duminică, 4 noiembrie 2018

ÎNCĂ 7 CREȘTINI ORTODOCȘI COPTICI DIN EGIPT AU FOST UCIȘI, ÎN 2 NOIEMBRIE 2018, DE STATUL ISLAMIC (articol în engleză din 3 noiembrie 2018; scurtă anunțare a știrii). SĂ NE AMINTIM CĂ STATUL ISLAMIC ESTE SUSȚINUT DE ISRAEL.



de pr.prof. Ion Ciungu




Iisus a zis: "...dar vine ceasul când oricine vă va ucide va crede că aduce închinare lui Dumnezeu. Şi acestea le vor face, pentru că n-au cunoscut nici pe Tatăl, nici pe Mine." (Ioan 16, 2-3).  http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=16
………………..









“Creștinii egipteni au înmormântat șase membri ai aceleiași familii, sâmbătă, care au fost împușcați mortal în timp ce se întorceau de la un botez de la o mănăstire coptă din provincia Minya din Egipt.


Două autobuze au fost atacate vineri lângă Mănăstirea Sfântul Samuel Mărturisitorul din Minya, la 260 de km (160 de mile) pe Nil în sus de la Cairo. Șapte persoane au fost omorâte și 18 rănite, inclusiv copii."


Parte din Mănăstirea Sfântul Samuel Mărturisitorul, Minya, Egipt.




"Atacul a fost revendicat de Statul Islamic care, împreună cu grupările afiliate, a zis că este responsabil pentru câteva atacuri asupra minorității creștine din Egipt, inclusiv cel care a ucis 28 de persoane aproape în același loc în mai 2017.

Fusese, totuși, un interval de acalmie în atacurile asupra creștinilor din decembrie, când un om înarmat cu pușcă a omorât 11 persoane la o biserică și la un magazin aparținând unor creștini lângă Cairo.”


Creștinii ortodocși coptici alcătuiesc aproximativ 10% din populația de peste 90 de milioane de locuitori a Egiptului. Creștinii ortodocși coptici formează cea mai mare comunitate creștină din Orientul Mijlociu.


Guvernul Egiptean a promis despăgubire familiilor celor morți (100.000 de lire egiptene, adică 5.600 de dolari), și celor răniți care au nevoie de tratament medical extins (50.000 lire egiptene).


Așa am aflat din articolul Funerals held for Christian victims of militant attack in Egypt , publicat în data de 3 noiembrie 2018, pe site-ul nondenominațional de știri din Londra, Christian Today, de Reuters.

De asemenea, din articolul 7 Coptic Christian pilgrims reported dead in terror attack , publicat  în data de 2 noiembrie 2018, pe site-ul nondenominațional de știri din Londra, Christian Today, de staff writer.

......................................................

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:












UNGARIA ESTE PRIMA ÎN APĂRAREA CREȘTINILOR PERSECUTAȚI (11-13 octombrie 2017, Consultație Internațională la Budapesta)
















Despre faptul că Israelul are interesul ca ISIS să nu fie desființat ne putem aminti din articolul următor:



Despre ura mahomedanilor contra creștinilor, în urma cruciadei din 2003 în Irak a Președintelui SUA, Bush, la comanda prim-ministrului Netanyahu al Israelului, ne putem aminti din articolul următor:




Despre faptul că evreii se ocupă cu știința de a manevra oamenii, pe bază de minciuni și cu scopul de furt în formă continuată, ne putem aminti din articolul următor:


………………………

Să ne rugăm Tatălui nostru Sfânt din Ceruri pentru ca perfidia iudeilor să fie învinsă!



Viu este Mântuitorul lumii, Fiul Veșnic iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria pentru mântuirea oamenilor, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu