂND L-AM LOVIT ȘI L-AM HULIT PE DUMNEZEU, S-AR PUTEA SĂ NE FACĂ SĂ ALEGEM ACUM CALEA JERTFEI, AJUTÂNDU-I PE ALȚII SPRE MÂNTUIRE. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna Aprilie, anul 2020, editat de Oastea Domnului). PRIN ÎMPĂRTĂȘIREA EUHARISTICĂ BISERICA ESTE TOTODATĂ CONSOLIDATĂ ÎN UNITATEA SA DE TRUP AL LUI CRISTOS. (citat din Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea; din fila de calendar creștin greco-catolic pe luna Aprilie 2020)

 

O BINECUVÂNTĂM PE SFÂNTA FECIOARĂ MARIA, MAICA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, PENTRU EXEMPLUL EI DE POSTIRE, DE STĂPÂNIRE DE SINE, DE JERTFIRE DE SINE ȘI DE IUBIRE FAȚĂ DE DUMNEZEU. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna Martie, anul 2020, editat de Oastea Domnului). CRUCEA REVELEAZĂ PLINĂTATEA IUBIRII LUI DUMNEZEU. (Mesajul din anul 2007 dat de Papa Benedict al XVI-lea pentru Postul Mare; din fila de calendar creștin greco-catolic pe luna Martie 2020). POSTUL PAȘTILOR ÎNCEPE LUNI, 2 MARTIE 2020. SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI ESTE PE DATA DE 19 APRILIE 2020, PENTRU CREȘTINII ORTODOCȘI ȘI GRECO-CATOLICI.

 

DISCIPLINA IZVORÂTĂ DIN CREDINȚA CREȘTINĂ MOȘTENITĂ DIRECT DIN FAMILIE, PE LINIA BISERICII STRĂBUNE, NE AJUTĂ SĂ-L CUNOAȘTEM PE DUMNEZEU ȘI SĂ-L CINSTIM, SĂ NE RENAȘTEM LA O VIAȚĂ NOUĂ ȘI NEPRIHĂNITĂ, CU MINTEA TREAZĂ ȘI CU INIMA CURATĂ, ÎN IUBIREA NESCHIMBATĂ A MÂNTUITORULUI, ÎNTR-O PĂRTĂȘIE FRĂȚEASCĂ NEPREFĂCUTĂ, AVÂND ASTFEL POSIBILITATEA SĂ FIM CU TOȚII FERICIȚI PENTRU VEȘNICIE. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna Februarie, anul 2020, editat de Oastea Domnului)

 

PRINS ÎN CAPCANELE DURERILOR SAU ALE PLĂCERILOR, OMUL NU POATE IEȘI DIN ACEASTĂ CAPTIVITATE LIPSITĂ DE PERSPECTIVA ADEVĂRATULUI VIITOR DECÂT PRIN CREDINȚA SMERITĂ ÎN DUMNEZEU, CREDINȚĂ CARE LUMINEAZĂ RAȚIUNEA OMULUI SPRE LINIȘTEA DEPLINĂ. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna Ianuarie, anul 2020, editat de Oastea Domnului)

 

„RELATAREA EVANGHELICĂ A BOTEZULUI LUI ISUS ARATĂ CALEA DE ÎNJOSIRE ȘI DE UMILINȚĂ PE CARE FIUL LUI DUMNEZEU A ALES-O ÎN MOD LIBER, PENTRU A ÎNDEPLINI PLANUL TATĂLUI, PENTRU A FI ASCULTĂTOR FAȚĂ DE VOINȚA LUI DE IUBIRE FAȚĂ DE OM ÎN TOATE, PÂNĂ LA JERTFA PE CRUCE.” (Din fila de calendar pe luna ianuarie , 2020, editat de Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, citat din Predica din 2013 a Papei Benedict al XVI-lea la Solemnitatea Botezului Domnului)

 

„RELATAREA EVANGHELICĂ A BOTEZULUI LUI ISUS ARATĂ CALEA DE ÎNJOSIRE ȘI DE UMILINȚĂ PE CARE FIUL LUI DUMNEZEU A ALES-O ÎN MOD LIBER, PENTRU A ÎNDEPLINI PLANUL TATĂLUI, PENTRU A FI ASCULTĂTOR FAȚĂ DE VOINȚA LUI DE IUBIRE FAȚĂ DE OM ÎN TOATE, PÂNĂ LA JERTFA PE CRUCE.” (Din fila de calendar pe luna ianuarie , 2020, editat de Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, citat din Predica din 2013 a Papei Benedict al XVI-lea la Solemnitatea Botezului Domnului)

 

BIONICA (2): ÎNVĂȚĂM DIN IDEILE LUI DUMNEZEU, DIN INFORMAȚIILE, DIN CONCEPTELE PUSE DE DUMNEZEU ÎN DIFERITE FORME DE VIAȚĂ. ASTĂZI, DESPRE FRUNZA URIAȘĂ DE NUFĂR DIN AMERICA DE SUD, CU DIAMETRUL DE 3 METRI, PE CARE SE POT ODIHNI PĂSĂRI, PE CARE POT PLUTI DOI COPILAȘI ȘI ... DUPĂ MODELUL CĂREIA ARHITECȚII CONCEP CONSTRUCȚII CU STRUCTURI UȘOARE, DE EXEMPLU, PALATUL DE CRISTAL DIN LONDRA.  [din fila de calendar german LEBEN IST MEHR, din ziua de joi, 11 aprilie 2019.]

 

ÎN LUMEA PĂCĂTOASĂ ȘI AUTOSUFICIENTĂ DE AZI, CARE NU ARE VREME SĂ-L PRIMEASCĂ ȘI SĂ-L ASCULTE PE IISUS, NOI SĂ NU RATĂM OCAZIA DE A-L PRIMI, DE A-L ASCULTA ȘI DE A NE LĂSA ÎMBOGĂȚIȚI ASTFEL DE DUMNEZEU, CUGETÂND LA EL, IUBINDU-L, ÎMPĂRTĂȘINDU-NE CU EL, SILINDU-NE A GÂNDI ȘI A IUBI CA EL, ÎN TOATE ÎMPREJURĂRILE VIEȚII. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna Decembrie, anul 2019, editat de Oastea Domnului)

 

SĂ FACEM, FIECARE PE ALTARUL SUFLETULUI SĂU, UN NOU LEGĂMÂNT DE URCUȘ CU IISUS, ÎN PLÂNS AMAR, CONȘTIENȚI DE INSUFICIENȚA URCUȘULUI REALIZAT PÂNĂ ACUM! SĂ DĂM JOS DE PE ARIPILE SUFLETULUI PLUMBUL MATERIEI! (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna Noiembrie, anul 2019, editat de Oastea Domnului)

 

SĂ NE ÎNCREDINȚĂM SOARTA ÎN MÂNA LUI HRISTOS, CĂCI NU ESTE ALTĂ MÂNĂ CARE SĂ NE POARTE MAI FRUMOS DE GRIJĂ SPRE BINE, ADICĂ SPRE TATĂL NOSTRU SFÂNT DIN CERURI! SĂ APĂRĂM ICOANA LUI IISUS ÎN SUFLETUL NOSTRU ȘI SĂ O CULTIVĂM! DUMNEZEU NU UITĂ DE OM CUM UITĂ OMUL DE DUMNEZEU! (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna Octombrie, anul 2019, editat de Oastea Domnului)

 

ÎNGENUNCHEAȚI DE ÎNGRIJORĂRI ȘI AJUNȘI SUB CRUCEA MÂNTUITORULUI LUMII, SĂ NE ÎNĂLȚĂM PRIVIREA SUFLETULUI SPRE IISUS CEL RĂSTIGNIT, CARE ESTE GATA SĂ NE PRIMEASCĂ CU TOATĂ POVARA PĂCATULUI, PENTRU A NE DESPOVĂRA, DACĂ NE ÎNCREDEM ÎN EL ȘI NE LEPĂDĂM TOTAL DE RĂUTĂȚILE LUMII ȘI DE ASEMĂNAREA NOASTRĂ CU LUMEA PĂCATELOR. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna Septembrie, anul 2019, editat de Oastea Domnului)

 

FIECARE BOALĂ ÎȘI ARE ÎNCEPUTUL ÎNTR-UN PĂCAT. VINDECAREA SUFLETULUI ESTE MAI IMPORTANTĂ DECÂT VINDECAREA TRUPULUI. LEGEA NESTRĂMUTATĂ A DREPTĂȚII LUI DUMNEZEU ADUCE PESTE CAPUL TĂU CE AI ADUS ȘI TU PESTE CAPUL APROAPELUI TĂU. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna iulie, anul 2019, editat de Oastea Domnului)

 

SPIRITUL SFÂNT LĂSAT DE IISUS OAMENILOR, DE LA TATĂL NOSTRU SFÂNT DIN CERURI, AR PUTEA LUCRA LA NIVELUL SPIRITUAL AL OAMENILOR ÎN AȘA FEL ÎNCÂT ÎN FIECARE DIN NOI SĂ AIBĂ LOC O NAȘTERE DIN NOU, DE SUS, PERFECȚIONÂNDU-NE DESTINUL SAU ROSTUL NOSTRU ÎNTRE OAMENI, PE CARE DUMNEZEU L-A PUS ÎN NOI, ÎN CONDIȚIILE ÎN CARE NE SILIM SĂ FRECVENTĂM LOCURI SFINTE ȘI DUHOVNICI ISCUSIȚI. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna iunie, anul 2019, editat de Oastea Domnului)

 

STILUL DE VIAȚĂ CREȘTINĂ CARE DUCE LA MÂNTUIRE SE EXPRIMĂ PRINTR-O ÎNCHINARE DE FIECARE ZI, PLINĂ DE CREDINȚĂ ÎN IISUS, CREDINȚĂ CARE RODEȘTE FAPTE CREȘTINEȘTI, PRINTR-UN ECHILIBRU SĂNĂTOS ÎNTRE ADEVĂR ȘI IUBIRE, ÎNTRE VORBĂ ȘI TRĂIRE, TOATĂ VIAȚA. ACEST STIL DE VIAȚĂ NAȘTE FII, FIICE, LUI DUMNEZEU. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna mai, anul 2019, editat de Oastea Domnului)  

 

CHIPUL ÎNNOIT, DIVIN, AL FIINȚELOR NOASTRE, AL PERSOANELOR NOASTRE UMANE, ÎL PUTEM EXPRIMA NUMAI CU AJUTORUL MÂNTUITORULUI LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, EL ÎNSUȘI FIIND PAȘTELE CARE NE DĂ ÎN DAR, PRIN SÂNGELE LUI, DACĂ VREM SĂ PRIMIM, ADEVĂRATA NOASTRĂ VALOARE, ADEVĂRATA NOASTRĂ ÎNVIERE PERSONALĂ, ADEVĂRATA VIAȚĂ UMANĂ CU IUBIRE, IERTARE ȘI SFINȚENIE SPRE ALȚII, BAZATĂ PE VICTORIA PRIN RUGĂCIUNE SMERITĂ ȘI POST ASUPRA ISPITITORULUI, ASUPRA PATIMILOR DIN SÂNGELE NOSTRU. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna aprilie, anul 2019, editat de Oastea Domnului)

 

ADEVĂRUL FRUMUSEȚILOR DIVINE ESTE O PODOABĂ A CĂREI VALOARE NU SE ÎNVECHEȘTE NICIODATĂ ȘI AR FI BINE SĂ O AȘEZĂM, UNII ALTORA, CA PE UN MĂRȚIȘOR ÎN ADÂNCUL INIMII, CĂCI ANGAJEAZĂ SUFLETUL OMULUI PE CALEA JERTFEI DIVINE, DÂNDU-I STRĂLUCIRE PE CERUL VEȘNICIEI (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna martie, anul 2019, editat de Oastea Domnului)

 

NAȘTEREA DIN TRUP ÎN DUH, DE LA AMĂRÂTA VIAȚĂ PĂMÂNTEASCĂ LA VIAȚA CEREASCĂ, O PUTEM OBȚINE NUMAI ÎNDEPLININDU-NE CU IUBIRE ȘI JERTFĂ CHEMAREA DE CREȘTINI ADEVĂRAȚI, ÎN CORABIA BISERICII DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, CARE NE OFERĂ HARUL ȘI NE SALVEAZĂ DE DIAVOLUL CARE UCIDE OAMENI (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna februarie, anul 2019, editat de Oastea Domnului)

 

DISCIPLINAREA INIMII, PRIN ASCULTAREA DE DUMNEZEU, FĂCÂND-O SĂ TACĂ, SĂ RABDE, SĂ AȘTEPTE, SĂ CREADĂ, SĂ LUPTE PENTRU CAUZA CEA FRUMOASĂ, PENTRU ADEVĂR, IUBIRE ȘI DREPTATE, ÎN CONDIȚII DE DURERE, MÂNIE, NECAZ ȘI NEDREPTATE, ESTE O DOVADĂ DE MARE ÎNȚELEPCIUNE PE CARE DUMNEZEU O RĂSPLĂTEȘTE (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; un citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna ianuarie, anul 2019, editat de Oastea Domnului)

 

IISUS NE SCOATE DIN ÎNFUNDĂTURA RĂUTĂȚII ÎN CARE AM AJUNS PRIN PĂCATE, CĂCI EL FACE ISPĂȘIRE PENTRU OAMENI, PLĂTIND ÎN LOCUL OAMENILOR PREȚUL SUFERINȚEI ȘI MORȚII ETERNE, ȘI DÂNDU-NE IUBIREA, LUMINA ȘI NEMURIREA DIN CER, ȘI ÎNĂLȚÂNDU-NE ÎN EDENUL DIN CARE AU CĂZUT PRIMII OAMENI (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; un citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna decembrie, anul 2018, editat de Oastea Domnului)

 

PRIN VIRTUTEA CREDINȚEI CREȘTINE PUTEM ÎNȚELEGE LEGILE ȘI TAINELE DIVINE ȘI PUTEM URCA PE TREPTELE VEȘNICIEI DIVINE. AVEM NEVOIE SĂ SUFERIM UMILINȚE DE DRAGUL LUI DUMNEZEU PENTRU A PUTEA DESFIINȚA DIN NOI IUBIREA TRUPEASCĂ DE SINE PLINĂ DE TRUFIE. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; un citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna noiembrie, anul 2018, editat de Oastea Domnului)

 

CONȘTIINȚA CĂ AVEM ÎN NOI O ZESTRE DIVINĂ NE ÎNDEAMNĂ SĂ-L URMĂM PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, SĂ NE ANGAJĂM ÎN LUPTA CONTRA PUTERILOR IADULUI, SĂ PĂRĂSIM CĂILE UȘOARE CARE NE DAU O FERICIRE SPRE IAD (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna octombrie, anul 2018, editat de Oastea Domnului)

 

„NU POȚI SĂ FACI LA ALȚII-UN BINE DE NU-ȚI FACI ȚIE-NTÂI UN RĂU”; „TOATE DARURILE ÎNCHISE ÎN DESTINUL NOSTRU SUNT ÎNGRĂDITE CU SUFERINȚE” (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna septembrie, anul 2018, editat de Oastea Domnului)

 

FRUMUSEȚEA SFINȚENIEI CARE NE VINE DE LA SFÂNTA MAMĂ A LUI IISUS, PURUREA FECIOARA MARIA, ȘI CHIAR DIN ÎNĂLȚIMEA DIVINITĂȚII TREIMICE REVELATĂ LUMII DE IISUS, AR PUTEA CREA ÎN NOI IUBIREA ȘI LUMINA LINIȘTITOARE A CERULUI DUMNEZEIESC, DESPOVĂRÂNDU-NE DE SFATURILE DRACILOR ȘI DE AMARUL ACESTEI LUMI DECOMPOZABILE DIN CAUZA PĂCATULUI INSERAT DE SATANA (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna august, anul 2018, editat de Oastea Domnului)

 

FRUMUSEȚEA SFINȚENIEI CARE NE VINE DE LA SFÂNTA MAMĂ A LUI IISUS, PURUREA FECIOARA MARIA, ȘI CHIAR DIN ÎNĂLȚIMEA DIVINITĂȚII TREIMICE REVELATĂ LUMII DE IISUS, AR PUTEA CREA ÎN NOI IUBIREA ȘI LUMINA LINIȘTITOARE A CERULUI DUMNEZEIESC, DESPOVĂRÂNDU-NE DE SFATURILE DRACILOR ȘI DE AMARUL ACESTEI LUMI DECOMPOZABILE DIN CAUZA PĂCATULUI INSERAT DE SATANA (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna iulie, anul 2018, editat de Oastea Domnului)

 

SĂ NU NE FIE TEAMĂ CÂND MERGEM CU HRISTOS! (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna iunie, anul 2018, editat de Oastea Domnului)

 

PENTRU NOI, IISUS ESTE SENSUL VIEȚII ȘI AL ISTORIEI ; IISUS NE LASĂ LIBERI SĂ ALEGEM ÎNTRE EL ȘI SATANA (citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; poezie de poetul creștin Traian Dorz ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna mai, anul 2018, editat de Oastea Domnului)

 

NU TE DOR IISUSE (poezie de Traian Dorz) ; SĂ ÎNVIEM CUNOȘTINȚA ȘI IUBIREA LUI DUMNEZEU ÎN SUFLETELE NOASTRE (îndemn de la preotul călugăr Arsenie Boca) ; (filă de calendar creștin ortodox pe luna aprilie 2018, editat de Oastea Domnului)

 

 

PROFETUL DIN NAZARET

 

LÂNGĂ CRUCEA PĂRĂSITĂ

 

HRISTOS ESTE TAINA SFINTELOR SCRIPTURI. ATITUDINEA NOASTRĂ FAȚĂ DE EL. (Din pagina pentru Luna Februarie, din „CALENDAR 2018”, editat de OASTEA DOMNULUI)

 

ȘTERGARUL

 

TÂLHARUL

 

……………………………………………………….

 

Slăvit să fie, și de noi, în fiecare moment, Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, în vecii vecilor!

 

Viu este Mântuitorul lumii, Fiul Veșnic Iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria pentru mântuirea oamenilor, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!

 

Tatăl nostru Sfânt din Ceruri să fie slăvit, și de noi, în fiecare moment, prin Duhul Curat și Sfânt, adică, prin Spiritul Adevărului Mângâietor și Dătător de Viață al lui Iisus, în vecii vecilor!

 

Maica Preacurată, Pururea Fecioara Maria, care de la Duhul Sfânt L-a născut pe Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, să fie slăvită, și de noi, în fiecare moment, în vecii vecilor!

 

Toți Sfinții, Prietenii lui Dumnezeu, să fie lăudați, și de noi, în fiecare moment, în vecii vecilor!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

De ZIUA MONDIALĂ A FILOSOFIEI (în a treia JOI din noiembrie), în acest an, 2024, TEMA propusă pentru meditație este “FILOSOFIA: CONSTRUIREA DE PODURI PESTE PRĂPĂSTIILE SOCIALE”, adică este vorba despre CONTRIBUȚIA FILOSOFIEI LA VINDECAREA DUȘMĂNIILOR ȘI DEZBINĂRILOR DINTRE OAMENI. Ne dăm seama că nu este ușor să vindeci dușmăniile și dezbinările dintre oameni, este chiar imposibil uneori, căci vedem chiar în zilele noastre cum din dezbinări și dușmănii s-a ajuns la înrăirea tot mai mult a oamenilor și la războaie. Dar știm că, din punct de vedere creștin, ceea ce este imposibil de realizat numai cu oamenii este, totuși, posibil de realizat dacă-L avem pe Dumnezeu cu noi. FILOSOFIA CREȘTINĂ, adică ÎNȚELEPCIUNEA CREȘTINĂ, NE ÎNVAȚĂ CĂ PENTRU A VINDECA DUȘMĂNIILE ȘI DEZBINĂRILE DINTRE OAMENI ESTE ABSOLUT NECESAR SĂ VINDECĂM MAI ÎNTÂI DUȘMĂNIA ȘI DEZBINAREA DINTRE OM ȘI DUMNEZEU, adică SĂ CONSTRUIM POD PESTE PRĂPĂSTIILE DINTRE OAMENI ȘI DUMNEZEU. De fapt, PODUL ESTE DEJA CONSTRUIT DE MÂNTUITORUL LUMII, DE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, PRIN CRUCEA IUBIRII LUI. Datoria noastră este SĂ Îi CEREM PERMISIUNEA SĂ TRECEM PRĂPĂSTIILE FOLOSIND CRUCEA LUI. Prăpăstiile dintre oameni și Dumnezeu, precum și prăpăstiile dintre oameni, sunt create de păcate. Dar mesajul iubirii divine transmis de-a lungul secolelor prin predicarea Evangheliei lui Iisus a creat și creează mereu poduri peste prăpăstiile sociale, a schimbat și schimbă mereu lumea în bine. Așa s-a ajuns la desființarea sclaviei, la grija față de bolnavi, la înființarea și dezvoltarea spitalelor, la ajutorarea săracilor, la înființarea și dezvoltarea școlilor, la îmbunătățirea societății în general. Toate influențele cu adevărat bune în societate sunt bazate pe Jertfa Mântuitorului pe Cruce. HAIDEȚI SĂ NE FOLOSIM DE FILOSOFIA CREȘTINĂ și SĂ Îi MULȚUMIM MÂNTUITORULUI PENTRU EFORTUL SACRIFICIULUI SĂU, PERMANENT VALABIL, DE A ȚINE CRUCEA CA POD PESTE PRĂPĂSTII! ... Din 2002 se sărbătorește Ziua Mondială a Filosofiei, fiind proclamată de UNESCO (The United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization). Se afirmă astfel valoarea filosofiei pentru dezvoltarea gândirii umane, pentru o mai bună înțelegere a lumii, pentru promovarea toleranței și păcii.

  Pr. prof. Ion Ciungu https://www.facebook.com/photo/?fbid=3127634857377003&set=a.711891222284724 World Philosophy Day is an internatio...