joi, 6 decembrie 2018

NEVOIA DE ABOLIȚIONIȘTI AI SCLAVIEI AZI ESTE MAI MARE CA ORICÂND. “INTERNATIONAL JUSTICE MISSION” (MISIUNEA INTERNAȚIONALĂ PENTRU JUSTIȚIE) ESTE CEA MAI MARE ORGANIZAȚIE ANTISCLAVIE DIN LUME. ACEASTA ESTE O ORGANIZAȚIE NONGUVERNAMENTALĂ AMERICANĂ AI CĂREI ANGAJAȚI TREBUIE SĂ FIE CREȘTINI PRACTICANȚI (articole în engleză din 30 noiembrie 2018, și în engleză și română din 2 decembrie 2018 ; scurtă anunțare a știrii)



Pr.prof. Ion Ciungu





Iisus, în sinagoga din Capernaum, a anunțat și misiunea Sa de a elibera sclavii : Duhul Domnului e peste Mine, pentru că El M'a uns; El M'a trimis să le binevestesc săracilor, să-i vindec pe cei zdrobiți la inimă, robilor să le vestesc libertate și orbilor vedere, pe cei asupriți să-i trimit în libertate și să vestesc anul bineprimit al Domnului.” (Sfânta Evanghelie după Luca, capitolul 4, versetele 18-19). https://www.crestinortodox.ro/biblia/Evanghelia-dupa-Luca/Postul-si-ispitirea-lui-Iisus-Inceputul-predicii-Sale-in-Galileea-Alungarea-lui-Iisus-din-patria-Sa-Iisus-incepe-sa-predice-in-Capernaum-Vindecarea-unui-demonizat-Vindecarea-soacrei-lui-Petru-si-a-altor-bolnavi/
………………………………………….





Despre nevoia mare de aboliționiști ai sclaviei din zilele noastre, sclavie modernă în care sunt prinse ca într-o cursă 40 de milioane de persoane, precum și despre “INTERNATIONAL JUSTICE MISSION”, am aflat din articolul The slave trade is real and we need modern-day abolitionists , publicat în data de 30 noiembrie 2018 pe site-ul nondenominațional de știri creștine din Londra, Christian Today, de Isabel Crawley.



Misiunea Internațională pentru Justiție, care face investigații sub acoperire, ajutând astfel la eliberarea multor persoane prinse în cursa sclaviei, a fost înființată în anul 1997 ca organizație nonprofit bazată pe credință. Tuturor angajaților ei li se cere să fie creștini practicanți. Așa observăm din Enciclopedia liberă, Wikipedia, varianta engleză, de la articolul “INTERNATIONAL JUSTICE MISSION”. https://en.wikipedia.org/wiki/International_Justice_Mission



Despre programul ambițios lansat pentru eradicarea sclaviei copiilor din trei țări africane (Etiopia, Republica Centrafricană și Republica Democrată Congo) am aflat din articolul Ambitious programme launched to eradicate child slavery in three African nations , publicat în data de 2 decembrie (chiar în Ziua Națiunilor Unite pentru Abolirea Sclaviei), pe site-ul de știri creștine Christian Today din Londra, de staff writer.

……………….


Și pentru ca nu cumva să-i considerăm pe africani prea înapoiați, iar noi să ne considerăm prea europeni-înaintați, se cuvine să vedem, un pic, cum este sclavia și în România-Europa.


“În principal, România este ţară de origine a victimelor traficului de persoane, iar numărul total al victimelor identificate este 4622, în perioada 2011-2015, conform ultimului raport al Consiliului Europei.


66% dintre victimele identificate sunt femei, iar numărul copiilor victime ale traficului uman a fost 1595, în perioada 2011-2015. Principala formă de exploatare a victimelor identificate a fost exploatarea sexuală (54% dintre victime), apoi exploatarea prin muncă (34%) şi cerşetoria forţată (6%). În afară de asta, autoritățile au identificat şi 23 de victime ale traficului exploatate în cadrul unor activităţi infracționale.


Majoritatea victimelor au avut ca destinaţie Italia, Spania, Germania, Franţa, Grecia, Polonia şi Marea Britanie.”


Așa am aflat din articolul Ziua internațională pentru abolirea sclaviei”, publicat în data de 2 decembrie 2018, pe site-ul JURIDICE, de Cristian Jura și Alina Gaja. https://www.juridice.ro/481721/ziua-internationala-pentru-abolirea-sclaviei.html

...............................................................................


Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem articolul despre schimbările în bine aduse în istoria lumii de Fiul lui Dumnezeu Făcut Om, Domnul nostru Iisus Hristos, între care este și desființarea sclaviei:










Și pentru a ne aminti cât de necreștini suntem, s-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem articolul despre numărul mare de ucideri de copii prin avort în România: peste 80.000 în fiecare an; 22 de milioane în perioada 1958-2008:

………….

















Polonia are una dintre cele mai restrictive legi din Europa cu privire la avort : https://en.wikipedia.org/wiki/Abortion_in_Poland











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu