vineri, 21 septembrie 2018

UNII AMERICANI CARE SE DECLARĂ NECREDINCIOȘI SE DOVEDESC A FI MAI CREDINCIOȘI DECÂT UNII EUROPENI CARE SE DECLARĂ CREDINCIOȘI; DIN CONFERINȚA MITROPOLITULUI RUS HILARION DE VOLOKOLAMSK ȚINUTĂ ÎN 18 SEPTEMBRIE 2018 LA LISABONA (articol în engleză din 21 septembrie 2018; scurtă anunțare a știrii)



de pr.prof. Ion Ciungu



Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, a găsit comoara mare a credinței ascunsă în sufletele unor persoane pe care iudeii le disprețuiau mult. Să ne amintim, de exemplu, de femeia canaaneeancă, de smerenia ei, de răbdarea ei, de iubirea ei pentru fiica sa bolnavă, de credința ei în puterea de vindecare a Domnului nostru Iisus Hristos, de insistența ei în rugăciune, în condițiile în care Iisus a refuzat să-i răspundă, apoi i-a adresat cuvinte care erau pentru ea insulte grele!

Știm că acea femeie a obținut de la Iisus o evaluare și un rezultat care ne uimesc : “« O, femeie, mare este credința ta ; fie ție precum voiești! » Și s-a tămăduit fiica ei din ceasul acela.” (Sfânta Evanghelie după Matei, capitolul 15, versetele 21-28): https://www.crestinortodox.ro/biblia/Evanghelia-Matei/Spalarea-mainilor-Ce-l-spurca-pe-om-Vindecarea-fiicei-canaaneencei-A-doua-inmultire-a-painilor/

....................................





Despre conferința cu privire la Viitorul Creștinătății în Europa, ținută în Portugalia de Mitropolitul Hilarion, care este președintele Departamentului pentru Relații Bisericești Externe al Patriarhiei Moscovei, am aflat din articolul Address by Metropolitan Hilarion of Volokolamsk on the Future of Christianity in Europe  publicat în data de 21 septembrie pe site-ul orthodox rus Pravmir.com. Echipa de la Pravmir l-a preluat de pe site-ul Patriarhiei Ruse, unde a fost publicat în data de 19 septembrie 2018.



Hilarion și-a început conferința pe baza datelor statistice care ne atrag atenția că creștinismul este astăzi cea mai persecutată religie din lume (peste 200 de milioane de creștini sunt supuși persecuției în peste 50 de țări), iar valorile creștine tradiționale și imperativele morale creștine de bază sunt contestate.



Referitor la numărul creștinilor în lume până în anul 2050, observăm că, potrivit cercetărilor americane, Europa este singurul continent unde numărul creștinilor va scădea consistent, de la 560 de milioane în 2015, la 501 milioane în 2050 (după alt studiu, de la 553 milioane în 2015, la 454 milioane în 2050).



În Europa, procesul de legalizare a viciului și a păcatului se accelerează, lista acestora devenind tot mai lungă, sub presiunea statelor secularizate: prostituția, avortul, relațiile între persoane de același sex, eutanasia și transgenderismul.



Hilarion și-a încheiat conferința pe ton optimist creștin:

„Noi credem că Domnul Iisus Hristos, Care a creat Biserica Sa cu scopul de a duce la îndeplinire misiunea Lui în lumea oamenilor, nu ne va lăsa lipsiți de ajutorul și de sprijinul Său atotputernic: `În lume vă confruntați cu persecuția. Dar fiți curajoși; Eu am biruit lumea!`  (Ioan 16,33).”

.......................................



Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:












UNGARIA ESTE PRIMA ÎN APĂRAREA CREȘTINILOR PERSECUTAȚI (11-13 octombrie 2017, Consultație Internațională la Budapesta)





SINUCIDEREA IDENTITĂȚII CREȘTINE ÎN EUROPA TREBUIE CONTRACARATĂ (monopolul secularismului discriminează viziunea religioasă în sfera socială; discurs la Londra, în 22 septembrie 2017, al mitropolitului rus Hilarion)







LIBERTATE RELIGIOASĂ PENTRU TOȚI, ÎN AFARĂ DE CREȘTINI? (Dacă Franța înlătură Crucea de pe statuia lui Ioan Paul II, o va lua Polonia sau Ungaria; Organizația caritabilă „Crucea Roșie” din Belgia vrea să devină mai nereligioasă înlăturând crucifixele)



„NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în SFÂNTA ȘI MAREA ZI LUNI din SĂPTĂMÂNA SFINTELOR PATIMI ALE DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, adică în A ȘAPTEA SĂPTĂMÂNĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI. Astăzi, în Biserica Ortodoxă și în Biserica Greco-Catolică se face pomenire de IOSIF, fiul patriarhului biblic Iacov, care a trăit cu multe sute de ani înainte de Domnul nostru Iisus Hristos. Deși era nevinovat, IOSIF a fost vândut de frații săi, pe 20 de arginți. Astfel viața lui IOSIF, cu suferințele și succesul lui, este o prefigurare, o anticipare, a vieții lui IISUS, cu VINDEREA LUI pe 30 de arginți, cu SUFERINȚELE LUI, cu RĂSTIGNIREA și MOARTEA LUI, dar și cu VICTORIA ÎNVIERII LUI. Ni se atrage atenția, și azi, să nu-L vindem pe Mântuitorul lumii, pe Salvatorul nostru. ... De asemenea, azi, în SFÂNTA ȘI MAREA ZI LUNI, se face pomenire de SMOCHINUL CEL FĂRĂ ROADĂ, care a fost blestemat de Domnul nostru Iisus Hristos și s-a USCAT, în ziua care a urmat după Intrarea Triumfală și Smerită în Ierusalim. Observăm în Sfânta Evanghelie după Marcu, la capitolul 11, faptul că DUPĂ BLESTEMAREA SMOCHINULUI, IISUS ÎI ALUNGĂ DIN TEMPLU PE NEGUSTORI ȘI RĂSTOARNĂ MESELE SCHIMBĂTORILOR DE BANI. Aceste două evenimente (uscarea smochinului prin blestem și curățarea templului) sunt în strânsă legătură unul cu altul și sunt MANIFESTĂRI ALE PUTERII ȘI AUTORITĂȚII DIVINE ALE LUI IISUS, fiind și REVELAȚII ALE JUDECĂȚII LUI DUMNEZEU ÎMPOTRIVA IPOCRIZIEI ELITEI POLITICO-RELIGIOASE IUDAICE. Acel smochin cu frunze, dar lipsit de fructe, simbolizează ipocrizia iudaică, mândria și reclama iudaică lipsite de adevăratele virtuți păcute lui Dumnezeu. https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/947517260434774 ... Textul evanghelic programat pentru azi ne prezintă PROFEȚIA SPUSĂ DE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS cu privire la SFÂRȘITUL IERUSALIMULUI IPOCRIT, precum și cu privire la SFÂRȘITUL LUMII. Știm că profeția cu privire la sfârșitul Ierusalimului ipocrit s-a împlinit cu precizie uimitoare, în anul 70, când armatele romane conduse de Titus au cucerit și distrus Ierusalimul. De atunci, evreii n-au mai avut țară până în anul 1948 când s-a înființat statul Israel. SFÂRȘITUL IERUSALIMULUI IPOCRIT ESTE O IMAGINE A SFÂRȘITULUI LUMII, când va veni Domnul nostru Iisus Hristos pe norii cerului ca Judecător al lumii, cu putere mare și cu slavă multă. ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, ajută-ne să ne înțelepțim din aceste lecții pe care ni le dai, ajută-ne să nu Te vindem, ajută-ne să nu lăsăm duhul ipocriziei în sufletele noastre, ajută-ne să câștigăm virtuțile pe care Tu le aștepți de la noi, ca să lucrăm cu ele spre slava Veșnicului nostru Tată Ceresc Atotsfânt și Atotputernic, în fiecare moment, în vecii vecilor! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos!

Pr. prof. Ion Ciungu   “ Şi vorbindu-i, i-a zis: „De-acum înainte, roadă din tine nimeni în veac să nu mănânce!” Iar ucenicii Săi auzeau. ...