joi, 1 februarie 2024

În calitate de creștini, așteptăm să ne întâlnim cu Domnul nostru Iisus Hristos? Îl așteptăm să vină la noi în sărbători? De exemplu, mâine, 2 februarie, este sărbătoarea ÎNTÂMPINAREA DOMNULUI. Așteptăm să ne întâlnim cu El? CE AȘTEPTĂM DE LA EL? Suntem pregătiți să ne întâlnim cu El? [poezie de poetul creștin Traian Dorz; citate de la Sfântul Porfirie Kavsokalivitul (1906-1991); din fila de calendar creștin ortodox pe luna FEBRUARIE, anul 2024, editat de Oastea Domnului]. Oastea Domnului este „Aflarea și vestirea lui IISUS HRISTOS cel RĂSTIGNIT”. Oastea Domnului a fost înființată în România la Sibiu, în anul 1923, de preotul ortodox Iosif Trifa (1888-1938). Oastea Domnului este o mișcare de înviorare a credinței creștine, de combatere a păcatelor în general, iar în special de combatere a înjurăturilor, alcoolismului, fumatului, avortului etc.

Pr. prof. Ion Ciungu

 

https://www.facebook.com/photo/?fbid=2869444826529342&set=a.711891222284724


AȘTEPȚI SĂ VINĂ DOMNUL?

 

Aștepți să vină Domnul?

Și tot deșart vorbești,

Aștepți să vină moartea?

Și tot pierdut trăiești!

Să vină Învierea?

Și tot nepregătit?

Să vină Judecata?

Și tot nemântuit!

Să vină Veșnicia

Cu focul inamic,

iar plâns și pocăință

nimic, nimic, nimic! ...

 

Ce-aștepți tu de la Domnul

sau de la moartea ta?

Ce-aștepți de la Învierea

Sau Judecata Sa?

Ce-aștepți în veșnicie,

ce crezi c-ai să primești

când toate bat la ușă

și nici nu te gândești?

O, viața ta se pierde

zadarnic, pic cu pic,

iar plâns și pocăință

nimic, nimic, nimic.

 

Ascultă-nștiințarea,

ascultă măcar azi

`nainte de-a ajunge

în Marele Necaz!

Întoarce-te la Domnul

cât este timp și har,

De mâine, poate, totul

pe veci va fi-n zadar.

O, iată Secerișul!

tu n-ai dat nici un spic

și n-ai în veșnicie

nimic, nimic, nimic ...


 

Traian Dorz (1914-1989), poet creștin, misionar creștin, deținut politic, închis pentru credință timp de peste 17 ani. https://ro.wikipedia.org/wiki/Traian_Dorz

………………………………………………………………………………………                                                                                                                            

 

De aceea vreau cel mai mult să vă dedicați citirii Vechiului și Noului Testament, dar și Psaltirii și canoanelor imnografice. Cu aceeași râvnă cu care citiți troparele și canoanele imnografice să citiți să citiți și Părinții Bisericii. Dar în primul rând Sfânta Scriptură. Citiți Evanghelia, Vechiul Testament. Acolo se află bogăția, sprijinul tuturor, izvorul, fundamentul. Niciodată nu te saturi de ea.

Negrești veți simți și voi cuvintele psalmistului: “Pentru gura mea cuvintele Tale sunt mai dulci decât mierea”. Nu spune ca mierea”, ci mai dulci decât mierea”, spre a arăta dulceața nespusă pe care o au cuvintele lui Dumnezeu.

 

Sfântul Porfirie Kavsokalivitul


https://ro.orthodoxwiki.org/Porfirie_Kavsokalivitul

 

…………………………………………………………………

 

Oastea Domnului este „Aflarea și vestirea lui Iisus Hristos cel răstignit”.

 

Preot Iosif Trifa (1888-1938), întemeietor, în anul 1923, al OASTEI DOMNULUI, mișcare de înviorare a credinței creștine, de combatere a înjurăturilor, a alcoolismului și a fumatului.

 

Multe necazuri a avut acest om al lui Dumnezeu! Trei copii și soția i-au murit. A rămas cu un singur copil (Titus Gheorghe, rămas orfan de mamă de la trei ani). Dacă în anul 1935 preotul Iosif Trifa a fost caterisit de mitropolitul ortodox Nicolae Bălan, lucrarea Oastei Domnului a fost binecuvântată, în anul 1936, de cardinalul greco-catolic Iuliu Hossu. Biserica Ortodoxă Română a anulat în anul 1990 caterisirea din 1935.

https://www.youtube.com/watch?v=8eMERg0KblA

 https://ro.wikipedia.org/wiki/Oastea_Domnului

https://ro.wikipedia.org/wiki/Iosif_Trifa

https://oasteadomnului.ro/

………………………………………………………………………………………………………

Mult iubit și frumos slăvit să fie Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Christos, prin Duhul Curat, prin Spiritul Sfânt al Adevărului Mângâietor, în fiecare moment, și de noi, în vecii vecilor!

Maica Preacurata, Pururea Fecioara Maria, și Toți Sfinții, Prietenii lui Dumnezeu, să fie binecuvântați, și de noi, în fiecare moment, în vecii vecilor!

.............................................................................................................

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2024/01/scurt-si-marginit-e-timpul-si-se-cuvine.html

 

https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2023/12/colo-sus-si-cel-mai-sus-in-lumina-far.html

 

 

Un comentariu:

Pe 17 mai este ZIUA MONDIALĂ A TELECOMUNICAȚIILOR și A SOCIETĂȚII DE INFORMARE. Cu această ocazie observăm în calendarul creștin german LEBEN IST MEHR un scurt articol foarte folositor, scris de o persoană pricepută să ofere consultații în COMUNICAȚII DE ÎNTREPRINDERE, în comunicații de afaceri. În funcția pe care o are, ea caută mereu modalități de a folosi cât mai bine posibil cuvintele, de a formula cât mai bine posibil mesajul pe care vrea să-l comunice grupului țintă. Din studiile ei, ea știe că fiecare enunț are 4 niveluri de comunicare. După ce ne dă exemple pentru fiecare nivel, ne mărturisește din viața ei că a ajuns să înțeleagă importanța următorului mesaj din Evanghelia Sfântului Ioan: “LA ÎNCEPUT ERA CUVÂNTUL, ȘI CUVÂNTUL ERA LA DUMNEZEU, ȘI DUMNEZEU ERA CUVÂNTUL.” Ea a ajuns să-și dea seama că DUMNEZEU ESTE CUVÂNTUL, adică DUMNEZEU ESTE CHINTESENȚA TUTUROR CUVINTELOR. Adică, DUMNEZEU VREA SĂ COMUNICE CU NOI, CU OAMENII, SĂ VORBEASCĂ CU NOI, PRIN BIBLIE. Cuvintele lui Dumnezeu le găsim în Biblie, astfel că BIBLIA este UN GHID DE LA DUMNEZEU PENTRU VIAȚA NOASTRĂ PE PĂMÂNT. În Biblie, Dumnezeu Se revelează pe Sine ca și Creator al nostru, și de aemenea, ca Mântuitor al nostru. În Biblie, Dumnezeu ne arată clar cât de mult a lucrat El pentru a stabili o relație personală cu noi. În Biblie, Dumnezeu ne cheamă să credem în El și să Îl urmăm. În finalul articolului autoarea ne adresează următoarea întrebare: CÂND AȚI COMUNICAT ULTIMA DATĂ CU DUMNEZEU? Apoi ne oferă următoarea sugestie pentru viață: ÎN RUGĂCIUNE PUTEȚI SĂ VĂ REVĂRSAȚI INIMA CĂTRE DUMNEZEU. EL CHIAR AȘTEAPTĂ ACEASTA. ... Într-adevăr, dincolo de tehnologia 5G, cu privire la care sunt temeri că atacă sănătatea, de ZIUA MONDIALĂ A TELECOMUNICAȚIILOR și A SOCIETĂȚII DE INFORMARE se cuvine să ne amintim că DUMNEZEUL NOSTRU ESTE, CU ADEVĂRAT, DUMNEZEUL COMUNICAȚIEI, CARE NE INFORMEAZĂ și NE FORMEAZĂ pentru ADEVĂRATA VIAȚĂ FERICITĂ. ... Doamne Iisuse Hristoase, Tu ești Cuvântul Cel Veșnic al lui Dumnezeu! Doamne Iisuse Hristoase, Îți mulțumim frumos prin Veșnicul Duh Sfânt, spre slava Veșnicului nostru Tată Ceresc Atotsfânt, Atotputernic și Iubitor de oameni, în fiecare moment, în vecii vecilor! Amin! Amin! Adevărat!

Pr. prof. Ion Ciungu "La început era Cuvântul şi Cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era Cuvântul. Acesta era întru început la Dumne...