luni, 8 octombrie 2018

CALOMNIE ȘI DEFĂIMARE LA ADRESA PAPEI FRANCISC DIN PARTEA ARHIEPISCOPULUI CARLO MARIA VIGANO ÎN SCRISOAREA DIN AUGUST 2018. AȘA A COMUNICAT CARDINALUL CANADIAN MARC OUELLET, UN OFICIAL DE VÂRF AL VATICANULUI, DUMINICĂ 7 OCTOMBRIE 2018 (articol în engleză din 8 octombrie 2018 ; scurtă anunțare a știrii)



de pr.prof. Ion Ciungu







"Iar cine va sminti pe unul dintr-aceştia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară şi să fie afundat în adâncul mării. ... Vedeţi să nu dispreţuiţi pe vreunul din aceştia mici, că zic vouă: Că îngerii lor, în ceruri, pururea văd faţa Tatălui Meu, Care este în ceruri.” (Matei cap. 18, versetele 6 și 10).http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=18
………
………
…………….







Despre răspunsul dat într-o scrisoare foarte usturătoare la adresa Arhiepiscopului Carlo Maria Viganò, am aflat din articolul VATICAN TAKES OFF GLOVES, ACCUSES ARCHBISHOP VIGANO OF 'CALUMNY, DEFAMATION' , publicat în data de 8 octombrie 2018, pe site-ul nondenominațional de știri creștine din Londra, Christian Today, de Reuters.


Despre Arhiepiscopul Carlo Maria Viganò, fost nunțiu papal (ambassador) la Washington în perioada anilor 2011-2016, ne amintim că în august 2018 a cerut demisia Papei Francisc pe motiv că Francisc a acoperit abuzurile sexuale ale cardinalului american Theodore McCarrick, deși știa despre ele de ani de zile, fiind informat chiar de Viganò.



Theodore McCarrick, în vârstă de 88 de ani, a demisionat în iulie 2018, după ce oficiali ai Bisericii Americane au zis că acuzațiile la adresa lui McCarrick, care a abuzat sexual un băiat de 16 ani, în urmă cu 50 de ani, sunt credibile și justificate.
.....................................


Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole :
























Despre abuzul de putere asupra femeilor, dezvăluit de mișcarea  #MeToo, aici:




Despre abuzul de putere în baza funcției sociale ne amintim și din acest articol, unde e vorba de doi judecători evrei :

Profetul Daniel (17 decembrie ), (aspecte: moral, istoric, mesianic, eshatologic)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu