miercuri, 1 iulie 2020

CATEDRALA “SFÂNTA SOFIA” (HAGIA SOPHIA) DIN ISTANBUL, ACTUALMENTE MUZEU (DIN 1934), FOSTĂ CEA MAI MARE CATEDRALĂ A CREȘTINILOR TIMP DE APROAPE 1.000 DE ANI (537 – 1453) S-AR PUTEA SĂ DEVINĂ IARĂȘI MOSCHEE MÂINE, 2 IULIE 2020, PRINTR-O DECIZIE A CONSILIULUI DE STAT AL TURCIEI, SPRE UMILIREA ȘI NEMULȚUMIREA MULTOR CREȘTINI DIN LUME. DE FAPT, CHIAR DACĂ ACEASTĂ DECIZIE DE MÂINE VA FI CA HAGIA SOPHIA SĂ RĂMÂNĂ MUZEU, TOTUȘI PREȘEDINTELE TURCIEI, ERDOGAN, POATE SĂ OCOLEASCĂ DECIZIA, CĂCI EL A IGNORAT ȘI AVERTISMENTELE DATE TURCIEI DE CĂTRE “UNESCO” ÎN ACEASTĂ PRIVINȚĂ, ȘI A CONTINUAT SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ SĂ ADUNE MII DE SEMNĂTURI DIN TOATĂ TURCIA PENTRU A AVEA SUSȚINERE LA SCHIMBAREA STATUTULUI DIN MUZEU ÎN MOSCHEE. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 1 iulie 2020 etc; Ultima actualizare în 2 iulie 2020: Curtea Supremă a Turciei l-a îndreptățit pe președintele Turciei să decidă în privința schimbării statutului Hagiei Sophia). NE AMINTIM CĂ SUCCESUL MAHOMEDANILOR ASUPRA CREȘTINILOR VINE CA O PEDEAPSĂ DE LA DUMNEZEU PENTRU PĂCATELE CREȘTINILOR. ÎN CALITATE DE CREȘTINI, NOI ROMÂNII, AR TREBUI SĂ FIM CONȘTIENȚI ȘI SĂ NE POCĂIM, ȘI SĂ SCHIMBĂM LEGILE SATANICE UCIGĂTOARE DE PRUNCI, CĂCI 100.000 DE BEBELUȘI SUNT UCIȘI “LEGAL” PRIN AVORT ÎN FIECARE AN!!!






Pr. prof. Ion Ciungu





Tatăl nostru Sfânt din Ceruri conduce Istoria Universului, deci, inclusiv Istoria Umană. Așadar, după cum evreii, din cauza încăpățânării lor în păcate, au fost lăsați să fie cuceriți de babiloneni, în sec. VI î. Hr., tot așa au fost lăsați creștinii bizantini să fie cuceriți de turci în sec. XV d. Hr.
Ne amintim cum vorbește Dumnezeu cu profetul Ieremia în secolul VI î.Hr. : „Și le vei porunci să le spună stăpânilor lor: Așa grăit-a Domnul, Dumnezeul lui Israel! Așa le veți grăi stăpânilor voștri: Eu am făcut pământul, cu puterea Mea cea mare și cu brațul Meu cel înalt, și-l voi da oricui va fi plăcut înaintea ochilor Mei. Pământul i l-am dat lui Nabucodonosor, regele Babilonului, ca să-l slujească, precum și fiarele câmpului, ca să muncească pentru el. (Toate neamurile îi vor sluji lui și fiului său și fiului fiului său, până când îi va veni vremea, și lui și țării lui; popoare multe și regi mari îi vor sluji).”    (Cartea profetului Ieremia, capitolul 27, versetele 3-5)  https://www.crestinortodox.ro/biblia/Ieremia/Jugul-simbol-al-supunerii-fata-de-regele-Babilonului/




Catedrala Sfânta Sofia (Hagia Sofia) din Constantinopol (Istanbul),  construită în anul 537, a fost cea mai mare catedrală a creștinătății până în 1453, când a fost transformată de turci în moschee, rămânând moschee până în 1931. Din 1934 este muzeu. În 23 martie 2020 ea a fost folosită iarăși ca moschee pentru rugăciune islamică, punând acum, în al treilea an consecutiv, sub semnul întrebării statutul ei de muzeu. În martie 2019 președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a spus că va schimba statutul Sfintei Sofia din muzeu în moschee.

În 29 mai 2020 Turcia a comemorat 567 de ani de la cucerirea Constantinopolului. Cea mai recentă recitare din Coran în Hagia Sofia, în 29 mai 2020, o putem vedea și asculta în înregistrarea video de la următoarele link-uri :






„În ciuda protestelor care vin din toată lumea, inclusiv de la Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), care cuprinde Hagia Sophia în lista ei de Locuri ale Patrimoniului Mondial, acum Guvernul Turciei merge înainte cu intențiile și planurile sale de a converti Hagia Sophia, faimoasă la nivel mondial, din muzeu iarăși în moschee.”


Ministrul Justiției din Turcia, Abdulhamit Gül, susținând mișcarea de transformare a Hagiei Sophia din muzeu în moschee, a spus că Hagia Sophia este singura moschee în care se intră trecând pe la ghișeu să cumperi bilet de intrare și că ei așteaptă acum ca această rușine să înceteze.


Mai multe aspecte referitoare la acest subiect putem afla din articolele următoare:


AGIA SOPHIA CAN BECOME A MOSQUE BY PRESIDENTIAL DECREE, SUPREME COURT SAYS IN 20-MINUTE SESSION, publicat în data de 2 iulie 2020, pe website-ul de știri ORTHODOX CHRISTIANITY


Status of Hagia Sophia can be changed by presidential decree (upd), publicat în data de 2 iulie 2020, pe website-ul de știri Orthodox Times.


Ankara responds to Pompeo: Hagia Sophia is the property of Turkey, publicat în data de 2 iulie 2020, pe website-ul de știri Orthodox Times.



The heart of Orthodoxy beats in Hagia Sophia, publicat în data de 2 iulie 2020, pe website-ul de știri Orthodox Times



US Secretary of State urges Turkey not to convert Hagia Sophia into mosque, publicat în data de 1 iulie 2020, pe website-ul de știri Orthodox Times.



Turkish Nationalists speak of “going beyond remit” on the part of Ecumenical Patriarch, pe website-ul de știri Orthodox Times.  https://orthodoxtimes.com/turkish-nationalists-speak-of-going-beyond-remit-on-the-part-of-ecumenical-patriarch/


Zero hour for Hagia Sophia, publicat în data de 1 iulie 2020, pe website-ul de știri Orthodox Times.

TURKEY IGNORES UNESCO WARNINGS, GATHERS 1,000S OF SIGNATURES TO CONVERT AGIA SOPHIA INTO MOSQUE, publicat în data de 30 iunie 2020, pe website-ul de știri ORTHODOX CHRISTIANITY.

Ecumenical Patriarch: If Hagia Sophia becomes a mosque, millions of Christians will turn against Islam (upd), publicat în data de 30 iunie 2020, pe website-ul de știri Orthodox Times.

Concern about Hagia Sophia and support for Ecumenical Patriarchate, publicat în data de 28 iunie 2020, pe website-ul de știri Orthodox Times.

UNESCO warns Turkey: Converting Hagia Sophia into mosque is illegal, publicat în data de 27 iunie 2020, pe website-ul de știri Orthodox Times.

Greek govt spokesman: This issue to drive a wedge between Christians and Turkey if latter chooses wrongly, publicat în data de 26 iunie 2020, pe website-ul de știri Orthodox Times.


Greek Minister of Culture to UNESCO Member States: Hagia Sophia should not be converted into a mosque, publicat în data de 25 iunie 2020, pe website-ul de știri Orthodox Times.



...............................................

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.

Să ne amintim! Să medităm !


Știm că Dumnezeu este iubitor de oameni, dar este și drept.


Grecii spun că n-au mai fost nici cinci creștini adevărați în Constantinopol când această capitală creștină a fost cucerită de turcii mahomedani.



Cu această ocazie nu-i rău să ne amintim că dacă cetatea Sodoma a fost distrusă pentru că în ea nu s-au găsit nici măcar 10 oameni drepți, Constantinopolul a căzut pentru că în el nu mai erau nici măcar 5 creștini adevărați. Așa aflăm de la monahul grec Filothei Zervakos (mort în 1980). El îl citează pe monahul Iosif Vrienie, care, înainte de cucerirea Constantinopolului, a descris decăderea religios-morală a clerului și poporului din Constantinopol. Amănunte putem găsi în articolul "DE CE A CĂZUT CONSTANTINOPOLUL ?", publicat pe "CUVÂNTUL ORTODOX", în 24 - 05 - 2008. http://www.cuvantul-ortodox.ro/de-ce-a-cazut-constantinopolul/


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:



DE LA EDUCAȚIE, ȘTIINȚĂ ȘI CULTURĂ (UNESCO) MULȚI CREȘTINI DIN DIFERITE ȚĂRI AȘTEAPTĂ ACUM O DECIZIE CU PRIVIRE LA CATEDRALA-MUZEU "SFÂNTA SOFIA" (HAGIA SOPHIA) DIN ISTANBUL (CONSTANTINOPOL), PE CARE TURCIA VREA SĂ O TRANSFORME IARĂȘI ÎN MOSCHEE. CREȘTINII DIN DIFERITE ȚĂRI ȘI-AU EXPRIMAT OFICIAL DORINȚA CA HAGIA SOPHIA, CARE A FOST CEA MAI MARE CATEDRALĂ CREȘTINĂ TIMP DE APROAPE 1.000 DE ANI (537 – 1453), SĂ RĂMÂNĂ CU STATUTUL DE MUZEU, AȘA CUM ESTE DIN 1934. CONSILIUL DE STAT AL TURCIEI VA LUA O DECIZIE CU PRIVIRE LA STATUTUL HAGIEI SOPHIA ÎN 2 IULIE 2020. (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 22 iunie 2020 etc). ÎN CALITATE DE CREȘTINI, NOI ROMÂNII, OARE CE SENTIMENTE AVEM ? SUNTEM CONȘTIENȚI CĂ SUCCESUL MAHOMEDANILOR ASUPRA CREȘTINILOR ESTE PERMIS DE DUMNEZEU CA O PEDEAPSĂ PENTRU PĂCATELE CREȘTINILOR? ... SĂ NE GÂNDIM LA PĂCATELE STRIGĂTOARE LA CER ÎN ROMÂNIA: 100.000 DE BEBELUȘI UCIȘI “LEGAL” PRIN AVORT ÎN FIECARE AN!!! OARE CÂT DE CREȘTINĂ MAI ESTE CONDUCEREA ROMÂNIEI???!!!


















SĂ NE FOLOSIM DARUL UNIC ȘI SCURT AL VIEȚII PENTRU A NE CUMPĂRA RAIUL VEȘNIC, CĂLĂUZIȚI DE MÂNTUITORUL LUMII IISUS HRISTOS CARE NE POATE AJUTA SĂ BIRUIM GREUTĂȚILE CARE APAR ȘI SĂ AVEM O MUNCĂ RODNICĂ, SĂ AVEM LIBERTATEA ADEVĂRATĂ ȘI LUMINA ADEVĂRATĂ, DEZLEGÂNDU-NE DE FUNIILE PĂCATELOR, PRIN MĂRTURISIREA ÎN TAINA POCĂINȚEI A GÂNDURILOR PĂTIMAȘE. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna iulie, anul 2020, editat de Oastea Domnului)

 


ANTIHRISTUL VREA SĂ ÎI FORȚEZE PE OAMENI SĂ FIE PECETLUIȚI CU CIPUL ANTIHRISTIC 666, CARE VA FI INTRODUS ÎN CORPUL OAMENILOR SUB PRETEXTUL UNUI VACCIN CONTRA CORONAVIRUSULUI, APOI CIPUL VA FI CONECTAT LA SISTEMUL ELECTRONIC „5 G”, PRIN CARE MINȚILE ȘI DORINȚELE OAMENILOR VOR FI GHIDATE, DUPĂ PLANUL GUVERNULUI MONDIAL AL ATEILOR ȘI MAGICIENILOR. AȘA A DECLARAT ÎN 25 IUNIE 2020 FOSTUL MITROPOLIT ORTODOX GREC AMBROZIE DE KALAVRYTA. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 27 iunie 2020)




































Despre schimbarea în bine a atitudinii față de bolnavi, și despre dezvoltarea educației, și despre stilul de viață caritabilă, precum și despre efectele generale ale învățăturii creștine: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )




























CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ (2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA, PROGRAMUL NAȚIONAL „ROMÂNIA, CITEȘTE!” ) Biblia este cea mai citită carte din lume. Iisus, Învățătorul Suprem, se mai numește și Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu, Cuvânt Care a devenit Om (Ioan 1, 1-14). El este Persoana Divino-Umană Numărul Unu, Unică în Univers. Să-L citim!!!














































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

VINERI, în SĂPTĂMÂNA A ȘASEA A POSTULUI SFINTELOR PAȘTI, adică în SĂPTĂMÂNA FLORIILOR, haideți să citim și noi măcar câteva texte comemorative și câteva rugăciuni scurte, programate pentru ziua de azi, din cartea de cult numită TRIOD! ... POTRIVIT CALENDARULUI CREȘTIN ORTODOX ȘI CALENDARULUI CREȘTIN GRECO-CATOLIC, acum ne aflăm ÎNTRE DUMINICA SFINTEI MARIA EGIPTEANCA ȘI SÂMBĂTA LUI LAZĂR. Pe Lazăr, care era mort și pus în mormânt de patru zile, l-a înviat Domnul nostru Iisus Hristos, producând uimire și admirație printre iudei. Astfel că tot mai multă lume îl urmează pe Iisus. Elita iudaică, văzându-se neglijată prin faptul că tot mai mulți iudei se încred în Iisus și-L urmează, a decis, din invidie, să-L omoare pe Iisus, și să-l omoare și pe Lazăr. Elita iudaică și-a justificat deciziile cu argumente politico-patriotice, zicând că dacă-L vor lăsa pe Iisus în viață toți vor crede în El și atunci vor veni romanii care le vor lua țara și neamul. Cu alte cuvinte, elita Îl acuza pe Iisus că nu este patriot și că îi favorizează pe romani. ... DAR ȘTIM CĂ, CHIAR DACĂ L-AU UCIS PE IISUS, iudeii tot au fost cuceriți de romanii care le-au luat țara. Sau mai bine spus, TOCMAI DIN CAUZĂ CĂ L-AU UCIS PE IISUS, EVREII, ca pedeapsă de la Dumnezeu, AU FOST CUCERIȚI DE ROMANII CARE LE-AU LUAT ȚARA. De atunci evreii nu au mai avut țară până în anul 1948, când s-a format statul Israel! ... DUPĂ SÂMBĂTA LUI LAZĂR urmează DUMINICA FLORIILOR, când vom sărbători INTRAREA TRIUMFALĂ, DAR SMERITĂ, A DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS ÎN IERUSALIM, CĂLARE PE MÂNZ DE ASINĂ.

Pr. prof. Ion Ciungu     https://www.facebook.com/photo/?fbid=2928561470617677&set=a.711891222284724   “Adunatu-s-au astăzi mulț...