luni, 11 septembrie 2023

Profesor de RELIGIE, după un an de predare: Experiența pe care am căpătat-o ... pe alocuri poate fi deprimantă, ... destul de traumatic ce se întâmplă cu copiii azi, ... sunt zile în care vii de la școală și îți vine să plângi, ... un mediu foarte dur, copiii sunt foarte duri, foarte puțini sunt obișnuiți să se smerească puțin, ... rugăciunea este ceva foarte departe de ei. Dar am avut și experiențe foarte încurajatoare, punctuale, e adevărat, ... TREBUIE CONTINUITATE, ... EU SUNT LA ÎNCEPUT, ... EU AM VĂZUT CUMVA INSTANTANEUL LUCRURILOR, ... DACĂ EȘTI PROFESOR TIMP DE 20 DE ANI, AI VĂZUT FOARTE MULTE LUCRURI SCHIMBÂNDU-SE ... . E FOARTE UȘOR SĂ TE INTEGREZI ÎN SPIRITUL ACESTA MATERIALIST CARE ESTE PESTE TOT, ȘI ÎN ȘCOALĂ, ... ȘI DACĂ TE INTEGREZI, DACĂ NU EȘTI UN PIC SEPARAT, ESTE FOARTE UȘOR SĂ PIERZI TOT CE AVEAI ȘI PRACTIC SĂ EȘUEZI. ... Rolul unei profesor de Religie este SĂ VORBEASCĂ DE HRISTOS, chiar dacă nu vede nici un rezultat, ... . ÎN PILDA SEMĂNĂTORULUI nu zice că au răsărit spicele a doua zi, ... noi semănăm și sperăm că harul, că Maica Domnului va lucra în sufletele copiilor și lucrează. ... (să ascultăm, sau să citim, discuția profesorului Paul Cocei, la Muntele Athos, cu p. Teologos; înregistrarea este de 44 de minute; publicată pe 10 septembrie 2023; să urmărim, cel puțin 7 minute!)

Pr. prof. Ion Ciungu

 

Iisus a zis: "Iată a ieşit semănătorul să semene. Şi pe când semăna, unele seminţe au căzut lângă drum şi au venit păsările şi le-au mâncat." ... (Sfânta Evanghelie după Matei 13, 3 - 23) https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=13


Mai multe aspecte din această discuție putem afla din înregistrarea și din podcastul prezentat în articolul de mai jos:


Înregistrare de 7 minute și 46 de secunde: https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/1253864661943048

 

Înregistrare de 44 de minute: https://www.youtube.com/watch?v=chUL9jNxt0s

 

Tineri, profesori, drame și minuni – Paul Cocei, p. Teologos,  10 septembrie 2023, https://www.chilieathonita.ro/2023/09/10/tineri-profesori-drame-si-minuni-paul-cocei-p-teologos/

 

.................................................................................................................

Aici se încheie acest articol.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

CERERE CĂTRE DIRECŢIUNEA LICEULUI TEHNOLOGIC "JOHANNES LEBEL" DIN TĂLMACIU, REFERITOARE LA ZIUA EDUCAŢIEI ŞI LA DATORIA DE A SCOATE MATERIA RELIGIE DIN SITUAŢIA DE DISCRIMINARE

 

ÎN ȘCOLILE DIN FRANȚA ESTE NECESAR SĂ SE STUDIEZE ȘI FAPTELE RELIGIOASE, PE LÂNGĂ ÎNVĂȚĂMÂNTUL LAIC, PENTRU A ÎNȚELEGE SOCIETATEA. ÎN ACEST SCOP A FOST LANSAT UN PLAN VAST PENTRU FORMAREA PROFESORILOR ȘI CADRELOR EDUCAȚIEI NAȚIONALE. (scurtă anunțare a știrii; articol în franceză, din 25 noiembrie 2021; traducere în română de I.N.)

 

LECȚIILE DE EDUCAȚIE RELIGIOASĂ AR TREBUI SĂ FIE OBLIGATORII ÎN MAREA BRITANIE, CĂCI ELE DAU POSIBILITATEA TINERILOR SĂ DEZVOLTE ÎNȚELEGERE, TOLERANȚĂ ȘI RESPECT PENTRU CREDINȚE, PRACTICI ȘI PUNCTE DE VEDERE RELIGIOASE ȘI NERELIGIOASE. AȘA A DECLARAT CONSILIERUL POLITIC PRINCIPAL AL UNIUNII DIRECTORILOR DE ȘCOLI DIN MAREA BRITANIE. (articol în engleză din 4 februarie 2019 ; scurtă anunțare a știrii)

 

GEORGIA SPERĂ SĂ INTRODUCĂ CURSURI DE ISTORIA RELIGIEI ÎN ȘCOLI, LA RECOMANDAREA PATRIARHULUI ILIA AL II-LEA (articol în engleză, din 23 ianuarie 2018; traducere)

 

AVEM NEVOIE ȘI DE IISUS? (capelani în toate liceele publice, pentru îmbunătățirea disciplinei în Kenya, 2017)

 

De la pastorul Johannes Lebel la președintele Klaus Iohannis (interviu cu o săsoaică, partea I-a și a II-a; partea a II-a am realizat-o în octombrie 2016, însă, fiindcă n-am publicat-o pe blog în octombrie, am introdus-o ulterior aici)

 

Despre influența bună a lui Iisus în istoria lumii, desființarea sclaviei: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? I ( Traducere din articolul lui Noel Hornor, vezi info. la note )


Despre schimbarea în bine a atitudinii față de femei și copii: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? II ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )


Despre schimbarea în bine a atitudinii față de bolnavi, și despre dezvoltarea educației, și despre stilul de viață caritabilă, precum și despre efectele generale ale învățăturii creștine: 
Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în MARȚEA LUMINATĂ, în SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ (The Bright Week), adică în PRIMA SĂPTĂMÂNĂ CARE URMEAZĂ DUPĂ SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI DUMNEZEULUI ȘI MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. ... Bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos o exprimăm și noi, în fiecare an, inclusiv prin felul în care NE SALUTĂM TIMP DE 40 DE ZILE, cu uimitorul și frumosul mesaj de origine îngerească, "HRISTOS A ÎNVIAT!", la care răspundem, din forța Tradiției Sfinte și în diferite grade de asimilare, "ADEVĂRAT A ÎNVIAT!" Azi, în A TREIA ZI DE PAȘTI, în MARȚEA LUMINATĂ, haideți să ne luminăm sufletele cu textul evanghelic programat pentru a fi citit azi la Sfânta Liturghie! În acest text este vorba despre modul în care DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS S-A ARĂTAT DUPĂ ÎNVIERE LA DOI DINTRE UCENICII SĂI, adică LUI LUCA ȘI CLEOPA, în timp ce ei mergeau dinspre Ierusalim spre localitatea Emaus. Pe drum El li s-a arătat ca un străin care i-a întrebat de ce sunt triști și le-a explicat textele sfinte din Vechiul Testament referitoare la Mesia, referitoare la suferințele Lui urmate de slava Lui. Apoi, LA CINA DIN EMAUS IISUS A FOST RECUNOSCUT, CÂND EL A BINECUVÂNTAT PÂINEA, A FRÂNT-O ȘI LE-A DAT-O. ... Cu această ocazie este potrivit SĂ NE AMINTIM DE ARĂTĂRILE DOMNULUI DUPĂ ÎNVIERE, de persoanele cărora El S-a arătat după Înviere, timp de 40 de zile, până când S-a înălțat la Cer. MAICA DOMNULUI ESTE PRIMA PERSOANĂ CARE L-A VĂZUT PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ÎNVIAT, după cum aflăm din cartea de cult numită Penticostar, în care se explică astfel: Învierea a cunoscut-o întâi Maica lui Dumnezeu, Care, după cum grăiește Evanghelia cea de la Matei, ședea la Mormânt împreună cu Maria Magdalena. Dar, spre a nu se arunca îndoială asupra Învierii, din pricina dragostei de Mamă pentru Fiul Său, de aceea zic evangheliștii că Domnul S-a arătat mai întâi Mariei Magdalena. Așa scrie în Sinaxarul din Penticostar, la Sfânta și Marea Duminică a Paștilor. ... Știm că Iisus a promis că El este prezent acolo unde chiar și numai doi sau trei se adună în Numele Lui (Matei 18, 20). DOAMNE IISUSE HRISTOASE, TE RUGĂM FRUMOS PRIN DUHUL SFÂNT, AJUTĂ-NE SĂ FACEM PARTE DINTRE PERSOANELE CARE SE ADUNĂ ÎN NUMELE TĂU, CONFORM LEGII TALE EXPRIMATĂ ÎN NOUL TESTAMENT, SPRE SLAVA TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI, ÎN FIECARE MOMENT, ÎN VECII VECILOR! AMIN! AMIN! AȘA SĂ FIM! ÎȚI MULȚUMIM FRUMOS!

Pr. prof. Ion Ciungu   “« Rămâi cu noi, că e spre seară şi s'a plecat ziua ». Şi a intrat să rămână cu ei. Şi a fost că'n timp c...