sâmbătă, 27 iulie 2024

Pentru că NOUL TESTAMENT este MAI PREȚIOS DECÂT AURUL, iată că 200.000 de exemplare ale NOULUI TESTAMENT în limba franceză au fost distribuite de Alianța Biblică Franceză, înainte de JOCURILE OLIMPICE din 2024, care se țin la PARIS, din 26 iulie până în 11 august. Alături de textul biblic sunt incluse și 15 mărturii din partea sportivilor creștini. Tipărirea a fost finalizată la începutul lunii aprilie, înainte ca exemplarele să fie repartizate între 200 de Biserici, asociații partenere și persoane particulare. Obiectivul este de a face textele biblice accesibile participanților și spectatorilor veniți la Jocurile Olimpice, adică de a le oferi un mesaj de speranță și de credință. Acest proiect de anvergură a putut fi realizat, de la început până la sfârșit, datorită donatorilor și voluntarilor. AFLĂM, de asemenea, că NUMEROASE EXEMPLARE ale NOULUI TESTAMENT au fost DISTRIBUITE trecătorilor curioși să afle despre credința creștină, când a avut loc MARȘUL PENTRU IISUS ÎN FRANȚA, pe 25 mai 2024, în șase orașe, la care au fost 30.000 DE PARTICIPANȚI. ... Într-adevăr, FOARTE FRUMOS DIN PARTEA CREȘTINILOR FRANCEZI! Ne amintim cuvintele profetice ale scriitorului francez ANDRÉ MALRAUX (1901-1976): “SECOLUL AL XXI-LEA VA FI RELIGIOS, SAU NU VA FI DELOC” (adică, “nu va fi deloc” înseamnă că nu va mai exista, se va autodistruge). ÎNTR-ADEVĂR, fără legătura cu Dumnezeu omul se autodistruge. ... Unii dintre noi știm că, într-adevăr, “NOUL TESTAMENT ESTE CHIAR CEA MAI BUNĂ CARTE CARE A FOST VREODATĂ SAU VA FI VREODATĂ CUNOSCUTĂ ÎN LUME.” Aceste cuvinte ale scriitorului englez Charles Dickens se cuvine să le amintim de fiecare dată când ne referim la NOUL TESTAMENT AL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. ... Doamne Iisuse Hristoase, pentru rugăciunile Preacuratei Fecioare Maria, Preasfânta Ta Mamă, Te rugăm frumos să ne permiți să Îți mulțumim prin Duhul Sfânt, spre slava Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, pentru NOUL TESTAMENT și pentru oamenii Tăi care au făcut să ajungă la noi CEA MAI BUNĂ CARTE CARE A FOST VREODATĂ SAU VA FI VREODATĂ CUNOSCUTĂ ÎN LUME!

Pr. prof. Ion Ciungu

 

"Judecăţile Domnului sunt adevărate, toate îndreptăţite. Dorite sunt mai mult decât aurul, şi decât piatra cea de mare preţ; şi mai dulci decât mierea şi fagurele." (Psalmul 18, 10-11, în Biblia Ortodoxă; în alte Biblii acest text este la Psalmul 19)

 

https://www.leboncoin.fr/ad/livres/2787057698


https://www.facebook.com/photo/?fbid=2999365460203944&set=a.711891222284724 

 


 Mai multe aspecte referitoare la știrile amintite în titlu putem afla din articolul următor:

 

200 000 nouveaux testaments distribués avant les Jeux Olympiques, mission accomplie pour l’Alliance biblique française, https://www.evangeliques.info/2024/06/20/200-000-nouveaux-testaments-distribues-avant-les-jeux-olympiques-mission-accomplie-pour-lalliance-biblique-francaise/

 

 

........................................................................................................

Aici se încheie acest articol.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

Într-adevăr, “NOUL TESTAMENT ESTE CHIAR CEA MAI BUNĂ CARTE CARE A FOST VREODATĂ SAU VA FI VREODATĂ CUNOSCUTĂ ÎN LUME.” Aceste cuvinte ale scriitorului englez Charles Dickens se cuvine să le amintim de fiecare dată când ne referim la NOUL TESTAMENT AL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. Azi, 24 aprilie, avem motiv să ne referim la PRIMA PUBLICARE ÎN LIMBA ROMÂNĂ A NOULUI TESTAMENT, în anul 1648, la Alba Iulia (Bălgrad), în timpul mitropolitului Simion Ștefan. Acest mitropolit este sărbătorit azi, 24 aprilie. ATUNCI, la 1648, NOUL TESTAMENT a fost tipărit în română, dar cu litere chirilice. În 1988, NOUL TESTAMENT DE LA BĂLGRAD a fost editat și cu litere latine, în timpul episcopului Emilian. ACUM se cuvine să observăm cel puțin titlul Noului Testament de la Bălgrad: “NOUL TESTAMENT SAU ÎNPĂCAREA, SAU LEGEA NOAO A LUI IISUS HRISTOS DOMNULUI NOSTRU”. Înțelegem că NOUL TESTAMENT este NOUA LEGE PE CARE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS A ADUS-O LUMII. Respectând această Lege putem obține ÎMPĂCAREA (pacea, reconcilierea) CU DUMNEZEU, CU NOI ÎNȘINE și CU OAMENII. Cu alte cuvinte, NOUL TESTAMENT NE ESTE DAT NU NUMAI SĂ NE INFORMĂM, CI SĂ NE TRANSFORMĂM. Doamne Iisuse Hristoase, Îți mulțumim frumos prin Duhul Sfânt, spre slava Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, pentru NOUL TESTAMENT și pentru oamenii Tăi care au făcut să ajungă la noi CEA MAI BUNĂ CARTE CARE A FOST VREODATĂ SAU VA FI VREODATĂ CUNOSCUTĂ ÎN LUME!


Ce conține volumul SFÂNTA BIBLIE (THE HOLY BIBLE) lansat marți, 26 martie 2024, în SFÂNTA SĂPTĂMÂNĂ (THE HOLY WEEK), de Donald Trump și Lee Greenwood? Mai presus de criticile care deja au apărut și vor mai apărea, mai presus de luptele politice care se întețesc tot mai mult în campania politică pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2024 în SUA, ar trebui să privim această SFÂNTĂ BILIE într-un context mai larg, tinând cont de BIBLIA ÎN CURS DE MODIFICARE DE CĂTRE CONDUCEREA ATEISTĂ DIN CHINA și ținând cont de POSIBILA BIBLIE NOUĂ SCRISĂ DE INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ AȘA CUM AR VREA UNII ATEI CA EVREUL YUVAL HARARI! Dacă am privi așa lucrurile, atunci am aprecia mai mult BIBLIILE pe care le avem și, de asemenea, am aprecia mai mult volumul pe care scrie THE HOLY BIBLE, GOD BLESS THE USA (SFÂNTA BIBLIE, DUMNEZEU SĂ BINECUVÂNTEZE SUA). Acest volum conține BIBLIA (Versiunea King James, folosită de anglicani și protestanți), CONSTITUȚIA SUA, CARTA DREPTURILOR SUA (Bill of Rights, primele 10 amendamente la Constituție), DECLARAȚIA DE INDEPENDENȚĂ A SUA, PROMISIUNEA DE LOIALITATE FAȚĂ DE SUA ȘI DE DRAPELUL SUA, precum și REFRENUL (Sunt mândru că sunt american/Unde cel puțin știu că sunt liber ...) scris de mână de cântărețul Lee Greenwood. Acest refren face parte din cântecul american patriotic GOD BLESS THE USA, pe care Greenwood îl cântă la mitingurile lui Trump. Să observăm câteva idei din videoclipul prin care Donald Trump promovează THE HOLY BIBLE, GOD BLESS THE USA: ... Religia și Creștinismul sunt cele mai mari lucruri care lipsesc din această țară, iar eu cred cu adevărat că avem nevoie să le aducem înapoi și noi trebuie să le aducem înapoi rapid. ... Una din cele mai mari probleme ale SUA este că țara a pierdut religia și din această cauză țara nu funcționează bine. ... Trump spune că toți americanii au nevoie de Biblie în casa lor. Biblia este cartea favorită a lui Trump și a multor oameni. Biblia este o carte care le amintește americanilor că religia lor este cel mai mare lucru de care au nevoie pentru a face ca America să devină iarăși mare. RELIGIA ESTE ATÂT DE IMPORTANTĂ ȘI LIPSEȘTE ACUM ATÂT DE MULT, DAR O SĂ VINĂ ÎNAPOI PUTERNICĂ, LA FEL CA ȘI ȚARA. “ÎN CELE DIN URMĂ NOI NU RĂSPUNDEM BIROCRAȚILOR DIN WASHINGTON; NOI RĂSPUNDEM LUI DUMNEZEU DIN CER. CREȘTINII SUNT SUB ASEDIU. NOI TREBUIE SĂ PROTEJĂM CONȚINUTUL CARE ESTE PRO-DUMNEZEU. NOI ÎL IUBIM PE DUMNEZEU ȘI TREBUIE SĂ PROTEJĂM TOT CEEA CE ESTE PRO-DUMNEZEU. TREBUIE SĂ-L APĂRĂM PE DUMNEZEU ÎN PIAȚA PUBLICĂ, ȘI SĂ NU PERMITEM MASS-MEDIEI SAU GRUPURILOR DE STÂNGA SĂ NE REDUCĂ LA TĂCERE, SĂ NE CENZUREZE SAU SĂ NE DISCRIMINEZE . ... RIDICAȚI-VĂ ÎN PICIOARE, VORBIȚI CU ÎNDRĂZNEALĂ ȘI RUGAȚI-VĂ CA DUMNEZEU SĂ BINECUVÂNTEZE AMERICA IARĂȘI! ... TREBUIE SĂ FACEM CA AMERICA SĂ SE ROAGE IARĂȘI.”

 

În 13 noiembrie sărbătorim ZIUA BIBLIEI, zi în care este sărbătorit încă din vechime cel mai mare exeget al Bibliei, SFÂNTUL IOAN GURĂ DE AUR. Tot în 13 noiembrie este și ZIUA INTERNAȚIONALĂ A BUNĂTĂȚII. (Mulțumim frumos pentru articolul despre Biblie doamnei Monica Gujan, bibliotecară și profesoară documentaristă la Liceul Tehnologic ”Johannes Lebel” din Tălmaciu!)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Să ne asumăm FIECARE CRUCEA PROPRIE, adică identitatea de creștini cu toate greutățile care decurg din ea, ÎN FIECARE ZI, ȘI SĂ-L URMĂM PE FIUL LUI DUMNEZEU FĂCUT OM PENTRU MÂNTUIREA OAMENILOR, adică pe Domnul nostru Iisus Hristos! SĂ NU NE LĂSĂM INTIMIDAȚI DE OAMENII DESFRÂNAȚI ȘI PĂCĂTOȘI, CI SĂ-L MĂRTURISIM ÎN FAȚA LUMII PE MÂNTUITORUL NOSTRU, PENTRU CA ȘI EL SĂ NE POATĂ MĂRTURISI ÎN FAȚA TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI! Duminica de azi se numește Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, căci este după sărbătoarea ÎNĂLȚAREA SFINTEI CRUCI, care a fost pe 14 septembrie, ca în fiecare an. Prin textul evanghelic stabilit pentru Sfânta Liturghie de azi, Mântuitorul ne îndeamnă să ne asumăm fiecare crucea vieții și să-L urmăm, dacă voim să ne câștigăm sufletul pentru eternitate. Chiar dacă ni se pare grea CRUCEA PERSONALĂ, se cuvine să o ducem cu răbdare, fără cârtire, știind că Dumnezeu ne ajută și că El nu ne dă mai mult decât putem duce. CRUCEA PERSONALĂ, adică greutatea vieții de creștin cu toate durerile, este necesară și ne ajută să trecem în Împărăția lui Dumnezeu. SĂ NU SCURTĂM CRUCEA PE CARE DUMNEZEU NE-O DĂ! Următorul filmuleț ne arată cât de necesară este CRUCEA PERSONALĂ ÎNTREAGĂ, NESCURTATĂ, PENTRU A TRECE SPRE ÎMPĂRĂȚIA LUI DUMNEZEU: https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/812372927726211 ... În altă ordine de idei, să observăm în calendar că din această perioadă se va deregla numerotarea în ordine aritmetică a Duminicilor de după Rusalii, ca aproximativ în fiecare an; aritmetic vorbind, azi este Duminica a 12 - a după Rusalii, dar această Duminică nu o vom mai găsi scrisă în calendar, chiar dacă o căutăm pe tot parcursul ciclului anului bisericesc până la Rusaliile anului viitor. Numerotarea capricioasă, din punct de vedere aritmetic, o vom avea până când va începe Postul Paștilor; așa că ne-am obișnuit, de ani de zile, să nu mai dăm importanță totdeauna ordinii aritmetice în numerotarea Duminicilor de după Rusalii, căci are prioritate o altă ordine, în funcție de sărbătoarea ÎNĂLȚAREA SFINTEI CRUCI, apoi în funcție de alte evenimente din Istoria Mântuirii Oamenilor. … Această numerotare capricioasă este la fel, atât în calendarul Creștin Ortodox, cât și în calendarul Creștin Greco-Catolic. ... Să ne amintim, sau să aflăm acum, frumoasa poezie CRUCEA VIEȚII OMENEȘTI, scrisă de Sfântul Ioan Iacob Hozevitul! https://www.facebook.com/photo/?fbid=3046168928856930&set=a.711891222284724

Pr. prof. Ion Ciungu Iisus ne spune  tuturor astfel:  “Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine,  în fiecare zi să-și...