sâmbătă, 5 februarie 2022

ȘCOLILE CREȘTINE DIN ORIENTUL MIJLOCIU PRIMESC O SUSȚINERE FINANCIARĂ DUBLATĂ, DE LA PREȘEDINTELE FRANȚEI, EMMANUEL MACRON, SUMA AJUNGÂND ACUM LA 4 MILIOANE DE EURO. ACEASTĂ DECIZIE NEOBIȘNUITĂ PENTRU FRANȚA, CARE ESTE LAICĂ DIN 1905, SE EXPLICĂ, POTRIVIT EXPERȚILOR, PRIN CANDIDATURA FOARTE PROBABILĂ A PREȘEDINTELUI LA REALEGEREA SA. CREȘTINII DIN ORIENT AU DEVENIT SIMBOLUL VICTIMELOR CIVILE ALE GRUPĂRILOR TERORISTE ISLAMISTE. EFECTIVELE CREȘTINILOR DIN ACEASTĂ REGIUNE AU SCĂZUT DE LA 20%, ÎNAINTE DE PRIMUL RĂZBOI MONDIAL, LA 4% ASTĂZI. MESAJUL DAT DE MACRON PRIN ACEASTĂ DECIZIE ESTE CONCEPUT CA UN CONTRAATAC LA ADRESA CANDIDAȚILOR DE DREAPTA ȘI DE EXTREMĂ DREAPTA. (scurtă anunțare a știrii; articole în franceză din 3 și 4 februarie 2022) NE AMINTIM CĂ UNGARIA ESTE PRIMA ȚARĂ CARE ÎI AJUTĂ PE CREȘTINII PERSECUTAȚI ÎN ORIENTUL MIJLOCIU, UNGURII CHELTUIND, DIN 2017 PÂNĂ ÎN 2020, 40 DE MILIOANE DE DOLARI PENTRU A RECONSTRUI ACOLO ORAȘE, ȘCOLI ȘI BISERICI.

Pr. prof. Ion Ciungu

 

Dar ce este? Nimic altceva decât că, în tot chipul, fie din făţărie, fie în adevăr, Hristos se propovăduieşte şi întru aceasta mă bucur. Şi mereu mă voi bucura.(Epistola catre Filipeni a Sfantului Apostol Pavel 1, 18) https://www.bibliaortodoxa.ro/noul-testament/28/Filipeni


Susținerea creștinilor din Orient este un angajament de secole al Franței, o misiune istorică.” “Acest fapt corespunde necesității de a nu abandona niciodată lupta pentru cultură, educație, dialog, în această regiune tulburată.” Așa a declarat Emmanuel Macron în fața celor 150 de invitați, pe 1 februarie 2022, la Palatul Élysée, reședința oficială a președintelui Franței.

Fondul pentru Școlile Orientului a fost creat în 2020. Acest fond a susținut anul trecut 174 de școli: 129 în Liban, 16 în Egipt, 7 în Israel, 13 în teritoriile palestiniene și 3 în Iordania.

Mai multe aspecte referitoare la acest subiect putem afla din articolele următoare:

 France: Emmanuel Macron s’engage pour les chrétiens d’Orient, publicat în data de 4 februarie 2022, pe website-ul de știri creștine EVANGELIQUES Point Info; https://www.evangeliques.info/2022/02/04/france-emmanuel-macron-s-engage-pour-les-chretiens-d-orient/

Chrétiens d'Orient : pourquoi la France finance-t-elle des écoles confessionnelles à l'étranger ?, publicat în data de 3 februarie 2022, pe website-ul francez de știri FRANCE 24, de Lou ROMÉO. https://www.france24.com/fr/france/20220203-chr%C3%A9tiens-d-orient-pourquoi-la-france-finance-t-elle-des-%C3%A9coles-confessionnelles-%C3%A0-l-%C3%A9tranger

.........................................................................................................................

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.

 

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

FRUMOS ȘI CREȘTINEȘTE: UNGARIA A CHELTUIT 40 DE MILIOANE DE DOLARI, DIN 2017 PÂNĂ ACUM, PENTRU A-I AJUTA PE CREȘTINII PERSECUTAȚI LA NIVEL MONDIAL. ÎN CONSTITUȚIA UNGARIEI RATIFICATĂ ÎN 2011 SUNT AFIRMATE TEMELIILE CREȘTINE ALE UNGARIEI. UNGARIA A RECONSTRUIT ÎN LIBAN 33 DE BISERICI CARE FUSESERĂ DISTRUSE. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 3 martie 2020)


UNGARIA VREA SĂ ÎNFIINȚEZE O ALIANȚĂ INTERNAȚIONALĂ PENTRU A-I AJUTA PE CREȘTINII PERSECUTAȚI ÎN ORIENTUL MIJLOCIU ȘI ÎN AFRICA, ... (articol în engleză din 1 noiembrie 2019; scurtă anunțare a știrii). NE AMINTIM CĂ PREMIERUL UNGARIEI, VIKTOR ORBAN, S-A RUGAT RECENT ÎN GENUNCHI PENTRU UNGARIA, ALĂTURI DE OMUL NĂSCUT FĂRĂ MÂINI ȘI FĂRĂ PICIOARE, NICK VUJICIC, EVANGHELIST ȘI VORBITOR MOTIVAȚIONAL. FRUMOS DIN PARTEA UNGARIEI CREȘTINE!!! ROMÂNIA AR TREBUI SĂ URMEZE EXEMPLUL UNGARIEI ÎN APĂRAREA VALORILOR CREȘTINE ȘI A CREȘTINILOR PERSECUTAȚI!!! DAR, VAI, ÎN ROMÂNIA AUTORITĂȚILE NU APĂRĂ VALORILE CREȘTINE (100.000 DE BEBELUȘI SUNT UCIȘI ÎN FIECARE AN PRIN AVORT; FETELE SUNT RĂPITE ȘI TRAFICATE ÎN REȚELE DE PROSTITUȚIE, DUPĂ CUM ȘTIM DIN CAZUL DE LA CARACAL CU GHEORGHE DINCĂ ETC !!!)

 

SECURIȘTII ISRAELIENI AU FOST DAȚI AFARĂ DIN BISERICA SFÂNTA ANA DIN IERUSALIM, DE CĂTRE PREȘEDINTELE FRANȚEI EMMANUEL MACRON, MIERCURI, 22 IANUARIE 2020, CĂCI S-AU CERTAT CU SECURIȘTII FRANCEZI. „NU-MI PLACE CE AȚI FĂCUT ÎN FAȚA MEA. IEȘIȚI AFARĂ!” AȘA A STRIGAT MACRON ÎN ENGLEZĂ, FĂCÂNDU-LE SEMN SĂ IASĂ AFARĂ. BISERICA SFÂNTA ANA DIN IERUSALIM ESTE PROPRIETATEA STATULUI FRANCEZ, IAR MACRON N-A VRUT SĂ FIE CONDUS ÎNĂUNTRU DE SECURITATEA ISRAELIANĂ, CI DE SECURITATEA FRANCEZĂ, CONFORM UNOR REGULI VECHI DE SUTE DE ANI. FRANȚA POSEDĂ PATRU TERITORII ÎN IERUSALIM, ACHIZIȚIONATE ÎN SECOLUL AL XIX-LEA ȘI CONSOLIDATE PRIN ACORDURI INTERNAȚIONALE ÎN SECOLUL AL XX-LEA. TOT LA ACEASTĂ BISERICĂ, ÎN URMĂ CU 24 DE ANI, PREȘEDINTELE CHIRAC A PĂȚIT CEVA FOARTE ASEMĂNĂTOR CU SECURIȘTII ISRAELIENI. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 23 ianuarie 2020 și articol în franceză din 22 ianuarie 2020).

 

ÎN ȘCOLILE DIN FRANȚA ESTE NECESAR SĂ SE STUDIEZE ȘI FAPTELE RELIGIOASE, PE LÂNGĂ ÎNVĂȚĂMÂNTUL LAIC, PENTRU A ÎNȚELEGE SOCIETATEA. ÎN ACEST SCOP A FOST LANSAT UN PLAN VAST PENTRU FORMAREA PROFESORILOR ȘI CADRELOR EDUCAȚIEI NAȚIONALE. (scurtă anunțare a știrii; articol în franceză, din 25 noiembrie 2021; traducere în română de I.N.)

 

DICȚIONARUL FRANCEZ “LE PETIT ROBERT” A CREAT RECENT UN CUVÂNT NOU, UN PRONUME DE GEN NEUTRU, NON-BINAR (adică nici masculin, nici feminin etc), SUB PRETEXUL CĂ ACEST PRONUME REFLECTĂ LUMEA AȘA CUM ESTE EA ACUM, O SOCIETATE INCLUSIVĂ, SUGERÂND CĂ FRANȚA ARE NEVOIE DE ADAPTARE LA LIMBA CARE EVOLUEAZĂ ȘI SE SCHIMBĂ. DAR, FRANCEZILOR NU LE CONVINE ACEASTĂ INTRUZIUNE IDEOLOGICĂ. UNII LIDERI POLITICI S-AU EXPRIMAT DEJA ÎMPOTRIVA ACESTUI PRONUME CARE DISTORSIONEAZĂ LIMBA FRANCEZĂ, VĂZÂND ÎN EL UN ATAC LA ADRESA FRUMUSEȚII LIMBII FRANCEZE ȘI CHIAR UN ATAC LA ADRESA FRANȚEI. MINISTRUL EDUCAȚIEI, JEAN-MICHEL BLANQUER, FACE PARTE DIN CATEGORIA CELOR CARE SE OPUN ACESTUI PRONUME. (scurtă anunțare a știrii, articol în engleză din 14 decembrie 2021) OARE LIMBA ROMÂNĂ NU ESTE DISTORSIONATĂ CÂND SE SPUNE “DOAMNA DIRECTOR” ÎN LOC DE DOAMNA DIRECTOARE ?

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în MARȚEA LUMINATĂ, în SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ (The Bright Week), adică în PRIMA SĂPTĂMÂNĂ CARE URMEAZĂ DUPĂ SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI DUMNEZEULUI ȘI MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. ... Bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos o exprimăm și noi, în fiecare an, inclusiv prin felul în care NE SALUTĂM TIMP DE 40 DE ZILE, cu uimitorul și frumosul mesaj de origine îngerească, "HRISTOS A ÎNVIAT!", la care răspundem, din forța Tradiției Sfinte și în diferite grade de asimilare, "ADEVĂRAT A ÎNVIAT!" Azi, în A TREIA ZI DE PAȘTI, în MARȚEA LUMINATĂ, haideți să ne luminăm sufletele cu textul evanghelic programat pentru a fi citit azi la Sfânta Liturghie! În acest text este vorba despre modul în care DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS S-A ARĂTAT DUPĂ ÎNVIERE LA DOI DINTRE UCENICII SĂI, adică LUI LUCA ȘI CLEOPA, în timp ce ei mergeau dinspre Ierusalim spre localitatea Emaus. Pe drum El li s-a arătat ca un străin care i-a întrebat de ce sunt triști și le-a explicat textele sfinte din Vechiul Testament referitoare la Mesia, referitoare la suferințele Lui urmate de slava Lui. Apoi, LA CINA DIN EMAUS IISUS A FOST RECUNOSCUT, CÂND EL A BINECUVÂNTAT PÂINEA, A FRÂNT-O ȘI LE-A DAT-O. ... Cu această ocazie este potrivit SĂ NE AMINTIM DE ARĂTĂRILE DOMNULUI DUPĂ ÎNVIERE, de persoanele cărora El S-a arătat după Înviere, timp de 40 de zile, până când S-a înălțat la Cer. MAICA DOMNULUI ESTE PRIMA PERSOANĂ CARE L-A VĂZUT PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ÎNVIAT, după cum aflăm din cartea de cult numită Penticostar, în care se explică astfel: Învierea a cunoscut-o întâi Maica lui Dumnezeu, Care, după cum grăiește Evanghelia cea de la Matei, ședea la Mormânt împreună cu Maria Magdalena. Dar, spre a nu se arunca îndoială asupra Învierii, din pricina dragostei de Mamă pentru Fiul Său, de aceea zic evangheliștii că Domnul S-a arătat mai întâi Mariei Magdalena. Așa scrie în Sinaxarul din Penticostar, la Sfânta și Marea Duminică a Paștilor. ... Știm că Iisus a promis că El este prezent acolo unde chiar și numai doi sau trei se adună în Numele Lui (Matei 18, 20). DOAMNE IISUSE HRISTOASE, TE RUGĂM FRUMOS PRIN DUHUL SFÂNT, AJUTĂ-NE SĂ FACEM PARTE DINTRE PERSOANELE CARE SE ADUNĂ ÎN NUMELE TĂU, CONFORM LEGII TALE EXPRIMATĂ ÎN NOUL TESTAMENT, SPRE SLAVA TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI, ÎN FIECARE MOMENT, ÎN VECII VECILOR! AMIN! AMIN! AȘA SĂ FIM! ÎȚI MULȚUMIM FRUMOS!

Pr. prof. Ion Ciungu   “« Rămâi cu noi, că e spre seară şi s'a plecat ziua ». Şi a intrat să rămână cu ei. Şi a fost că'n timp c...