joi, 1 august 2024

MARE RESPONSABILITATE au ÎN FAȚA LUI DUMNEZEU CEI CARE AU MOȘTENIT TEZAURUL CERESC AL ÎNVĂȚĂTURII EVANGHELICE și AL SFINTEI ÎMPĂRTĂȘIRI CU DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS! Este nevoie de ATENȚIE MARE, PENTRU A-L PĂSTRA LA LOCUL DE CINSTE CUVENITĂ PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, nu cumva să punem în locul Lui alți hristoși!!! ... NUMAI prin ATOTNEPĂTATA FECIOARĂ MARIA este posibil SĂ-L RECUNOAȘTEM CU ADEVĂRAT PE FIUL LUI DUMNEZEU FĂCUT OM PENTRU MÂNTUIREA OAMENILOR, adică pe DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. [poezie de poetul creștin Traian Dorz; citat de la Sfântul Nicolae Cabasila; din fila de calendar creștin ortodox pe luna AUGUST, anul 2024, editat de Oastea Domnului]. Oastea Domnului este „Aflarea și vestirea lui IISUS HRISTOS CEL RĂSTIGNIT”. Oastea Domnului a fost înființată în România la Sibiu, în anul 1923, de preotul ortodox Iosif Trifa (1888-1938). Oastea Domnului este o mișcare de înviorare a credinței creștine, de combatere a păcatelor în general, iar în special de combatere a înjurăturilor, alcoolismului, fumatului, avortului etc. ... Multe necazuri a avut acest om al lui Dumnezeu, preotul Iosif Trifa! Trei copii și soția i-au murit. A rămas cu un singur copil (Titus Gheorghe, rămas orfan de mamă de la trei ani). Dacă în anul 1935 preotul Iosif Trifa a fost caterisit de mitropolitul ortodox Nicolae Bălan, lucrarea Oastei Domnului a fost binecuvântată, în anul 1936, de cardinalul greco-catolic Iuliu Hossu. Biserica Ortodoxă Română a anulat în anul 1990 caterisirea din 1935.

Pr. prof. Ion Ciungu

 

 

https://www.facebook.com/photo/?fbid=3003858446421312&set=a.711891222284724



VOI CEI CE-AȚI ASCULTAT

 

Voi cei ce-ați ascultat Cuvântul

din guri de sfinți și de martiri,

voi cei care-ați crescut cu pâinea

unei cerești împărtășiri,

voi cei care-ați avut apostoli

cu grai ceresc și umblet greu,

voi veți avea mai mult ca alții

să dați răspuns lui Dumnezeu.

 

Voi ați văzut ca nimeni alții

ce jertfe pentru voi s-au dat,

voi v-ați hrănit c-o mană sfântă

cum nimeni alții n-au gustat,

voi v-ați suit pe-așa Taboruri

cum nimeni alții n-au ajuns ...

De-aceea voi veți da odată

Lui Dumnezeu un greu răspuns.

 

Căci, iată, voi plecați la alții

cu mult mai `napoiați ca voi,

voi puneți pe-ați hristoși în cinste,

iar pe al vostru-L dați `napoi ...

Voi vă huliți părinții voștri

și frații-i dezbinați mereu,

și vă uniți cu prădătorii ...

Ce Îi veți grăi lui Dumnezeu?

 

 


Traian Dorz (1914-1989), poet creștin, misionar creștin, deținut politic, închis pentru credință timp de peste 17 ani. https://ro.wikipedia.org/wiki/Traian_Dorz

………………………………………………………………………………………                                                                                                                            

Dar atotnepătata Fecioară, fără să aibă drept cetate cerul, căci nu era făcută din corpurile de acolo, ci din pământ, în același mod cu neamul omenesc care căzuse și nu-și mai cunoștea natura, Ea singură, dintre toți oamenii din veac, a stat împotriva răului, de la început până la sfârșit, a dat înapoi lui Dumnezeu neamestecată [cu păcatul] frumusețea dată nouă de către El și s-a folosit de toată puterea și de toate armele așezate în ea.

Prin dragostea de Dumnezeu, prin vigoarea rațiunii, prin rectitudinea voinței [prin voința centrată pe Dumnezeu] și măreția gândirii, a întors înapoi [a respins] orice păcat și a înălțat în semn de biruință un trofeu care n-avea nici o asemănare, și prin care l-a arătat, pe de o parte, pe om și care era natura lui, iar pe de altă parte L-a arătat pe Dumnezeu, și negrăita lui înțelepciune, și ce fel de iubire de oameni are.

Iar pe Cel pe care mai apoi L-a pus înaintea ochilor tuturor îmbrăcându-L în trup, pe Acela L-a desenat mai întâi prin fapte pe Ea însăși, și numai prin Ea, dintre toate creaturile, a fost cu putință să-L recunoaștem cu adevărat pe Meșterul lor (cf. Sol 13,1).


Sfântul Nicolae Cabasila (1322-1392)

 

…………………………………………………………………

 

Oastea Domnului este „Aflarea și vestirea lui Iisus Hristos cel răstignit”.

 

 


Preot Iosif Trifa (1888-1938), întemeietor, în anul 1923, al OASTEI DOMNULUI, mișcare de înviorare a credinței creștine, de combatere a înjurăturilor, a alcoolismului și a fumatului.

 

Multe necazuri a avut acest om al lui Dumnezeu! Trei copii și soția i-au murit. A rămas cu un singur copil (Titus Gheorghe, rămas orfan de mamă de la trei ani). Dacă în anul 1935 preotul Iosif Trifa a fost caterisit de mitropolitul ortodox Nicolae Bălan, lucrarea Oastei Domnului a fost binecuvântată, în anul 1936, de cardinalul greco-catolic Iuliu Hossu. Biserica Ortodoxă Română a anulat în anul 1990 caterisirea din 1935.

https://www.youtube.com/watch?v=8eMERg0KblA

 https://ro.wikipedia.org/wiki/Oastea_Domnului

https://ro.wikipedia.org/wiki/Iosif_Trifa

https://oasteadomnului.ro/

………………………………………………………………………………………………………

Mult iubit și frumos slăvit să fie Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Christos, prin Duhul Curat, prin Spiritul Sfânt al Adevărului Mângâietor, în fiecare moment, și de noi, în vecii vecilor!

Maica Preacurata, Pururea Fecioara Maria, și Toți Sfinții, Prietenii lui Dumnezeu, să fie binecuvântați, și de noi, în fiecare moment, în vecii vecilor!

.............................................................................................................

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2024/07/suntem-mostenitori-de-comori-crestine.html

 

“NĂDEJDEA MEA E DUMNEZEU,/ PUTEREA LUI E MARE!/” ... Mulțumim frumos grupului de tineri din OASTEA DOMNULUI, de la Dumbrăveni (Suceava), pentru cântarea NĂDEJDEA MEA E DUMNEZEU! https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/1193637888483068 ... Oastea Domnului este „Aflarea și vestirea lui IISUS HRISTOS CEL RĂSTIGNIT”. Oastea Domnului a fost înființată în România la Sibiu, în anul 1923, de preotul ortodox Iosif Trifa (1888-1938). Multe necazuri a avut acest om al lui Dumnezeu! Trei copii și soția i-au murit. A rămas cu un singur copil (Titus Gheorghe, rămas orfan de mamă de la trei ani). Dacă în anul 1935 preotul Iosif Trifa a fost caterisit de mitropolitul ortodox Nicolae Bălan, lucrarea Oastei Domnului a fost binecuvântată, în anul 1936, de cardinalul greco-catolic Iuliu Hossu. Biserica Ortodoxă Română a anulat în anul 1990 caterisirea din 1935. ... Oastea Domnului este o mișcare de înviorare a credinței creștine, de combatere a păcatelor în general, iar în special de combatere a înjurăturilor, alcoolismului, fumatului, avortului etc. ... Mulțumesc frumos, de asemenea, persoanelor de la Facebook pentru că mi-au amintit azi, 2 mai 2024, despre cântarea NĂDEJDEA MEA E DUMNEZEU, pe care am postat-o în urmă cu 7 ani! ... Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh acum și pururea și în vecii vecilor! Amin!

 

https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2024/03/luna-martie-este-marcata-de-sarbatoarea.html

 

https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2024/02/in-calitate-de-crestini-asteptam-sa-ne.html

 

https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2024/01/scurt-si-marginit-e-timpul-si-se-cuvine.html

 

https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2023/12/colo-sus-si-cel-mai-sus-in-lumina-far.html

 

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Să ne asumăm FIECARE CRUCEA PROPRIE, adică identitatea de creștini cu toate greutățile care decurg din ea, ÎN FIECARE ZI, ȘI SĂ-L URMĂM PE FIUL LUI DUMNEZEU FĂCUT OM PENTRU MÂNTUIREA OAMENILOR, adică pe Domnul nostru Iisus Hristos! SĂ NU NE LĂSĂM INTIMIDAȚI DE OAMENII DESFRÂNAȚI ȘI PĂCĂTOȘI, CI SĂ-L MĂRTURISIM ÎN FAȚA LUMII PE MÂNTUITORUL NOSTRU, PENTRU CA ȘI EL SĂ NE POATĂ MĂRTURISI ÎN FAȚA TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI! Duminica de azi se numește Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, căci este după sărbătoarea ÎNĂLȚAREA SFINTEI CRUCI, care a fost pe 14 septembrie, ca în fiecare an. Prin textul evanghelic stabilit pentru Sfânta Liturghie de azi, Mântuitorul ne îndeamnă să ne asumăm fiecare crucea vieții și să-L urmăm, dacă voim să ne câștigăm sufletul pentru eternitate. Chiar dacă ni se pare grea CRUCEA PERSONALĂ, se cuvine să o ducem cu răbdare, fără cârtire, știind că Dumnezeu ne ajută și că El nu ne dă mai mult decât putem duce. CRUCEA PERSONALĂ, adică greutatea vieții de creștin cu toate durerile, este necesară și ne ajută să trecem în Împărăția lui Dumnezeu. SĂ NU SCURTĂM CRUCEA PE CARE DUMNEZEU NE-O DĂ! Următorul filmuleț ne arată cât de necesară este CRUCEA PERSONALĂ ÎNTREAGĂ, NESCURTATĂ, PENTRU A TRECE SPRE ÎMPĂRĂȚIA LUI DUMNEZEU: https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/812372927726211 ... În altă ordine de idei, să observăm în calendar că din această perioadă se va deregla numerotarea în ordine aritmetică a Duminicilor de după Rusalii, ca aproximativ în fiecare an; aritmetic vorbind, azi este Duminica a 12 - a după Rusalii, dar această Duminică nu o vom mai găsi scrisă în calendar, chiar dacă o căutăm pe tot parcursul ciclului anului bisericesc până la Rusaliile anului viitor. Numerotarea capricioasă, din punct de vedere aritmetic, o vom avea până când va începe Postul Paștilor; așa că ne-am obișnuit, de ani de zile, să nu mai dăm importanță totdeauna ordinii aritmetice în numerotarea Duminicilor de după Rusalii, căci are prioritate o altă ordine, în funcție de sărbătoarea ÎNĂLȚAREA SFINTEI CRUCI, apoi în funcție de alte evenimente din Istoria Mântuirii Oamenilor. … Această numerotare capricioasă este la fel, atât în calendarul Creștin Ortodox, cât și în calendarul Creștin Greco-Catolic. ... Să ne amintim, sau să aflăm acum, frumoasa poezie CRUCEA VIEȚII OMENEȘTI, scrisă de Sfântul Ioan Iacob Hozevitul! https://www.facebook.com/photo/?fbid=3046168928856930&set=a.711891222284724

Pr. prof. Ion Ciungu Iisus ne spune  tuturor astfel:  “Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine,  în fiecare zi să-și...