miercuri, 19 septembrie 2018

COPIII CARE CRESC ÎN FAMILII RELIGIOASE, CÂND AJUNG ADULȚI, AU O SĂNĂTATE FIZICĂ ȘI MENTALĂ MAI BUNĂ DECÂT RESTUL POPULAȚIEI. AȘA A CONSTATAT UN STUDIU AMERICAN PUBLICAT ÎN LUNA SEPTEMBRIE 2018. (articol în engleză din 19 septembrie 2018; scurtă anunțare a știrii)



de pr.prof. Ion Ciungu



Despre efectul deosebit de bun al cuvintelor dumnezeiești asupra copiilor ne putem da seama și din Psalmul 118, versetul 130:

„Arătarea cuvintelor Tale îi luminează şi îi înţelepţeşte pe prunci.” 



...................



Apostolii lui Iisus au greșit atunci când i-au certat pe niște tați și pe niște mame care și-au adus copiii la Iisus ca să fie binecuvântați:

13 I-au* adus nişte copilaşi ca să Se atingă de ei. Dar ucenicii au certat pe cei ce îi aduceau.
14 Când a văzut Isus acest lucru, S-a mâniat şi le-a zis: « Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci Împărăţia lui Dumnezeu este a celor* ca ei.
15 Adevărat vă spun că oricine* nu va primi Împărăţia lui Dumnezeu ca un copilaş cu niciun chip nu va intra în ea! »
16 Apoi i-a luat în braţe şi i-a binecuvântat, punându-Şi mâinile peste ei.” (Sfânta Evanghelie după Marcu, capitolul 10, versetele 13-16): 


.................


.................


.............................................







Despre studiul făcut de Școala de Sănătate Publică  T. H. Chan de la Harvard am aflat din articolul Children who grow up in a religious household have better physical and mental health as adults , publicat în data de 19 septembrie 2018 pe site-ul de știri creștine nondenominațional din Londra, Christian Today, de staff writer.


Studiul arată că tinerii care au participat cel puțin o dată pe săptămână la slujbele religioase sunt mai dispuși spre lucrarea de voluntariat, au un simț al misiunii, demonstrează că sunt dispuși să ierte și au mai puține simptome depresive decât ceilalți de vârsta lor.



De asemenea, șansele au fost mai reduse ca ei să folosească droguri și ca ei să se angajeze în activități sexuale timpurii, iar numărul partenerilor sexuali pe timpul vieții a fost mai redus decât al celorlalți de vârsta lor.



Cercetătorii au constatat rezultate similare la cei care nu au participat la slujbe, dar în mod regulat s-au rugat sau au meditat.



Studiul a fost publicat în 10 septembrie 2018 în American Journal of Epidemiology.


…………………………………………………..



Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.

…………


Să ne mai amintim :



“Prin ce îşi va îndrepta tânărul calea sa? Prin păzirea cuvintelor Tale.”



(Psalm 118, versetul 9): https://doxologia.ro/psalmii-psalmul-118


................

În Biblia Protestantă este Psalmul 119:


.................
În Biblia Catolică este Psalmul 119:
.................



Viu este Mântuitorul lumii, Fiul Veșnic iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria pentru mântuirea oamenilor, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor! Iisus Se mai numește și Cuvântul lui Dumnezeu. El ne poate lumina, El ne poate înțelepți, dacă Îl ascultăm și dacă Îl urmăm!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în SFÂNTA ȘI MAREA ZI LUNI din SĂPTĂMÂNA SFINTELOR PATIMI ALE DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, adică în A ȘAPTEA SĂPTĂMÂNĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI. Astăzi, în Biserica Ortodoxă și în Biserica Greco-Catolică se face pomenire de IOSIF, fiul patriarhului biblic Iacov, care a trăit cu multe sute de ani înainte de Domnul nostru Iisus Hristos. Deși era nevinovat, IOSIF a fost vândut de frații săi, pe 20 de arginți. Astfel viața lui IOSIF, cu suferințele și succesul lui, este o prefigurare, o anticipare, a vieții lui IISUS, cu VINDEREA LUI pe 30 de arginți, cu SUFERINȚELE LUI, cu RĂSTIGNIREA și MOARTEA LUI, dar și cu VICTORIA ÎNVIERII LUI. Ni se atrage atenția, și azi, să nu-L vindem pe Mântuitorul lumii, pe Salvatorul nostru. ... De asemenea, azi, în SFÂNTA ȘI MAREA ZI LUNI, se face pomenire de SMOCHINUL CEL FĂRĂ ROADĂ, care a fost blestemat de Domnul nostru Iisus Hristos și s-a USCAT, în ziua care a urmat după Intrarea Triumfală și Smerită în Ierusalim. Observăm în Sfânta Evanghelie după Marcu, la capitolul 11, faptul că DUPĂ BLESTEMAREA SMOCHINULUI, IISUS ÎI ALUNGĂ DIN TEMPLU PE NEGUSTORI ȘI RĂSTOARNĂ MESELE SCHIMBĂTORILOR DE BANI. Aceste două evenimente (uscarea smochinului prin blestem și curățarea templului) sunt în strânsă legătură unul cu altul și sunt MANIFESTĂRI ALE PUTERII ȘI AUTORITĂȚII DIVINE ALE LUI IISUS, fiind și REVELAȚII ALE JUDECĂȚII LUI DUMNEZEU ÎMPOTRIVA IPOCRIZIEI ELITEI POLITICO-RELIGIOASE IUDAICE. Acel smochin cu frunze, dar lipsit de fructe, simbolizează ipocrizia iudaică, mândria și reclama iudaică lipsite de adevăratele virtuți păcute lui Dumnezeu. https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/947517260434774 ... Textul evanghelic programat pentru azi ne prezintă PROFEȚIA SPUSĂ DE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS cu privire la SFÂRȘITUL IERUSALIMULUI IPOCRIT, precum și cu privire la SFÂRȘITUL LUMII. Știm că profeția cu privire la sfârșitul Ierusalimului ipocrit s-a împlinit cu precizie uimitoare, în anul 70, când armatele romane conduse de Titus au cucerit și distrus Ierusalimul. De atunci, evreii n-au mai avut țară până în anul 1948 când s-a înființat statul Israel. SFÂRȘITUL IERUSALIMULUI IPOCRIT ESTE O IMAGINE A SFÂRȘITULUI LUMII, când va veni Domnul nostru Iisus Hristos pe norii cerului ca Judecător al lumii, cu putere mare și cu slavă multă. ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, ajută-ne să ne înțelepțim din aceste lecții pe care ni le dai, ajută-ne să nu Te vindem, ajută-ne să nu lăsăm duhul ipocriziei în sufletele noastre, ajută-ne să câștigăm virtuțile pe care Tu le aștepți de la noi, ca să lucrăm cu ele spre slava Veșnicului nostru Tată Ceresc Atotsfânt și Atotputernic, în fiecare moment, în vecii vecilor! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos!

Pr. prof. Ion Ciungu   “ Şi vorbindu-i, i-a zis: „De-acum înainte, roadă din tine nimeni în veac să nu mănânce!” Iar ucenicii Săi auzeau. ...