sâmbătă, 3 februarie 2024

“PĂRINTE VEȘNIC, Îți oferim TRUPUL și SÂNGELE, SUFLETUL și DUMNEZEIREA FIULUI TĂU PREAIUBIT, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, ca ispășire pentru păcatele noastre și ale lumii întregi! PRIN PATIMILE SALE DUREROASE, AI MILĂ DE NOI ȘI DE ÎNTREAGA LUME! Prin Patimile Sale Dureroase, ai milă de noi și de întreaga lume! Prin Patimile Sale Dureroase, ai milă de noi și de întreaga lume!” ... [din grupul de rugăciuni catolice numite ROZARIUL DIVINEI ÎNDURĂRI sau CORONIȚA DIVINEI MILOSTIVIRI; călugărița poloneză Faustina Kowalska a spus că prin viziuni și conversații cu Domnul nostru Iisus Hristos a primit acest Rozariu; această călugăriță, care a trăit numai 33 de ani (1905 – 1938), a fost declarată sfântă în anul 2000, de Papa Ioan Paul al II – lea]. STRUCTURA ACESTUI ROZARIU este, aproximativ, următoarea: 1) Se face Semnul Sfintei Cruci și se zice ÎN NUMELE TATĂLUI ȘI AL FIULUI ȘI AL SFÂNTULUI DUH. AMIN!; 2) Pe crucea rozariului se zice CREZUL APOSTOLIC; 3) Se zice rugăciunea TATĂL NOSTRU; 4) Se zice rugăciunea NĂSCĂTOARE DE DUMNEZEU, FECIOARĂ BUCURĂ-TE, MARIE DOMNUL ESTE CU TINE ... ; 5) Se zice SLAVĂ TATĂLUI ȘI FIULUI ȘI SFÂNTULUI DUH ...; 6) Urmează cele cinci decade, fiecare decadă începând cu PĂRINTE VEȘNIC, ÎȚI OFERIM ... , apoi PRIN PATIMILE SALE DUREROASE ... ; 7) Se zice de 3 ori: SFINTE DUMNEZEULE, SFINTE TARE, SFINTE FĂRĂ DE MOARTE, AI MILĂ DE NOI ȘI DE ÎNTREAGA LUME! 8) Se face semnul Sfintei Cruci. ... ACEST ROZARIU se poate zice ORICÂND, dar în mod deosebit se zice în DUMINICA DIVINEI MILOSTIVIRI (prima duminică după Duminica Învierii) și în ZILELE DE VINERI, la ora 3:00 p.m. . Ora când Domnul nostru Iisus Hristos a murit Răstignit pe Cruce, 3:00 p.m., este numită ORA MILOSTIVIRII. ... "Domnul a spus către Faustina: « Sufletele care se vor ruga acest Rozariu vor fi ocrotite toată viața de Îndurarea mea, mai ales în ceasul morții lor. » ... « Dacă se roagă acest rozariu la căpătâiul unui muribund, mânia lui Dumnezeu se liniștește, iar îndurarea Lui îmbrățișează sufletul, de dragul amarelor suferințe îndurate de Fiul lui Dumnezeu. »" ... La RADIO MARIA, după cum putem observa, la ora 15:00 este în fiecare zi ROZARIUL ÎNDURĂRII DIVINE.

Pr. prof. Ion Ciungu

 

"ISUSE MĂ ÎNCRED ÎN TINE!" https://isusemilostiv.blogspot.com/2013/07/ora-indurarii-divine.html

https://www.facebook.com/photo/?fbid=2871113969695761&set=a.711891222284724


Putem asculta ROZARIUL DIVINEI ÎNDURĂRI și din următoarea înregistrare:

 

https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/320276473777983


https://www.facebook.com/catedrala.schimbarealafata/videos/324984512481958

 

...

https://www.radiomaria.ro/program-saptamanal/


https://www.e-communio.ro/stire8441-rozariul-divinei-indurari-si-promisiunile-mantuitorului


http://profetieavertisment.ro/coronita-indurarii-divine/

...

https://stfrancismhd.org/the-chaplet-of-divine-mercy-promises

https://en.wikipedia.org/wiki/Chaplet_of_the_Divine_Mercy

https://ro.wikipedia.org/wiki/Faustina_Kowalska

 

.........................................................................................................................

Aici se încheie acest articol.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

LUNA MAI ESTE DEDICATĂ SFINTEI FECIOARE MARIA, DE CĂTRE BISERICA ROMANO-CATOLICĂ. ROZARIUL ESTE SPECIFIC BISERICII CATOLICE. ["Rozariul este o culegere de rugăciuni concepută de Dominic de Guzman (1170-1221), fondatorul Ordinului dominican, spre a cinsti cincisprezece din cele mai importante mistere ale vieții lui Isus și ale Sf. Maria."] "Mii de glasuri rugătoare, de părinți și de copii, te imploră cu credință: Mamă, nu ne părăsi!"

 

LUNA MAI SAU FLORAR ESTE LUNA FLORILOR. ACEASTĂ LUNĂ ESTE DEDICATĂ SFINTEI FECIOARE MARIA, MAICA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, CEA MAI FRUMOASĂ FLOARE A SUFLETELOR NOASTRE. Să o cinstim pe Maica Domnului prin rugăciunea IMNUL ACATIST LA RUGUL APRINS AL NĂSCĂTOAREI DE DUMNEZEU, alcătuit de poetul Alexandru Al. Teodorescu! O cinstim și prin rugăciunile adunate în ROZARIU! O cinstim și prin DRAPELUL EUROPEI care este, de fapt, Drapelui Maicii Domnului! Autorii Drapelului Europei sunt germano-francezul Arsène Heitz și belgianul Paul M. G. Lévy.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Azi, în SÂMBĂTA MOȘILOR DE IARNĂ, înainte de DUMINICA ÎNFRICOȘĂTOAREI JUDECĂȚI, ne-am asociat/ne asociem la RUGĂCIUNILE DE POMENIRE GENERALĂ A MORȚILOR, A TUTUROR PERSOANELOR PLECATE ÎN LUMEA DE DINCOLO, potrivit Calendarului Creștin Ortodox și Calendarului Creștin Greco-Catolic. ASTFEL, se cuvine să cerem de la Dumnezeu IERTARE PENTRU PERSOANELE PLECATE ÎN LUMEA DE DINCOLO și, de asemenea, IERTARE PENTRU NOI, persoanele din lumea aceasta: DOAMNE DUMNEZEULE, TATĂ CERESC ATOTSFÂNT ȘI ATOTPUTERNIC, TE RUGĂM FRUMOS PRIN DUHUL SFÂNT, ÎN NUMELE DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, IARTĂ-LE (IARTĂ-NE) PĂCATELE ȘI AI MILĂ DE LUMEA TA! AMIN! ÎȚI MULȚUMIM FRUMOS! ... Ne rugăm pentru morți din cel puțin trei motive: 1) Iubirea Domnului nostru Iisus Hristos este mai tare decât moartea. Sfântul Apostol Pavel ne spune că tocmai cu acest scop Mântuitorul a murit și a înviat: ca să aibă stăpânire atât peste vii cât și peste morți (Romani 14, 9). ... 2) Cei pe care noi îi considerăm morți continuă să fie vii, după cum ne asigură Mântuitorul (Luca 20, 37-38). ... 3) Iubirea noastră creștinească continuă și dincolo de moarte, căci iubirea creștinească este cea mai puternică virtute, care nu dispare niciodată (1 Corinteni 13). LA RUGĂCIUNILE DE POMENIRE A MORȚILOR ADUCEM ANUMITE SIMBOLURI ALE PREZENȚEI LUI IISUS. De exemplu, aducem LUMÂNĂRI (CANDELE) APRINSE, care ne amintesc următoarele cuvinte ale Domnului nostru Iisus Hristos: “EU SUNT LUMINA LUMII.” Aducem BOBUL DE GRÂU (sub formă de colivă și pâine), care ne amintește de MOARTEA ȘI ÎNVIEREA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, după cum El Însuși a spus când a prevestit Moartea și Învierea Sa prin următoarele cuvinte: “ADEVĂRAT, ADEVĂRAT ZIC VOUĂ CĂ DACĂ GRĂUNTELE DE GRÂU, CÂND CADE ÎN PĂMÂNT, NU VA MURI, RĂMÂNE SINGUR; IAR DACĂ VA MURI, ADUCE MULTĂ ROADĂ.” Aducem VIN, amintindu-ne că la Cina cea de Taină Iisus, luând paharul cu vin, a spus: “ACESTA ESTE SÂNGELE MEU, SÂNGELE LEGĂMÂNTULUI CELUI NOU, CARE SE VARSĂ PENTRU MULȚI SPRE IERTAREA PĂCATELOR.” ... Să ne amintim poezia lui Nichifor Crainic: UNDE SUNT CEI CARE NU MAI SUNT? Să o ascultăm interpretată de Tudor Gheorghe: https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/1185665466135870 ... Despre tăria pe care ne-o dă credința noastră creștină în viața de apoi, adică în viața de după moarte, a scris poetul George Coșbuc, căruia i-a murit singurul copil, Alexandru, la vârsta de (aproape) 20 de ani: "Dar știu un lucru mai presus/ De toate câte ți le-am spus:/ Credința-n zilele de-apoi/ E singura tărie-n noi,/ Că multe-s tari cum credem noi/ Și mâine nu-s!" (George Coșbuc, Moartea lui Fulger).

Pr. prof. Ion Ciungu   Iisus, prevestind Moartea Sa și Învierea Sa, precum și rezultatul Morții și Învierii Sale, a zis astfel:  “Adevăr...