duminică, 9 septembrie 2018

DOI CĂLUGĂRI COPTICI (COPȚI) TINERI DIN EGIPT VOR FI JUDECAȚI ÎN 23 SEPTEMBRIE 2018 ÎN LEGĂTURĂ CU UCIDEREA ÎN 29 IULIE 2018 A EPISCOPULUI COPTIC (COPT) ANBA EPIPHANIUS CARE AVEA 64 DE ANI ȘI ERA OMUL IMPORTANT AL PAPEI TAWADROS II AL BISERICII COPTICE (COPTE) ÎN DIALOGUL CU VATICANUL. MULȚI CREȘTINI COPTICI (COPȚI) SUNT ÎN OPOZIȚIE FAȚĂ DE REFORMELE PAPEI TAWADROS II ȘI RESPING CONCEPTUL DE UNITATE CU VATICANUL. (articol în engleză din 7 septembrie 2018; scurtă anunțare a știrii)




de pr.prof. Ion Ciungu




Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, ne îndeamnă astfel: "Nu judecaţi după înfăţişare, ci judecaţi judecată dreaptă." (Ioan 7,24)

Referindu-se la modul în care e posibil ca omul să se spurce, Iisus  explică astfel: "Căci dinăuntru, din inima omului, ies cugetele cele rele, desfrânările, hoţiile, uciderile, Adulterul, lăcomiile, vicleniile, înşelăciunea, neruşinarea, ochiul pizmaş, hula, trufia, uşurătatea." (Marcu 7,21-22).

În spatele gândurilor rele sunt duhurile necurate. Mântuitorul ne spune că un duh necurat, după ce a ieșit dintr-un om, e posibil să se întoarcă cu alte șapte duhuri necurate mai rele decât el, și să intre iarăși în acel om, iar starea lui să devină mult mai rea decât a fost prima dată: “Când duhul cel necurat iese din om, umblă prin locuri fără apă, căutând odihnă, şi, negăsind, zice: Mă voi întoarce la casa mea, de unde am ieşit. Şi, venind, o află măturată şi împodobită. Atunci merge şi ia cu el alte şapte duhuri mai rele decât el şi, intrând, locuieşte acolo; şi se fac cele de pe urmă ale omului aceluia mai rele decât cele dintâi.” (Luca 11,24-26).

Iarăși, Iisus zice: “Iar dacă Eu cu Duhul lui Dumnezeu îi scot pe demoni, iată a ajuns la voi împărăţia lui Dumnezeu.” (Matei 12,28).

Iisus a zis: "Acest neam de demoni cu nimic nu poate ieşi, decât numai cu rugăciune şi cu post." (Marcu 9, 29; Matei 17,21).

……………………….




Despre Episcopul Anba Epiphanius, care a murit în urma unei lovituri în cap cu un obiect ascuțit, om de cultură creștină și de pietate deosebite, am aflat din articolul Coptic abbot’s murder points to strains over ecumenism in Egypt , publicat în data de 7 septembrie 2018 pe site-ul american din Washington D.C., Religion News Service, de Jacob Wirtschafter și Mina Nader.



Papa Francisc s-a solidarizat cu Papa Tawadros II în urma atacurilor islamiste contra creștinilor coptici (copți). În 2017 Francisc a vizitat Cairo și Comunitatea Catolică din Egipt. Cu ocazia acelei vizite s-au adunat aproximativ 200.000 de oameni. Creștinii coptici (copți) reprezintă cam 10-15% din populația de 100 de milioane a Egiptului.


Biserica Coptă a spus atunci că nu va pretinde catolicilor care s-au căsătorit în Biserica lor să să boteze din nou ca ortodocși coptici (copți).

………………..


Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:





Deși pedeapsa cu moartea nu există în România, totuși în România, în fiecare zi sunt pedepsiți cu moartea, de către medici, 236 de bebeluși prin avort !!! Aici este ceva normal ??? A Dracului logica asta !!!



Să ne amintim :


PROIECT DE LEGE CARE INTERZICE AVORTUL (în SUA). (a. Proiect de Lege care interzice avortul în SUA ; b. Avorturile în România), publicat în data de 22 ianuarie 2017.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu