vineri, 1 ianuarie 2021

SĂ-L PRIMIM PE IISUS CA SFĂTUITOR ȘI SĂ-L CEREM CA PRIETEN, CĂCI ASTFEL EL NE POATE SCHIMBA AMARUL VIEȚII ÎN BUCURIE, NE POATE FI AJUTOR ÎN GREUTĂȚI ȘI MÂNGÂIERE ÎN CHINURI. SĂ FIM ATENȚI SĂ-L LĂUDĂM PE DUMNEZEU CREATORUL ȘI ATOTȚIITORUL, CEL CU MULTE NUME, CAUZATORUL EXISTENȚEI ȘI TIMPULUI, DAR MAI PRESUS DE ELE! (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna ianuarie, anul 2021, editat de Oastea Domnului. Și din fila de calendar creștin greco-catolic pe luna ianuarie, anul 2021.)

 

Pr. prof. Ion Ciungu




Iisus a intrat în rândul păcătoșilor, la râul Iordan, deși nu avea păcat, cerând botez de la Ioan Botezătorul, pentru a împlini toată dreptatea. Adică, să confirme că lucrarea lui Ioan de botezare a oamenilor cu botezul pocăinței era dreaptă, de origine divină. Apoi, pentru a fi confirmat El, Iisus, în misiunea Lui divino-umană, de către Tatăl Sfânt din Ceruri, prin Duhul Sfânt Care a venit sub formă de porumbel, și prin vocea care s-a auzit : Acesta este Fiul Meu Cel iubit întru Care am binevoit.” (Sfânta Evanghelie după Matei, capitolul 3, versetele 15-17).

https://www.crestinortodox.ro/biblia/Evanghelia-Matei/Ioan-Botezatorul-si-predica-sa-Botezul-lui-Iisus/

...............

“Mult timp în Răsărit sărbătoarea Naşterea Domnului, care ulterior, la români, se va numi Crăciun, era celebrată în aceeaşi zi cu Boboteaza (la 6 ianuarie), pe baza tradiţiei că Iisus a fost botezat în ziua în care S-a născut. Aşadar, se presupune că în acea perioadă, în latina orientală, dubla sărbătoare era exprimată prin termenii creatione / calatione, din care s-a format cuvântul Crăciun.

Sunt necesare totuşi câteva precizări în legătură cu acceptarea acestor rădăcini:

https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2011/11/ce-stim-despre-etimologia-cuvantului_21.html?fbclid=IwAR05sYS8bSdPK2OL_mxaSaWAh7q2SLr5EFOZA6OerrfGezybH2zZI2tkH6Q

În anul 534 s-a stabilit şi în Răsărit data de 25 decembrie pentru Naşterea Domnului. La Roma, Naşterea Domnului era serbată pe 25 decembrie încă din sec. III. https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2011/02/intampinarea-domnului-ii-continuare_4.html

...........

O RARĂ “STEA DE CRĂCIUN” ESTE VIZIBILĂ PE CER ÎN 21 DECEMBRIE 2020, PRIN CONJUNCȚIA PLANETELOR SATURN ȘI JUPITER, CARE N-AU MAI FOST AȘA DE APROPIATE DIN ANUL 1226. AȘA A ANUNȚAT ASTRONOMUL AMERICAN PATRICK HARTIGAN DE LA UNIVERSITATEA RICE, DIN HOUSTON (TEXAS, SUA). ASTRONOMII PRESUPUN CĂ STEAUA MAGILOR, DESPRE CARE SCRIE EVANGHELISTUL MATEI, ERA FORMATĂ DIN APROPIEREA A TREI PLANETE: SATURN, JUPITER ȘI VENUS. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 1 decembrie 2020)

................

 

                                                   

 

AN NOU ...

 

Cu fila cea din calendar

ce le-a-ncheiat șiragul,

s-a dus un an

și altul iar

ne trece astăzi pragul.

 

O, dacă vrei al tău amar

să-l schimbi în bucurie,

pe-al vieții tale calendar

azi pe IISUS tu-L scrie.

 

Și pune-ți gând să-ntrebi mereu

de El în rugăciune:

-      Ce-ai face Tu în locul meu?

Și fă ce crezi c-ar spune. 

 

Când blândul Său Cuvânt ți-ar sta

în suflet și pe limbă,

vedea-vei tu cum viața ta

preafericit se schimbă.

 

De-L vei primi sfătuitor,

prieten de-L vei cere,

în greu El fi-ți-va ajutor,

în chinuri mângâiere.

 

Ce fericiți ți-ar fi așa

și zilele și anii,

n-ai vrea să-L schimbi, de-ar fi să-ți dea

tot aurul, toți banii ...

 

 

Traian Dorz (1914-1989), poet creștin, misionar creștin, deținut politic, închis pentru credință peste 17 ani.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Traian_Dorz

……………………………………………………………………………………………


“Când cineva nu e liber de păcat, să nu pună vina pe altcineva. Să nu pună vina nici pe stat și nici pe împrejurări, ci pe sine însuși, pe lipsa tăriei sale în credință, pe lipsa dragostei sale față de Dumnezeu. Că întotdeauna, cei ce au trăit în păcat au pus vina pe alții. Aceștia-s mereu cu cârteala pe buze.


Preotul călugăr ortodox Arsenie Boca (1910-1989), pictor, teolog și duhovnic vestit, propus pentru a fi declarat sfânt.

https://www.oradesibiu.ro/2019/09/06/exclusiv-totul-despre-canonizarea-parintelui-arsenie-boca/

https://ro.wikipedia.org/wiki/Arsenie_Boca

http://adevarul.ro/cultura/spiritualitate/arsenie-boca-omul-iisus-adus-lumanare-aprinsa-prin-furtuna-1_5181337e053c7dd83f651baa/index.html

…………………………………………………………………

 

Oastea Domnului este „Aflarea și vestirea lui Iisus Hristos cel răstignit”.

 

Preot Iosif Trifa (1888-1938), întemeietor, în anul 1923, al OASTEI DOMNULUI, mișcare de înviorare a credinței creștine, de combatere a înjurăturilor, a alcoolismului și a fumatului.

 

Multe necazuri a avut acest om al lui Dumnezeu! Trei copii și soția i-au murit. A rămas cu un singur copil (Titus Gheorghe, rămas orfan de mamă de la trei ani). Dacă în anul 1935 preotul Iosif Trifa a fost caterisit de mitropolitul ortodox Nicolae Bălan, lucrarea Oastei Domnului a fost binecuvântată, în anul 1936, de cardinalul greco-catolic Iuliu Hossu. Biserica Ortodoxă Română a anulat în anul 1990 caterisirea din 1935.

https://www.youtube.com/watch?v=8eMERg0KblA

 https://ro.wikipedia.org/wiki/Oastea_Domnului

https://ro.wikipedia.org/wiki/Iosif_Trifa

https://oasteadomnului.ro/

………………………………………………………………………………………………………………….


“Ia seama să lauzi pe Dumnezeu Cel cu multe nume prin cuvânt și ca Atotțiitor și ca Cel vechi de zile. Atotțiitor se zice pentru că este scaun atotțiitor, susținând și cuprinzând toate, fixând, întemeind și circumscriind și făcând totul neclintit în Sine și aducând la existență din Sine, ca dintr-o rădăcină atotțiitoare, toate, și întorcând la Sine ca într-un sân atotțiitor și ținându-le adunate în Sine ca într-un Scaun atotcuprinzător pe toate, printr-o susținere care le asigură pe toate și e mai presus de ele, nelăsându-le să cadă din ea și să se piardă ca scoase dintr-o casă atotcuprinzătoare. I se zice obârșie atotțiitoare și ca cea care le ține pe toate și le stăpânește, străbătându-le fără să le amestece și le impune tuturor jugurile primite de bună voie și durerile dulci ale dragostei dumnezeiești și atotțiitoare, ale bunătății ei neslăbite. Iar ca Cel vechi de zile e lăudat Dumnezeu pentru că este și veacul și timpul tuturor și e înainte de zile și înainte de veac și de timp. Dar trebuie ca el să se numească și timp și zi și vreme și veac în mod cuvenit lui Dumnezeu, ca fiind în toată mișcarea neschimbat și nemișcat și pentru că mișcându-se pururea rămâne în Sine însuși și Cauzatorul veacului și al timpului și al zilelor. De aceea și în sfintele și tainicele vedenii ale arătării dumnezeiești e închipuit și ca bătrân și ca tânăr. Bătrân îl arată și ca fiind de la început ; tânăr, ca neîmbătrânit.”

(Sfântul Dionisie Areopagitul, Despre Numirile Dumnezeiești, cap. X, 1 și 2)

…………………………………………………………………………………………………………..


Mult iubit și frumos slăvit să fie Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Christos, prin Duhul Curat, prin Spiritul Sfânt al Adevărului Mângâietor, în fiecare moment, și de noi, în vecii vecilor!

Maica Preacurata, Pururea Fecioara Maria, și Toți Sfinții, Prietenii lui Dumnezeu, să fie binecuvântați, și de noi, în fiecare moment, în vecii vecilor!

.............................................................................................................

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem și următoarele articole:

SĂ CEREM ÎN RUGĂCIUNI BUCURIA DE A-L AVEA PE IISUS, BUCURIA DE A-L URMA PE IISUS, BUCURIA DE A ÎNȚELEGE ÎMPĂRĂȚIA LUI DUMNEZEU! DUMNEZEU ESTE LUMINĂ CURATĂ, STRĂLUCIRE A ADEVĂRULUI ȘI A IUBIRII. ÎNGERII CARE ÎL ÎNCONJOARĂ TRANSMIT ÎN PRIMUL RÂND PUR ȘI SIMPLU BUCURIA DATORITĂ PERCEPERII GLORIEI LUI DUMNEZEU. DE ACEASTĂ BUCURIE VREM SĂ NE LĂSĂM ATINȘI. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna decembrie, anul 2020, editat de Oastea Domnului. Și din fila de calendar creștin greco-catolic pe luna decembrie 2020.)

 

BOGĂȚIA NE POATE DESPĂRȚI DE DUMNEZEU, DACĂ ESTE FOLOSITĂ CU EGOISM, FĂRĂ A-I AJUTA PE CEI SĂRACI. MÂNTUIREA SE LUCREAZĂ NUMAI PE RUINELE EGOISMULUI. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna noiembrie, anul 2020, editat de Oastea Domnului)

 

SĂ FIM CREȘTINI PRUDENȚI PENTRU A PUTEA EVITA CURSELE, VRĂJILE ȘI LAȚURILE CARE NE VIN DE LA DIAVOLUL ȘI DE LA PROPRIA NOASTRĂ NATURĂ UMANĂ! SĂ FIM DISPUȘI SĂ-I IERTĂM PE SEMENII NOȘTRI PENTRU A NE ASIGURA ASTFEL IERTAREA DIN PARTEA LUI DUMNEZEU! (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna octombrie, anul 2020, editat de Oastea Domnului)

 

AVEM NEVOIE SĂ NE BIRUIM CONTRADICȚIILE DIN NOI, SĂ NE UNIFICĂM ȘI SĂ NE CONSOLIDĂM FIECARE PROPRIA FIINȚĂ, PRIN SĂVÂRȘIREA NECLINTITĂ A BINELUI PE CARE NI-L RECOMANDĂ MÂNTUITORUL LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. NUMAI AȘA PUTEM AJUNGE LA FERICIREA CONTEMPLAȚIEI, ADICĂ LA ACEA TREAPTĂ SUPERIOARĂ A URCUȘULUI SPIRITUAL DE PE CARE ÎL PUTEM VEDEA PE DUMNEZEU. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna septembrie, anul 2020, editat de Oastea Domnului)

 

SĂ ÎNVĂȚĂM SĂ ȚINEM ECHILIBRUL ÎNTRE SMERENIE ȘI CURAJ, DUPĂ MODELUL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, CU SCOPUL DE A IEȘI BIRUITORI ȘI A CÂȘTIGA VIAȚA NEPIERITOARE! (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna august, anul 2020, editat de Oastea Domnului)

 

SĂ NE FOLOSIM DARUL UNIC ȘI SCURT AL VIEȚII PENTRU A NE CUMPĂRA RAIUL VEȘNIC, CĂLĂUZIȚI DE MÂNTUITORUL LUMII IISUS HRISTOS CARE NE POATE AJUTA SĂ BIRUIM GREUTĂȚILE CARE APAR ȘI SĂ AVEM O MUNCĂ RODNICĂ, SĂ AVEM LIBERTATEA ADEVĂRATĂ ȘI LUMINA ADEVĂRATĂ, DEZLEGÂNDU-NE DE FUNIILE PĂCATELOR, PRIN MĂRTURISIREA ÎN TAINA POCĂINȚEI A GÂNDURILOR PĂTIMAȘE. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna iulie, anul 2020, editat de Oastea Domnului)

 

 

FIECARE E ÎNZESTRAT ȘI TRIMIS SĂ ÎMPLINEASCĂ UN ROST AL LUI DUMNEZEU ÎNTRE OAMENI, PRIN NAȘTEREA DIN DUHUL SFÂNT, DIN DRAGOSTEA DUMNEZEIASCĂ. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna Iunie, anul 2020, editat de Oastea Domnului)

 

INSUFICIENȚA CREDINȚEI ȘI RUGĂCIUNII NOASTRE, INSUFICIENȚA POSTULUI NOSTRU, ÎNCETINEALA NOASTRĂ SPRE BINE ȘI GRABA SPRE RĂU, UITAREA VOII LUI DUMNEZEU, DEȘERTĂCIUNEA SUFLETELOR NOASTRE LIPSITE DE HARUL DIVIN DAR PLINE DE DUHUL LUMII, TOATE ACESTEA SUNT CARACTERISTICI ALE NOASTRE, PE CARE DACĂ LE-AM CONȘTIENTIZA ACUM ÎN FAȚA MÂNTUITORULUI IISUS HRISTOS, AM PUTEA PRIMI HARUL CONVERTIRII TOTALE ȘI DEFINITIVE SPRE O VIAȚĂ DEMNĂ SĂ-L ÎNTÂMPINE LA A DOUA VENIRE A LUI. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna Mai, anul 2020, editat de Oastea Domnului)

 

PLÂNSUL IZVORÂT DIN CONȘTIENTIZAREA ALEGERILOR GREȘITE FĂCUTE ÎN VIAȚĂ, CÂND NU L-AM URMAT PE IISUS, CI L-AM VÂNDUT PENTRU BANI, CÂND L-AM LOVIT ȘI L-AM HULIT PE DUMNEZEU, S-AR PUTEA SĂ NE FACĂ SĂ ALEGEM ACUM CALEA JERTFEI, AJUTÂNDU-I PE ALȚII SPRE MÂNTUIRE. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna Aprilie, anul 2020, editat de Oastea Domnului). PRIN ÎMPĂRTĂȘIREA EUHARISTICĂ BISERICA ESTE TOTODATĂ CONSOLIDATĂ ÎN UNITATEA SA DE TRUP AL LUI CRISTOS. (citat din Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea; din fila de calendar creștin greco-catolic pe luna Aprilie 2020)

 

O BINECUVÂNTĂM PE SFÂNTA FECIOARĂ MARIA, MAICA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, PENTRU EXEMPLUL EI DE POSTIRE, DE STĂPÂNIRE DE SINE, DE JERTFIRE DE SINE ȘI DE IUBIRE FAȚĂ DE DUMNEZEU. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna Martie, anul 2020, editat de Oastea Domnului). CRUCEA REVELEAZĂ PLINĂTATEA IUBIRII LUI DUMNEZEU. (Mesajul din anul 2007 dat de Papa Benedict al XVI-lea pentru Postul Mare; din fila de calendar creștin greco-catolic pe luna Martie 2020). POSTUL PAȘTILOR ÎNCEPE LUNI, 2 MARTIE 2020. SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI ESTE PE DATA DE 19 APRILIE 2020, PENTRU CREȘTINII ORTODOCȘI ȘI GRECO-CATOLICI.


 

DISCIPLINA IZVORÂTĂ DIN CREDINȚA CREȘTINĂ MOȘTENITĂ DIRECT DIN FAMILIE, PE LINIA BISERICII STRĂBUNE, NE AJUTĂ SĂ-L CUNOAȘTEM PE DUMNEZEU ȘI SĂ-L CINSTIM, SĂ NE RENAȘTEM LA O VIAȚĂ NOUĂ ȘI NEPRIHĂNITĂ, CU MINTEA TREAZĂ ȘI CU INIMA CURATĂ, ÎN IUBIREA NESCHIMBATĂ A MÂNTUITORULUI, ÎNTR-O PĂRTĂȘIE FRĂȚEASCĂ NEPREFĂCUTĂ, AVÂND ASTFEL POSIBILITATEA SĂ FIM CU TOȚII FERICIȚI PENTRU VEȘNICIE. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna Februarie, anul 2020, editat de Oastea Domnului)

 

 

PRINS ÎN CAPCANELE DURERILOR SAU ALE PLĂCERILOR, OMUL NU POATE IEȘI DIN ACEASTĂ CAPTIVITATE LIPSITĂ DE PERSPECTIVA ADEVĂRATULUI VIITOR DECÂT PRIN CREDINȚA SMERITĂ ÎN DUMNEZEU, CREDINȚĂ CARE LUMINEAZĂ RAȚIUNEA OMULUI SPRE LINIȘTEA DEPLINĂ. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna Ianuarie, anul 2020, editat de Oastea Domnului)

 

 

„RELATAREA EVANGHELICĂ A BOTEZULUI LUI ISUS ARATĂ CALEA DE ÎNJOSIRE ȘI DE UMILINȚĂ PE CARE FIUL LUI DUMNEZEU A ALES-O ÎN MOD LIBER, PENTRU A ÎNDEPLINI PLANUL TATĂLUI, PENTRU A FI ASCULTĂTOR FAȚĂ DE VOINȚA LUI DE IUBIRE FAȚĂ DE OM ÎN TOATE, PÂNĂ LA JERTFA PE CRUCE.” (Din fila de calendar pe luna ianuarie , 2020, editat de Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, citat din Predica din 2013 a Papei Benedict al XVI-lea la Solemnitatea Botezului Domnului)

 

 

„RELATAREA EVANGHELICĂ A BOTEZULUI LUI ISUS ARATĂ CALEA DE ÎNJOSIRE ȘI DE UMILINȚĂ PE CARE FIUL LUI DUMNEZEU A ALES-O ÎN MOD LIBER, PENTRU A ÎNDEPLINI PLANUL TATĂLUI, PENTRU A FI ASCULTĂTOR FAȚĂ DE VOINȚA LUI DE IUBIRE FAȚĂ DE OM ÎN TOATE, PÂNĂ LA JERTFA PE CRUCE.” (Din fila de calendar pe luna ianuarie , 2020, editat de Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, citat din Predica din 2013 a Papei Benedict al XVI-lea la Solemnitatea Botezului Domnului)

 

 

BIONICA (2): ÎNVĂȚĂM DIN IDEILE LUI DUMNEZEU, DIN INFORMAȚIILE, DIN CONCEPTELE PUSE DE DUMNEZEU ÎN DIFERITE FORME DE VIAȚĂ. ASTĂZI, DESPRE FRUNZA URIAȘĂ DE NUFĂR DIN AMERICA DE SUD, CU DIAMETRUL DE 3 METRI, PE CARE SE POT ODIHNI PĂSĂRI, PE CARE POT PLUTI DOI COPILAȘI ȘI ... DUPĂ MODELUL CĂREIA ARHITECȚII CONCEP CONSTRUCȚII CU STRUCTURI UȘOARE, DE EXEMPLU, PALATUL DE CRISTAL DIN LONDRA.  [din fila de calendar german LEBEN IST MEHR, din ziua de joi, 11 aprilie 2019.]

 

 

ÎN LUMEA PĂCĂTOASĂ ȘI AUTOSUFICIENTĂ DE AZI, CARE NU ARE VREME SĂ-L PRIMEASCĂ ȘI SĂ-L ASCULTE PE IISUS, NOI SĂ NU RATĂM OCAZIA DE A-L PRIMI, DE A-L ASCULTA ȘI DE A NE LĂSA ÎMBOGĂȚIȚI ASTFEL DE DUMNEZEU, CUGETÂND LA EL, IUBINDU-L, ÎMPĂRTĂȘINDU-NE CU EL, SILINDU-NE A GÂNDI ȘI A IUBI CA EL, ÎN TOATE ÎMPREJURĂRILE VIEȚII. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna Decembrie, anul 2019, editat de Oastea Domnului)

 

 

SĂ FACEM, FIECARE PE ALTARUL SUFLETULUI SĂU, UN NOU LEGĂMÂNT DE URCUȘ CU IISUS, ÎN PLÂNS AMAR, CONȘTIENȚI DE INSUFICIENȚA URCUȘULUI REALIZAT PÂNĂ ACUM! SĂ DĂM JOS DE PE ARIPILE SUFLETULUI PLUMBUL MATERIEI! (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna Noiembrie, anul 2019, editat de Oastea Domnului)

 

 

SĂ NE ÎNCREDINȚĂM SOARTA ÎN MÂNA LUI HRISTOS, CĂCI NU ESTE ALTĂ MÂNĂ CARE SĂ NE POARTE MAI FRUMOS DE GRIJĂ SPRE BINE, ADICĂ SPRE TATĂL NOSTRU SFÂNT DIN CERURI! SĂ APĂRĂM ICOANA LUI IISUS ÎN SUFLETUL NOSTRU ȘI SĂ O CULTIVĂM! DUMNEZEU NU UITĂ DE OM CUM UITĂ OMUL DE DUMNEZEU! (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna Octombrie, anul 2019, editat de Oastea Domnului)

 

 

ÎNGENUNCHEAȚI DE ÎNGRIJORĂRI ȘI AJUNȘI SUB CRUCEA MÂNTUITORULUI LUMII, SĂ NE ÎNĂLȚĂM PRIVIREA SUFLETULUI SPRE IISUS CEL RĂSTIGNIT, CARE ESTE GATA SĂ NE PRIMEASCĂ CU TOATĂ POVARA PĂCATULUI, PENTRU A NE DESPOVĂRA, DACĂ NE ÎNCREDEM ÎN EL ȘI NE LEPĂDĂM TOTAL DE RĂUTĂȚILE LUMII ȘI DE ASEMĂNAREA NOASTRĂ CU LUMEA PĂCATELOR. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna Septembrie, anul 2019, editat de Oastea Domnului)

 

 

FIECARE BOALĂ ÎȘI ARE ÎNCEPUTUL ÎNTR-UN PĂCAT. VINDECAREA SUFLETULUI ESTE MAI IMPORTANTĂ DECÂT VINDECAREA TRUPULUI. LEGEA NESTRĂMUTATĂ A DREPTĂȚII LUI DUMNEZEU ADUCE PESTE CAPUL TĂU CE AI ADUS ȘI TU PESTE CAPUL APROAPELUI TĂU. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna iulie, anul 2019, editat de Oastea Domnului)

 

 

SPIRITUL SFÂNT LĂSAT DE IISUS OAMENILOR, DE LA TATĂL NOSTRU SFÂNT DIN CERURI, AR PUTEA LUCRA LA NIVELUL SPIRITUAL AL OAMENILOR ÎN AȘA FEL ÎNCÂT ÎN FIECARE DIN NOI SĂ AIBĂ LOC O NAȘTERE DIN NOU, DE SUS, PERFECȚIONÂNDU-NE DESTINUL SAU ROSTUL NOSTRU ÎNTRE OAMENI, PE CARE DUMNEZEU L-A PUS ÎN NOI, ÎN CONDIȚIILE ÎN CARE NE SILIM SĂ FRECVENTĂM LOCURI SFINTE ȘI DUHOVNICI ISCUSIȚI. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna iunie, anul 2019, editat de Oastea Domnului)

 

STILUL DE VIAȚĂ CREȘTINĂ CARE DUCE LA MÂNTUIRE SE EXPRIMĂ PRINTR-O ÎNCHINARE DE FIECARE ZI, PLINĂ DE CREDINȚĂ ÎN IISUS, CREDINȚĂ CARE RODEȘTE FAPTE CREȘTINEȘTI, PRINTR-UN ECHILIBRU SĂNĂTOS ÎNTRE ADEVĂR ȘI IUBIRE, ÎNTRE VORBĂ ȘI TRĂIRE, TOATĂ VIAȚA. ACEST STIL DE VIAȚĂ NAȘTE FII, FIICE, LUI DUMNEZEU. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna mai, anul 2019, editat de Oastea Domnului)  

 

 

CHIPUL ÎNNOIT, DIVIN, AL FIINȚELOR NOASTRE, AL PERSOANELOR NOASTRE UMANE, ÎL PUTEM EXPRIMA NUMAI CU AJUTORUL MÂNTUITORULUI LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, EL ÎNSUȘI FIIND PAȘTELE CARE NE DĂ ÎN DAR, PRIN SÂNGELE LUI, DACĂ VREM SĂ PRIMIM, ADEVĂRATA NOASTRĂ VALOARE, ADEVĂRATA NOASTRĂ ÎNVIERE PERSONALĂ, ADEVĂRATA VIAȚĂ UMANĂ CU IUBIRE, IERTARE ȘI SFINȚENIE SPRE ALȚII, BAZATĂ PE VICTORIA PRIN RUGĂCIUNE SMERITĂ ȘI POST ASUPRA ISPITITORULUI, ASUPRA PATIMILOR DIN SÂNGELE NOSTRU. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna aprilie, anul 2019, editat de Oastea Domnului)

 

 

ADEVĂRUL FRUMUSEȚILOR DIVINE ESTE O PODOABĂ A CĂREI VALOARE NU SE ÎNVECHEȘTE NICIODATĂ ȘI AR FI BINE SĂ O AȘEZĂM, UNII ALTORA, CA PE UN MĂRȚIȘOR ÎN ADÂNCUL INIMII, CĂCI ANGAJEAZĂ SUFLETUL OMULUI PE CALEA JERTFEI DIVINE, DÂNDU-I STRĂLUCIRE PE CERUL VEȘNICIEI (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna martie, anul 2019, editat de Oastea Domnului)

 


NAȘTEREA DIN TRUP ÎN DUH, DE LA AMĂRÂTA VIAȚĂ PĂMÂNTEASCĂ LA VIAȚA CEREASCĂ, O PUTEM OBȚINE NUMAI ÎNDEPLININDU-NE CU IUBIRE ȘI JERTFĂ CHEMAREA DE CREȘTINI ADEVĂRAȚI, ÎN CORABIA BISERICII DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, CARE NE OFERĂ HARUL ȘI NE SALVEAZĂ DE DIAVOLUL CARE UCIDE OAMENI (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna februarie, anul 2019, editat de Oastea Domnului)

 

 

DISCIPLINAREA INIMII, PRIN ASCULTAREA DE DUMNEZEU, FĂCÂND-O SĂ TACĂ, SĂ RABDE, SĂ AȘTEPTE, SĂ CREADĂ, SĂ LUPTE PENTRU CAUZA CEA FRUMOASĂ, PENTRU ADEVĂR, IUBIRE ȘI DREPTATE, ÎN CONDIȚII DE DURERE, MÂNIE, NECAZ ȘI NEDREPTATE, ESTE O DOVADĂ DE MARE ÎNȚELEPCIUNE PE CARE DUMNEZEU O RĂSPLĂTEȘTE (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; un citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna ianuarie, anul 2019, editat de Oastea Domnului)

 

IISUS NE SCOATE DIN ÎNFUNDĂTURA RĂUTĂȚII ÎN CARE AM AJUNS PRIN PĂCATE, CĂCI EL FACE ISPĂȘIRE PENTRU OAMENI, PLĂTIND ÎN LOCUL OAMENILOR PREȚUL SUFERINȚEI ȘI MORȚII ETERNE, ȘI DÂNDU-NE IUBIREA, LUMINA ȘI NEMURIREA DIN CER, ȘI ÎNĂLȚÂNDU-NE ÎN EDENUL DIN CARE AU CĂZUT PRIMII OAMENI (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; un citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna decembrie, anul 2018, editat de Oastea Domnului)

 

PRIN VIRTUTEA CREDINȚEI CREȘTINE PUTEM ÎNȚELEGE LEGILE ȘI TAINELE DIVINE ȘI PUTEM URCA PE TREPTELE VEȘNICIEI DIVINE. AVEM NEVOIE SĂ SUFERIM UMILINȚE DE DRAGUL LUI DUMNEZEU PENTRU A PUTEA DESFIINȚA DIN NOI IUBIREA TRUPEASCĂ DE SINE PLINĂ DE TRUFIE. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; un citat de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna noiembrie, anul 2018, editat de Oastea Domnului)

 

 

CONȘTIINȚA CĂ AVEM ÎN NOI O ZESTRE DIVINĂ NE ÎNDEAMNĂ SĂ-L URMĂM PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, SĂ NE ANGAJĂM ÎN LUPTA CONTRA PUTERILOR IADULUI, SĂ PĂRĂSIM CĂILE UȘOARE CARE NE DAU O FERICIRE SPRE IAD (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna octombrie, anul 2018, editat de Oastea Domnului)

 

 

„NU POȚI SĂ FACI LA ALȚII-UN BINE DE NU-ȚI FACI ȚIE-NTÂI UN RĂU”; „TOATE DARURILE ÎNCHISE ÎN DESTINUL NOSTRU SUNT ÎNGRĂDITE CU SUFERINȚE” (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna septembrie, anul 2018, editat de Oastea Domnului)

 

 

FRUMUSEȚEA SFINȚENIEI CARE NE VINE DE LA SFÂNTA MAMĂ A LUI IISUS, PURUREA FECIOARA MARIA, ȘI CHIAR DIN ÎNĂLȚIMEA DIVINITĂȚII TREIMICE REVELATĂ LUMII DE IISUS, AR PUTEA CREA ÎN NOI IUBIREA ȘI LUMINA LINIȘTITOARE A CERULUI DUMNEZEIESC, DESPOVĂRÂNDU-NE DE SFATURILE DRACILOR ȘI DE AMARUL ACESTEI LUMI DECOMPOZABILE DIN CAUZA PĂCATULUI INSERAT DE SATANA (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna august, anul 2018, editat de Oastea Domnului)

 

 

 FRUMUSEȚEA SFINȚENIEI CARE NE VINE DE LA SFÂNTA MAMĂ A LUI IISUS, PURUREA FECIOARA MARIA, ȘI CHIAR DIN ÎNĂLȚIMEA DIVINITĂȚII TREIMICE REVELATĂ LUMII DE IISUS, AR PUTEA CREA ÎN NOI IUBIREA ȘI LUMINA LINIȘTITOARE A CERULUI DUMNEZEIESC, DESPOVĂRÂNDU-NE DE SFATURILE DRACILOR ȘI DE AMARUL ACESTEI LUMI DECOMPOZABILE DIN CAUZA PĂCATULUI INSERAT DE SATANA (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna iulie, anul 2018, editat de Oastea Domnului)

 

 

SĂ NU NE FIE TEAMĂ CÂND MERGEM CU HRISTOS! (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna iunie, anul 2018, editat de Oastea Domnului)

 

 

PENTRU NOI, IISUS ESTE SENSUL VIEȚII ȘI AL ISTORIEI ; IISUS NE LASĂ LIBERI SĂ ALEGEM ÎNTRE EL ȘI SATANA (citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; poezie de poetul creștin Traian Dorz ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna mai, anul 2018, editat de Oastea Domnului)

 

NU TE DOR IISUSE (poezie de Traian Dorz) ; SĂ ÎNVIEM CUNOȘTINȚA ȘI IUBIREA LUI DUMNEZEU ÎN SUFLETELE NOASTRE (îndemn de la preotul călugăr Arsenie Boca) ; (filă de calendar creștin ortodox pe luna aprilie 2018, editat de Oastea Domnului)

 

 

PROFETUL DIN NAZARET

 

LÂNGĂ CRUCEA PĂRĂSITĂ

 

HRISTOS ESTE TAINA SFINTELOR SCRIPTURI. ATITUDINEA NOASTRĂ FAȚĂ DE EL. (Din pagina pentru Luna Februarie, din „CALENDAR 2018”, editat de OASTEA DOMNULUI)

 

ȘTERGARUL

 

TÂLHARUL

 

 

……………………………………………………….

 

Slăvit să fie, și de noi, în fiecare moment, Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, în vecii vecilor!

 

Viu este Mântuitorul lumii, Fiul Veșnic Iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria pentru mântuirea oamenilor, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!

 

Tatăl nostru Sfânt din Ceruri să fie slăvit, și de noi, în fiecare moment, prin Duhul Curat și Sfânt, adică, prin Spiritul Adevărului Mângâietor și Dătător de Viață al lui Iisus, în vecii vecilor!

 

Maica Preacurată, Pururea Fecioara Maria, care de la Duhul Sfânt L-a născut pe Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, să fie slăvită, și de noi, în fiecare moment, în vecii vecilor!

 

Toți Sfinții, Prietenii lui Dumnezeu, să fie lăudați, și de noi, în fiecare moment, în vecii vecilor!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în MARȚEA LUMINATĂ, în SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ (The Bright Week), adică în PRIMA SĂPTĂMÂNĂ CARE URMEAZĂ DUPĂ SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI DUMNEZEULUI ȘI MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. ... Bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos o exprimăm și noi, în fiecare an, inclusiv prin felul în care NE SALUTĂM TIMP DE 40 DE ZILE, cu uimitorul și frumosul mesaj de origine îngerească, "HRISTOS A ÎNVIAT!", la care răspundem, din forța Tradiției Sfinte și în diferite grade de asimilare, "ADEVĂRAT A ÎNVIAT!" Azi, în A TREIA ZI DE PAȘTI, în MARȚEA LUMINATĂ, haideți să ne luminăm sufletele cu textul evanghelic programat pentru a fi citit azi la Sfânta Liturghie! În acest text este vorba despre modul în care DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS S-A ARĂTAT DUPĂ ÎNVIERE LA DOI DINTRE UCENICII SĂI, adică LUI LUCA ȘI CLEOPA, în timp ce ei mergeau dinspre Ierusalim spre localitatea Emaus. Pe drum El li s-a arătat ca un străin care i-a întrebat de ce sunt triști și le-a explicat textele sfinte din Vechiul Testament referitoare la Mesia, referitoare la suferințele Lui urmate de slava Lui. Apoi, LA CINA DIN EMAUS IISUS A FOST RECUNOSCUT, CÂND EL A BINECUVÂNTAT PÂINEA, A FRÂNT-O ȘI LE-A DAT-O. ... Cu această ocazie este potrivit SĂ NE AMINTIM DE ARĂTĂRILE DOMNULUI DUPĂ ÎNVIERE, de persoanele cărora El S-a arătat după Înviere, timp de 40 de zile, până când S-a înălțat la Cer. MAICA DOMNULUI ESTE PRIMA PERSOANĂ CARE L-A VĂZUT PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ÎNVIAT, după cum aflăm din cartea de cult numită Penticostar, în care se explică astfel: Învierea a cunoscut-o întâi Maica lui Dumnezeu, Care, după cum grăiește Evanghelia cea de la Matei, ședea la Mormânt împreună cu Maria Magdalena. Dar, spre a nu se arunca îndoială asupra Învierii, din pricina dragostei de Mamă pentru Fiul Său, de aceea zic evangheliștii că Domnul S-a arătat mai întâi Mariei Magdalena. Așa scrie în Sinaxarul din Penticostar, la Sfânta și Marea Duminică a Paștilor. ... Știm că Iisus a promis că El este prezent acolo unde chiar și numai doi sau trei se adună în Numele Lui (Matei 18, 20). DOAMNE IISUSE HRISTOASE, TE RUGĂM FRUMOS PRIN DUHUL SFÂNT, AJUTĂ-NE SĂ FACEM PARTE DINTRE PERSOANELE CARE SE ADUNĂ ÎN NUMELE TĂU, CONFORM LEGII TALE EXPRIMATĂ ÎN NOUL TESTAMENT, SPRE SLAVA TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI, ÎN FIECARE MOMENT, ÎN VECII VECILOR! AMIN! AMIN! AȘA SĂ FIM! ÎȚI MULȚUMIM FRUMOS!

Pr. prof. Ion Ciungu   “« Rămâi cu noi, că e spre seară şi s'a plecat ziua ». Şi a intrat să rămână cu ei. Şi a fost că'n timp c...