joi, 20 septembrie 2018

DUMNEZEU ESTE FEMEIE SAU BĂRBAT? DEZBATEREA DECLANȘATĂ RECENT DE EPISCOPUL FEMEIE RACHEL TREWEEK DIN ANGLIA LA PROGRAMUL TV `GOOD MORNING BRITAIN`AMINTEȘTE DE UN STUDIU ANTERIOR, PUBLICAT LA ÎNCEPUTUL LUNII SEPTEMBRIE 2018, POTRIVIT CĂRUIA NUMAI 1% DIN CREȘTINII BRITANICI CRED CĂ DUMNEZEU ESTE FEMEIE (articol în engleză din 19 septembrie 2018; scurtă anunțare a știrii)




de pr.prof. Ion Ciungu


Dumnezeu este mult diferit de modul în care gândim noi oamenii. Aceasta ne-o spune chiar El, prin profetul Isaia:

“Căci gândurile Mele nu sunt ca gândurile voastre şi căile Mele ca ale voastre, zice Domnul. Şi cât de departe sunt cerurile de la pământ, aşa de departe sunt căile Mele de căile voastre şi cugetele Mele de cugetele voastre.” (Isaia capitolul 55, versetele 8-9) : http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=43&cap=55



“Pe Dumnezeu nimeni nu L-a văzut vreodată; Fiul cel Unul-Născut, Care este în sânul Tatălui, Acela L-a făcut cunoscut.” (Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 1, versetul 18): http://www.bibliaortodoxa.ro/noul-testament/35/Ioan


.....................................................







Despre dezbaterea de la televiziunea britanică referitoare la faptul dacă Dumnezeu este femeie sau bărbat, și despre studiul publicat la începutul lunii septembrie 2018 care a constatat că numai 1% din britanici cred că Dumnezeu este femeie, am aflat din articolul Piers Morgan, Ann Widdecombe criticise 'nonsense' debate over whether God is male or female , publicat în data de 19 septembrie 2018 pe site-ul de știri creștine nondenominațional  din Londra, Christian Today, de staff writer.



În timpul dezbaterii au fost aduse ca argumente texte din Biblie în care natura lui Dumnezeu este asemănată cu natura unei mame.



Din studiul amintit observăm că 41% din creștinii britanici cred că Dumnezeu nu are nici un gen uman. 36% cred că Dumnezeu este bărbat. 1% cred că Dumnezeu este femeie. 3% cred că Dumnezeu are o identitate diferită de genul uman. 19% nu știu ce să zică.


..........................................................


Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următorul articol despre caracterul lui Dumnezeu și alte aspecte teologice exprimate de americani:





……………….



Viu este Mântuitorul lumii, Fiul Veșnic iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria pentru mântuirea oamenilor, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor! Iisus Se mai numește și Cuvântul lui Dumnezeu. El ne poate lumina, El ne poate înțelepți, dacă Îl ascultăm și dacă Îl urmăm!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu