vineri, 1 septembrie 2023

HARUL pe care ni l-a adus FIUL LUI DUMNEZEU FĂCUT OM, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, MÂNTUITORUL LUMII, ne oferă IERTAREA de pedepsele care ni se cuvin prin faptul că am încălcat Legile lui Dumnezeu. DAR, să nu ne permitem NEBUNIA ȘI ÎNȘELAREA SATANICĂ de a crede că, AVÂND PROTECȚIA HARULUI putem să facem mereu păcate, chiar programându-le, cu îngăduință și știință!!! DIN CONTRĂ, HARUL NE FACE DATORI SĂ NE TRĂIM VIAȚA ÎN NEPRIHĂNIRE, SMERENIE ȘI SINCERITATE CU DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ȘI CU SEMENII NOȘTRI. [poezie de poetul creștin Traian Dorz; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca; (din fila de calendar creștin ortodox pe luna SEPTEMBRIE, anul 2023, editat de Oastea Domnului)]. Oastea Domnului este „Aflarea și vestirea lui IISUS HRISTOS cel RĂSTIGNIT”. Oastea Domnului a fost înființată în România la Sibiu, în anul 1923, de preotul ortodox Iosif Trifa (1888-1938). Oastea Domnului este o mișcare de înviorare a credinței creștine, de combatere a păcatelor în general, iar în special de combatere a înjurăturilor, alcoolismului, fumatului, avortului etc.

Pr. prof. Ion Ciungu

 



NU VĂ-NȘELAȚI CREZÂND

 

Nu vă-nșelați crezând că harul vă-ndreptățește-orice păcat,

că poți să faci orice și – dacă vorbești de Har – ești și iertat;

că Harul iartă doar o dată trecutul cel neștiutor,

iar după-aceea poruncește neprihănirea tuturor.

 

Nu vă-nșelați că iartă Harul orice păcate, orișicând,

că, dacă spui de Har ajunge – și poți apoi trăi-nșelând,

că poți să minți, te poți ascunde și poți să te prefaci oricum;

nu-i o mai mare nebunie decât să mergi pe-așa un drum.


Nu vă-nșelați, – nu iartă Harul păcatul cel făcut știind,

nu credeți pe Hristos și Harul orice păcate-ngăduind,

nu vă mințiți pe voi și pe-alții că poți să faci orice prin Har;

Satan pe nimenea nu-nșală, ca-n felu-acesta, mai amar.

 

Nu, – Harul nu vă-ndreptățește să vă prefaceți și mințiți,

acela e un har fățarnic și mincinos, și fals, să știți.

Adevăratul Har învață s-o rupi cu tot ce-i păcătos

și să trăiești neprihănirea smerit și sincer în Hristos.

 

Nu vă-nșelați urmând pe orbii cei îngâmfați și prefăcuți

ce-nvață că prin Har se poate trăi oricum, – ei sunt pierduți;

și-aceasta-i o înșelăciune, și-acela-i un satanic har,

Satan pe nimenea nu-nșală, ca-n felu-acesta, mai amar.

 

Traian Dorz (1914-1989), poet creștin, misionar creștin, deținut politic, închis pentru credință timp de peste 17 ani. https://ro.wikipedia.org/wiki/Traian_Dorz

………………………………………………………………………………………


Maica Domnului a avut de suferit. A avut și bune : a avut parte de Înviere, a avut parte de Înălțarea Fiului său și de Pogorârea Duhului Sfânt. Dar, cu toate acestea, a avut parte, ca noi, de suferințe. Și dacă Ea n-a fost scutită, ce motiv avem noi să fim scutiți, când bine știm că suferim după urma nevinovățiilor.

*

În mod sigur, și bătrânețea e un interval de mare folos ; înveți a te desprinde de lumea aceasta. Deci ești pe-aproape de strămutare. Ai deci un interval de tranziție. Folosește-l cuminte. (Mai) învață și asta : că lumea (cum e) și trupul (cât e de obtuz) sunt totuși bune, ca atare, pentru canon. Deci, cât ar fi de paradite și de prelungite, au totuși rolul și valoarea aceasta. Cel Ce ne ține, ne ține cu rost chiar și pe postul inutilității.

Preotul călugăr ortodox Arsenie Boca (1910-1989), pictor, teolog și duhovnic vestit, propus pentru a fi declarat sfânt.

Cât de sfânt este Sfântul Ardealului ? Teologul Florian Bichir a studiat dosarul secret Arsenie Boca: https://youtu.be/OXrs3mxTl7I  , interviu publicat în 19 septembrie 2022.

De ce este amânată canonizarea lui Arsenie Boca? O atitudine politicianistă care nu ar avea ce să caute în consolidarea credinței ortodoxe, articol din 11 aprilie 2021, de Leonard Bădilă. https://www.capital.ro/de-ce-este-amanata-canonizarea-lui-arsenie-boca-o-atitudine-politicianista-care-nu-ar-avea-ce-sa-caute-in-consolidarea-credintei-ortodoxe.html

https://www.oradesibiu.ro/2019/09/06/exclusiv-totul-despre-canonizarea-parintelui-arsenie-boca/

https://ro.wikipedia.org/wiki/Arsenie_Boca

http://adevarul.ro/cultura/spiritualitate/arsenie-boca-omul-iisus-adus-lumanare-aprinsa-prin-furtuna-1_5181337e053c7dd83f651baa/index.html

…………………………………………………………………

 

Oastea Domnului este „Aflarea și vestirea lui Iisus Hristos cel răstignit”.

 

Preot Iosif Trifa (1888-1938), întemeietor, în anul 1923, al OASTEI DOMNULUI, mișcare de înviorare a credinței creștine, de combatere a înjurăturilor, a alcoolismului și a fumatului.

 

Multe necazuri a avut acest om al lui Dumnezeu! Trei copii și soția i-au murit. A rămas cu un singur copil (Titus Gheorghe, rămas orfan de mamă de la trei ani). Dacă în anul 1935 preotul Iosif Trifa a fost caterisit de mitropolitul ortodox Nicolae Bălan, lucrarea Oastei Domnului a fost binecuvântată, în anul 1936, de cardinalul greco-catolic Iuliu Hossu. Biserica Ortodoxă Română a anulat în anul 1990 caterisirea din 1935.

https://www.youtube.com/watch?v=8eMERg0KblA

 https://ro.wikipedia.org/wiki/Oastea_Domnului

https://ro.wikipedia.org/wiki/Iosif_Trifa

https://oasteadomnului.ro/

………………………………………………………………………………………………………

Mult iubit și frumos slăvit să fie Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Christos, prin Duhul Curat, prin Spiritul Sfânt al Adevărului Mângâietor, în fiecare moment, și de noi, în vecii vecilor!

Maica Preacurata, Pururea Fecioara Maria, și Toți Sfinții, Prietenii lui Dumnezeu, să fie binecuvântați, și de noi, în fiecare moment, în vecii vecilor!

.............................................................................................................

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:           

La nivelul oamenilor, în gradul cel mai înalt și mai profund, NUMAI LA MAICA DOMNULUI găsim IUBIREA STRĂLUCIND FRUMOS, RĂBDAREA, SMERENIA ȘI FRUMUSEȚEA INIMII CU NOBIL SIMȚ. Pe Maica Domnului nostru Iisus Hristos a sfințit-o și a înălțat-o Dumnezeu, iar noi, închinându-ne Tainicului Plan Divin, o cinstim pe Preafericita Maică. … [poezie de poetul creștin Traian Dorz; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca (din fila de calendar creștin ortodox pe luna AUGUST, anul 2023, editat de Oastea Domnului)] Oastea Domnului este „Aflarea și vestirea lui IISUS HRISTOS cel RĂSTIGNIT”. Oastea Domnului a fost înființată în România la Sibiu, de preotul Iosif Trifa (1888-1938), în anul 1923. Oastea Domnului este o mișcare de înviorare a credinței creștine, de combatere a înjurăturilor, a alcoolismului și a fumatului.

  

BOLILE TRUPULUI își au începutul ÎN PĂCATE. PĂCATUL se face mai întâi ÎN SUFLET. Deci, VINDECAREA trebuie să înceapă de la SUFLET. Se cuvine SĂ-L RUGĂM PE DUMNEZEU, în primul rând, SĂ NE VINDECE SUFLETUL. … [poezie de poetul creștin Traian Dorz; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca (din fila de calendar creștin ortodox pe luna IULIE, anul 2023, editat de Oastea Domnului)] Oastea Domnului este „Aflarea și vestirea lui IISUS HRISTOS cel RĂSTIGNIT”. Preotul Iosif Trifa (1888-1938) este întemeietor, în anul 1923, al OASTEI DOMNULUI, mișcare de înviorare a credinței creștine, de combatere a înjurăturilor, a alcoolismului și a fumatului.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pe 21 noiembrie este sărbătoare: INTRAREA MAICII DOMNULUI ÎN BISERICĂ, ADICĂ ÎN TEMPLUL DIN IERUSALIM, CÂND EA AVEA TREI ANIȘORI. Bătrânii părinți ai fetiței Maria, Ioachim și Ana, și-au împlinit promisiunea față de Dumnezeu, ducând-o pe fetița lor la Templu și încredințând-o marelui preot Zaharia, pentru a fi crescută în sfințenie. Acolo ea a rămas până la vârsta de 15 ani (unele surse dau vârsta de 14 ani sau 12 ani). Apoi, Maria a fost încredințată dreptului bătrân Iosif, pentru a fi protejată sub semnul căsătoriei, căci părinții ei muriseră. (Haideți să ne amintim textul evanghelic care se citește la Sfânta Liturghie în 21 noiembrie, precum și alte informații în legătură cu această sărbătoare! ... “Pînă la intrarea în Templu se urcau cincisprezece trepte. Sfinţii Părinţi au ridicat-o pe Fecioara pînă la întîia treaptă, dar apoi ea singură le-a urcat alergînd pe toate celelalte paisprezece. Sus, Fecioara a fost întîmpinată de Marele Preot Zaharia, cel care avea să fie tatăl Sfîntului loan Botezătorul. Luînd-o de mînă, el a dus-o pe Fecioara nu doar în interiorul Templului, ci chiar în interiorul Sfintei Sfintelor, adică cel mai sfînt dintre cele mai sfinte locuri din Templu, acela în care numai Marele Preot avea voie să intre, şi chiar şi el doar o dată pe an.”). ... “Fericit este bărbatul, O, Fecioară Maria, care iubește numele tău; harul tău îi va mângâia sufletul.” (Psalmul 1, din PSALTIREA MAICII DOMNULUI). ... Să urmărim un filmuleț de animație ortodoxă pentru copii despre Intrarea Maicii Domnului în Biserică, adică în Templu: https://www.facebook.com/100003915592274/videos/1455475245124524 ... De asemenea, azi este potrivit să ascultăm iarăși cântată poezia-rugăciune compusă de Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, LA UȘA MILOSTIVIRII, rugăciune către Maica Domnului, cunoscută mai mult după primele versuri: PREASFÂNTĂ MAICĂ ȘI FECIOARĂ, NĂDEJDEA SUFLETULUI MEU: https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/919372900201006

Pr. prof. Ion Ciungu   “Fericit este bărbatul, O, Fecioară Maria, care iubește numele tău; harul tău îi va mângâia sufletul.” Psalmul 1,...