miercuri, 12 septembrie 2018

JUNINCA ROȘIE, RECONSTRUIREA TEMPLULUI DIN IERUSALIM DE CĂTRE EVREII NECREȘTINI ȘI VENIREA LUI MESIA PE CARE ÎL AȘTEAPTĂ EI. EVREII NECREȘTINI DE AZI, DE LA INSTITUTUL TEMPLULUI DIN IERUSALIM, CARE MILITEAZĂ PENTRU RECONSTRUIREA TEMPLULUI, SPUN CĂ JUNINCA ROȘIE S-A NĂSCUT PE DATA DE 28 AUGUST 2018 ȘI CĂ ESTE POSIBIL CA ACEASTA SĂ FIE UN SEMN CĂ TEMPLUL S-AR PUTEA RECONSTRUI. (articol în engleză din 11 septembrie 2018; scurtă anunțare a știrii)



de pr.prof.Ion Ciungu


Referindu-Se la locul de închinare, în convorbirea cu femeia samarineancă, Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, spune astfel: „Femeie, crede-Mă că vine ceasul când nici pe muntele acesta, nici în Ierusalim nu vă veţi închina Tatălui. ... Dar vine ceasul şi acum este, când adevăraţii închinători se vor închina Tatălui în duh şi în adevăr, că şi Tatăl astfel de închinători îşi doreşte. Duh este Dumnezeu şi cei ce I se închină trebuie să i se închine în duh şi în adevăr.” (Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 4, versetele 21-24).  https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=4






Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, și femeia samarineancă, la fântâna lui Iacov.


…………………………….


Despre superioritatea Sfântului Sânge al Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, pentru purificarea conștiințelor noastre, față de metodele de purificare folosite de evrei în perioada Vechiului Testament, ne vorbește Sfântul Apostol Pavel în Epistola către Evrei, capitolul 9, versetele 13-14:
“13.Fiindca daca sângele de țapi și de tauri și cenușa de junincă, stropindu-i pe cei întinați, îi sfințește prin curațirea trupului,
Lv 16:3Lv 16:14-15Nm 19:4Nm 19:9Nm 19:17-19Evr 10:4
14.atunci sângele lui Hristos, cel ce fară prihană prin vesnic Duh I s'a adus lui Dumnezeu, cu cât mai mult va curați conștiința voastră de faptele cele moarte, ca să-I slujiți Dumnezeului-Celui-Viu! Ps 50:2Tit 2:14Evr 6:11Ptr 1:18-191In 1:71In 3:5Ap 1:5Ap 7:14 “.

…………………………………………………







Despre faptul că în ultimii 2.000 de ani nu a existat o junincă roșie pentru purificarea de păcate a evreilor necreștini, și despre faptul că de la Profetul Moise până acum au fost numai 9 (nouă) juninci roșii, iar a 10-a este în legătură cu reconstruirea Templului din Ierusalim și cu venirea lui Mesia pe care îl așteaptă ei, precum și despre faptul că juninca roșie născută pe data de 28 august 2018 a fost examinată de experți rabinici care au spus că deocamdată ea îndeplinește condițiile cerute de cartea biblică numită Numeri (capitolul 19), am aflat din articolul Red heifer born in Israel could herald rebuilding of the Temple, Jewish group says , publicat în data de 11 septembrie 2018 pe site-ul de știri creștine nondenominațional din Londra, Christian Today, de staff writer.




Locul pe care ar dori evreii ultraconservatori să construiască Al Treilea Templu se numește Muntele Templului sau Muntele Moriah. Acest loc este actualmente al treilea loc sfânt al mahomedanilor, iar acolo sunt edificii mahomedane, inclusiv Domul Stâncii și Moscheea Al Aqsa. Guvernul israelian interzice nemahomedanilor să se roage acolo din cauza riscului de violență. Grupurile evreiești de dreapta contestă tot mai mult aceste restricții care li s-au impus.

……………………………………………………………………………….


Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.



Despre Sacrificiul vacii roșii putem afla mai multe din articolul “Sacrificiul vacii roşii”, publicat de lector Alexandru Mihăilă în ziarul creștin ortodox al Patriarhiei Române, Lumina, în data de 3 martie 2011. http://ziarullumina.ro/sacrificiul-vacii-rosii-14544.html

.......................................


Despre Institutul Templului din Ierusalim, aici:


................................................



S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem și următoarele articole :






„NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE ...RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?)



CREȘTINI EVANGHELICI AMERICANI UNIȚI PENTRU ISRAEL...? REZULTATELE RECENTE ALE ACESTEI UNIRI A LOR: 58 DE PALESTINIENI DIN GAZA ÎNMORMÂNTAȚI ÎN 15 MAI 2018, CĂCI AU FOST ÎMPUȘCAȚI DE FORȚELE ISRAELIENE ÎN 14 MAI CÂND S-A DESCHIS AMBASADA AMERICANĂ LA IERUSALIM (articole din 14-15 mai 2018 în engleză; spicuire)



ÎN IERUSALIM, LA LOCURILE SFINTE SĂ SE MENȚINĂ ACE
LAȘI STATU-QUO ( așa a zis Președintele SUA Donald Trump în 6 decembrie 2017 când a anunțat că SUA recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului; însă, în 4 februarie 2018 primarul Ierusalimului deja a început schimbarea, amendând Bisericile Creștine și pretinzându-le impozit pe proprietăți).



BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT DIN IERUSALIM SE ÎNCHIDE PE TERMEN NEDEFINIT PE FONDUL UNEI DISPUTE FEROCE CU ISRAELUL (articol în engleză din 25 februarie 2018; traducere).



BISERICA ÎNVIERII DIN IERUSALIM, NUMITĂ ȘI BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT, SE DESCHIDE IARĂȘI, MIERCURI 28 FEBRUARIE 2018, LA ORA 4 AM, DUPĂ VICTORIA LIDERILOR CREȘTINI ASUPRA POLITICIENILOR ISRAELIENI (articol în engleză din 27 februarie 2018; traducere).



DUPĂ DESCHIDEREA DIN NOU LA IERUSALIM A BISERICII ÎNVIERII, AMENINȚĂRILE POLITICIENILOR ISRAELIENI PERSISTĂ, SUBMINÂND PERSPECTIVELE DE PACE (articol în engleză din 5 martie 2018; traducere parțială).

.......................


Ne mai amintim, desigur, și de faptul că Regele Iordaniei, Abdullah II, este Protector și Custode al Locurilor Sfinte, potrivit Statu-Quoului de la Locurile Sfinte. El s-a oferit în anul 2016 să restaureze pe propria cheltuială Capela din Biserica Sfântului Mormânt. De asemenea, și Președintele Palestinei, Mahmoud Abbas, a făcut donație pentru această restaurare :








CAPELA DIN BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT AL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS A FOST SFINȚITĂ DUPĂ RESTAURARE (în 22 martie 2017).


CHEIA BISERICII SFÂNTULUI MORMÂNT AL LUI IISUS O DEȚINE UN MUSULMAN PE NUME ADEEB JOUDEH. “ACEASTA ESTE O MARE ONOARE”, A SPUS EL RECENT. PE DE ALTĂ PARTE, EVREII VOR SĂ RECONSTRUIASCĂ AL TREILEA TEMPLU. (Articol publicat în 16 decembrie 2017).

…………………..


ANTIHRISTUL: O PERSPECTIVĂ ORTODOXĂ DE LA PĂRINȚII BISERICEȘTI (VI) (articol de Pr. Adrew J. Anderson, apărut în engleză în 4 octombrie 2017), despre proorocii referitoare la construirea celui de Al Treilea Templu.










[1] Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 4, versetele 21-24, https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=4


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în SFÂNTA ȘI MAREA ZI LUNI din SĂPTĂMÂNA SFINTELOR PATIMI ALE DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, adică în A ȘAPTEA SĂPTĂMÂNĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI. Astăzi, în Biserica Ortodoxă și în Biserica Greco-Catolică se face pomenire de IOSIF, fiul patriarhului biblic Iacov, care a trăit cu multe sute de ani înainte de Domnul nostru Iisus Hristos. Deși era nevinovat, IOSIF a fost vândut de frații săi, pe 20 de arginți. Astfel viața lui IOSIF, cu suferințele și succesul lui, este o prefigurare, o anticipare, a vieții lui IISUS, cu VINDEREA LUI pe 30 de arginți, cu SUFERINȚELE LUI, cu RĂSTIGNIREA și MOARTEA LUI, dar și cu VICTORIA ÎNVIERII LUI. Ni se atrage atenția, și azi, să nu-L vindem pe Mântuitorul lumii, pe Salvatorul nostru. ... De asemenea, azi, în SFÂNTA ȘI MAREA ZI LUNI, se face pomenire de SMOCHINUL CEL FĂRĂ ROADĂ, care a fost blestemat de Domnul nostru Iisus Hristos și s-a USCAT, în ziua care a urmat după Intrarea Triumfală și Smerită în Ierusalim. Observăm în Sfânta Evanghelie după Marcu, la capitolul 11, faptul că DUPĂ BLESTEMAREA SMOCHINULUI, IISUS ÎI ALUNGĂ DIN TEMPLU PE NEGUSTORI ȘI RĂSTOARNĂ MESELE SCHIMBĂTORILOR DE BANI. Aceste două evenimente (uscarea smochinului prin blestem și curățarea templului) sunt în strânsă legătură unul cu altul și sunt MANIFESTĂRI ALE PUTERII ȘI AUTORITĂȚII DIVINE ALE LUI IISUS, fiind și REVELAȚII ALE JUDECĂȚII LUI DUMNEZEU ÎMPOTRIVA IPOCRIZIEI ELITEI POLITICO-RELIGIOASE IUDAICE. Acel smochin cu frunze, dar lipsit de fructe, simbolizează ipocrizia iudaică, mândria și reclama iudaică lipsite de adevăratele virtuți păcute lui Dumnezeu. ... Textul evanghelic programat pentru azi ne prezintă PROFEȚIA SPUSĂ DE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS cu privire la SFÂRȘITUL IERUSALIMULUI IPOCRIT, precum și cu privire la SFÂRȘITUL LUMII. Știm că profeția cu privire la sfârșitul Ierusalimului ipocrit s-a împlinit cu precizie uimitoare, în anul 70, când armatele romane conduse de Titus au cucerit și distrus Ierusalimul. De atunci, evreii n-au mai avut țară până în anul 1948 când s-a înființat statul Israel. SFÂRȘITUL IERUSALIMULUI IPOCRIT ESTE O IMAGINE A SFÂRȘITULUI LUMII, când va veni Domnul nostru Iisus Hristos pe norii cerului ca Judecător al lumii, cu putere mare și cu slavă multă. ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, ajută-ne să ne înțelepțim din aceste lecții pe care ni le dai, ajută-ne să nu Te vindem, ajută-ne să nu lăsăm duhul ipocriziei în sufletele noastre, ajută-ne să câștigăm virtuțile pe care Tu le aștepți de la noi, ca să lucrăm cu ele spre slava Veșnicului nostru Tată Ceresc Atotsfânt și Atotputernic, în fiecare moment, în vecii vecilor! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos!

Pr. prof. Ion Ciungu   “ Şi vorbindu-i, i-a zis: „De-acum înainte, roadă din tine nimeni în veac să nu mănânce!” Iar ucenicii Săi auzeau. ...