marți, 19 martie 2024

Pe 19 martie este sărbătorit SFÂNTUL IOSIF, PATRONUL BISERICII UNIVERSALE, în special de către creștinii romano-catolici și greco-catolici, dar și de creștinii anglicani, luterani, ortodocși și de alte denominațiuni creștine. Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Iosif mai ales în 26 decembrie (a doua zi după sărbătoarea Nașterii Domnului, când se sărbătorește Soborul Maicii Domnului și Fuga Sfintei Familii în Egipt) și în Prima Duminică după sărbătoarea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos. ... Cu ocazia sărbătorii de astăzi, să spunem și noi câteva rugăciuni, începând acum cu o RUGĂCIUNE către DUMNEZEU, PĂRINTELE ATOTPUTERNIC, Care l-a ales pe Sfântul Iosif să fie părinte nutritor și ocrotitor al Fiului Său Întrupat, Domnul nostru Iisus Hristos, iar Sfintei Fecioare Maria să îi fie ocrotitor în fața lumii rele, ca soț legal, în virtutea legăturii matrimoniale, nu în virtutea vreunei uniri trupești! SFÂNTUL IOSIF ESTE, de asemenea, PATRONUL FAMILIILOR, AL TAȚILOR, AL COPIILOR NENĂSCUȚI, AL MAMELOR ÎNSĂRCINATE, AL ORFANILOR, AL IMIGRANȚILOR, AL TÂMPLARILOR, MEȘTEȘUGARILOR, MUNCITORILOR, INGINERILOR, dar și al CELOR CARE DORESC SĂ AIBĂ O MOARTE BUNĂ, AȘA CUM se crede că A AVUT EL, ÎN BRAȚELE LUI IISUS și ALE SFINTEI FECIOARE MARIA. ... Potrivit Sfintei Tradiții, când Dreptul Iosif a luat-o pe Sfânta Fecioară Maria în ocrotirea lui, el era un om bătrân, văduv, având șase copii (patru băieți și două fete).

Pr. prof. Ion Ciungu

 

 

https://www.facebook.com/photo?fbid=2901515463322278&set=a.711891222284724



Rugăciune ca Sfântul Iosif să ne mijlocească la Dumnezeu să avem o moarte bună:


https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/764002179016148



Novenă în cinstea Sfântului Iosif - Ziua 9, https://www.youtube.com/watch?v=yxbFaSOggdc



"Doamne Dumnezeule, Părinte Atotputernice, care bine ai voit a da oamenilor apărători şi ajutători pe sfinţii Tăi cei din veac, care bine Ţi-au plăcut în toată vremea, dă-ne nouă, prin mijlocirea Sfântului Iosif, pe care Tu l-ai ales de părinte nutritor al Fiului Tău întrupat, să ne ferim de tot păcatul şi de toată primejdia trupească şi sufletească. Prin mijlocirea aceluia, pe care atâta l-ai iubit în această lume, încât i-ai încredinţat pe Isus, Mielul cel evinovat, şi pe cea mai curată decât Heruvimii, dă-ne, rugămu-Te, ca toate zilele vieţii noastre să le petrecem întru frica Ta, iar la înfricoşătoarea judecată a Fiului Tău, dă-ne, Părinte Preamilostive, prin mijlocirea Sfântului Iosif, răspuns bun şi neînfricoşat de toată puterea diavolească. Amin."

 

"Doamne Dumnezeule, Preadrept Judecător - Isuse, Dumnezeul sufletelor şi a tot trupul, care nu laşi nerăsplătit nici un pahar de apă dat cu iubire în numele Tău, şi care nici pe Crescătorul Tău nu l-ai lăsat nerăsplătit, ci ai primit ultima lui suflare, iar la învierea Ta cea preamărită l-ai dus cu Tine în Raiul Tău, pentru rugăciunile lui, Doamne, dăruieşte-mi şi mie, ca în această viaţă, pe toate cărările să fiu povăţuit de Iosif şi Maria, iar la ieşirea mea din lume, fă ca Maria şi Iosif să fie de faţă, întărind sărmanul meu suflet împotriva ispitelor care îl vor strâmtora atunci, şi sufletul meu să-l ia Preacurata Ta Maică, împreună cu preamăritul Iosif, să-l ducă la Tine, Judecătorul cel preadrept, ca să-l aşezi în lăcaşurile Tale, unde nu este durere, nici întristare, nici suspinare, ci viaţă fără de sfârşit. Amin."

 

 

Mai multe aspecte referitoare la SFÂNTUL IOSIF, PATRONUL BISERICII UNIVERSALE, putem afla din articolele următoare:

 

 

Cartea Sfântului Iosif, http://www.greco-catolic.ro/rugaciuni.asp?autor=calea&id=5

 

Saint Joseph's Day, https://en.wikipedia.org/wiki/Saint_Joseph#Feast_days

 

10 Facts about St. Joseph in Honor of his Feast Day, https://www.sju.edu/news/10-facts-about-st-joseph-honor-his-feast-day#:~:text=Joseph%20is%20the%20patron%20saint,of%20St.%20Joseph%20the%20Dreamer.

 

Sf. Iosif, https://www.sfinticatolici.ro/iosif/

 

https://www.novena.ro/Rugaciune-de-30-de-zile-la-Sf--Iosif-687p.html

 

Dreptul Iosif, https://ro.orthodoxwiki.org/Dreptul_Iosif

 

https://sursademotivatie.ro/viata-lui-iosif-tamplarul-povestita-de-fiul-sau-iisus/

 

https://ro.wikipedia.org/wiki/Iosif_din_Nazaret

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Saint_Joseph

 

....................................................................................................................

Aici se încheie acest articol.

SLAVĂ TATĂLUI ȘI FIULUI ȘI SFÂNTULUI DUH ACUM ȘI PURUREA ȘI ÎN VECII VECILOR! AMIN!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în SFÂNTA ȘI MAREA ZI LUNI din SĂPTĂMÂNA SFINTELOR PATIMI ALE DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, adică în A ȘAPTEA SĂPTĂMÂNĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI. Astăzi, în Biserica Ortodoxă și în Biserica Greco-Catolică se face pomenire de IOSIF, fiul patriarhului biblic Iacov, care a trăit cu multe sute de ani înainte de Domnul nostru Iisus Hristos. Deși era nevinovat, IOSIF a fost vândut de frații săi, pe 20 de arginți. Astfel viața lui IOSIF, cu suferințele și succesul lui, este o prefigurare, o anticipare, a vieții lui IISUS, cu VINDEREA LUI pe 30 de arginți, cu SUFERINȚELE LUI, cu RĂSTIGNIREA și MOARTEA LUI, dar și cu VICTORIA ÎNVIERII LUI. Ni se atrage atenția, și azi, să nu-L vindem pe Mântuitorul lumii, pe Salvatorul nostru. ... De asemenea, azi, în SFÂNTA ȘI MAREA ZI LUNI, se face pomenire de SMOCHINUL CEL FĂRĂ ROADĂ, care a fost blestemat de Domnul nostru Iisus Hristos și s-a USCAT, în ziua care a urmat după Intrarea Triumfală și Smerită în Ierusalim. Observăm în Sfânta Evanghelie după Marcu, la capitolul 11, faptul că DUPĂ BLESTEMAREA SMOCHINULUI, IISUS ÎI ALUNGĂ DIN TEMPLU PE NEGUSTORI ȘI RĂSTOARNĂ MESELE SCHIMBĂTORILOR DE BANI. Aceste două evenimente (uscarea smochinului prin blestem și curățarea templului) sunt în strânsă legătură unul cu altul și sunt MANIFESTĂRI ALE PUTERII ȘI AUTORITĂȚII DIVINE ALE LUI IISUS, fiind și REVELAȚII ALE JUDECĂȚII LUI DUMNEZEU ÎMPOTRIVA IPOCRIZIEI ELITEI POLITICO-RELIGIOASE IUDAICE. Acel smochin cu frunze, dar lipsit de fructe, simbolizează ipocrizia iudaică, mândria și reclama iudaică lipsite de adevăratele virtuți păcute lui Dumnezeu. https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/947517260434774 ... Textul evanghelic programat pentru azi ne prezintă PROFEȚIA SPUSĂ DE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS cu privire la SFÂRȘITUL IERUSALIMULUI IPOCRIT, precum și cu privire la SFÂRȘITUL LUMII. Știm că profeția cu privire la sfârșitul Ierusalimului ipocrit s-a împlinit cu precizie uimitoare, în anul 70, când armatele romane conduse de Titus au cucerit și distrus Ierusalimul. De atunci, evreii n-au mai avut țară până în anul 1948 când s-a înființat statul Israel. SFÂRȘITUL IERUSALIMULUI IPOCRIT ESTE O IMAGINE A SFÂRȘITULUI LUMII, când va veni Domnul nostru Iisus Hristos pe norii cerului ca Judecător al lumii, cu putere mare și cu slavă multă. ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, ajută-ne să ne înțelepțim din aceste lecții pe care ni le dai, ajută-ne să nu Te vindem, ajută-ne să nu lăsăm duhul ipocriziei în sufletele noastre, ajută-ne să câștigăm virtuțile pe care Tu le aștepți de la noi, ca să lucrăm cu ele spre slava Veșnicului nostru Tată Ceresc Atotsfânt și Atotputernic, în fiecare moment, în vecii vecilor! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos!

Pr. prof. Ion Ciungu   “ Şi vorbindu-i, i-a zis: „De-acum înainte, roadă din tine nimeni în veac să nu mănânce!” Iar ucenicii Săi auzeau. ...