marți, 20 februarie 2018

CREȘTINISMUL ESTE ULTIMA SPERANȚĂ A EUROPEI ÎN FAȚA ISLAMULUI SUSȚINUT DE POLITICIENII DIN BRUXELLES, BERLIN, PARIS ȘI DE PĂPUȘARUL SOROS, BANCHER EVREU AMERICAN DE ORIGINE MAGHIARĂ (din cuvântarea din 18 februarie 2018 a premierului Ungariei, Viktor Orbán; articol în engleză din 19 februarie 2018; traducere parțială)



de pr.prof. Ion Ciungu







Cuvântul „creștin” s-a format de la cuvântul „Christos” (în limba latină, cuvântul „christianus” sau „chrestianus” s-a format de la cuvântul „Christus” sau „Chrestus”). Alte cuvinte din această familie sunt: creștinătate, creștinism, creștinește, a încreștina.







Viața noastră cu problemele ei este adeseori comparată cu o mare agitată de furtună. Ne amintim că numai Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, ne poate salva, și numai El poate calma furtuna. Când simțim că ne scufundăm în marea vieții, știm că ne lipsește credința neclintită în Iisus. (Sfânta Evanghelie după Matei, capitolul 14, versetele 22-36).[1] Premierul Ungariei, Viktor Orbán, consideră că, în fața migrației islamice, ultima speranță a Europei este credința creștină, adică credința în Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Christos. 











În data de 19 februarie 2018, articolul 'Christianity is Europe's last hope' against rise of Islam, claims Hungarian PM , (`Creștinismul este ultima speranță a Europei` împotriva creșterii islamului, pretinde prim-ministrul Ungariei), a fost publicat pe site-ul de știri creștine nondenominațional din Londra, Christian Today, de către James Macintyre. Traduc din acest articol, introducând subtitluri:





Creștinismul este ultima speranță a Europei în condițiile în care politicienii de la Bruxelles, Berlin și Paris au inaugurat declinul culturii creștine și promovarea islamului



„Prim-ministrul Ungariei, de dreapta în mod controversat, a declarat că `Creștinismul este ultima speranță a Europei`, după ce i-a acuzat pe politicienii din Bruxelles, Berlin și Paris că au inaugurat `declinul culturii creștine și promovarea islamului`.”


“În timpul discursului său anual despre starea națiunii, Viktor Orbán a făcut apel ieri la o alianță mondială împotriva migrației, în timp ce partidul său populist Fidesz a început campania pentru alegerile din 8 aprilie, la care, sunt așteptări ca acest partid să câștige a treia oară consecutiv cu majoritate zdrobitoare de voturi.” 


„Orbán a zis că guvernul lui se va opune eforturilor făcute de Națiunile Unite sau de Uniunea Europeană de `a face să crească migrația în lume`.”


„Și el a afirmat că islamul `va bate în curând la ușa Europei Centrale` atât de la vest cât și de la sud. 


Într-un slogan populist care cheamă la mobilizare, Orbán a insistat că Europa Occidentală este acum năpădită de musulmani, înainte de a afirma că germanii băștinași sunt acum expulzați din majoritatea orașelor germane mari, căci migranții întotdeauna ocupă orașele mari mai întâi.”


„Acest politician, care este prim-ministru din 2010, este popular în Ungaria dar este în dezacord tot mai mult cu politicienii conformiști ai Uniunii Europene și se pare că prosperă în controversă, inclusiv în confruntările repetate cu cei de la Bruxelles.”



„Orbán a declarat în fața publicului din Castelul Regal din Budapesta astfel: `Creștinismul este ultima speranță a Europei. Cele mai rele coșmaruri ale noastre pot deveni realitate. Occidentul cade din cauză că nu reușește să vadă că Europa este acum invadată.`”




Orbán a înlăturat criza economică din Ungaria și stăpânește finanțele publice, astfel că se poate certa cu partenerii europeni din Vest și cu Soros, bancherul evreu american de origine maghiară 



„Pe plan intern, Orbán este popular parțial datorită faptului că i se recunoaște în mod public, pe scară largă, înlăturarea unei crize economice în Ungaria și administrea finațelor ei publice.” 


„Dar pe plan internațional, acest bărbat în vârstă de 54 de ani este cunoscut pentru faptul că se ceartă cu partenerii din UE, în special în Vest.”


„`Oricât de absurd ar putea să sune ceea ce spun, totuși, pericolul cu care ne confruntăm vine din Vest, de la politicienii din Bruxelles, Berlin și Paris`, a spus Orbán fiind aplaudat cu putere. `Desigur că vom lupta și vom folosi unelte legale tot mai puternice. Prima este legea noastră « Opriți-l pe Soros »`.”


„Aceasta a fost o referință la bancherul american de origine maghiară George Soros, a cărui filantropie este considerată că are drept scop susținerea valorilor liberale și a granițelor deschise.”



„Acest lider maghiar de dreapta, care a fost acuzat că este rasist, a susținut `omogenitatea etnică` și l-a comparat pe Soros, care este evreu, cu un păpușar care declanșează imigrație spre Europa și îi subminează integritatea culturală și economică.” 



„La rândul lui, Soros l-a comparat pe Orbán cu naziștii și cu comuniștii, zicând că guvernarea lui evocă imagini din anii 1930, când Ungaria a fost aliată cu Germania nazistă.”



„În timpul crizei internaționale a migranților, Orbán a ordonat să fie construit un gard dublu de sârmă ghimpată pentru a-i ține pe oameni în afara Ungariei.”



„Orbán a acuzat și opoziția ungară pentru faptul că se afla pe partea greșită a istoriei atunci când s-a opus durității lui cu privire la migranți.” 


„Orbán a zis: `Soros nu s-a opus numai față de noi, ci și față de Anglia, față de Președintele Trump și față și de Israel. Pretutindeni el vrea să facă să fie acceptată migrația. Asta nu va merge. Noi nu suntem singuri, și vom lupta și vom reuși. `“


“Între timp el a citat Slovacia, Republica Cehă și Polonia ca aliați.”



Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán a avertizat împotriva creșterii islamului și a declarat că creștinismul este `ultima speranță` pentru Europa.





………………………………………………………........................

Cuvântarea video a lui Viktor Orbán din ianuarie 2018, referitoare la apărarea valorilor creștine contra politicilor lui Șoroș:



...................................

Să ne mai amintim:


UNGARIA ESTE PRIMA ÎN APĂRAREA CREȘTINILOR PERSECUTAȚI (11-13 octombrie 2017, Consultație Internațională la Budapesta).


SINUCIDEREA IDENTITĂȚII CREȘTINE ÎN EUROPA TREBUIE CONTRACARATĂ (monopolul secularismului discriminează viziunea religioasă în sfera socială; discurs la Londra, în 22 septembrie 2017, al mitropolitului rus Hilarion).


PLAN PENTRU DESCREȘTINAREA EUROPEI (înlăturarea crucilor de pe biserica grecească folosită ca brand pe ambalaje alimentare; controversa din 31 august 2017).


LIBERTATE RELIGIOASĂ PENTRU TOȚI, ÎN AFARĂ DE CREȘTINI? (Dacă Franța înlătură Crucea de pe statuia lui Ioan Paul II, o va lua Polonia sau Ungaria; Organizația caritabilă „Crucea Roșie” din Belgia vrea să devină mai nereligioasă înlăturând crucifixele), articol pe care l-am publicat în decembrie 2017.


................................................................................................................


Doamne Iisuse Christoase, Te rugăm frumos, și noi,  ajută-le creștinilor care Te cheamă pe Tine ca ultima speranță a lor! Așa cum l-ai ajutat pe apostolul Tău Petru când se scufunda! Așa cum ai potolit furtuna pe mare! Amin! 











[1] Sfânta Evanghelie după Matei, capitolul 14, versetele 22-36
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=14&id=55

2 comentarii:

  1. Discursul ignorat al lui Viktor Orban: Premierul Ungariei a mulțumit ORTODOXIEI, în special României, Serbiei și Bulgariei, pentru că „luptă cu hotărâre” împotriva migranților. Publicul de la Budapesta a izbucnit în APLAUZE

    https://www.activenews.ro/stiri-politic/Discursul-ignorat-al-lui-Viktor-Orban-Premierul-Ungariei-a-multumit-ORTODOXIEI-in-special-Romaniei-Serbiei-si-Bulgariei-pentru-ca-%E2%80%9Elupta-cu-hotarare-impotriva-migrantilor.-Publicul-de-la-Budapesta-a-izbucnit-in-APLAUZE-150805#at_pco=smlrebv-1.0&at_si=5afbb8b55fe50c62&at_ab=per-2&at_pos=6&at_tot=4

    RăspundețiȘtergere
  2. Fundația lui Soros pleacă din Ungaria, DE ȘTEFANIA BRÂNDUȘĂ / EXTERNE / Publicat: Marţi, 15 mai 2018, 11:12 / Actualizat: Marţi, 15 mai 2018, 11:17
    https://www.activenews.ro/externe/Fundatia-lui-Soros-pleaca-din-Ungaria-150873

    RăspundețiȘtergere