miercuri, 12 decembrie 2018

CREȘTINII ANGLICANI ORTODOCȘI, ADICĂ ANGLICANII CARE PĂSTREAZĂ AUTORITATEA BIBLIEI ȘI NU SUNT DE ACORD CU CĂSĂTORIILE ÎNTRE PERSOANE DE ACELAȘI SEX, SUNT ÎNDEMNAȚI DE ARHIEPISCOPUL NICHOLAS OKOH AL NIGERIEI, CARE ESTE PREȘEDINTE AL “GAFCON”, SĂ AIBĂ CURAJ. “GAFCON” ESTE O GRUPARE DE ANGLICANI CONSERVATORI DIN TOATĂ LUMEA. (articol în engleză din 12 decembrie 2018 ; scurtă anunțare a știrii)




Pr.prof. Ion Ciungu



Iisus, Învățătorul (Profetul) Prin Excelență, în Predica de pe Munte ne învață astfel : "Să nu socotiţi că am venit să stric Legea sau Proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc.” (Matei 5,17). “Să împlinesc” înseamnă “să perfecționez”.


În Predica de pe Munte, Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, ne învață astfel:  "Să nu socotiţi că am venit să stric Legea sau Proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc. Căci adevărat zic vouă: Înainte de a trece cerul şi pământul, o iotă sau o cirtă din Lege nu va trece, până ce se vor face toate. Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, şi va învăţa aşa pe oameni, foarte mic se va chema în împărăţia cerurilor; iar cel ce va face şi va învăţa, acesta mare se va chema în împărăţia cerurilor. Căci zic vouă: Că de nu va prisosi dreptatea voastră mai mult decât a cărturarilor şi a fariseilor, nu veţi intra în împărăţia cerurilor." (Matei 5,17-20). https://www.crestinortodox.ro/biblia/Evanghelia-Matei/Predica-de-pe-Munte-Fericirile-Apostolii-sunt-sarea-pamantului-si-lumina-lumii-Plinirea-legii-Iubirea-de-vrajmasi/

………………………………………………………………………………………..




Despre scrisoarea pastorală din Postul Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, scrisă de Arhiepiscopul Nicholas Okoh, prin care îi avertizează pe anglicanii ortodocși cu privire la realitatea amenințării care vine din învățătura falsă, și le amintește că acum, la 10 ani de la înființarea GAFCON, este un timp potrivit să-și reînnoiască curajul, am aflat din articolul GAFCON chairman tells orthodox Anglicans to have courage , publicat în data de 12 decembrie 2018, pe site-ul nondenominațional de știri creștine din Londra, Christian Today, de staff writer.


Ne amintim că în Biserica Angliei este pericol de schismă din cauză că mulți refuză să mai țină cont de învățăturile Bibliei referitoare la sexualitate.

……………………………………………………………………………………

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în DUMINICA FLORIILOR, adică în A ȘASEA DUMINICĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI, când sărbătorim INTRAREA TRIUMFALĂ, dar SMERITĂ, a MÂNTUITORULUI LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, în CETATEA IERUSALIMULUI. A fost o INTRARE SMERITĂ, călare PE UN MĂGĂRUȘ, nu cu mândrie, nu călare pe cal, cum făceau cuceritorii romani. Dar, a fost o INTRARE TRIUMFALĂ, căci a avut loc după ce MÂNTUITORUL ÎL ÎNVIASE PE LAZĂR CEL MORT DE PATRU ZILE. Datorită acestei minuni, mulțimea de oameni, cu ramuri de finic în mâini, L-a aclamat pe Iisus, căci L-a recunoscut că vine, într-adevăr, în Numele lui Dumnezeu Cel Veșnic și Atotputernic. Mulțimea L-a binecuvântat pe Iisus, declarându-L Rege, Împărat, și strigând către El astfel: “OSANA! BINECUVÂNTAT ESTE CEL CE VINE ÎNTRU NUMELE DOMNULUI, ÎMPĂRATUL LUI ISRAEL!” Osana înseamnă mântuiește-ne!, salvează-ne! https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/317774068004384 ... Dar știm că, apoi, elita politico-religioasă a evreilor a manevrat mulțimea în așa fel încât a făcut-o să ceară, după câteva zile, răstignirea lui Iisus. Astfel că DUPĂ ENTUZIASMUL DE LA INTRAREA ÎN IERUSALIM, urmează TRISTEȚEA DIN SĂPTĂMÂNA PATIMILOR. ... Ce ușor pot fi oamenii manevrați spre rău! ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, spre slava Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, ajută-ne să Te primim cu foarte mult respect și să Te păstrăm permanent ca ÎMPĂRAT VEȘNIC în CETATEA SUFLETELOR NOASTRE și SĂ NU TE RĂSTIGNIM, nici în gândurile noastre, nici în sentimentele noastre, nici în dorințele noastre, nici în voințele noastre, nici în concepțiile noastre, nici în conștiințele noastre! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos! ... Știm că ÎN DUMINICA FLORIILOR ÎȘI SĂRBĂTORESC ZIUA ONOMASTICĂ TOATE PERSOANELE CU NUME DE FLORI (Floarea, Florica, Florentina, Florina, Florin, Brândușa, Camelia, Codruța, Crina, Crin, Antonia, Laura, Laurențiu, Garofița, Gheorghina, Lăcrimioara, Margareta, Mugurel, Narcisa, Narcis, Rozalia, Viorica, Viorel, Violeta, Trandafir, Yasmina, Zambila etc), ÎN ROMÂNIA FIIND APROXIMATIV 1,8 MILIOANE DE PERSOANE CU NUME DE FLORI. Cu această ocazie, să Îl rugăm pe Tatăl nostru Sfânt din Ceruri să le binecuvânteze cu sănătate, bucurii, viață îndelungată, iertare de păcate și mântuire pe toate aceste persoane!

Pr. prof. Ion Ciungu Intrând în Ierusalim călare pe asin, Iisus împlinește o profeție făcută cu 500 de ani înainte de profetul Zaharia, ca...