miercuri, 23 decembrie 2020

“CINE ESTE IISUS CEL REAL?” (I-X) … (Haideți să citim toate cele 10 pagini în care găsim răspunsuri folositoare la întrebarea “Cine este Iisus cel Real?”! Traducere din limba engleză a articolului “Who Is the Real Jesus?”, publicat pe website-ul american Y-Jesus.com, al cărui editor general este Larry Chapman)

 

 Pr. prof. Ion Ciungu

 

 

 "Şi venind Iisus în părţile Cezareii lui Filip, îi întreba pe ucenicii Săi, zicând: Cine zic oamenii că sunt Eu, Fiul Omului? Iar ei au răspuns: Unii, Ioan Botezătorul, alţii Ilie, alţii Ieremia sau unul dintre prooroci. Şi le-a zis: Dar voi cine ziceţi că sunt? Răspunzând Simon Petru a zis: Tu eşti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu Celui viu. Iar Iisus, răspunzând, i-a zis: Fericit eşti Simone, fiul lui Iona, că nu trup şi sânge ţi-au descoperit ţie aceasta, ci Tatăl Meu, Cel din ceruri. Şi Eu îţi zic ţie, că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui. Şi îţi voi da cheile împărăţiei cerurilor şi orice vei lega pe pământ va fi legat şi în ceruri, şi orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat şi în ceruri. Atunci a poruncit ucenicilor Lui să nu spună nimănui că El este Hristosul." (Sfânta Evanghelia după Matei, capitolul 16, versetele 13-20)  http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=16

 



 

Cine este Iisus Hristos? A existat El cu adevărat sau este un mit ? De ce este El considerat exemplul suprem de perfecțiune morală ? De ce se spune despre El că numai în trei ani de activitate de slujire a schimbat lumea în bine pentru următoarele 20 (sau 21) de secole ? Ce au spus profeții Vechiului Testament cu sute de ani înainte despre Mesia (Hristos) ? Câte profeții ale Vechiului Testament referitoare la Mesia (Hristos) și-au găsit împlinirea în persoana lui Iisus din Nazaret ? Ce a spus Iisus despre Sine, despre identitatea Sa, înfuriindu-i astfel pe liderii religioși ai evreilor atât de mult încât au vrut să-L omoare ? Prin ce Și-a dovedit Iisus dumnezeirea Sa în fața lumii ? A fost Iisus cu adevărat mort ? A înviat Iisus cu adevărat ? Pe ce se bazează orice juriu onest când declară că Învierea lui Iisus a avut loc într-adevăr ? De ce Dumnezeu, Care este atotputernic și iubitor, nu poate pur și simplu să ne ierte păcatele fără să ne judece ? Cum Și-a dovedit Dumnezeu iubirea și justiția față de oameni ? Ce a realizat Iisus prin Moartea și prin Învierea Sa ? Dacă viața veșnică fericită cu Dumnezeu în Cer ne este dată în dar prin Moartea și Învierea lui Iisus, ce mai avem noi de făcut ?

La toate aceste întrebări găsim răspunsuri folositoare în cele 10 pagini din articolele de mai jos :

 

 

“CINE ESTE IISUS CEL REAL?” (I) ... ÎN URMĂ CU 2.000 DE ANI A PUS PICIORUL PE PLANETA NOASTRĂ UN OM CARE A PRETINS CĂ ESTE DINTR-UN LOC DE DINCOLO DE SPAȚIU ȘI TIMP. VIAȚA ȘI CUVINTELE LUI AU SCHIMBAT LUMEA NOASTRĂ. DOUĂ MILIARDE DE OAMENI ASTĂZI PRETIND CĂ SUNT ADEPȚII LUI, DAR MULȚI SE ÎNTREABĂ ÎNCĂ “CINE ESTE IISUS HRISTOS CEL REAL?” A FOST IISUS O PERSOANĂ REALĂ? (Haideți să citim prima din cele 10 pagini în care găsim răspunsuri folositoare la întrebarea “Cine este Iisus cel Real”! Traducere din limba engleză a articolului “Who Is the Real Jesus?”, publicat pe website-ul american Y-Jesus.com, al cărui editor general este Larry Chapman)

 

 

“CINE ESTE IISUS CEL REAL?” (II) ... DINTRE TOȚI OAMENII MARI AI LUMII, IISUS A FOST ȘI ESTE CONSIDERAT EXEMPLUL SUPREM DE PERFECȚIUNE MORALĂ, ATÂT ÎN CARACTERUL SĂU CÂT ȘI ÎN ÎNVĂȚĂTURA SA. (Haideți să citim a 2 – a din cele 10 pagini în care găsim răspunsuri folositoare la întrebarea “Cine este Iisus cel Real”! Traducere din limba engleză a articolului “Who Is the Real Jesus?”, publicat pe website-ul american Y-Jesus.com, al cărui editor general este Larry Chapman)

 

 

“CINE ESTE IISUS CEL REAL?” (III) ... ÎN NUMAI TREI ANI DE SLUJIRE ACTIVĂ, IISUS A SCHIMBAT LUMEA ÎN BINE PENTRU URMĂTOARELE 20 DE SECOLE. DREPTURILE OMULUI AU FOST ÎNTEMEIATE PE ÎNVĂȚĂTURA LUI IISUS. SCLAVIA ÎN EUROPA ȘI AMERICA A FOST DESFIINȚATĂ DE CĂTRE ADEPȚII LUI IISUS. UNIVERSITĂȚI IMPORTANTE (CA HARVARD, YALE ȘI OXFORD) AU FOST ÎNTEMEIATE PENTRU A PROCLAMA ÎNVĂȚĂTURA LUI IISUS. CUVINTELE LUI IISUS AU INSPIRAT NENUMĂRATE ORGANIZAȚII DE BINEFACERE ȘI SPITALE. (Haideți să citim a 3 – a din cele 10 pagini în care găsim răspunsuri folositoare la întrebarea “Cine este Iisus cel Real”! Traducere din limba engleză a articolului “Who Is the Real Jesus?”, publicat pe website-ul american Y-Jesus.com, al cărui editor general este Larry Chapman)

 

“CINE ESTE IISUS CEL REAL?” (IV) … IISUS A ÎMPLINIT APROAPE 300 DIN PROFEȚIILE VECHIULUI TESTAMENT, INCLUSIV CELE REFERITOARE LA DESCENDENȚA SA, LA ORAȘUL DE NAȘTERE ȘI LA MINUNI. EL ESTE MESIA, SAU HRISTOS, CEL CARE TREBUIA SĂ PLĂTEASCĂ PENTRU PĂCATELE OAMENILOR ȘI SĂ FIE O LUMINĂ PENTRU LUME. DESPRE EL AU PREZIS PROFEȚII CU SUTE DE ANI ÎNAINTE DE A SE NAȘTE. PROFETUL ISAIA A PREZIS CĂ MESIA ESTE, DE FAPT, DUMNEZEU ÎN FORMĂ UMANĂ. (Haideți să citim a 4 – a din cele 10 pagini în care găsim răspunsuri folositoare la întrebarea “Cine este Iisus cel Real”! Traducere din limba engleză a articolului “Who Is the Real Jesus?”, publicat pe website-ul american Y-Jesus.com, al cărui editor general este Larry Chapman)

 

 “CINE ESTE IISUS CEL REAL?” (V) … IISUS A FĂCUT DESPRE SINE AFIRMAȚII PE CARE NICI UN OM OBIȘNUIT NU AR PUTEA SĂ LE FACĂ. A SPUS CĂ EL ESTE UNA CU DUMNEZEU TATĂL. ACEASTA I-A ÎNFURIAT PE LIDERII RELIGIOȘI ÎNCÂT AU ÎNCERCAT SĂ-L OMAOARE. (Haideți să citim a 5 – a din cele 10 pagini în care găsim răspunsuri folositoare la întrebarea “Cine este Iisus cel Real?”! Traducere din limba engleză a articolului “Who Is the Real Jesus?”, publicat pe website-ul american Y-Jesus.com, al cărui editor general este Larry Chapman)

 

“CINE ESTE IISUS CEL REAL?” (VI) … ESTE CEL CARE ȘI-A DOVEDIT AFIRMAȚIILE CU PRIVIRE LA DUMNEZEIREA SA, PRIN ÎNVIEREA SA DIN MORȚI, ȘI PRINTR-O ASTFEL DE TRANSFORMARE A UCENICILOR, ÎNCÂT MESAJUL LOR, PREDICAT CU RISCUL VIEȚII, A SCHIMBAT IMPERIUL ROMAN. (Haideți să citim a 6 – a din cele 10 pagini în care găsim răspunsuri folositoare la întrebarea “Cine este Iisus cel Real?”! Traducere din limba engleză a articolului “Who Is the Real Jesus?”, publicat pe website-ul american Y-Jesus.com, al cărui editor general este Larry Chapman)

 

“CINE ESTE IISUS CEL REAL?” (VII) … ESTE CEL CARE DUPĂ ÎNVIEREA SA DIN MORȚI S-A ARĂTAT UCENICILOR ȘI I-A TRANSFORMAT RAPID DIN OAMENI FRICOȘI ȘI LAȘI ÎN OAMENI GATA PREGĂTIȚI SĂ PREFERE A FI TORTURAȚI ȘI MARTIRIZAȚI DECÂT SĂ NU-L PREDICE PE EL ÎNVIAT. PENTRU O MINCIUNĂ NU S-AR FI LĂSAT TORTURAȚI ȘI MARTIRIZAȚI. (Haideți să citim a 7 – a din cele 10 pagini în care găsim răspunsuri folositoare la întrebarea “Cine este Iisus cel Real?”! Traducere din limba engleză a articolului “Who Is the Real Jesus?”, publicat pe website-ul american Y-Jesus.com, al cărui editor general este Larry Chapman)

 

“CINE ESTE IISUS CEL REAL?” (VIII) … ESTE CHIAR DUMNEZEU CARE A VORBIT CU MOISE ȘI S-A PREZENTAT CU NUMELE DE “EU SUNT”. EL ESTE “ÎNVIEREA ȘI VIAȚA”, SINGURA “CALE” SPRE DUMNEZEU TATĂL. PE BAZA LEGILOR JURIDICE ALE EVIDENȚEI (ALE PROBELOR, DOVEZILOR) APLICATE LA EVENIMENTELE DIN JURUL MORȚII LUI IISUS, ORICE JURIU ONEST DĂ VERDICTUL CĂ ÎNVIEREA LUI IISUS A AVUT LOC CU ADEVĂRAT. (Haideți să citim a 8 – a din cele 10 pagini în care găsim răspunsuri folositoare la întrebarea “Cine este Iisus cel Real?”! Traducere din limba engleză a articolului “Who Is the Real Jesus?”, publicat pe website-ul american Y-Jesus.com, al cărui editor general este Larry Chapman)

 

“CINE ESTE IISUS CEL REAL?” (IX) … ESTE FIUL LUI DUMNEZEU ÎN CORP UMAN, CARE PRIN MOARTEA SA ÎN LOCUL OAMENILOR A DESFIINȚAT MOARTEA VEȘNICĂ CUVENITĂ OAMENILOR, IAR PRIN ÎNVIEREA SA A DESCHIS OAMENILOR UȘA SPRE VIAȚA VEȘNICĂ ÎMPREUNĂ CU DUMNEZEU. (Haideți să citim a 9 – a din cele 10 pagini în care găsim răspunsuri folositoare la întrebarea “Cine este Iisus cel Real?”! Traducere din limba engleză a articolului “Who Is the Real Jesus?”, publicat pe website-ul american Y-Jesus.com, al cărui editor general este Larry Chapman)

 

 

“CINE ESTE IISUS CEL REAL?” (X) … ESTE FIUL LUI DUMNEZEU CARE NE OFERĂ ÎN DAR VIAȚA VEȘNICĂ CU EL ÎN CER, DACĂ ÎL INVITĂM ÎN VIEȚILE NOASTRE, RECUNOSCÂND CĂ AM PĂCĂTUIT ȘI AVEM NEVOIE DE CURĂȚIREA PĂCATELOR NOASTRE ȘI DE AJUTOR CA SĂ DEVENIM FIECARE ACEL FEL DE PERSOANĂ CUM NE-A CREAT EL SĂ FIM. (Haideți să citim a 10 – a din cele 10 pagini în care găsim răspunsuri folositoare la întrebarea “Cine este Iisus cel Real?”! Traducere din limba engleză a articolului “Who Is the Real Jesus?”, publicat pe website-ul american Y-Jesus.com, al cărui editor general este Larry Chapman)

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu