sâmbătă, 19 februarie 2022

BIBLIA ESTE ÎN CURS DE MODIFICARE DE CĂTRE GUVERNUL COMUNIST CHINEZ ATEU, CARE FACE O NOUĂ TRADUCERE A BIBLIEI, CU SCOPUL DE A-L PREZENTA PE IISUS CA FIIND PĂCĂTOS ȘI DE A-I NEGA DIVINITATEA. ACEASTĂ NOUĂ TRADUCERE A BIBLIEI VA CUPRINDE O VARIETATE DE PRINCIPII, INCLUSIV CONFUCIANISM, BUDISM ȘI “VALORI SOCIALISTE FUNDAMENTALE”, PENTRU A “ȚINE PASUL CU VREMURILE”. PROIECTUL ACESTEI NOI TRADUCERI A FOST ANUNȚAT DE PARTIDUL COMUNIST CHINEZ ÎNCĂ DIN ANUL 2019, ATUNCI PRECIZÂNDU-SE CĂ ESTE VORBA DE UN PROCES CARE SE INTINDE PE ZECE ANI. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 18 februarie 2022)

Pr. prof. Ion Ciungu

 

De două mii de ani izbiturile se țin lanț contra Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, Care este Piatra Din Capul Unghiului, în construcția spirituală a Bisericii. Însă splendoarea Acestei Pietre Nestemate rămâne aceeași, nu poate fi nimicită. „Se rup ciocanele de atâta întrebuinţare, cad istoviţi robotarii de atâta caznă, se schimbă mereu echipa de lucru, se folosesc unelte noi, dar rezultatul rămâne acelaş; nici dinamita nu poate să nimicească splendoarea acestei pietre nestimate”. (așa a scris Sterie Diamandi, în "Fiul lui Dumnezeu - Fiul Omului" - 3 volume, 1942-1943). Cât de adevărat și de actual!!!

Sterie Diamandi: „Fiul lui Dumnezeu"... Spre cădere, sau mântuire?, articol publicat în 1942, în BISERICA şi ŞCOALA, REVISTA OFICIALA A EPISCOPIEI ARADULUI, document pdf, pp. 313-314. http://documente.bcucluj.ro/web/bibdigit/periodice/bisericasiscola/1942/BCUCLUJ_FP_279232_1942_066_038.pdf

 

Prima Biblie tipărită se numește Biblia Gutenberg și era o ediție în limba latină, cunoscută sub numele de Vulgata. A fost tipărită în orașul german Mainz, de Johann Gutenberg, probabil în anul 1455. E posibil să fi fost produse 180 de copii, din care mai există 48.

https://en.wikipedia.org/wiki/Bible#/media/File:Gutenberg_Bible,_Lenox_Copy,_New_York_Public_Library,_2009._Pic_01.jpg

.........................................

 

Mai multe aspecte referitoare la modul în care Biblia este rescrisă de către Partidul Comunist Chinez putem afla din articolul Chinese Government Is Rewriting the Bible with Communist Principles, Watchdog Group Warns, publicat în data de 18 februarie 2022, pe website-ul american de știri creștine CHRISTIAN HEADLINES, de Milton Quintanilla.

 

.............................................................................................................

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem și următoarele articole:

IISUS, ÎN MANUALELE DE ETICĂ PROFESIONALĂ ȘI LEGE, PENTRU ȘCOLILE PROFESIONALE DIN CHINA, ESTE PREZENTAT DENATURAT, CA FIIND PĂCĂTOS, CARE ÎNSĂ APLICĂ LEGEA ȘI ÎN FINAL O UCIDE PE FEMEIA PRINSĂ ÎN ADULTER. PARTIDUL COMUNIST ATEU A SCHIMBAT ASTFEL POVESTIREA BIBLICĂ DESPRE FEMEIA PRINSĂ ÎN ADULTER, CU SCOPUL DE A-ȘI PROMOVA POLITICA PRIN CARE ARATĂ CĂ DOMNIA LEGII ESTE SUPREMĂ ÎN CHINA, IAR RESPECTUL PENTRU LEGE ESTE ESENȚIAL ÎN TRANSFERUL LIN SPRE SOCIALISM. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 24 septembrie 2020). ȘTIM CĂ DE DOUĂ MII DE ANI IZBITURILE SE ȚIN LANȚ CONTRA MÂNTUITORULUI, ÎNSĂ STRĂLUCIREA LUI NU POATE FI DISTRUSĂ DE NIMENI.

 

BIBLIA VA FI MODIFICATĂ ÎN CHINA PENTRU A SE DA DOVADĂ DE LOIALITATE FAȚĂ DE PARTIDUL COMUNIST CHINEZ ATEU ȘI FAȚĂ DE NAȚIONALISMUL INTENSIFICAT DE PREȘEDINTELE XI JINPING? CREȘTINII DIN CHINA SE CONFRUNTĂ CU PRESIUNI TOT MAI MARI (articol în engleză din 25 octombrie 2018; scurtă anunțare a știrii).

 

CREȘTINII DIN CHINA SUNT SPIONAȚI, PRIN ORDIN DE LA AUTORITĂȚILE COMUNISTE, CARE ÎI PLĂTESC PE INFORMATORI CU 150 DE DOLARI PENTRU ORICE INFORMAȚIE CONFIDENȚIALĂ. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 22 august 2021) NE AMINTIM CĂ FOARTE MULTE BISERICI DIN CHINA NU SUNT RECUNOSCUTE DE GUVERNUL ATEU DIN CHINA, IAR CREȘTINII SE ADUNĂ PENTRU RUGĂCIUNI ȘI PREDICI ÎN CASE PARTICULARE. CU TOATĂ REPRESIUNEA GUVERNAMENTALĂ, NUMĂRUL CREȘTINILOR ÎN CHINA CREȘTE. EXPERȚII PE PROBLEME RELIGIOASE SPUN CĂ PESTE CÂTEVA DECENII CHINA VA FI ȚARA CU CEL MAI MARE NUMĂR DE CREȘTINI DIN LUME.

 

MINISTERUL EDUCAȚIEI DIN CHINA ELIMINĂ CUVINTELE „BIBLIE”, „DUMNEZEU” ȘI „HRISTOS” DIN OPERE CLASICE RECOMANDATE LA CLASA A V-A, CA „ROBINSON CRUSOE”, „FETIȚA CU CHIBRITURI”, „VANKA”. IAR LA NIVEL DE COLEGIU, PROFESORII CONDAMNĂ OPERELE CLASICE CARE CONȚIN CUVINTE RELIGIOASE, DE EX., „CONTELE DE MONTE-CRISTO”, SCRISĂ DE A. DUMAS; „ÎNVIEREA”, SCRISĂ DE LEV TOLSTOI; „NOTRE-DAME DE PARIS”, SCRISĂ DE VICTOR HUGO. (articol în engleză din 6 august 2019; scurtă anunțare a știrii). ÎN ROMÂNIA, NE AMINTIM CĂ PROFESORII DE RELIGIE SE CONFRUNTĂ CONSTANT CU JIGNIRI ÎNCÂT PATRIARHIA ROMÂNĂ A COMUNICAT, ÎN MARTIE 2017, CĂ ESTE INCORECTĂ ȘI INJUSTĂ JIGNIREA GENERALIZATĂ A PROFESOARELOR ȘI PROFESORILOR DE RELIGIE.

 

BIBLIILE TIPĂRITE ÎN CHINA AU AJUNS LA NUMĂRUL DE 200 DE MILIOANE (DIN CARE 85 DE MILIOANE PENTRU BISERICILE DIN CHINA), ÎN CIUDA PERSECUTĂRII SISTEMATICE A CREȘTINILOR DE CĂTRE COMUNIȘTII ATEI. EXPERȚII SPUN CĂ PÂNĂ ÎN ANUL 2030 CHINA VA DEVENI CEA MAI CREȘTINĂ NAȚIUNE ÎN CEEA CE PRIVEȘTE NUMĂRUL DE CREDINCIOȘI. (articol în engleză din 14 noiembrie 2019; scurtă anunțare a știrii). NE AMINTIM CĂ BIBLIA ESTE CEA MAI CITITĂ CARTE DIN LUME, IAR CĂRȚILE SCRISE DE AUTORII CREȘTINI CEI MAI CITIȚI ȘI MAJORITATEA BIBLIILOR VÂNDUTE ÎN LUME SUNT IMPRIMATE ÎN CHINA.

 

CELE ZECE PORUNCI (DECALOGUL) NU SUNT ACCEPTATE DE TOȚI OAMENII. IATĂ CĂ PRIMA DIN CELE ZCE PORUNCI ÎI DERANJEAZĂ GROZAV PE OFICIALII COMUNIȘTI ATEI DIN CHINA, ÎNCÂT A FOST ELIMINATĂ, ȘTEARSĂ, DINTR-O BISERICĂ, DE CĂTRE ACEȘTIA, ÎN 1 NOIEMBRIE 2018 CĂCI NU O SUPORTĂ PREȘEDINTELE XI JINPING (articole în engleză din 6 ianuarie 2019, din 5 ianuarie 2019, și din 28 decembrie 2018; scurtă anunțare a știrii)

 

BIBLIA A FOST TRADUSĂ ÎN 66 DE LIMBI NOI ÎN ANUL 2020, ÎN CIUDA PANDEMIEI. ACUM BIBLIA INTEGRALĂ ESTE TRADUSĂ ÎN 704 LIMBI, UTILIZATE DE 6,1 MILIARDE DE PERSOANE. ÎN URMĂTORII 12 ANI (PÂNĂ ÎN 2033) ZECE AGENȚII MONDIALE DE TRADUCERE A BIBLIEI AU PLANUL SĂ TRADUCĂ CEL PUȚIN O PARTE DIN BIBLIE ÎN FIECARE LIMBĂ EXISTENTĂ AZI ÎN LUME. DIN CELE APROXIMATIV 7.360 DE LIMBI VORBITE ÎN LUME, MAI MULT DE 3.800 NU AU BIBLIA TRADUSĂ SAU AU PREA PUȚIN DIN EA TRADUSĂ, IAR 2.000 DE LIMBI NU AU NICI MĂCAR UN SINGUR VERSET TRADUS DIN BIBLIE. (scurtă anunțare a știrilor; articole în franceză din 26 și 24 martie 2021) ȘTIM DE LA MÂNTUITORUL LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, CĂ UNUL DINTRE SEMNELE SFÂRȘITULUI LUMII ESTE PREDICAREA EVANGHELIEI ÎN TOATĂ LUMEA, SPRE MĂRTURIE LA TOATE NEAMURILE.

 

ARDEREA BIBLIILOR ÎN PORTLAND (OREGON, SUA) SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ, DE CĂTRE PROTESTATARI AI MIȘCĂRII MARXISTE “BLACK LIVES MATTER” (“VIEȚILE NEGRILOR CONTEAZĂ”), A FOST DEZAPROBATĂ PUBLIC DE CĂTRE BISERICA ORTODOXĂ RUSĂ, CARE LA RÂNDUL EI A FOST VICTIMĂ A MARXISMULUI. (scurtă reamintire a știrii; articole în engleză din 7 august 2020 etc). NE AMINTIM CĂ ÎN IUNIE 2020 UN ACTIVIST AMERICAN PENTRU JUSTIȚIE SOCIALĂ A CERUT DISTRUGEREA STATUILOR, PICTURILOR MURALE ȘI VITRALIILOR CARE ÎL REPREZINTĂ PE IISUS ALB, PE MOTIV CĂ ELE AU FOST CREATE DE EUROPENI ALBI CA UNELTE DE OPRIMARE PRIN CREDINȚĂ. PROTESTELE VIOLENTE AU PORNIT ÎN URMA UCIDERII AFRO-AMERICANULUI GEORGE FLOYD ÎN 25 MAI 2020.

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în MARȚEA LUMINATĂ, în SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ (The Bright Week), adică în PRIMA SĂPTĂMÂNĂ CARE URMEAZĂ DUPĂ SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI DUMNEZEULUI ȘI MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. ... Bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos o exprimăm și noi, în fiecare an, inclusiv prin felul în care NE SALUTĂM TIMP DE 40 DE ZILE, cu uimitorul și frumosul mesaj de origine îngerească, "HRISTOS A ÎNVIAT!", la care răspundem, din forța Tradiției Sfinte și în diferite grade de asimilare, "ADEVĂRAT A ÎNVIAT!" Azi, în A TREIA ZI DE PAȘTI, în MARȚEA LUMINATĂ, haideți să ne luminăm sufletele cu textul evanghelic programat pentru a fi citit azi la Sfânta Liturghie! În acest text este vorba despre modul în care DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS S-A ARĂTAT DUPĂ ÎNVIERE LA DOI DINTRE UCENICII SĂI, adică LUI LUCA ȘI CLEOPA, în timp ce ei mergeau dinspre Ierusalim spre localitatea Emaus. Pe drum El li s-a arătat ca un străin care i-a întrebat de ce sunt triști și le-a explicat textele sfinte din Vechiul Testament referitoare la Mesia, referitoare la suferințele Lui urmate de slava Lui. Apoi, LA CINA DIN EMAUS IISUS A FOST RECUNOSCUT, CÂND EL A BINECUVÂNTAT PÂINEA, A FRÂNT-O ȘI LE-A DAT-O. ... Cu această ocazie este potrivit SĂ NE AMINTIM DE ARĂTĂRILE DOMNULUI DUPĂ ÎNVIERE, de persoanele cărora El S-a arătat după Înviere, timp de 40 de zile, până când S-a înălțat la Cer. MAICA DOMNULUI ESTE PRIMA PERSOANĂ CARE L-A VĂZUT PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ÎNVIAT, după cum aflăm din cartea de cult numită Penticostar, în care se explică astfel: Învierea a cunoscut-o întâi Maica lui Dumnezeu, Care, după cum grăiește Evanghelia cea de la Matei, ședea la Mormânt împreună cu Maria Magdalena. Dar, spre a nu se arunca îndoială asupra Învierii, din pricina dragostei de Mamă pentru Fiul Său, de aceea zic evangheliștii că Domnul S-a arătat mai întâi Mariei Magdalena. Așa scrie în Sinaxarul din Penticostar, la Sfânta și Marea Duminică a Paștilor. ... Știm că Iisus a promis că El este prezent acolo unde chiar și numai doi sau trei se adună în Numele Lui (Matei 18, 20). DOAMNE IISUSE HRISTOASE, TE RUGĂM FRUMOS PRIN DUHUL SFÂNT, AJUTĂ-NE SĂ FACEM PARTE DINTRE PERSOANELE CARE SE ADUNĂ ÎN NUMELE TĂU, CONFORM LEGII TALE EXPRIMATĂ ÎN NOUL TESTAMENT, SPRE SLAVA TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI, ÎN FIECARE MOMENT, ÎN VECII VECILOR! AMIN! AMIN! AȘA SĂ FIM! ÎȚI MULȚUMIM FRUMOS!

Pr. prof. Ion Ciungu   “« Rămâi cu noi, că e spre seară şi s'a plecat ziua ». Şi a intrat să rămână cu ei. Şi a fost că'n timp c...