luni, 3 decembrie 2018

MII DE BISERICI AU DEVENIT ILEGALE ÎN ANGOLA ÎN BAZA UNUI DECRET AL GUVERNULUI DIN 4 OCTOMBRIE 2018. NE AMINTIM CĂ CREȘTINII SUNT GRUPUL RELIGIOS CEL MAI PERSECUTAT DIN LUME. (articol în engleză din 2 decembrie 2018; scurtă anunțare a știrii)



pr.prof. Ion Ciungu




În convorbirea cu femeia samarineancă, Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, spune astfel: „Femeie, crede-Mă că vine ceasul când nici pe muntele acesta, nici în Ierusalim nu vă veţi închina Tatălui. ... Dar vine ceasul şi acum este, când adevăraţii închinători se vor închina Tatălui în duh şi în adevăr, că şi Tatăl astfel de închinători îşi doreşte. Duh este Dumnezeu şi cei ce I se închină trebuie să I se închine în duh şi în adevăr.” (Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 4, versetele 21-24). https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=4
………..
……….


Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, și femeia samarineancă, la fântâna lui Iacov.

…………………





“În 4 octombrie Guvernul Angolei a emis un decret, care închidea cele patru forumuri ecumenice existente prin care li se permitea până acum bisericilor neînregistrate să funcționeze. Decretul a acordat un termen de 30 de zile pentru ca orice biserică neînregistrată să adune 100.000 de semnături care să arate calitatea de membri, de la cetățenii adulți angolezi care își au domiciliu în cel puțin 12 din cele 18 provincii. Termenul limită a trecut acum, și oricare din bisericile neînregistrate este considerată acum ilegală."



“Mii de biserici au fost deja închise și chiar casele păstorilor au fost închise și sigilate, căci ele pot fi definite ca locuri de închinare. Decretul de asemenea interzice orice feluri de întâlniri religioase, a grupurilor neînregistrate, în locuințe private, curți, sau clădiri comerciale.”


Mii de biserici au fost deja închise. „Encerrada”, în portugheză, înseamnă „închisă”. P.N.A. înseamnă Poliția Națională Angoleză.




Potrivit cifrelor guvernamentale, există peste 4.000 de biserici neînregistrate, iar apropierea de ele sau intrarea în ele poate duce la urmărire penală.”



“În timpul guvernării comuniste din 1975 până în 1992 toate bisericile au fost reprimate.”


“Angola are o populație de 31 de milioane și, potrivit estimărilor neoficiale, milioane de angolezi se închină în aceste biserici neînregistrate.”


Așa am aflat din articolul Angola's government targets thousands of churches for closure, obstructs protests , publicat în data de 2 decembrie 2018, pe site-ul nondenominațional de știri creștine din Londra, Christian Today, de Marko Joensuu.

………………

Estimările arată că mai mult de jumătate din populația Angolei este catolică, iar aproximativ un sfert sunt protestanți. Islamici sunt între 100.000 și 500.000. Aceste date le-am luat din Enciclopedia liberă, Wikipedia, de la articolul Angola, de la subtitlul Religion : https://en.wikipedia.org/wiki/Angola#Religion

………………………………………………………………………………..


Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole :







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu