joi, 21 septembrie 2023

Din SFINTELE SCRIPTURI aflăm că pentru O IZBĂVIRE NAȚIONALĂ DUMNEZEU CERE O POCĂINȚĂ NAȚIONALĂ. Anul trecut, 2022, la MARȘUL APĂRĂTORILOR CREDINȚEI în BUCUREȘTI au fost cel puțin 10.000 de participanți. Anul acesta, 2023, pe 7 octombrie, sunt așteptați peste 20.000, sau chiar peste 30.000, de participanți, în Piața Victoriei, la Guvernul României, unde vor fi alocuțiuni creștine, mesaje creștine, rugăciuni creștine pentru națiune, binecuvântare spre Guvernul României, apoi participanții se vor deplasa pe Bulevardul Victoriei, pentru a-l sfinți, căci în acest an au mers pe aici aprox. 15.000 de oameni ca să sărbătorească păcatele, destrăbălarea. Următoarea oprire va fi în Piața Constituției unde va fi lăudat Domnul nostru Iisus Hristos, unde se vor face iarăși rugăciuni, se va plânge pentru păcatele națiunii noastre, se va binecuvânta România, cu speranța că Dumnezeu va lucra cu îndurare și la alegerile din 2024 vor fi puși în fruntea națiunii noastre oameni corecți, cinstiți, temători de Dumnezeu și iubitori de semeni. HAIDEȚI SĂ CLĂDIM DESTINELE NAȚIUNII NOASTRE PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS! Haideți să ne unim în acest MARȘ spre slava DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, indiferent de eticheta religioasă! (din apelul pastorului Toni Berbece, 20 septembrie 2023; am primit mesajul pe WhatsApp azi, 21 septembrie)

Pr. prof. Ion Ciungu

 

 



Mai multe aspecte referitoare la știrea anunțată în titlu putem afla din înregistrările și din articolul de mai jos:


Mesajul primit pe WhatsApp (de la M. S.) l-am pus pe pagina mea de Facebook: https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/279934701658747

 

M-au sunat de la poliție – ultimul aviz pentru Marșul Apărătorilor Credinței 2023,  September 20, 2023  toniberbece, https://toniberbece.ro/m-au-sunat-de-la-politie-ultimul-aviz-pentru-marsul-aparatorilor-credintei-2023/

 

Marșul Apărătorilor Credinței Ediția a-II a 2023 || PROMO, https://www.youtube.com/watch?v=Zp4bi4jGemw

 ...

Actualizare, 7 octombrie 2023:

https://www.facebook.com/BisericaProfides/videos/634502588888259


.........................................................................................................

Aici am terminat de amintit știrea respectivă.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:


AU FOST PESTE ZECE MII DE CREȘTINI LA MARȘUL PENTRU IISUS DIN PARIS ÎN 21 MAI 2022, NUMĂRUL LOR ÎNTRECÂND AȘTEPTĂRILE ORGANIZATORILOR. “IISUSE, TE IUBESC. IISUS ESTE CALEA, ADEVĂRUL ȘI VIAȚA.” (scurtă anunțare a știrii; articole în franceză din 23 mai 2022) NE AMINTIM CĂ ÎN FRANȚA MARȘUL PENTRU IISUS A AVUT LOC PENTRU PRIMA DATĂ ÎN ANUL 1991 ȘI ESTE EVENIMENTUL CREȘTIN ANUAL REGULAT, NONINSTITUȚIONAL, CEL MAI IMPORTANT, DIN PUNCTUL DE VEDERE AL IMPACTULUI PUBLIC GENERAL, LA NIVEL NAȚIONAL. PENTRU PRIMA DATĂ ÎN LUME, MARȘUL PENTRU IISUS A AVUT LOC ÎN LONDRA, ÎN ANUL 1987. PRIMUL MARȘ MONDIAL PENTRU IISUS A AVUT LOC ÎN 25 IUNIE 1994, ÎN ACEA ZI PARTICIPÂND LA MARȘURI, ÎN 150 DE ȚĂRI, PESTE ZECE MILIOANE DE CREȘTINI. ... DOAMNE IISUSE HRISTOASE, TE RUGĂM FRUMOS, PERMITE-NE ȘI NOUĂ SĂ-ȚI SPUNEM CĂ AM VREA SĂ TE IUBIM MAI MULT ȘI SĂ ÎȚI MULȚUMIM MAI MULT PENTRU CĂ EȘTI SALVATORUL LUMII ÎNTREGI, INCLUSIV AL ROMÂNIEI!

 

LUNA MARTIE ESTE LUNA PRO VIAȚĂ ÎN ROMÂNIA ȘI REPUBLICA MOLDOVA. PUNCTUL CULMINANT AL ACTIVITĂȚILOR PENTRU VIAȚĂ VA FI ÎN 25 MARTIE, DE SĂRBĂTOAREA BUNA VESTIRE, CÂND SE VA ORGANIZA MARȘUL PRO VIAȚĂ, DEDICAT PREȚUIRII ȘI OCROTIRII VIEȚII COPIILOR ÎNCĂ DIN MOMENTUL ZĂMISLIRII LOR. PENTRU PRIMA DATĂ, MARȘUL PRO VIAȚĂ A FOST ORGANIZAT ACUM 50 DE ANI ÎN SUA, APOI DE-A LUNGUL TIMPULUI S-AU ORGANIZAT MARȘURI PRO VIAȚĂ ÎN MAJORITATEA STATELOR DIN AMERICA ȘI EUROPA. ÎN ROMÂNIA, ANUL ACESTA, 2023, MARȘUL PRO VIAȚĂ ESTE LA EDIȚIA A XIII – A. AM OBSERVAT ZECE PROPUNERI DIN PARTEA MARȘULUI PRO VIAȚĂ ÎN ROMÂNIA ȘI MOLDOVA, PRIN CARE SUNT SPRIJINITE VIITOARELE MAME ȘI VIITORII BEBELUȘI. (scurtă amintire a știrii; articol în engleză din 9 martie 2023 și în română din 4 martie 2023) NE AMINTIM CĂ, ÎN 24 IUNIE 2022, CURTEA SUPREMĂ A SUA A DECIS CĂ ÎN CONSTITUȚIE NU EXISTĂ DREPTUL LA AVORT. ASTFEL S-A DESFIINȚAT DECIZIA DIN 1973 (ROE V. WADE) PRIN CARE SE DĂDUSE DREPTUL LA CRIMELE PRIN AVORT. DUPĂ 24 IUNIE 2022, MULTE CLINICI DE AVORT DIN SUA S-AU ÎNCHIS, ASTFEL SALVÂNDU-SE VIEȚILE A MII ȘI MII DE BEBELUȘI. (Să ne amintim un frumos citat dintr-un Psalm: “Că Tu ai zidit rărunchii mei, Doamne, Tu m-ai alcătuit în pântecele maicii mele. Te voi lăuda, că sunt o făptură aşa de minunată.”)

 

LA MARȘUL PRO VIAȚĂ DIN MÜNCHEN DE SÂMBĂTĂ, 25 MARTIE 2023, AU FOST APROAPE 4.000 DE PARTICIPANȚI. ÎN GERMANIA, DE OBICEI, MARȘUL PRO VIAȚĂ SE ȚINE ÎN BERLIN, ÎN LUNA SEPTEMBRIE. ÎNSĂ OBSERVĂM CĂ AU ÎNCEPUT ȘI ALTE ORAȘE GERMANE SĂ FACĂ MARȘURI PRO VIAȚĂ, ÎN CONTEXTUL ÎN CARE GUVERNUL MERGE ÎNTR-O DIRECȚIE GREȘITĂ CÂND ESTE VORBA DE DREPTUL LA VIAȚĂ. ... OBSERVĂM CĂ ȘI ÎN ROMÂNIA SÂMBĂTĂ, 25 MARTIE 2023, AU AVUT LOC MARȘURI PRO VIAȚĂ, ÎN MAI MULTE LOCALITĂȚI, LA CARE AU FOST MII DE PARTICIPANȚI. (scurtă amintire a știrilor; articole în engleză din 27 și 28 martie 2023) PENTRU PRIMA DATĂ, MARȘUL PRO VIAȚĂ A FOST ORGANIZAT ACUM 50 DE ANI ÎN SUA, APOI DE-A LUNGUL TIMPULUI S-AU ORGANIZAT MARȘURI PRO VIAȚĂ ÎN MAJORITATEA STATELOR DIN AMERICA ȘI EUROPA. ÎN ROMÂNIA, ANUL ACESTA, 2023, MARȘUL PRO VIAȚĂ A FOST LA EDIȚIA A XIII – A. AM OBSERVAT ZECE PROPUNERI DIN PARTEA MARȘULUI PRO VIAȚĂ ÎN ROMÂNIA ȘI MOLDOVA, PRIN CARE SUNT SPRIJINITE VIITOARELE MAME ȘI VIITORII BEBELUȘI. ... NE AMINTIM CĂ, ÎN 24 IUNIE 2022, CURTEA SUPREMĂ A SUA A DECIS CĂ ÎN CONSTITUȚIE NU EXISTĂ DREPTUL LA AVORT. ASTFEL S-A DESFIINȚAT DECIZIA DIN 1973 (ROE V. WADE) PRIN CARE SE DĂDUSE DREPTUL LA CRIMELE PRIN AVORT. DUPĂ 24 IUNIE 2022, MULTE CLINICI DE AVORT DIN SUA S-AU ÎNCHIS, ASTFEL SALVÂNDU-SE VIEȚILE A MII ȘI MII DE BEBELUȘI. (Să ne amintim un frumos citat dintr-un Psalm: “Că Tu ai zidit rărunchii mei, Doamne, Tu m-ai alcătuit în pântecele maicii mele. Te voi lăuda, că sunt o făptură aşa de minunată.”)

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în MARȚEA LUMINATĂ, în SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ (The Bright Week), adică în PRIMA SĂPTĂMÂNĂ CARE URMEAZĂ DUPĂ SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI DUMNEZEULUI ȘI MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. ... Bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos o exprimăm și noi, în fiecare an, inclusiv prin felul în care NE SALUTĂM TIMP DE 40 DE ZILE, cu uimitorul și frumosul mesaj de origine îngerească, "HRISTOS A ÎNVIAT!", la care răspundem, din forța Tradiției Sfinte și în diferite grade de asimilare, "ADEVĂRAT A ÎNVIAT!" Azi, în A TREIA ZI DE PAȘTI, în MARȚEA LUMINATĂ, haideți să ne luminăm sufletele cu textul evanghelic programat pentru a fi citit azi la Sfânta Liturghie! În acest text este vorba despre modul în care DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS S-A ARĂTAT DUPĂ ÎNVIERE LA DOI DINTRE UCENICII SĂI, adică LUI LUCA ȘI CLEOPA, în timp ce ei mergeau dinspre Ierusalim spre localitatea Emaus. Pe drum El li s-a arătat ca un străin care i-a întrebat de ce sunt triști și le-a explicat textele sfinte din Vechiul Testament referitoare la Mesia, referitoare la suferințele Lui urmate de slava Lui. Apoi, LA CINA DIN EMAUS IISUS A FOST RECUNOSCUT, CÂND EL A BINECUVÂNTAT PÂINEA, A FRÂNT-O ȘI LE-A DAT-O. ... Cu această ocazie este potrivit SĂ NE AMINTIM DE ARĂTĂRILE DOMNULUI DUPĂ ÎNVIERE, de persoanele cărora El S-a arătat după Înviere, timp de 40 de zile, până când S-a înălțat la Cer. MAICA DOMNULUI ESTE PRIMA PERSOANĂ CARE L-A VĂZUT PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ÎNVIAT, după cum aflăm din cartea de cult numită Penticostar, în care se explică astfel: Învierea a cunoscut-o întâi Maica lui Dumnezeu, Care, după cum grăiește Evanghelia cea de la Matei, ședea la Mormânt împreună cu Maria Magdalena. Dar, spre a nu se arunca îndoială asupra Învierii, din pricina dragostei de Mamă pentru Fiul Său, de aceea zic evangheliștii că Domnul S-a arătat mai întâi Mariei Magdalena. Așa scrie în Sinaxarul din Penticostar, la Sfânta și Marea Duminică a Paștilor. ... Știm că Iisus a promis că El este prezent acolo unde chiar și numai doi sau trei se adună în Numele Lui (Matei 18, 20). DOAMNE IISUSE HRISTOASE, TE RUGĂM FRUMOS PRIN DUHUL SFÂNT, AJUTĂ-NE SĂ FACEM PARTE DINTRE PERSOANELE CARE SE ADUNĂ ÎN NUMELE TĂU, CONFORM LEGII TALE EXPRIMATĂ ÎN NOUL TESTAMENT, SPRE SLAVA TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI, ÎN FIECARE MOMENT, ÎN VECII VECILOR! AMIN! AMIN! AȘA SĂ FIM! ÎȚI MULȚUMIM FRUMOS!

Pr. prof. Ion Ciungu   “« Rămâi cu noi, că e spre seară şi s'a plecat ziua ». Şi a intrat să rămână cu ei. Şi a fost că'n timp c...