marți, 23 octombrie 2018

STAREA TEOLOGIEI AMERICANE PE ANUL 2018, EXAMINATĂ PRIN ÎNTREBĂRI ADRESATE UNUI NUMĂR DE 3002 PERSOANE, ARATĂ NEVOIA URGENTĂ DE ÎNVĂȚĂTURĂ BIBLICĂ SĂNĂTOASĂ ȘI DE PREDICARE ÎNDRĂZNEAȚĂ A EVANGHELIEI, CĂCI CHIAR CREȘTINII EVANGHELICI AU DAT RĂSPUNSURI ÎNGRIJORĂTOARE (articol în engleză din 22 octombrie 2018; scurtă anunțare a știrii)




de pr.prof. Ion Ciungu




Iisus îi întreba pe ucenicii Săi, zicând: “Cine zic oamenii că sunt Eu, Fiul Omului?” (Sfânta Evanghelie după Matei, capitolul 16, versetul 13): https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=16

.............................................




Aproape șapte din zece americani cred că Dumnezeu este perfect. Două treimi acceptă Învierea lui Iisus. 57% sunt de acord că Iisus este singura persoană care n-a păcătuit niciodată.


Tot 57% spun că Iisus este prima și cea mai importantă ființă creată de Dumnezeu. (Aici este erezie, căci Iisus nu este creatură, ci este Dumnezeu Adevărat din Dumnezeu Adevărat, născut din Tatăl mai înainte de toți vecii; născut, nu făcut, adică nu creat. Chiar dacă atunci când a venit în lume S-a făcut Om, adică a devenit creatură.)



66% sunt de acord că Dumnezeu acceptă închinarea din partea tuturor religiilor, incluzând aici Creștinismul, Iudaismul și Islamul.



Jumătate din americani cred că Biblia este corectă 100% în toate învățăturile ei, dar 36% zic că știința modernă contrazice Biblia.



54% cred că idaul este un loc real unde anumiți oameni vor fi pedepsiți pentru totdeauna, în timp ce 34% sunt de acord că Dumnezeu totdeauna va răsplăti adevărata credință cu binecuvântări materiale în această viață.



Despre aceste aspecte, dar și despre altele, am aflat din articolul LifeWay Research highlights the theology US evangelicals are getting wrong , publicat în data de 22 octombrie 2018 pe site-ul nondenominațional de știri creștine Christian Today din Londra, de staff writer.


Mai multe aspecte putem afla din studiul propriu-zis, care a fost efectuat de LifeWay Research  , pentru organizația creștină internațională Ligonier Ministries, care a analizat apoi datele (Ligonier's analysis).


Studiul a fost efectuat în perioada 24 aprilie – 4 mai 2018.


…………………………………………………………………………………………………………………………………….

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem și următoarele articole :
















LIBERTATEA ESTE UN DAR DE LA DUMNEZEU, NU DE LA GUVERN (Președintele  SUA, Donald Trump, Ordinul Executiv de Libertate Religioasă, 4 mai 2017)



PROIECT DE LEGE CARE INTERZICE AVORTUL (în SUA) (a. Proiect de Lege care interzice avortul în SUA ; b. Avorturile în România)








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în DUMINICA FLORIILOR, adică în A ȘASEA DUMINICĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI, când sărbătorim INTRAREA TRIUMFALĂ, dar SMERITĂ, a MÂNTUITORULUI LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, în CETATEA IERUSALIMULUI. A fost o INTRARE SMERITĂ, călare PE UN MĂGĂRUȘ, nu cu mândrie, nu călare pe cal, cum făceau cuceritorii romani. Dar, a fost o INTRARE TRIUMFALĂ, căci a avut loc după ce MÂNTUITORUL ÎL ÎNVIASE PE LAZĂR CEL MORT DE PATRU ZILE. Datorită acestei minuni, mulțimea de oameni, cu ramuri de finic în mâini, L-a aclamat pe Iisus, căci L-a recunoscut că vine, într-adevăr, în Numele lui Dumnezeu Cel Veșnic și Atotputernic. Mulțimea L-a binecuvântat pe Iisus, declarându-L Rege, Împărat, și strigând către El astfel: “OSANA! BINECUVÂNTAT ESTE CEL CE VINE ÎNTRU NUMELE DOMNULUI, ÎMPĂRATUL LUI ISRAEL!” Osana înseamnă mântuiește-ne!, salvează-ne! https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/317774068004384 ... Dar știm că, apoi, elita politico-religioasă a evreilor a manevrat mulțimea în așa fel încât a făcut-o să ceară, după câteva zile, răstignirea lui Iisus. Astfel că DUPĂ ENTUZIASMUL DE LA INTRAREA ÎN IERUSALIM, urmează TRISTEȚEA DIN SĂPTĂMÂNA PATIMILOR. ... Ce ușor pot fi oamenii manevrați spre rău! ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, spre slava Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, ajută-ne să Te primim cu foarte mult respect și să Te păstrăm permanent ca ÎMPĂRAT VEȘNIC în CETATEA SUFLETELOR NOASTRE și SĂ NU TE RĂSTIGNIM, nici în gândurile noastre, nici în sentimentele noastre, nici în dorințele noastre, nici în voințele noastre, nici în concepțiile noastre, nici în conștiințele noastre! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos! ... Știm că ÎN DUMINICA FLORIILOR ÎȘI SĂRBĂTORESC ZIUA ONOMASTICĂ TOATE PERSOANELE CU NUME DE FLORI (Floarea, Florica, Florentina, Florina, Florin, Brândușa, Camelia, Codruța, Crina, Crin, Antonia, Laura, Laurențiu, Garofița, Gheorghina, Lăcrimioara, Margareta, Mugurel, Narcisa, Narcis, Rozalia, Viorica, Viorel, Violeta, Trandafir, Yasmina, Zambila etc), ÎN ROMÂNIA FIIND APROXIMATIV 1,8 MILIOANE DE PERSOANE CU NUME DE FLORI. Cu această ocazie, să Îl rugăm pe Tatăl nostru Sfânt din Ceruri să le binecuvânteze cu sănătate, bucurii, viață îndelungată, iertare de păcate și mântuire pe toate aceste persoane!

Pr. prof. Ion Ciungu Intrând în Ierusalim călare pe asin, Iisus împlinește o profeție făcută cu 500 de ani înainte de profetul Zaharia, ca...