duminică, 5 decembrie 2021

ÎN ȘCOLILE DIN FRANȚA ESTE NECESAR SĂ SE STUDIEZE ȘI FAPTELE RELIGIOASE, PE LÂNGĂ ÎNVĂȚĂMÂNTUL LAIC, PENTRU A ÎNȚELEGE SOCIETATEA. ÎN ACEST SCOP A FOST LANSAT UN PLAN VAST PENTRU FORMAREA PROFESORILOR ȘI CADRELOR EDUCAȚIEI NAȚIONALE. (scurtă anunțare a știrii; articol în franceză, din 25 noiembrie 2021; traducere în română de I.N.)

 

 

Studierea  faptelor religioase trebuie să însoțească învățământul laic în școli, potrivit lui Philippe Gaudin, directorul Institutului de Studiere a Religiilor și a Laicității (IREL). Acest lucru ar evita  neînțelegerile și tensiunile.

Nu trebuie să transformăm învățământul laic în « catehism », conform lui Philippe Gaudin, directorul  IREL. Trebuie să completăm învățământul cu faptul religios, a declarat acesta pentru ziarul Figaro, în 24 noiembrie. Predarea încrucișată a acestor două teme elevilor ar evita neînțelegerile și tensiunile. Obiectivul este acela de « a înțelege societatea. Nu trebuie să scăpăm din vedere niciunul dintre aceste două scopuri. »

Astfel ministrul Educației, Jean-Michel Blanquer, a lansat la începerea școlii un amplu program de formare a profesorilor și a cadrelor din educație. Programul vizează să genereze « o laicitate a inteligenței, integrând studiul fenomenului religios » (tradiții, dogme), explică Philippe Gaudin. IREL, a cărui primă misiune este aceasta, administrează această transformare în mod  progresiv în școlile de pe teritoriul Franței.

La ora actuală, tinerii între 18 și 24 de ani sunt cei mai interesați de problema religiei și a laicității în Franța, cu un procent de 66% din cei chestionați, după un scurt studiu (étude) realizat în octombrie de către IFOP.

...

FRANCE: Il faut aussi enseigner les faits religieux, selon l’Irel, https://www.evangeliques.info/2021/11/25/france-il-faut-aussi-enseigner-les-faits-religieux-selon-lirel/

.................................................................................................................

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

“CE RĂU V-A FĂCUT IISUS HRISTOS?” ÎN ELVEȚIA, A AVUT LOC, ÎN 29 OCTOMBRIE 2021, O DEMONSTRAȚIE ÎMPOTRIVA UNUI FILM CARE PARODIAZĂ VIAȚA LUI IISUS. (scurtă anunțare a știrii; articol în franceză din 2 noiembrie 2021; traducere în română de I. N.)

 

“Dumnezeu, știința și dovezile – zorii unei revoluții?” (articol în franceză din 12 octombrie 2021, în care este prezentată cartea DIEU, LA SCIENCE, LES PREUVES, L'AUBE D'UNE RÉVOLUTION, recent publicată la Paris și pusă în vânzare din 13 octombrie 2021; este o carte în care 20 de specialiști de marcă aduc la zi un mănunchi de dovezi raționale din domenii diferite și independente ale științei, oferind o lumină nouă cu privire la existența lui Dumnezeu, răsturnând certitudinile materialismului naiv care L-a exclus pe Dumnezeu, materialism care impregnează încă spiritele; astăzi există un consens științific, toți savanții sunt unanimi în a recunoaște că universul se află în expansiune, că are un început și că va avea un sfârșit; cum să nu se repună problema unei Ființe care se află la originea a tot ceea ce există?; traducere în română de I. N. )

 

Bethleem – Creștinii din America donează milioane de dolari pentru restaurarea bisericii Nasterea Domnului (articol în franceză din 29 septembrie 2021; traducere în română de I.N.)

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în MARȚEA LUMINATĂ, în SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ (The Bright Week), adică în PRIMA SĂPTĂMÂNĂ CARE URMEAZĂ DUPĂ SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI DUMNEZEULUI ȘI MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. ... Bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos o exprimăm și noi, în fiecare an, inclusiv prin felul în care NE SALUTĂM TIMP DE 40 DE ZILE, cu uimitorul și frumosul mesaj de origine îngerească, "HRISTOS A ÎNVIAT!", la care răspundem, din forța Tradiției Sfinte și în diferite grade de asimilare, "ADEVĂRAT A ÎNVIAT!" Azi, în A TREIA ZI DE PAȘTI, în MARȚEA LUMINATĂ, haideți să ne luminăm sufletele cu textul evanghelic programat pentru a fi citit azi la Sfânta Liturghie! În acest text este vorba despre modul în care DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS S-A ARĂTAT DUPĂ ÎNVIERE LA DOI DINTRE UCENICII SĂI, adică LUI LUCA ȘI CLEOPA, în timp ce ei mergeau dinspre Ierusalim spre localitatea Emaus. Pe drum El li s-a arătat ca un străin care i-a întrebat de ce sunt triști și le-a explicat textele sfinte din Vechiul Testament referitoare la Mesia, referitoare la suferințele Lui urmate de slava Lui. Apoi, LA CINA DIN EMAUS IISUS A FOST RECUNOSCUT, CÂND EL A BINECUVÂNTAT PÂINEA, A FRÂNT-O ȘI LE-A DAT-O. ... Cu această ocazie este potrivit SĂ NE AMINTIM DE ARĂTĂRILE DOMNULUI DUPĂ ÎNVIERE, de persoanele cărora El S-a arătat după Înviere, timp de 40 de zile, până când S-a înălțat la Cer. MAICA DOMNULUI ESTE PRIMA PERSOANĂ CARE L-A VĂZUT PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ÎNVIAT, după cum aflăm din cartea de cult numită Penticostar, în care se explică astfel: Învierea a cunoscut-o întâi Maica lui Dumnezeu, Care, după cum grăiește Evanghelia cea de la Matei, ședea la Mormânt împreună cu Maria Magdalena. Dar, spre a nu se arunca îndoială asupra Învierii, din pricina dragostei de Mamă pentru Fiul Său, de aceea zic evangheliștii că Domnul S-a arătat mai întâi Mariei Magdalena. Așa scrie în Sinaxarul din Penticostar, la Sfânta și Marea Duminică a Paștilor. ... Știm că Iisus a promis că El este prezent acolo unde chiar și numai doi sau trei se adună în Numele Lui (Matei 18, 20). DOAMNE IISUSE HRISTOASE, TE RUGĂM FRUMOS PRIN DUHUL SFÂNT, AJUTĂ-NE SĂ FACEM PARTE DINTRE PERSOANELE CARE SE ADUNĂ ÎN NUMELE TĂU, CONFORM LEGII TALE EXPRIMATĂ ÎN NOUL TESTAMENT, SPRE SLAVA TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI, ÎN FIECARE MOMENT, ÎN VECII VECILOR! AMIN! AMIN! AȘA SĂ FIM! ÎȚI MULȚUMIM FRUMOS!

Pr. prof. Ion Ciungu   “« Rămâi cu noi, că e spre seară şi s'a plecat ziua ». Şi a intrat să rămână cu ei. Şi a fost că'n timp c...