sâmbătă, 8 septembrie 2018

PASTOR SENIOR LA UNA DIN CELE MAI MARI MEGABISERICI DIN SUA (CU PESTE 25 DE MII DE MEMBRI), BILL HYBELS, LA VÂRSTA DE 66 DE ANI, A DEMISIONAT MAI REPEDE DECÂT PLANIFICASE, DIN CAUZA ACUZAȚIILOR DE COMPORTAMENT SEXUAL NECORESPUNZĂTOR FAȚĂ DE FEMEI ÎN ANII 1980 (articole în engleză din 7 septembrie 2018 și din 5 august 2018; scurtă anunțare a știrii)





de pr.prof. Ion Ciungu



Referitor la preacurvie (adulter), Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, în Predica de pe Munte, ne învață astfel:

“27 Aţi auzit că s-a zis celor din vechime: ‘Să* nu preacurveşti.’


28 Dar Eu vă spun că oricine se uită* la o femeie ca s-o poftească a şi preacurvit cu ea în inima lui.

29 Dacă* , deci, ochiul tău cel drept te face să cazi în păcat, scoate-l** şi leapădă-l de la tine; căci este spre folosul tău să piară unul din mădularele tale şi să nu-ţi fie aruncat tot trupul în gheenă.
30 Dacă mâna ta cea dreaptă te face să cazi în păcat, taie-o şi leapăd-o de la tine; căci este spre folosul tău să piară unul din mădularele tale şi să nu-ţi fie aruncat tot trupul în gheenă.
31 S-a zis iarăşi: ‘Oricine* îşi va lăsa nevasta să-i dea o carte de despărţire.’
32 Dar Eu vă spun că oricine* îşi va lăsa nevasta, în afară numai de pricină de curvie, îi dă prilej să preacurvească; şi cine va lua de nevastă pe cea lăsată de bărbat preacurveşte.” (Sfânta Evanghelie după Matei 5, 27-32).
.................
……………….
………………………………………………



Sfântul Apostol Pavel, referindu-se la modul în care tânărul episcop Timotei ar trebui să se comporte față de femei, cum să le trateze, îl învață astfel:

“2 pe femeile bătrâne, ca pe nişte mame; pe cele tinere, ca pe nişte surori, cu toată curăţia.
3 Cinsteşte pe văduvele care sunt* cu adevărat văduve.” (1 Timotei 5,2-3)
........
........
.............................









Despre pastorul senior Bill Hybels de la Biserica Comunității Willow Creek (din South Barrington, statul Illinois) și despre comportamentul lui sexual necorescunzător am aflat din articolul How Willow Creek exposed our sins , publicat în data de 7 septembrie 2018 pe site-ul american din Washington D.C., Religion News Service, de Kyle Strobel și Jamin Goggin.


Unele aspecte referitoare la femeile care l-au acuzat de hărțuire sexuală, și alte aspecte, am aflat din articolul “Willow Creek Church’s Top Leadership Resigns Over Allegations Against Bill Hybels”, publicat în 5 august 2018 pe The New York Times, de Laurie Goodstein. https://www.nytimes.com/2018/08/08/us/willow-creek-church-resignations-bill-hybels.html



De asemenea, din Enciclopedia Liberă, Wikipedia, de la articolul “Bill Hybels”, la subtitlul “Misconduct allegations and resignation”. https://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Hybels#Misconduct_allegations_and_resignation


………………………………………………………….

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:



Despre abuzul de putere asupra femeilor, dezvăluit de mișcarea  #MeToo, aici:






Despre abuzul de putere în baza funcției sociale ne amintim și din acest articol, unde e vorba de doi judecători evrei :

Profetul Daniel (17 decembrie ), (aspecte: moral, istoric, mesianic, eshatologic)




Despre alte abuzuri, homosexuale, aici:































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu