duminică, 1 octombrie 2023

AVEM DATORIA DE A SEMĂNA NEOBOSIT semințele bune și curate care sunt în CUVINTELE VIEȚII VEȘNICE DIN SFÂNTA EVANGHELIE, chiar dacă terenul și împrejurările nu sunt favorabile totdeauna pentru semănat. ASPIRAȚIILE NOASTRE SĂ FIE MAI PRESUS de standardul DE A FI FERICIȚI ÎN LUMEA ACEASTA ȘI TIHNIȚI ÎN TRUPUL ACESTA, aprinzându-ne și hrănindu-ne sufletele CU GÂNDURILE LUI DUMNEZEU DIN DUMNEZEIEȘTILE SCRIPTURI! [poezie de poetul creștin Traian Dorz; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca; (din fila de calendar creștin ortodox pe luna OCTOMBRIE, anul 2023, editat de Oastea Domnului)]. Oastea Domnului este „Aflarea și vestirea lui IISUS HRISTOS cel RĂSTIGNIT”. Oastea Domnului a fost înființată în România la Sibiu, în anul 1923, de preotul ortodox Iosif Trifa (1888-1938). Oastea Domnului este o mișcare de înviorare a credinței creștine, de combatere a păcatelor în general, iar în special de combatere a înjurăturilor, alcoolismului, fumatului, avortului etc.

Pr. prof. Ion Ciungu

                        

 



CURAJ, TRUDIT SEMĂNĂTOR

 

Curaj, trudit semănător,

nu deznădăjdui pe cale,

oricât de greu e-al tău ogor,

sporește-ți râvna muncii tale.

 

Împrăștie-ți tot mai cu-avânt

sămânța bună și curată,

pe ploi și arșițe și vânt,

c-o-ncredere nezdruncinată.

 

Chiar dacă-i prea mult loc pietros

sau spinii-i vezi crescând prea tare,

sau corbi prea mulți strângând folos,

tu seamănă fără-ncetare.

 

Căci semănând neobosit,

pierind ce-i rânduit pieirii,

va crește rodul însutit,

al harului și-al nemuririi.

 

Chiar dac-arunci sămânța ta

scăldată-n lacrimi și sudoare,

trudit semănător, nu sta,

destul e Mâine Sărbătoare!

 

Căci nu va fi mai minunat

și-n cer cunună mai slăvită

ca pentru-acel ce-a semănat

cu mâna mai bătătorită.

 

Traian Dorz (1914-1989), poet creștin, misionar creștin, deținut politic, închis pentru credință timp de peste 17 ani. https://ro.wikipedia.org/wiki/Traian_Dorz

………………………………………………………………………………………                                                                                                                            

 

Cei ce nu urmăresc în viața asta mai mult decât să fie fericiți în lume și tihniți în trup, aceia n-au război cu diavolul: pe aceia îi are fără război.

*

Citirea, cu socoteală, a dumnezeieștilor Scripturi, aprinde și hrănește sufletul cu gândurile lui Dumnezeu, care nu sunt ca gândurile omului. (Isaia 55, 8 – 9)


Preotul călugăr ortodox Arsenie Boca (1910-1989), pictor, teolog și duhovnic vestit, propus pentru a fi declarat sfânt.

Cât de sfânt este Sfântul Ardealului ? Teologul Florian Bichir a studiat dosarul secret Arsenie Boca: https://youtu.be/OXrs3mxTl7I  , interviu publicat în 19 septembrie 2022.

De ce este amânată canonizarea lui Arsenie Boca? O atitudine politicianistă care nu ar avea ce să caute în consolidarea credinței ortodoxe, articol din 11 aprilie 2021, de Leonard Bădilă. https://www.capital.ro/de-ce-este-amanata-canonizarea-lui-arsenie-boca-o-atitudine-politicianista-care-nu-ar-avea-ce-sa-caute-in-consolidarea-credintei-ortodoxe.html

https://www.oradesibiu.ro/2019/09/06/exclusiv-totul-despre-canonizarea-parintelui-arsenie-boca/

https://ro.wikipedia.org/wiki/Arsenie_Boca

http://adevarul.ro/cultura/spiritualitate/arsenie-boca-omul-iisus-adus-lumanare-aprinsa-prin-furtuna-1_5181337e053c7dd83f651baa/index.html

…………………………………………………………………

 

Oastea Domnului este „Aflarea și vestirea lui Iisus Hristos cel răstignit”.

 

Preot Iosif Trifa (1888-1938), întemeietor, în anul 1923, al OASTEI DOMNULUI, mișcare de înviorare a credinței creștine, de combatere a înjurăturilor, a alcoolismului și a fumatului.

 

Multe necazuri a avut acest om al lui Dumnezeu! Trei copii și soția i-au murit. A rămas cu un singur copil (Titus Gheorghe, rămas orfan de mamă de la trei ani). Dacă în anul 1935 preotul Iosif Trifa a fost caterisit de mitropolitul ortodox Nicolae Bălan, lucrarea Oastei Domnului a fost binecuvântată, în anul 1936, de cardinalul greco-catolic Iuliu Hossu. Biserica Ortodoxă Română a anulat în anul 1990 caterisirea din 1935.

https://www.youtube.com/watch?v=8eMERg0KblA

 https://ro.wikipedia.org/wiki/Oastea_Domnului

https://ro.wikipedia.org/wiki/Iosif_Trifa

https://oasteadomnului.ro/

………………………………………………………………………………………

"Datoria noastră nu se măsoară după caracterul ascultătorilor noștri, ci după porunca Dumnezeului nostru. Noi avem obligația să predicăm Evanghelia, indiferent dacă oamenii vor asculta sau vor refuza." [citat din Charles Spurgeon (1834 - 1892), predicator englez] 



 ...

Mult iubit și frumos slăvit să fie Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Christos, prin Duhul Curat, prin Spiritul Sfânt al Adevărului Mângâietor, în fiecare moment, și de noi, în vecii vecilor!

Maica Preacurata, Pururea Fecioara Maria, și Toți Sfinții, Prietenii lui Dumnezeu, să fie binecuvântați, și de noi, în fiecare moment, în vecii vecilor!

.............................................................................................................

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

HARUL pe care ni l-a adus FIUL LUI DUMNEZEU FĂCUT OM, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, MÂNTUITORUL LUMII, ne oferă IERTAREA de pedepsele care ni se cuvin prin faptul că am încălcat Legile lui Dumnezeu. DAR, să nu ne permitem NEBUNIA ȘI ÎNȘELAREA SATANICĂ de a crede că, AVÂND PROTECȚIA HARULUI putem să facem mereu păcate, chiar programându-le, cu îngăduință și știință!!! DIN CONTRĂ, HARUL NE FACE DATORI SĂ NE TRĂIM VIAȚA ÎN NEPRIHĂNIRE, SMERENIE ȘI SINCERITATE CU DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ȘI CU SEMENII NOȘTRI. [poezie de poetul creștin Traian Dorz; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca; (din fila de calendar creștin ortodox pe luna SEPTEMBRIE, anul 2023, editat de Oastea Domnului)]. Oastea Domnului este „Aflarea și vestirea lui IISUS HRISTOS cel RĂSTIGNIT”. Oastea Domnului a fost înființată în România la Sibiu, în anul 1923, de preotul ortodox Iosif Trifa (1888-1938). Oastea Domnului este o mișcare de înviorare a credinței creștine, de combatere a păcatelor în general, iar în special de combatere a înjurăturilor, alcoolismului, fumatului, avortului etc.

 

La nivelul oamenilor, în gradul cel mai înalt și mai profund, NUMAI LA MAICA DOMNULUI găsim IUBIREA STRĂLUCIND FRUMOS, RĂBDAREA, SMERENIA ȘI FRUMUSEȚEA INIMII CU NOBIL SIMȚ. Pe Maica Domnului nostru Iisus Hristos a sfințit-o și a înălțat-o Dumnezeu, iar noi, închinându-ne Tainicului Plan Divin, o cinstim pe Preafericita Maică. … [poezie de poetul creștin Traian Dorz; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca (din fila de calendar creștin ortodox pe luna AUGUST, anul 2023, editat de Oastea Domnului)] Oastea Domnului este „Aflarea și vestirea lui IISUS HRISTOS cel RĂSTIGNIT”. Oastea Domnului a fost înființată în România la Sibiu, de preotul Iosif Trifa (1888-1938), în anul 1923. Oastea Domnului este o mișcare de înviorare a credinței creștine, de combatere a înjurăturilor, a alcoolismului și a fumatului.

                                                                                                           

BOLILE TRUPULUI își au începutul ÎN PĂCATE. PĂCATUL se face mai întâi ÎN SUFLET. Deci, VINDECAREA trebuie să înceapă de la SUFLET. Se cuvine SĂ-L RUGĂM PE DUMNEZEU, în primul rând, SĂ NE VINDECE SUFLETUL. … [poezie de poetul creștin Traian Dorz; citat de la preotul călugăr Arsenie Boca (din fila de calendar creștin ortodox pe luna IULIE, anul 2023, editat de Oastea Domnului)] Oastea Domnului este „Aflarea și vestirea lui IISUS HRISTOS cel RĂSTIGNIT”. Preotul Iosif Trifa (1888-1938) este întemeietor, în anul 1923, al OASTEI DOMNULUI, mișcare de înviorare a credinței creștine, de combatere a înjurăturilor, a alcoolismului și a fumatului.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Azi este sărbătoare mare: ÎNĂLȚAREA LA CER A DOMNULUI DUMNEZEULUI ȘI MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. Această sărbătoare este în fiecare an în zi de JOI, la 40 de zile după sărbătoarea Sfintelor Paști. De ce a plecat Mântuitorul de pe Pământ? Răspunsul este următorul: Pentru că El Și-a încheiat misiunea pentru care a venit aici, dar o continuă din Cer, prin Duhul Sfânt pe Care L-a trimis oamenilor, de la Tatăl nostru Sfânt din Ceruri. Iisus Se va întoarce pe Pământ la sfârșitul lumii, pentru a face judecată dreaptă fiecărui om. Atunci El va veni ca Judecător Drept, nu ca Mântuitor. Nimeni, în afară de Tatăl Ceresc, nu știe când va fi sfârșitul lumii. Totuși, Iisus a vorbit despre semnele sfârșitului lumii. Unul din aceste semne este predicarea Evangheliei despre Împărăția lui Dumnezeu, în toată lumea, spre mărturie la toate etniile. Haideți să ne amintim câteva texte din Noul Testament referitoare la Înălțarea Mântuitorului la Cer și să încercăm să conștientizăm dacă chiar Îl așteptăm pe Iisus să vină ca Judecător Drept! Dar, mai întâi ar trebui să încercăm să conștientizăm dacă ne folosim din plin de mântuirea pe care Iisus ne-o oferă acum, în timpul vieții noastre! Sărbătorile sunt ocazii de a ne analiza conștiința religios-morală și de a ne autoevalua identitatea creștină în raport cu obiectivele și competențele spre care ne cheamă Iisus prin Legea Noului Testament. Cât de mult am încercat, până acum, să ne asemănăm, să ne identificăm cu Iisus? Dacă El ar veni acum, ne-ar putea recunoaște ca fiind ai Lui? Să ne silim, ca nu cumva atunci când va veni El să ne spună aceste cuvinte: “Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtaţi-vă de la Mine cei ce lucraţi fărădelegea!” ... În România, ziua de ÎNĂLȚAREA DOMNULUI este și ZIUA EROILOR, sărbătoare națională a poporului român: “la ora 12:00, clopotele bisericilor ortodoxe din Patriarhia Română vor fi trase în semn de veșnică pomenire, de prețuire și recunoştinţă pentru eroii care s-au jertfit pentru popor, credinţă şi ţară. Pomenirea eroilor români la sărbătoarea Înălţării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920 și consfinţită ulterior prin alte două hotărâri sinodale din anii 1999 şi 2001, când această zi a fost proclamată Sărbătoare Națională Bisericească. Prin Legea 379/2003 privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paşti, sărbătoarea Înălţării Domnului Iisus Hristos, a fost proclamată Ziua Eroilor, ca sărbătoare naţională a poporului român.” Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos, iartă-i așa cum știi Tu, pe toți eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori, pentru apărarea patriei şi a credinţei ortodoxe strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea, unitatea şi demnitatea poporului român! De asemenea, Te rugăm frumos, iartă-ne și pe noi cei de azi, și ajută-ne să continuăm apărarea patriei noastre, a credinței creștine corecte strămoșești, precum și libertatea, unitatea și demnitatea poporului nostru român! Amin! Îți mulțumim frumos! Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh acum și pururea și în vecii vecilor! Amin! IISUSE, CEL CE TE-AI ÎNĂLȚAT DE LA NOI LA CER, NU NE LĂSA PE NOI SINGURI! (din Acatistul Înălțării Domnului nostru Iisus Hristos la Cer), https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/2713548532151176 ✝Troparul Înălțării Domnului✝, glas 4, Înălțatu-Te-ai întru slavă, Hristoase, Dumnezeul nostru, bucurie făcând Ucenicilor, cu făgăduința Sfântului Duh, încredințându-se ei, prin binecuvântare, că Tu ești Fiul lui Dumnezeu, Izbăvitorul lumii. https://www.facebook.com/100091355802741/videos/1232030165303032?idorvanity=1055461704801840

Pr. prof. Ion Ciungu   Iisus a zis: “În casa Tatălui Meu multe locaşuri sunt. Iar de nu, v-aş fi spus. Mă duc să vă gătesc loc. Şi dacă ...