miercuri, 11 octombrie 2023

De ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FETELOR (11 octombrie), se cuvine, cum s-ar cuveni creștinește în fiecare zi, SĂ ÎL RUGĂM PE DUMNEZEU ȘI PE MAICA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, PURUREA FECIOARA MARIA, SĂ LE OCROTEASCĂ PE TOATE COPILELE, FETIȚELE, FETELE! (Mulțumim frumos pentru articol doamnei Monica Gujan, bibliotecară și profesoară documentaristă la Liceul Tehnologic "Johannes Lebel" din Tălmaciu!) ... De ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FETELOR (11 octombrie), să ne amintim de povestea incredibilă a lui Lorelai Moșneguțu, câștigătoare la emisiunea de televiziune "Românii au talent", în anul 2017! "Alberta Moșneguțu, sau Lorelai, cum îi place să fie numită, s-a născut fără mâini, fără femur la ambele picioare și încă de la naștere, copila a fost diagnosticată cu sindromul plurimalformativ. "Lorelai a fost abandonată în maternitate de cea care i-a dat viață și, de atunci, Viorica Pârvan, asistent maternal, i-a devenit mamă. « Am avut un vis în care Alberta era pe scenă și toată lumea era în picioare și o aclama și eu eram în dreapta ei și mi-am dat seama că Dumnezeu îmi dă mie această misiune », povestea în trecut Viorica Pârvan, asistent maternal." https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/1972670226585079 ... Tatăl nostru Care ești în Ceruri, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, în Numele Domnului nostru Iisus Hristos, nu ne lipsi de aceste virtuți: liniștea, credința, iubirea și speranța! Amin! Îți mulțumim frumos! Preasfântă Fecioară Maria, Maica Domnului nostru Iisus Hristos, Te rugăm frumos, roagă-Te lui Dumnezeu și pentru noi! Îți mulțumim frumos! https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/913825363594904

 



Ziua Internațională a Fetelor 11 octombrie

 

Ziua Internațională a Fetelor este o zi deosebită care ne reamintește de puterea fără margini și determinarea de care dau dovadă fetele, în ciuda fragilității și gingășiei lor, pentru a putea face lumea mai bună și mai luminoasă.


În pofida progreselor făcute în ceea ce privește egalitatea de șanse, tinerele se confruntă în continuare cu diverse provocări care împiedică realizarea drepturilor și progresul acestora: lipsa accesului la servicii de sănătate, la o educație de calitate, la nutriție sănătoasă, bullying-ul în școli, violența domestică, discriminare, abuzuri, interzicerea dreptului de a-și manifesta credința, neacordarea sprijinului parental pentru mamele adolescente.


Dacă beneficiază de o viață în condiții de siguranță și educație, fetele pot schimba lumea atât în perioada adolescenței (fiind un exemplu pentru comunitate), cât și în cea a maturității, ca viitoare mame (prin educarea copiilor în acord cu valorile morale, creștine), mentori sau lideri politici onești.


Este de netăgăduit că Dumnezeu sădește în sufletul fetelor sensibilitate și bunătate, blândețe, răbdare, generozitate și multă iubire, pe care acestea să le împărtășească celor din jur. Iar misiunea divină a femeilor de a deveni mame spune totul despre dragostea și binecuvântarea pe care le răsfrânge Domnul asupra lor.


Maica Domnului este modelul desăvârșit pentru orice fată, femeie, prin puritatea Ei, ascultarea față de părinți, stăruința în rugăciune, asumarea cu bucurie a responsabilității de mamă, deși a fost înștiințată că va suferi. Smerenia Fecioarei Maria și iubirea față de Dumnezeu, puterea nemărginită de care a dat dovadă în momentele când Domnul Hristos a fost răstignit și nu L-a părăsit nicio clipă, sunt un izvor de inspirație pentru toate tinerele. Acestea trebuie să tindă către virtuțile Sfintei Fecioarei Maria, pentru a putea alina suferințele tuturor.


Ca mamă de fete, le spun mereu cât e de important să învețe și să muncească pentru a-și atinge visurile, cu perseverență și cu multă credință în Dumnezeu. Le reamintesc că bunătatea, modestia, buna-cuviință, cumpătarea, răbdarea, generozitatea și iubirea le vor ajuta în tot ceea ce vor face. Și mai ales că frumusețea interioară este o comoară neprețuită, unde sălășluiește Dumnezeu. Sunt învățături sfinte, pe care, la rândul meu, le-am primit de la părinții și bunicii mei...


Și pentru a ilustra cele menționate mai sus, vă recomand următoarele videoclipuri, cu tinere talentate, adevărate minuni, care sunt o inspirație pentru cei din jur, prin forța, curajul și dorința arzătoare de a-și împlini visurile, în ciuda tuturor greutăților.





* Girl With No Arms Sings & Plays Piano With Her Feet | Romania's Got Talent | Got Talent Global https://www.youtube.com/watch?v=uwTpbRPT4HU

 



*  Irina Murgu un înger cu VOCE de aur! Moment de GOLDEN BUZZ, cu o mică prinţesă la Românii au Talent! https://www.youtube.com/watch?v=dYV_0JvYcwE

 

*15 Year Old Emma Kok Sings Voilà – André Rieu, Maastricht 2023 (official video) https://www.youtube.com/watch?v=KdIhq1tb8Co

 

* Amira Willighagen - O Mio Babbino Caro - HD - André Rieu (Love in Venice) Maastricht – 2014 https://www.youtube.com/watch?v=66-A2MyVDbU


Surse:





Monica-Floriana GUJAN, bibliotecar, prof. documentarist la Liceul Tehnologic ”J. Lebel” Tălmaciu

...

Tatăl nostru Care ești în Ceruri, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, în Numele Domnului nostru Iisus Hristos, nu ne lipsi de aceste virtuți: liniștea, credința, iubirea și speranța! Amin! Îți mulțumim frumos! Preasfântă Fecioară Maria, Maica Domnului nostru Iisus Hristos, Te rugăm frumos, roagă-Te lui Dumnezeu și pentru noi! Îți mulțumim frumos!

https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/913825363594904

Această înregistrare am primit-o pe WhatsApp de la sora mea, E. I, apoi eu am postat-o pe Facebook.)

...


Să ne amintim de povestea incredibilă a lui Lorelai Moșneguțu, câștigătoare la emisiunea de televiziune "Românii au talent", în anul 2017!

"Alberta Moșneguțu, sau Lorelai, cum îi place să fie numită, s-a născut fără mâini, fără femur la ambele picioare și încă de la naștere, copila a fost diagnosticată cu sindromul plurimalformativ.

"Lorelai a fost abandonată în maternitate de cea care i-a dat viață și, de atunci, Viorica Pârvan, asistent maternal, i-a devenit mamă.

« Am avut un vis în care Alberta era pe scenă și toată lumea era în picioare și o aclama și eu eram în dreapta ei și mi-am dat seama că Dumnezeu îmi dă mie această misiune », povestea în trecut Viorica Pârvan, asistent maternal."

https://www.libertatea.ro/entertainment/povestea-incredibila-lui-lorelai-mosnegutu-fata-fara-maini-care-canta-la-pian-1769909



........................................................................................................................

Aici se încheie acest articol.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

 

Pe 29 septembrie este ZIUA MONDIALĂ A INIMII, după cum ne anunță colega noastră Monica Gujan, de la Centrul de Documentare și Informare al Liceului Tehnologic "J. Lebel" din Tălmaciu. Ea ne amintește cuvintele Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos: UNDE ESTE COMOARA VOASTRĂ, ACOLO ESTE ȘI INIMA VOASTRĂ. (Sfânta Evanghelie după Matei 6, 19-21). Mulțumim frumos doamnei Monica pentru că ne-a amintit cuvintele Celui Care ne-a creat inimile noastre și ne îndeamnă să adunăm în ele comorile cerești, neperisabile! Este potrivit, cu această ocazie, să ne amintim și să zicem rugăciunea regelui David: “Inimă curată zidește întru mine, Dumnezeule, și duh drept înnoiește întru cele dinlăuntru ale mele!” (Psalmul 50, 11; în unele Biblii este Psalmul 51). De asemenea, RUGĂCIUNEA INIMII, foarte prețuită în Biserica Ortodoxă: "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul!"

 

Limba ARAMAICĂ este limba pe care a vorbit-o FIUL LUI DUMNEZEU FĂCUT OM, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. Despre localitatea din SIRIA în care și azi se vorbește curent limba ARAMAICĂ, ne face să citim cu emoție și mult respect colega noastră Monica Gujan, bibliotecară și profesoară documentaristă la Liceul Tehnologic ”Johannes Lebel” din Tălmaciu.

 

EU SUNT CREAȚIE DIVINĂ! ... (poezie de Ziua Învățătorului, scrisă azi, 5 iunie 2023, de colega noastră C. P. F., învățătoare la Liceul Tehnologic ”Johannes Lebel” din Tălmaciu) SE CUVINE SĂ NU PIERDEM NICIODATĂ DIN VEDERE FAPTUL CĂ ÎNVĂȚĂTORUL PRIN EXCELENȚĂ ESTE MÂNTUITORUL LUMII, FIUL LUI DUMNEZEU, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, PE CARE ÎL RUGĂM, ȘI CU OCAZIA ACESTEI ZILE, SĂ NE INSPIRE PRIN DUHUL SFÂNT, ÎN FIECARE MOMENT, ÎN VECII VECILOR! AMIN!

 

EDUCATORUL (poezie de Ziua Învățătorului, scrisă azi, 5 iunie 2023, de colega noastră Monica-Floriana Gujan, bibliotecară și profesoară documentaristă la Liceul Tehnologic ”Johannes Lebel” din Tălmaciu) SE CUVINE SĂ NU PIERDEM NICIODATĂ DIN VEDERE FAPTUL CĂ EDUCATORUL PRIN EXCELENȚĂ ESTE MÂNTUITORUL LUMII, FIUL LUI DUMNEZEU, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, PE CARE ÎL RUGĂM, ȘI CU OCAZIA ACESTEI ZILE, SĂ NE INSPIRE PRIN DUHUL SFÂNT, ÎN FIECARE MOMENT, ÎN VECII VECILOR! AMIN!

 

NOSTALGIE (poezie scrisă la Sibiu azi, 3 iunie 2023, de colegul nostru prof. Ioan Motronea)

 

PROTESTUL MEU ... ÎNTR-O “ROMÂNIE EDUCATĂ” ... (scris de colega noastră C. P. F., azi, 17 mai 2023, cu ocazia Grevei de Avertisment, dintre orele 11:30 – 13:30)

 

 A NE ALĂTURA LUCRĂRII FRUMOSULUI – HRISTOS A ÎNVIAT! (Sonetul CXXII, de pr. Iosif Z.)

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pe 21 noiembrie este sărbătoare: INTRAREA MAICII DOMNULUI ÎN BISERICĂ, ADICĂ ÎN TEMPLUL DIN IERUSALIM, CÂND EA AVEA TREI ANIȘORI. Bătrânii părinți ai fetiței Maria, Ioachim și Ana, și-au împlinit promisiunea față de Dumnezeu, ducând-o pe fetița lor la Templu și încredințând-o marelui preot Zaharia, pentru a fi crescută în sfințenie. Acolo ea a rămas până la vârsta de 15 ani (unele surse dau vârsta de 14 ani sau 12 ani). Apoi, Maria a fost încredințată dreptului bătrân Iosif, pentru a fi protejată sub semnul căsătoriei, căci părinții ei muriseră. (Haideți să ne amintim textul evanghelic care se citește la Sfânta Liturghie în 21 noiembrie, precum și alte informații în legătură cu această sărbătoare! ... “Pînă la intrarea în Templu se urcau cincisprezece trepte. Sfinţii Părinţi au ridicat-o pe Fecioara pînă la întîia treaptă, dar apoi ea singură le-a urcat alergînd pe toate celelalte paisprezece. Sus, Fecioara a fost întîmpinată de Marele Preot Zaharia, cel care avea să fie tatăl Sfîntului loan Botezătorul. Luînd-o de mînă, el a dus-o pe Fecioara nu doar în interiorul Templului, ci chiar în interiorul Sfintei Sfintelor, adică cel mai sfînt dintre cele mai sfinte locuri din Templu, acela în care numai Marele Preot avea voie să intre, şi chiar şi el doar o dată pe an.”). ... “Fericit este bărbatul, O, Fecioară Maria, care iubește numele tău; harul tău îi va mângâia sufletul.” (Psalmul 1, din PSALTIREA MAICII DOMNULUI). ... Să urmărim un filmuleț de animație ortodoxă pentru copii despre Intrarea Maicii Domnului în Biserică, adică în Templu: https://www.facebook.com/100003915592274/videos/1455475245124524 ... De asemenea, azi este potrivit să ascultăm iarăși cântată poezia-rugăciune compusă de Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, LA UȘA MILOSTIVIRII, rugăciune către Maica Domnului, cunoscută mai mult după primele versuri: PREASFÂNTĂ MAICĂ ȘI FECIOARĂ, NĂDEJDEA SUFLETULUI MEU: https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/919372900201006

Pr. prof. Ion Ciungu   “Fericit este bărbatul, O, Fecioară Maria, care iubește numele tău; harul tău îi va mângâia sufletul.” Psalmul 1,...