miercuri, 5 octombrie 2022

EDUCATORUL PRIN EXCELENȚĂ, ÎNVĂȚĂTORUL PRIN EXCELENȚĂ, PROFESORUL PRIN EXCELENȚĂ, ESTE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, FIUL LUI DUMNEZEU FĂCUT OM PENTRU MÂNTUIREA OAMENILOR. EDUCAȚIA ESTE FOARTE IMPORTANTĂ ÎN VIEȚILE NOASTRE, DUPĂ CUM NE AMINTEȘTE ȘI ZIUA DE AZI, 5 OCTOMBRIE, CÂND SĂRBĂTORIM “ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI” (World Teachers` Day; International Teachers` Day; Teachers` Day), NUMITĂ UNEORI, IMPROPRIU, “ZIUA INTERNAȚIONALĂ A EDUCAȚIEI”. SĂ OBSERVĂM CĂ DE FAPT “ZIUA INTERNAȚIONALĂ A EDUCAȚIEI” (International Day of Education) ESTE PE 24 IANUARIE, FIIND ADOPTATĂ ÎN ANUL 2018, DE CĂTRE ADUNAREA GENERALĂ A NAȚIUNILOR UNITE, CU SCOPUL DE A CELEBRA CONTRIBUȚIA EDUCAȚIEI LA PACEA ÎN LUME ȘI LA DEZVOLTAREA DURABILĂ. “ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI” ESTE ORGANIZATĂ DIN 1994, ÎN FIECARE AN, DE CĂTRE “UNESCO” (Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură) ȘI DE CĂTRE “EDUCATION INTERNATIONAL” (Federația Internațională a Sindicatelor Educatorilor), AVÂND CA SCOP SĂ-I APRECIEZE PE EDUCATORI, SĂ-I EVALUEZE, SĂ-I ÎMBUNĂTĂȚEASCĂ ȘI SĂ IA ÎN CONSIDERARE PROBLEMELE LEGATE DE EDUCATORI ȘI DE PREDARE. ... DIN ANUL 2020, ÎN ROMÂNIA, “ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI” (5 OCTOMBRIE) ESTE ZI NELUCRĂTOARE PENTRU TOT PERSONALUL DIN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR. ... PE 5 IUNIE ÎN ROMÂNIA ESTE ZIUA ÎNVĂȚĂTORULUI, ÎN CINSTEA LUI GHEORGHE LAZĂR. DIN 2013 ÎN ROMÂNIA ZIUA EDUCAȚIEI SE SĂRBĂTOREȘTE DISTINCT DE ZIUA ÎNVĂȚĂTORULUI, CONFORM UNEI DECIZII LUATE DE MINISTRUL EDUCAȚIEI NAȚIONALE REMUS PRICOPIE ȘI DE CEI DOI LIDERI AI SINDICATELOR DIN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR, SIMION HĂNCESCU ȘI MARIUS NISTOR. ... TOT PE 5 OCTOMBRIE ESTE SĂRBĂTORITĂ ÎN FIECARE AN, ÎNCEPÂND DIN ANUL 2002, ȘI “ZIUA INTERNAȚIONALĂ ÎMPOTRIVA PROSTITUȚIEI”, CA O FORMĂ DE OPOZIȚIE FAȚĂ DE PROSTITUȚIE. [Cele patru zile menționate mai sus (Ziua Mondială a Educației, Ziua Internațională a Educației, Ziua Învățătorului și Ziua Mondială Împotriva Prostituției) exprimă o recunoaștere a importanței pe care o are educația în viețile noastre. Se cuvine să Îi acordăm în astfel de zile, și de fapt în fiecare zi, respectul cuvenit Educatorului Prin Excelență, Domnului nostru Iisus Hristos, și să-L rugăm să ne inspire prin Duhul Sfânt, și să ne dea energia necesară, pentru a ne desfășura activitățile educative în așa fel încât oamenii să-L preamărească cum se cuvine pe Dumnezeu, Tatăl nostru Sfânt din Ceruri! Se cuvine să apreciem influența bună în Istoria Lumii, de-a lungul secolelor, adusă de Domnul nostru Iisus Hristos, de la desființarea sclaviei până la stilul de viață caritabilă. De asemenea, se cuvine să luptăm cu înțelepciune, fermitate și consecvență pentru a apăra valorile creștine în fața celor care vor să le desființeze!]

Pr. prof. Ion Ciungu


“Învățătorule, Te voi urma oriunde vei merge.” (Sfânta Evanghelie după Matei, capitolul 8, versetul 19) http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=8

Ne amintim că din punct de vedere etimologic cuvântul educație (provenit din latină: educatio; educo) înseamnă ducere dintr-o poziție inferioară într-o poziție superioară, adică educatorul, învățătorul, profesorul, are misiunea de a-l conduce pe copil, pe elev, pe student, în așa fel încât acesta să poată face progrese în bine.

 

Unii dintre noi știm că Educatorul Prin Excelență este Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu Făcut Om, Care ne conduce de la întuneric spre lumină, de la răutate spre bunătate, de la păcat spre sfințenie, de la boală spre sănătate, de la moarte eternă spre viața veșnică fericită, de la situația de oameni fără Dumnezeu și destinați morții eterne prin invidia Diavolului, spre situația de copii răscumpărați și înfiați la Tatăl nostru Sfânt din Ceruri.  

Ne amintim că Iisus este un Învățător Absolut Deosebit, Care ne învață prin exemplul personal să slujim unii altora, nu să așteptăm ca alții să ne slujească.

De asemenea, ne amintim că Iisus este un Învățător Absolut Deosebit, Care ne învață prin exemplul personal să lucrăm chiar și în zi de odihnă pentru a-i ajuta pe bolnavi.

Cu ocazia zilei de 5 octombrie este potrivit să ne amintim de influența bună pe care Domnul nostru Iisus Hristos a adus-o în Istoria Lumii de-a lungul secolelor prin: desființarea sclaviei, schimbarea atitudinii societății în bine față de femei, copii, bolnavi, dezvoltarea educației, dezvoltarea stilului de viață caritabilă, învățătura creștină în general.

..........

Despre Ziua Internațională Împotriva Prostituției ne amintește azi, 5 octombrie 2022, Daniela Bernard, în fila calendarului creștin german LEBEN IST MEHR, prin articolul următor:

Mittwoch, 05. Oktober 2022 (Internationaler Tag gegen Prostitution), https://www.lebenistmehr.de/leben-ist-mehr.html?datum=05.10.2022

...

International Day of No Prostitution, https://en.wikipedia.org/wiki/International_Day_of_No_Prostitution

...........

Despre Ziua Mondială a Educației în România putem afla mai multe aspecte din articolele următoare:

Miercuri 5 octombrie, zi liberă pentru elevi și profesori, de Ziua Educației / Explicația dată de sindicate: Cum Guvernul nu a venit niciodată cu o recunoaștere financiară, a venit cu această recompensare, publicat în data de 3 octombrie 2022, pe website-ul de știri Edupedu,de Redacția;


Elevii și copiii de grădiniță din toată țara au liber luni, 5 octombrie, de Ziua internațională a educației. Lider de sindicat: Cum guvernul nu a venit niciodată cu o recunoaștere financiară, a venit cu această recompensare, publicat în data de 1 octombrie 2020, pe website-ul de știri Edupedu,de R.P.;


Despre faptul 5 octombrie este zi nelucrătoare putem observa în contractul colectiv de muncă la nivel de sector de activitate în învățământul preuniversitar, publicat în Monitorul Oficial în 24 mai 2021:

...

Despre Ziua Mondială a Educației, 5 octombrie, în diferite țări putem afla mai multe din Enciclopedia liberă Wikipedia, de la articolele: World Teachers' DayList of Teachers' DaysZiua profesorului  etc:

https://en.wikipedia.org/wiki/World_Teachers%27_Day

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Teachers%27_Days

https://ro.wikipedia.org/wiki/Ziua_profesorului

...

Despre Ziua Internațională a Educației, 24 ianuarie (International Day of Education): https://en.wikipedia.org/wiki/International_Day_of_Education

…………………………………………………………………………

Aici am încheiat acest articol despre Ziua Mondială a Educației etc.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

IISUS ESTE EDUCATORUL, ÎNVĂȚĂTORUL, PRIN EXCELENȚĂ. ... ZIUA INTERNAȚIONALĂ A EDUCAȚIEI ESTE PE 5 OCTOMBRIE ÎN ROMÂNIA, CA ȘI ÎN MULTE ALTE ȚĂRI, CELEBRAREA ACESTEI ZILE PE 5 OCTOMBRIE FIIND STABILITĂ DIN 1994 DE CĂTRE ORGANIZAȚIA PENTRU EDUCAȚIE, ȘTIINȚĂ ȘI CULTURĂ A NAȚIUNILOR UNITE (UNESCO). PE 5 IUNIE ÎN ROMÂNIA ESTE ZIUA ÎNVĂȚĂTORULUI, ÎN CINSTEA LUI GHEORGHE LAZĂR. DIN 2013 ÎN ROMÂNIA ZIUA EDUCAȚIEI SE SĂRBĂTOREȘTE DISTINCT DE ZIUA ÎNVĂȚĂTORULUI, CONFORM UNEI DECIZII LUATE DE MINISTRUL EDUCAȚIEI NAȚIONALE REMUS PRICOPIE ȘI DE CEI DOI LIDERI AI SINDICATELOR DIN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR, SIMION HĂNCESCU ȘI MARIUS NISTOR. AZI, 5 OCTOMBRIE 2020, ZIUA EDUCAȚIEI ÎN ROMÂNIA ESTE ZI NELUCRĂTOARE PENTRU TOT PERSONALUL DIN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR, CA O RECOMPENSARE A FAPTULUI CĂ GUVERNUL NU A VENIT NICIODATĂ CU O RECUNOAȘTERE FINANCIARĂ SAU MATERIALĂ PENTRU A CELEBRA ACEASTĂ ZI, DUPĂ CUM A EXPLICAT MARIUS NISTOR. (Dar Iisus, Educatorul Prin Excelență, lucrează în permanență. Să-L observăm la lucru în două situații!)

 

“PRECUM CHRISTOS PE LAZARU DIN MORȚI A ÎNVIAT, AȘA TU ROMÂNIA DIN SOMN AI DEȘTEPTAT.” … “A FOST ÎNTRE AI LUI ȘI AI LUI NU L-AU CUNOSCUT.” (De Ziua Învățătorului, azi 5 iunie, ziua nașterii lui Gheorghe Lazăr, am găsit aceste două citate de mai sus, prin care opera și personalitatea lui Gheorghe Lazăr sunt foarte prețuite, prin asemănare cu opera și personalitatea Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos. Citatele sunt de la doi foști elevi ai lui Gheorghe Lazăr: comitele Carol Roseti și scriitorul Ion Heliade-Rădulescu. Gheorghe Lazăr a fost savant, și învățător, și profesor, și pedagog, și inginer, și teolog, și filosof, și arhidiacon la Episcopia Ortodoxă din Sibiu. A candidat și pentru postul de episcop, însă multe bețe i-au fost puse în roate! … A murit de tânăr, la 44 de ani! După alți cercetători chiar mai tânăr! … Haideți să zicem o rugăciune pentru sufletul lui Gheorghe Lazăr, cel care a întemeiat învățământul românesc modern, superior, în Țara Românească, la București, în anul 1818!)

 

CERERE CĂTRE DIRECŢIUNEA LICEULUI TEHNOLOGIC "JOHANNES LEBEL" DIN TĂLMACIU, REFERITOARE LA ZIUA EDUCAŢIEI ŞI LA DATORIA DE A SCOATE MATERIA RELIGIE DIN SITUAŢIA DE DISCRIMINARE

 

EDUCAȚIA SEXUALĂ ÎN ȘCOLILE DIN ROMÂNIA NU MAI ESTE OBLIGATORIE, CĂCI LEGEA CARE PREVEDEA OBLIGATIVITATEA EDUCAȚIEI SEXUALE CHIAR ȘI PENTRU COPII A FOST ANULATĂ PRINTR-UN AMENDAMENT VOTAT DE CAMERA DEPUTAȚILOR ÎN 3 IUNIE 2020, ÎN URMA PROTESTULUI SAU SOLICITĂRILOR DIN PARTEA BISERICII ORTODOXE ROMÂNE, DIN PARTEA BISERICII CATOLICE DIN ROMÂNIA, DIN PARTEA MULTOR ASOCIAȚII DIN ROMÂNIA. (scurtă reamintire a știrilor; articole în română și engleză din 1, 3, 4 și 5 iunie 2020; și un articol din 29 mai 2020). ROMÂNII PAR A SE FI TREZIT DUPĂ CE AU VĂZUT DESTRĂBĂLAREA SEXUALĂ PRODUSĂ DE ORELE DE EDUCAȚIE SEXUALĂ ÎN ȘCOLILE DIN SUA, ANGLIA, GERMANIA, AUSTRIA ETC.

 

De la pastorul Johannes Lebel la președintele Klaus Iohannis (interviu cu o săsoaică, partea I-a și a II-a; partea a II-a am realizat-o în octombrie 2016, însă, fiindcă n-am publicat-o pe blog în octombrie, am introdus-o ulterior aici)

 

Despre influența bună a lui Iisus în istoria lumii, desființarea sclaviei: Creştinismul: Binecuvântare sau Povară pentru omenire? I (Traducere din articolul lui Noel Hornor, vezi info. la note)


Despre schimbarea în bine a atitudinii față de femei și copii: 
Creştinismul: Binecuvântare sau Povară pentru omenire? II (Traducere din articolul lui Noel Hornor)


Despre schimbarea în bine a atitudinii față de bolnavi, și despre dezvoltarea educației, și despre stilul de viață caritabilă, precum și despre efectele generale ale învățăturii creștine: Creştinismul: Binecuvântare sau Povară pentru omenire? III (Traducere din articolul lui Noel Hornor)

 

ÎN SERBIA, MANUALELE DE BIOLOGIE, DE ISTORIE, DE EDUCAȚIE CIVICĂ ȘI DE SOCIOLOGIE CARE PROMOVEAZĂ IDEOLOGIA LGBT SUNT SUPUSE ACUM UNEI REVIZUIRI CARE LE-AR PUTEA INTERZICE, DAT FIIND FAPTUL CĂ PATRIARHUL SERBIEI, PORFIRIE, A CERUT PUBLIC AUTORITĂȚILOR, LA ÎNCEPUTUL ACESTEI LUNI, RETRAGEREA UNUI MANUAL DE BIOLOGIE PENTRU CLASA A VIII-A, PE MOTIV CĂ PRIN ACEST MANUAL SE IMPUNE O IDEOLOGIE LGBT INACCEPTABILĂ, SE IMPUN NOI NORME SOCIALE, PE CARE CREȘTINII ORTODOCȘI NU LE POT ACCEPTA, CĂCI NU SUNT PROPAGATE DE DUMNEZEU. PE LÂNGĂ MANUALUL RESPECTIV, AU MAI FOST ADĂUGATE APOI, DE CĂTRE PARTIDUL CREȘTIN “Двери” (DVERI), ÎNCĂ ȘAPTE MANUALE CARE TREBUIE REVIZUITE DE CĂTRE CONSILIUL PENTRU EDUCAȚIE NAȚIONALĂ. ACUM, MINISTERUL EDUCAȚIEI DIN SERBIA AȘTEAPTĂ CONCLUZIILE ȘI RECOMANDĂRILE DE LA CONSILIUL NAȚIONAL PENTRU EDUCAȚIE. … RUSIA ȘI UNGARIA DEJA AU INTRODUS LEGEA PENTRU PROTEJAREA COPIILOR, PRIN CARE A DEVENIT ILEGAL SĂ-I CONFRUNȚI PE COPII CU INFORMAȚII LGBT ȘI GENDER. ROMÂNIA LUCREAZĂ ÎN PREZENT LA O LEGISLAȚIE SIMILARĂ. … ÎN EUROPA DE VEST ACEASTĂ SITUAȚIE ESTE CONSIDERATĂ A FI PROBLEMATICĂ. (scurtă anunțare a știrilor ; articole în engleză din 28 septembrie 2022 etc) NE AMINTIM CĂ DUPĂ CE ZECI DE MII DE SÂRBI CREȘTINI ORTODOCȘI AU PARTICIPAT DUMINICĂ, 11 SEPTEMBRIE 2022, PE STRĂZILE BELGRADULUI, LA UN SERVICIU DE RUGĂCIUNE PENTRU SFINȚENIA FAMILIEI ȘI CĂSĂTORIEI CREȘTINE TRADIȚIONALE DINTRE UN BĂRBAT ȘI O FEMEIE, POLIȚIA SÂRBĂ A INTERZIS, ÎN 13 SEPTEMBRIE 2022, MARȘUL PANEUROPEAN LGBT, CARE FUSESE PROGRAMAT SĂ AIBĂ LOC PE 17 SEPTEMBRIE 2022.



DICTATURA ELITELOR OCCIDENTALE VREA SĂ IMPUNĂ O RELIGIE ÎN SENS INVERS, SATANISMUL PUR. AȘA A SPUS VLADIMIR PUTIN VINERI, 30 SEPTEMBRIE 2022. IATĂ CÂTEVA PROPOZIȚII DIN CUVÂNTAREA PREȘEDINTELUI RUSIEI: ACUM EI AU TRECUT LA O NEGARE TOTALĂ A NORMELOR MORALE, A RELIGIEI ȘI A FAMILIEI. HAIDEȚI SĂ RĂSPUNDEM LA CÂTEVA ÎNTREBĂRI FOARTE SIMPLE, A ZIS PUTIN: VREM SĂ AVEM AICI, ÎN ȚARA NOASTRĂ, ÎN RUSIA, PĂRINTE NUMĂRUL UNU, PĂRINTE NUMĂRUL DOI ȘI PĂRINTE NUMĂRUL TREI, ÎN LOC DE MAMĂ ȘI TATĂ? CHIAR VREM CA PERVERSIUNILE CARE DUC LA DEGRADARE ȘI EXTINCȚIE SĂ FIE IMPUSE COPIILOR DIN ȘCOLILE NOASTRE ÎN CLASELE PRIMARE? SĂ LI SE INOCULEZE IDEEA CĂ EXISTĂ VARIATE GENURI PRESUPUSE ÎN AFARĂ DE FEMEI ȘI BĂRBAȚI, ȘI SĂ LI SE OFERE OPERAȚIE DE SCHIMBARE DE SEX? AȘA CEVA VREM PENTRU ȚARA NOASTRĂ ȘI PENTRU COPIII NOȘTRI? PENTRU NOI, TOATE ACESTEA SUNT INACCEPTABILE. NOI AVEM UN VIITOR DIFERIT, PROPRIUL NOSTRU VIITOR. ... DE ASEMENEA, PUTIN S-A REFERIT LA DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, ASTFEL: ÎN PREDICA DE PE MUNTE, IISUS HRISTOS, DENUNȚÂNDU-I PE PROFEȚII FALȘI, ZICE: DUPĂ ROADELE LOR ÎI VEȚI CUNOAȘTE. ȘI ACESTE ROADE OTRĂVITOARE SUNT DEJA EVIDENTE PENTRU OAMENI, NU NUMAI ÎN ȚARA NOASTRĂ, CI ÎN TOATE ȚĂRILE. [din cuvântarea de 37 de minute a Președintelui Rusiei, Vladimir Putin, ținută vineri, 30 septembrie 2022, la Kremlin, cu ocazia ceremoniei în care a anunțat oficial aderarea la Rusia a patru regiuni ucrainene (Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson); în această cuvântare Putin a vorbit despre dreptul popoarelor la autodeterminare, despre eroii Primăverii Ruse care au refuzat să accepte lovitura de stat neonazistă din 2014 în Ucraina, despre toți cei care au murit pentru dreptul de a vorbi limba lor natală rusă și de a-și păstra cultura, religia și dreptul de a trăi, despre politica occidentală colonială, despre armele nucleare și despre morala occidentală; referitor la armele nucleare, Putin a spus că SUA este singura țară care a folosit arme nucleare, distrugând orașele japoneze Hiroșima și Nagasaki, creând astfel un precedent]


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în MARȚEA LUMINATĂ, în SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ (The Bright Week), adică în PRIMA SĂPTĂMÂNĂ CARE URMEAZĂ DUPĂ SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI DUMNEZEULUI ȘI MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. ... Bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos o exprimăm și noi, în fiecare an, inclusiv prin felul în care NE SALUTĂM TIMP DE 40 DE ZILE, cu uimitorul și frumosul mesaj de origine îngerească, "HRISTOS A ÎNVIAT!", la care răspundem, din forța Tradiției Sfinte și în diferite grade de asimilare, "ADEVĂRAT A ÎNVIAT!" Azi, în A TREIA ZI DE PAȘTI, în MARȚEA LUMINATĂ, haideți să ne luminăm sufletele cu textul evanghelic programat pentru a fi citit azi la Sfânta Liturghie! În acest text este vorba despre modul în care DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS S-A ARĂTAT DUPĂ ÎNVIERE LA DOI DINTRE UCENICII SĂI, adică LUI LUCA ȘI CLEOPA, în timp ce ei mergeau dinspre Ierusalim spre localitatea Emaus. Pe drum El li s-a arătat ca un străin care i-a întrebat de ce sunt triști și le-a explicat textele sfinte din Vechiul Testament referitoare la Mesia, referitoare la suferințele Lui urmate de slava Lui. Apoi, LA CINA DIN EMAUS IISUS A FOST RECUNOSCUT, CÂND EL A BINECUVÂNTAT PÂINEA, A FRÂNT-O ȘI LE-A DAT-O. ... Cu această ocazie este potrivit SĂ NE AMINTIM DE ARĂTĂRILE DOMNULUI DUPĂ ÎNVIERE, de persoanele cărora El S-a arătat după Înviere, timp de 40 de zile, până când S-a înălțat la Cer. MAICA DOMNULUI ESTE PRIMA PERSOANĂ CARE L-A VĂZUT PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ÎNVIAT, după cum aflăm din cartea de cult numită Penticostar, în care se explică astfel: Învierea a cunoscut-o întâi Maica lui Dumnezeu, Care, după cum grăiește Evanghelia cea de la Matei, ședea la Mormânt împreună cu Maria Magdalena. Dar, spre a nu se arunca îndoială asupra Învierii, din pricina dragostei de Mamă pentru Fiul Său, de aceea zic evangheliștii că Domnul S-a arătat mai întâi Mariei Magdalena. Așa scrie în Sinaxarul din Penticostar, la Sfânta și Marea Duminică a Paștilor. ... Știm că Iisus a promis că El este prezent acolo unde chiar și numai doi sau trei se adună în Numele Lui (Matei 18, 20). DOAMNE IISUSE HRISTOASE, TE RUGĂM FRUMOS PRIN DUHUL SFÂNT, AJUTĂ-NE SĂ FACEM PARTE DINTRE PERSOANELE CARE SE ADUNĂ ÎN NUMELE TĂU, CONFORM LEGII TALE EXPRIMATĂ ÎN NOUL TESTAMENT, SPRE SLAVA TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI, ÎN FIECARE MOMENT, ÎN VECII VECILOR! AMIN! AMIN! AȘA SĂ FIM! ÎȚI MULȚUMIM FRUMOS!

Pr. prof. Ion Ciungu   “« Rămâi cu noi, că e spre seară şi s'a plecat ziua ». Şi a intrat să rămână cu ei. Şi a fost că'n timp c...