sâmbătă, 15 decembrie 2018

„CUFI” ADICĂ “CHRISTIANS UNITED FOR ISRAEL” (CREȘTINI UNIȚI PENTRU ISRAEL) ESTE O ORGANIZAȚIE AMERICANĂ EVANGHELICĂ, AJUNGÂND ACUM LA PESTE 5 MILIOANE DE MEMBRI, CONDUSĂ DE PASTORUL JOHN HAGEE DIN SAN ANTONIO (TEXAS). HAGEE A SPUS CĂ NICIODATĂ ÎN ISTORIE RELAȚIILE DINTRE EVREI ȘI CREȘTINI NU AU FOST MAI PUTERNICE CA ACUM. HAGEE A MAI SPUS CĂ CELE DOUĂ RELIGII (A EVREILOR ȘI A CREȘTINILOR) SE ÎMPĂRTĂȘESC DE ACELEAȘI VALORI, DE ACELAȘI DUMNEZEU. (articol în engleză din 11 decembrie 2018; scurtă anunțare a știrii). ÎNSĂ, NOI, CEI CARE AFLĂM ACEASTĂ ȘTIRE, AR TREBUI SĂ NE AMINTIM CĂ EVREII, MAJORITATEA, NU-L RECUNOSC PE IISUS CA FIIND DUMNEZEU. DIMPOTRIVĂ, EI VORBESC FOARTE URÂT DESPRE IISUS ȘI DESPRE SFÂNTA FECIOARA MARIA.






Pr.prof. Ion Ciungu








Faptul că proorociile din Vechiul Testament cu privire la Mesia s-au împlinit în Iisus din Nazaret, pe care L-au respins iudeii, îl putem înțelege din mai multe texte profetice, dintre care acum amintesc doar unul care se referă la Sfintele Patimi, descrise de Profetul Isaia care a trăit în secolele VIII-VII înainte de de Iisus:

“Dispreţuit şi refuzat de oameni, om al durerii, cunoscător al suferinţei, de care îţi ascunzi faţa. Era dispreţuit şi noi nu l-am luat în seamă. Dar el a purtat suferinţele noastre şi durerile noastre le-a luat asupra lui. Noi l-am considerat lovit, bătut de Dumnezeu şi umilit. Dar el era străpuns pentru nelegiuirile noastre, lovit pentru păcatele noastre. Pedeapsa care ne aducea pacea era asupra lui. Prin rănile lui noi suntem vindecaţi. Noi toţi rătăceam ca oile, fiecare avea propriul drum în faţă. Domnul a făcut să cadă asupra lui păcatele noastre, ale tuturor. Chinuit şi umilit, el nu şi-a deschis gura; ca un miel dus la înjunghiere şi ca o oaie mută înaintea celor care o tund, nu şi-a deschis gura. A fost luat cu violenţă şi judecat; cât despre generaţia lui, cine se gândeşte? A fost şters de pe pământul celor vii, pentru nelegiuirea poporului meu a fost lovit. Mormântul lui a fost cu cei nelegiuiţi, cu cel bogat a fost în moartea lui, deşi nu făcuse nicio violenţă şi nu fusese înşelăciune în gura lui. Domnului i-a plăcut să-l zdrobească prin suferinţă; când sufletul şi-l va pune ca jertfă pentru vinovăţie, va vedea o descendenţă care-şi va lungi zilele şi dorinţa Domnului, prin mâna lui, va avea succes. Din truda sufletului său va vedea şi va fi satisfăcut în cunoaşterea lui; slujitorul meu cel drept îi va îndreptăţi pe mulţi şi va lua asupra sa păcatele lor. De aceea, îi voi face parte cu cei mari şi cu cei puternici va împărţi prada, pentru că şi-a dat sufletul la moarte şi a fost numărat împreună cu cei nelegiuiţi. Dar el purta păcatul multora şi mijlocea pentru cei nelegiuiţi.” (Cartea Profetului Isaia, capitolul 53, versetele 3-12). http://bibliacatolica.ro/category/biblia/1-vechiul-testament/22-cartea-profetului-isaia/page/53/






.....................





Despre CUFI și despre pastorul John Hagee, de la mega biserica Cornerstone Church din San Antonio, care a participat recent cu Președintele Trump la evenimentul de la Casa Albă, cu ocazia ultimei zile a sărbătorii evreiești numită Hanukkah (10 decembrie 2018), am aflat din articolul CUFI Tops 5 Million Members , publicat în data de 11 decembrie 2018, pe site-ul de știri Breaking Israel News, de David Brummer.



În ultimele 10 luni organizația CUFI a crescut cu încă un milion de membri, depășind acum 5 milioane.


...........



Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.



Amănunte despre CUFI putem găsi la articolul de la următorul link: https://en.wikipedia.org/wiki/Christians_United_for_Israel



.................

Despre site-ul de știri Breaking Israel News putem afla amănunte la articolul de la următorul link: https://everipedia.org/wiki/lang_en/Breaking_Israel_News/

....................

Despre sărbătoarea evreiască Hanuca, Sărbătoarea Luminii, putem afla amănunte din articolele de la următoarele link-uri: http://www.calendarintercultural.ro/agenda.php?detalii=10383&eventdate=1544392800


............................................................................................




S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:



DESPRE MAICA DOMNULUI XI, Ce puncte de vedere găsim în religiile necreştine de azi despre Maica Domnului ?  Ce ştim despre unele rugăciuni către Maica Domnului ?




















BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT DIN IERUSALIM SE ÎNCHIDE PE TERMEN NEDEFINIT PE FONDUL UNEI DISPUTE FEROCE CU ISRAELUL (articol în engleză din 25 februarie 2018; traducere).





BISERICA ÎNVIERII DIN IERUSALIM, NUMITĂ ȘI BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT, SE DESCHIDE IARĂȘI, MIERCURI 28 FEBRUARIE 2018, LA ORA 4 AM, DUPĂ VICTORIA LIDERILOR CREȘTINI ASUPRA POLITICIENILOR ISRAELIENI (articol în engleză din 27 februarie 2018; traducere).





DUPĂ DESCHIDEREA DIN NOU LA IERUSALIM A BISERICII ÎNVIERII, AMENINȚĂRILE POLITICIENILOR ISRAELIENI PERSISTĂ, SUBMINÂND PERSPECTIVELE DE PACE (articol în engleză din 5 martie 2018; traducere parțială).







Ne mai amintim, desigur, și de faptul că Regele Iordaniei, Abdullah II, este Protector și Custode al Locurilor Sfinte, potrivit Statu-Qoului de la Locurile Sfinte. El s-a oferit în anul 2016 să restaureze pe propria cheltuială Capela din Biserica Sfântului Mormânt. De asemenea, și Președintele Palestinei, Mahmoud Abbas, a făcut donație pentru această restaurare :


















CAPELA DIN BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT AL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS A FOST SFINȚITĂ DUPĂ RESTAURARE (în 22 martie 2017).





CHEIA BISERICII SFÂNTULUI MORMÂNT AL LUI IISUS O DEȚINE UN MUSULMAN PE NUME ADEEB JOUDEH. “ACEASTA ESTE O MARE ONOARE”, A SPUS EL RECENT. PE DE ALTĂ PARTE, EVREII VOR SĂ RECONSTRUIASCĂ AL TREILEA TEMPLU. (Articol publicat în 16 decembrie 2017).

.................





Despre batjocorirea Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, caricaturizat cu nas de porc, iar Maica Domnului cu nas de scroafă, ne putem aminti din articolul de la următorul link :







Despre evrei în general, cei mai mulți fiind atei sau neafiliați religios, cei religioși necreștini fiind vreo 30%, iar cei care Îl consideră pe Iisus ca fiind Mesia, Fiul lui Dumnezeu, fiind aprox. 350.000 la nivel mondial, ne putem aminti din articolul de la următorul link:













Despre influența evreilor în descreștinarea Franței etc, ne putem aminti din articolul de la următorul link :

„NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?)








ANTIHRISTUL: O PERSPECTIVĂ ORTODOXĂ DE LA PĂRINȚII BISERICEȘTI (VI) (articol de Pr. Adrew J. Anderson, apărut în engleză în 4 octombrie 2017), despre proorocii referitoare la construirea celui de Al Treilea Templu.



………………………..




Despre Iisus, văzut de atei, dar și de credincioși, ne putem aminti din articolele de la următoarele link-uri :












( Traducere din articolul lui Noel Hornor, vezi info. la note )






Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? II (Traducere din articolul lui Noel Hornor ). 




Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III (Traducere din articolul lui Noel Hornor ).







Despre frica evreilor de Iisus, despre faptul că ei ar vrea ca Biblia să conțină adnotări contra textelor antisemite, ne putem aminti și din articolul de la următorul link:









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în DUMINICA FLORIILOR, adică în A ȘASEA DUMINICĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI, când sărbătorim INTRAREA TRIUMFALĂ, dar SMERITĂ, a MÂNTUITORULUI LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, în CETATEA IERUSALIMULUI. A fost o INTRARE SMERITĂ, călare PE UN MĂGĂRUȘ, nu cu mândrie, nu călare pe cal, cum făceau cuceritorii romani. Dar, a fost o INTRARE TRIUMFALĂ, căci a avut loc după ce MÂNTUITORUL ÎL ÎNVIASE PE LAZĂR CEL MORT DE PATRU ZILE. Datorită acestei minuni, mulțimea de oameni, cu ramuri de finic în mâini, L-a aclamat pe Iisus, căci L-a recunoscut că vine, într-adevăr, în Numele lui Dumnezeu Cel Veșnic și Atotputernic. Mulțimea L-a binecuvântat pe Iisus, declarându-L Rege, Împărat, și strigând către El astfel: “OSANA! BINECUVÂNTAT ESTE CEL CE VINE ÎNTRU NUMELE DOMNULUI, ÎMPĂRATUL LUI ISRAEL!” Osana înseamnă mântuiește-ne!, salvează-ne! https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/317774068004384 ... Dar știm că, apoi, elita politico-religioasă a evreilor a manevrat mulțimea în așa fel încât a făcut-o să ceară, după câteva zile, răstignirea lui Iisus. Astfel că DUPĂ ENTUZIASMUL DE LA INTRAREA ÎN IERUSALIM, urmează TRISTEȚEA DIN SĂPTĂMÂNA PATIMILOR. ... Ce ușor pot fi oamenii manevrați spre rău! ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, spre slava Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, ajută-ne să Te primim cu foarte mult respect și să Te păstrăm permanent ca ÎMPĂRAT VEȘNIC în CETATEA SUFLETELOR NOASTRE și SĂ NU TE RĂSTIGNIM, nici în gândurile noastre, nici în sentimentele noastre, nici în dorințele noastre, nici în voințele noastre, nici în concepțiile noastre, nici în conștiințele noastre! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos! ... Știm că ÎN DUMINICA FLORIILOR ÎȘI SĂRBĂTORESC ZIUA ONOMASTICĂ TOATE PERSOANELE CU NUME DE FLORI (Floarea, Florica, Florentina, Florina, Florin, Brândușa, Camelia, Codruța, Crina, Crin, Antonia, Laura, Laurențiu, Garofița, Gheorghina, Lăcrimioara, Margareta, Mugurel, Narcisa, Narcis, Rozalia, Viorica, Viorel, Violeta, Trandafir, Yasmina, Zambila etc), ÎN ROMÂNIA FIIND APROXIMATIV 1,8 MILIOANE DE PERSOANE CU NUME DE FLORI. Cu această ocazie, să Îl rugăm pe Tatăl nostru Sfânt din Ceruri să le binecuvânteze cu sănătate, bucurii, viață îndelungată, iertare de păcate și mântuire pe toate aceste persoane!

Pr. prof. Ion Ciungu Intrând în Ierusalim călare pe asin, Iisus împlinește o profeție făcută cu 500 de ani înainte de profetul Zaharia, ca...