sâmbătă, 16 septembrie 2023

În GRECIA, în ciuda cererilor făcute de Uniunea Ateilor, Consiliul de Stat a decis că EDUCAȚIA RELIGIOASĂ RĂMÂNE OBLIGATORIE ÎN ȘCOLI PENTRU CREȘTINII ORTODOCȘI. Prin cererile lor, ateii ar fi vrut să obțină dreptul ca orice elev să poată primi scutire de la orele de Religie, chiar împotriva părinților. Consiliul de Stat a decis că elevii pot fi scutiți de orele de Religie Creștină Ortodoxă numai dacă aparțin de alte religii, de alte confesiuni, sau de atei. (scurtă amintire a știrii; articol în engleză din 11 septembrie 2023). OBSERVĂM că în Grecia sunt 2 ore de Religie pe săptămână. Dar ne amintim că și în Belgia, și în Germania, și în alte țări, sunt tot 2 ore de Religie pe săptămână. Adulții sunt conștienți că educația morală a tinerilor se face cel mai bine prin Religie. Așa cum a spus psalmistul, de mii de ani, că tânărul își îndreaptă calea prin păzirea cuvintelor lui Dumnezeu. ... DAR, în România este multă influență a unor evrei-derbedei-atei, sataniști-antihriști, care vor să strice educația prin fapte ca EXPOZIȚIA din București cu BLASFEMII, în care DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS este înfățișat ca ANDROGIN și CU COARNE, iar MAICA DOMNULUI este înfățișată CU CAP DE MORT, CU TRUP DE BĂRBAT TRAVESTIT ÎN FEMEIE și CU ȚIGARA ÎN MÂNA DREAPTĂ etc, expoziție organizată cu aprobare de la Ministerul Culturii, cu bani de la creștini!!! ...

Pr. prof. Ion Ciungu

 

"Prin ce îşi va îndrepta tânărul calea sa? Prin păzirea cuvintelor Tale." (Psalmul 118, 9; în unele Biblii este Psalmul 119, 9) "Wherewithal shall a young man correct his way? By keeping Thy words."


Mai multe aspecte referitoare la știrea amintită în titlu putem afla din articolul următor:

 

GREECE: RELIGIOUS EDUCATION REMAINS COMPULSORY FOR ORTHODOX CHRISTIANS, publicat în data de 11 septembrie 2023, pe website-ul de știri creștine ORTHODOX CHRISTIANITY.

 

...

În Belgia, Germania etc, sunt 2 ore de Religie pe săptămână: https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2023/07/belgia-este-una-dintre-tarile-europene.html

...


Să ne amintim cum este privită în școlile din România ora de Religie creștină ortodoxă, și  cum sunt tratați profesorii care o predau :

Pe data de 10 martie 2017, pe site-ul agenției de știri BASILICA.RO, a Patriarhiei Române, a apărut articolul “Precizări privind prezența orelor de religie în școli”, publicat de Andrei Pau.

 

În acest articol se reamintește articolul 32, alineatul 7, din Constituția României, prin care se garantează libertatea învățământului religios. De asemenea, se reamintește că, potrivit Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), “în Europa, învățământul religios este profund legat de învățământul secular”. Citez din acest articol, lăsând sublinierile așa cum sunt în el:

“Dintre cele 46 de state membre ale Consiliului Europei (în anul 2007) doar în trei state religia nu este predată în școlile publice (Franța, Albania și Macedonia); ora de religie este obligatorie în 25 de state, în restul fiind facultativă sau opțională (conform celor reținute de CEDO în 9 octombrie 2007, cu ocazia judecării cauzei „Hasanși EylemZengin contra Turciei”, paragraful 30); iar în majoritatea statelor predarea religiei are caracter confesional (paragraful 31).

 

Majoritatea elevilor europeni au în programa școlară o oră de religie pe săptămână, însă în țări precum Germania, Austria, Irlanda, Cipru, Grecia, Italia și Croația au câte două ore, iar în Belgia au trei ore pe săptămână. În Germania, spre exemplu materia religie nu este doar parte din trunchiul comun, ci este chiar obligatorie, organizată de către culte și finanțată de către stat. Predarea este confesională. Situația este similară în Austria, Belgia, Cipru, Spania și Grecia.”

 

Este incorectă și injustă jignirea generalizată a profesorilor de Religie

 

În sfârșit, pentru a înțelege cum este privită  Ora de Religie în școlile din România, mai dau un citat din acest articol :

 

 “De asemenea, este incorectă şi injustă jignirea generalizată a unei categorii didactice profesionale, şi anume totalitatea profesoarelor şi profesorilor de religie. Aceste persoane realizează educarea religioasă a copiilor în școli din încredințarea a peste 2.000.000 de părinți care și-au înscris copiii la ora de religie (peste 90% dintre copii).”

Andrei Pau, Precizări privind prezența orelor de religie în școli, BASILICA.RO, 10.03.2017, http://basilica.ro/precizari-privind-prezenta-orelor-de-religie-in-scoli/

...

Education in Greece, https://en.wikipedia.org/wiki/Education_in_Greece

 

În Turcia, 2 ore de Religie pe săptămână:

"Religion classes are two hours per week for students in grades four through 12. Only students who marked Christian or Jewish on their national identity cards may apply for an exemption from religion classes." https://www.state.gov/reports/2022-report-on-international-religious-freedom/turkey/#:~:text=Religion%20classes%20are%20two%20hours,an%20exemption%20from%20religion%20classes.

2022 Report on International Religious Freedom: Turkey (Türkiye) [Section II. Status of Government Respect for Religious Freedom, ... "The constitution establishes compulsory religious and moral instruction in public and private schools at all levels starting with fourth grade, ...]

……………………………………………………………………………………

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

S-a prelungit EXPOZIȚIA din București CU BLASFEMIILE LA ADRESA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS ȘI LA ADRESA SFINTEI LUI MAME, PURUREA FECIOARA MARIA!!! Observăm că azi, miercuri, 13 septembrie, 2023, SENATOAREA DIANA IOVANOVICI ȘOȘOACĂ A CERUT ÎN SENAT ANCHETAREA CELOR IMPLICAȚI ÎN ACEASTĂ EXPOZIȚIE. De asemenea, A CERUT BISERICII ORTODOXE ROMÂNE, P. F. DANIEL, SĂ IA ATITUDINE ÎMPOTRIVA ACESTEI EXPOZIȚII. (scurtă amintire a știrii). Mulțumim frumos doamnă Diana Iovanovici Șoșoacă, pentru că azi ați cerut în Senatul României ÎNCHIDEREA EXPOZIȚIEI din București prin CARE SE ADUC BLASFEMII la adresa FIULUI LUI DUMNEZEU FĂCUT OM PENTRU MÂNTUIREA OAMENILOR, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS și la adresa PREASFINTEI FECIOARE MARIA, MAICA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS! De asemenea, vă mulțumim frumos pentru că ați cerut anchetarea tuturor celor implicați în această expoziție care îi insultă pe toți creștinii din lume, din România în primul rând! De asemenea, mulțumim frumos pentru că ați cerut Bisericii Ortodoxe Române, P. F. Daniel, să ia atitudine oficială împotriva acestei expoziții! Credeam că s-a terminat cu acele blasfemii atunci, când le-ați denunțat, pe 8 septembrie 2023, de sărbătoarea NAȘTEREA MAICII DOMNULUI. Dar am înțeles că persoanele sataniste nerușinate au prelungit expoziția până pe 30 septembrie, deși închiderea ei era planificată pe 10 septembrie! ... Știu că mulțumirile acestea pe care vi le adresez sunt slabe, dar ÎL RUGĂM PE MÂNTUITORUL ȘI PE SFÂNTA LUI MAMĂ SĂ VĂ RĂSPLĂTEASCĂ, NU NUMAI ÎN VIAȚA ACEASTA, CI MAI ALES ÎN ÎMPĂRĂȚIA CERURILOR! AMIN, DOAMNE IISUSE HRISTOASE! ... Foarte Bună Mărturisire ați făcut, doamnă Diana, pentru Mântuitorul și pentru Mama Lui înaintea oamenilor azi! Iisus a zis: "Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în Ceruri. Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în Ceruri."

 

BELGIA este una dintre țările europene cu CELE MAI MULTE BISERICI TRANSFORMATE PENTRU ALTE ÎNTREBUINȚĂRI (de ex., transformate în camere de hotel, în magazine de haine, în club de alpinism, în club de noapte etc). Numai 10% din belgieni mai participă la biserică în mod regulat. … Dar nu numai în Belgia se întâmplă așa ceva. La fel se întâmplă în Italia și Germania. … Unii oameni cred că este bine, căci oricum nu se mai putea plăti pentru întreținerea lor ca biserici, dat fiind faptul că tot mai puțină lume merge la biserică. Ați oameni au multe ezitări din punct de vedere etic. (scurtă amintire a știrilor; articol în engleză din 21 iulie 2023 etc) În acest context, observăm că, în școlile de Stat, ELEVII DIN BELGIA ȘI DIN GERMANIA AU 2 ORE DE RELIGIE PE SĂPTĂMÂNĂ. … Deci, adulții sunt conștienți că educația morală a tinerilor se face cel mai bine prin Religie. Așa cum recunoaște psalmistul, de mii de ani, vorbind cu Dumnezeu: "Prin ce își va îndrepta tânărul calea sa? Prin păzirea cuvintelor Tale." … Referitor la transformarea bisericilor pentru alte întrebuințări, se cuvine să ne amintim că ÎN ALBANIA, O BISERICĂ, ce fusese transformată în RESTAURANT pe vremea comuniștilor atei, A FOST RESTITUITĂ, abia în acest an (2023), BISERICII ORTODOXE ALBANEZE, după 30 de ani de birocrație. De la căderea comunismului în urmă cu 30 de ani, Biserica Ortodoxă Albaneză se tot luptă cu Statul pentru a-și obține înapoi proprietățile. ... În anul 1967, ALBANIA a fost declarată PRIMUL STAT ATEU DIN LUME, de către Enver Hogea, șeful Statului. Totuși, Uniunea Sovietică sub Lenin era un Stat ateu de facto înaintea Albaniei. ... Ne amintim că în 2017 a apărut știrea că, în Sankt Petersburg (Rusia), Muzeul Ateismului urmează să fie restituit Bisericii Ortodoxe Ruse și să devină iarăși Biserică (Catedrala Sfântului Isaac, așa cum a fost înainte), însă doi parlamentari evrei din Sankt Petersburg s-au opus și au organizat un protest împotriva restituirii clădirii.

 

În AUSTRIA, educatorii, părinții și experții au cerut OPRIREA IMEDIATĂ A CONȚINUTULUI VĂTĂMĂTOR din EDUCAȚIA SEXUALĂ. În noua programă școlară, care ar urma să fie pusă în aplicare din toamna anului 2023, conținutul nu este adaptat la vârsta și dezvoltarea copiilor. Prin urmare, la cererea publicației germane catolice Die Tagespost, o PETIȚIE către liderii politici din Austria a fost inițiată de asociația Kinderwohl – Verein Österreichischer Pädagogen, cerând oprirea imediată a conținutului din educația sexuală care îi pune în pericol pe copii. (scurtă amintire a știrii; articol în engleză din 5 iulie 2023) Ne amintim că în România ÎN CONTEXTUL ÎN CARE MINISTRA EDUCAȚIEI, LIGIA DECA, VOIA EDUCAȚIE LGBT ÎN ȘCOLI, CULTELE RELIGIOASE S-AU OPUS, PRINTR-O SCRISOARE COMUNĂ, PE CARE I-AU TRIMIS-O ÎN 13 MARTIE 2023.

 

https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2023/07/ateismul-este-conceptia-despre-lume.html

 

https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2018/01/georgia-spera-sa-introduca-cursuri-de.html

 

Un comentariu:

  1. Felicitări DOAMNEI ȘOȘOACĂ. DE ASTA TREBUIE VOTATĂ DE TOȚI CREȘTINII ÎN 2024

    RăspundețiȘtergere

Suntem în MARȚEA LUMINATĂ, în SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ (The Bright Week), adică în PRIMA SĂPTĂMÂNĂ CARE URMEAZĂ DUPĂ SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI DUMNEZEULUI ȘI MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. ... Bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos o exprimăm și noi, în fiecare an, inclusiv prin felul în care NE SALUTĂM TIMP DE 40 DE ZILE, cu uimitorul și frumosul mesaj de origine îngerească, "HRISTOS A ÎNVIAT!", la care răspundem, din forța Tradiției Sfinte și în diferite grade de asimilare, "ADEVĂRAT A ÎNVIAT!" Azi, în A TREIA ZI DE PAȘTI, în MARȚEA LUMINATĂ, haideți să ne luminăm sufletele cu textul evanghelic programat pentru a fi citit azi la Sfânta Liturghie! În acest text este vorba despre modul în care DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS S-A ARĂTAT DUPĂ ÎNVIERE LA DOI DINTRE UCENICII SĂI, adică LUI LUCA ȘI CLEOPA, în timp ce ei mergeau dinspre Ierusalim spre localitatea Emaus. Pe drum El li s-a arătat ca un străin care i-a întrebat de ce sunt triști și le-a explicat textele sfinte din Vechiul Testament referitoare la Mesia, referitoare la suferințele Lui urmate de slava Lui. Apoi, LA CINA DIN EMAUS IISUS A FOST RECUNOSCUT, CÂND EL A BINECUVÂNTAT PÂINEA, A FRÂNT-O ȘI LE-A DAT-O. ... Cu această ocazie este potrivit SĂ NE AMINTIM DE ARĂTĂRILE DOMNULUI DUPĂ ÎNVIERE, de persoanele cărora El S-a arătat după Înviere, timp de 40 de zile, până când S-a înălțat la Cer. MAICA DOMNULUI ESTE PRIMA PERSOANĂ CARE L-A VĂZUT PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ÎNVIAT, după cum aflăm din cartea de cult numită Penticostar, în care se explică astfel: Învierea a cunoscut-o întâi Maica lui Dumnezeu, Care, după cum grăiește Evanghelia cea de la Matei, ședea la Mormânt împreună cu Maria Magdalena. Dar, spre a nu se arunca îndoială asupra Învierii, din pricina dragostei de Mamă pentru Fiul Său, de aceea zic evangheliștii că Domnul S-a arătat mai întâi Mariei Magdalena. Așa scrie în Sinaxarul din Penticostar, la Sfânta și Marea Duminică a Paștilor. ... Știm că Iisus a promis că El este prezent acolo unde chiar și numai doi sau trei se adună în Numele Lui (Matei 18, 20). DOAMNE IISUSE HRISTOASE, TE RUGĂM FRUMOS PRIN DUHUL SFÂNT, AJUTĂ-NE SĂ FACEM PARTE DINTRE PERSOANELE CARE SE ADUNĂ ÎN NUMELE TĂU, CONFORM LEGII TALE EXPRIMATĂ ÎN NOUL TESTAMENT, SPRE SLAVA TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI, ÎN FIECARE MOMENT, ÎN VECII VECILOR! AMIN! AMIN! AȘA SĂ FIM! ÎȚI MULȚUMIM FRUMOS!

Pr. prof. Ion Ciungu   “« Rămâi cu noi, că e spre seară şi s'a plecat ziua ». Şi a intrat să rămână cu ei. Şi a fost că'n timp c...